Jump to content

Moto Zajednica

honda cbr 929 problem pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova

Pozdrav svima,ako moze jedan savet .Svez problem....Kada sam se vracao iz vozikanja par puta mi se ugase svetla,pa se sama upale,stanem da vidim sta se desava ,kada ostavim motor na poziciji pale mi se zadnji zmigavci,kad upalim svetla migavci se ugase i sve radi normalno,sem sto mi slabije svetli far......? help

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 39 postova

PA I JA KAPIRAM DA IMA NEKE VEZE SA NJOM SAMO MI JE MALO CUDNO DA JE GUBI JEL SVE ZICE IDU NA JEDAN SRAF NA RAM I JA IH LICNO ZIMUS STEGNUO,KLJUC DESET..... JEL IMA SANSE DA JE DO PREDNJEG DESNOG MIGAVCA,NISAM SIGURAN JEL MOGU ZICE OD MIGAVCA DA PRAVE PROBLEM AKO MIGAVAC NIJE UKLJUCEN NA PREKIDACU...HVALA UNAPRED

• U prolazu, 39 postova

IDEMO DALJE....CEO DAN SAM SE ZEZAO I EVO STA SAM USTANOVIO.........INSTALACIJA JE OK SEM.....OD ALTERNATORA IZLAZE TRI ZUTE ZICE,ULAZE U KONEKTOR KOJ IDE DALJE KA REGLERU,U KONEKTORU JE POCRNELA JEDNA ZABICA I ISTOPILA DEO KONEKTORA....JA OCISTIM SVE ,PREVEZEM STA TREBA,NAPUNIM AKUMULATOR I UPALIM,PROVERIM NAPON NA AKUMULATORU 12V ,PRI OBRTAJIMA SKOCI DO 14 V SVE RADI OK SVETLA NE TREPERE SVE U REDU,A,SEDNEM PRATIM STA SE DESAVA,KAD UPALIM SVETLA PADNE NAPON NA LERU NA 11,5 V I TU SE VRTI KAD PALIM MIGAVCE I OSTALO... KADA SE UPALIO VENTILATOR ODE NA NA 11,2 V UGASI SE DIGNE GA NA 11,5 V..... A ONDA ODJEDNOM BEZ IKAKVOG CACKANJA POTROSACA......NAPON PADA 11.4V ......11.3......11.2...............I TAKO SVE DO 9,5 VOLTI,JA GA UGASIM DA SE NE UGASI SAM....NAPON SE VRATI NA AKUMULATOR ALI KAD SAM HTEO DA GA PONOVO UPALIM BEZ STRUJE......... STA MOZE DA BUDE PROBLEM REGLER,ALTERNATOR ILI AKUMULATOR ? HVALA NA EVENTUALNOJ POMOCI...

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

IDEMO DALJE....CEO DAN SAM SE ZEZAO I EVO STA SAM USTANOVIO.........INSTALACIJA JE OK SEM.....OD ALTERNATORA IZLAZE TRI ZUTE ZICE,ULAZE U KONEKTOR KOJ IDE DALJE KA REGLERU,U KONEKTORU JE POCRNELA JEDNA ZABICA I ISTOPILA DEO KONEKTORA....JA OCISTIM SVE ,PREVEZEM STA TREBA,NAPUNIM AKUMULATOR I UPALIM,PROVERIM NAPON NA AKUMULATORU 12V ,PRI OBRTAJIMA SKOCI DO 14 V SVE RADI OK SVETLA NE TREPERE SVE U REDU,A,SEDNEM PRATIM STA SE DESAVA,KAD UPALIM SVETLA PADNE NAPON NA LERU NA 11,5 V I TU SE VRTI KAD PALIM MIGAVCE I OSTALO... KADA SE UPALIO VENTILATOR ODE NA NA 11,2 V UGASI SE DIGNE GA NA 11,5 V..... A ONDA ODJEDNOM BEZ IKAKVOG CACKANJA POTROSACA......NAPON PADA 11.4V ......11.3......11.2...............I TAKO SVE DO 9,5 VOLTI,JA GA UGASIM DA SE NE UGASI SAM....NAPON SE VRATI NA AKUMULATOR ALI KAD SAM HTEO DA GA PONOVO UPALIM BEZ STRUJE......... STA MOZE DA BUDE PROBLEM REGLER,ALTERNATOR ILI AKUMULATOR ? HVALA NA EVENTUALNOJ POMOCI...

Namotaji su nagoreli, ili je los kontakt na namotajima. Skini i proveri.

Imao sam slican problem

• U prolazu, 39 postova

COVEK JE BIO U PRAVU PROBLEM JE U NAMOTAJU JEDNE FAZE............... MOZE LOCK NA TEMU HONDA CBR 929 :) A AKO NEKO IMA PREDLOG GDE U BEOGRADU SREDITI NAMOTAJE A DA ONI POTRAJU TU SAM.....

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

I ja sam imao isti slucaj,od loseg kontakta na stekeru riknu joj namotaji a i regler.Namotaje sam radio u Backoj Topoli,jedini vikler koji je prihvatio to da odradi,pokusacu da nadjem vizitku pa ti javljam.Inace novi namotaji 400 eura... :zvizduk:

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

064/110-1976 Tanja Zemun

Radi namotaje i daje garanciju godinu dana.

Drago mi je da si resio problem :takoje:

• Svakom po zasluzi, 12426 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nije Zemun već Bežanijska Kosa ;)

A može i kod Ljube na Dorćolu, poslao sam već dosta ljudi tamo i radi odlično 011-2187-402

• U prolazu, 39 postova

Pozdrav momci,hvala na brojevima telefona i savetima ..Odneo sam ga kod kod nekog majstora preko neta sam ga nasao,radi sve vrste viklovanja a u kraju je :), a odneo sam mu kuci,tako da se moze naci u slucaju......neozbiljnosti pri radu .Namotaju su mi fabricki ,izgoreo je samo deo namotaja ,majstor kaze da mora sve namotaje da odradi istom zicom..... Kaze da skida svu izolaciju,valjda onu oko koje se namotava,i radi debljinom zice kao fabricka varijanta 1,5 mm,sa tanjom zicom bi bilo jeftinije a sa ovom je 70 e,gotov je u cetvrtak pa javljam.Moja obaveza je da kad ga vratim na motor dodjem kod njega da proveri regler,punjenje i td..... i garancija je da se necemo vidjati oko ovog alternatora.....

• U prolazu, 39 postova

post-16636-0-81515600-1314964745_thumb.jpgSve je namesteno ...radi.......U LERU BEZ SVETLA DRZI PREKO 14V,SA SVETLIMA 13,7V ...

Evo slike kako ga je covek namotao,ako se neko razume kako to treba da izgleda a znacilo bi mu da vidi kako izgleda viklovanje ovog majstora...

post-16636-0-81515600-1314964745_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja