Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Atlantic 500ie - classic

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 469 postova
  • Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-)))

veceras prvi put da posetim ovu stranicu i sada se tek cudim koliko ima ludih ljudi .....1zvizduk.gif

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Ivan "vizirdžija" prodaje svog Atlantica. Boja kao Alexin. Ima original kofer i onaj naslon za suvozača. Motor je u odličnom stanju. :takoje:

Hvala1zdravo.gif

Kontaktiracu ga.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 6607 postova
  • Motocikl: AA500/MT450

Original u PGS motori i verovatno je skup k'o otrov. Zamenski Givi (povišeni) u Trion Motorsu, cena je oko 110 eura a kod Ivana ga uradiš za pola novaca po svojoj želji. Naravno uvek ostaje i E-bay...

Atlantic slabije puni na leru kao i većina motora. Bez obzira na to, ispod 11 "i nešto" ne bi smeo da pada a kad mu daš gas treba da ide od 13.5 do 13,7. To je sa upaljenim svetlom. Bez svetla na leru ne bi trebalo da ide ispod 12,2 a pod gasom do 14,5 event 14,7. Računaj da očitavanje kasni po par sekundi a ume i da slaže za 2 do 3 desete...

• BJB Maxi Scooter Club, 863 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP

Laki uzmes multimetar podesis ga na 20 DCV crveni pipak stavis na + akumulatora crni stavis na - akumulatora kad upalis ne bi trebalo da pada ispod 13V kako kaze Sale za Atlantic ne valja ako pada ispod 11 "i nešto" V (sa upaljenim svetlom) a kad das gas (preko 3000 obrtaja) ne bi trebalo da prelazi 14 V ako su ti vrednosti ispod navedenih ne puni dobro a ako su vrednosti preko prepunjava i ne bi trebalo uopste da se vozi jer moze da spži nešto.

• Zainteresovan, 786 postova

E ...zaboravio sam da napomenem ono sto mislim da je i najvaznije ....a to je da kad stanem i ugasim masinu posle voznje od par km i rada u leru od 45 minuta on ne moze da upali....

Može biti da je regler, mogu biti namotaji, može biti loš akumulator, može biti neki od releja... Možda samo negde gubi struju. Ili meri sam ili pravac električar. :neznam:

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Ljudi...gde (Beograd) mogu da nadjem kamulator za atlantica....ne znam koja je oznaka a mrzi me da ga vadim?.....mislim na kamulator!:moto3:

Pogledaj kod onih sto se voze sa tamicem ili lajkom, oni stalno pominju neke "kamulatore"1nanana.gif

• Zainteresovan, 786 postova

Merili ja i gosn CULLE danas...malo slabije puni a na leru kad se upale svetla pada napon...ne moze da ga dopuni....i to ne bi bilo sve....danas tj pre nekoliko sati nisam mogao da ga "kresnem" u uscu pa sam morao da kontaktiram Satelisa i Zeku da dodju i donesu kablove....naravno bez komentara su pritekli u pomoc i upalio je kao od sale......jos jednom hvala ZEKI, SATELIS-u i CULLE-tu na pomoci...

• Podržavam 2

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

E ...zaboravio sam da napomenem ono sto mislim da je i najvaznije ....a to je da kad stanem i ugasim masinu posle voznje od par km i rada u leru od 45 minuta on ne moze da upali....

Takav slučaj sam imao i ja nakon ugradnje xenona, hladnije vreme i malo vožnje po gradu, stanem na leru a xenon trepće ko strob....regler nije punio dovoljno akumulator u toku vožnje i nakon što bih oduzeo kontakt... motor mrtav skroz, nema struje ni tabla da svetli. Kupio sam nov aku i ugradio Joškin regler i nakon toga je sve bilo ok.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja