КГБ 11 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan ОК, хвала ићи ћу на то али мени то није решење јер шетам куче минимално 3 пута дневно, а од ком-керова све врви у мом крају... мораћемо ми (власници паса) да се организујемо да нешто испреговарамо са градском управом која контролише ком-керове... али то је тема за псећи форум на за мото форум... Позз Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjas011 85 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM) Prijavi odgovor kao problematičan ОК, хвала ићи ћу на то али мени то није решење јер шетам куче минимално 3 пута дневно, а од ком-керова све врви у мом крају... мораћемо ми (власници паса) да се организујемо да нешто испреговарамо са градском управом која контролише ком-керове... али то је тема за псећи форум на за мото форум... Позз imam brate i ja kera...i to malo prgavijeg..i poveceg....kolje se jadan svaki dan....sta da radim kad je blesav....prete mi stalno...kunu me....al jbg....sad cu linijom veceg otpora...uzecu jos jednog...pa neka slobodno dodju .....kidacemo se ...pa ko dobije....kazne mene brinu ni malo....ja uvek sve iz inata...pa kako bude...al to je vec individualna odluka... aj ovako....dodji do dorcola...setacemo ih zajedno...da vidis moje muke a da....zena me cima da uzmemo cane corso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 29, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan vise sam mislio na ovo: Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu. Gonjenje se ne moze preduzeti ako se proglasi fiktivna adresa, samim tim se predmet stavlja u neki stand-by mod dok se pocinioc ne nadje nadam se da ne gresim.. Gonjenje se na primer ne može preduzeti ako je lice neuračunljivo. Onda se postupak prekida i nastavlja kada lice postane nanovo uračunljivo. Ali da bi se postupak prekinuo, potrebno je da je i započet. Ovde govorimo da se lice nije uopšte pojavilo pred sudom, niti je primilo poziv, pa je prošlo dve godine. Tad se slučaj stavlja ad acta. Drugo, piše u zakonom predviđenim slučajevima, a to ponekad nije Zakon o prekršajima, već neki drugi propis. U ZOBS-u, nema posebnih primera ovog pravila, ali ih ima dosta recimo u carinskim propisima. Kako misliš "proglasi" fiktivna adresa? Sud šalje pozive na adresu koja je upisana u ličnu kartu. Ako lice ne primi poziv, šalju ponovo, a ako ni drugi put ne primi poziv, traži se od policije da uruči poziv. Da bi se utvrdilo da lice ima pogrešno upisanu adresu u ličnoj karti, trebalo bi da policija zatekne lice kako živi na jednoj adresi, a u ličnu kartu je upisana neka druga. Da li misliš da to rade za saobraćajne prekršaje? Ne. Sudovi im ne nadoknađuju nužne troškove uručenja, pa sad policija retko i izađe u susret. Dakle, da se vratim na temu, postoje tri varijante u skladu sa našim pisanijem: 1. Sud pokušava da uruči poziv, rok za zastarelost teče, ako poziv nije primljen u roku od godinu dana nastupa zastarelost krivičnog gonjenja, na koju se okrivljeni može pozivati. Ako prođu dve godine od učinjenog prekršaja, slučaj se stavlja ad acta. 2. Sud pokušava da uruči poziv, rok za zastarelost teče, ako okrivljeni primi poziv, prekida se rok zastare od godinu dana. To znači da sud mora rešiti postupak u roku od dve godine od datuma pokretanja postupka, što se i dešava uglavnom kada se poziv uruči. 3. Sud je uručio poziv i okrivljeni promeni adresu, a ne obavesti sud. Sud ne može da dostavi pismena okrivljenom, pa prekine postupak. Rok za zastaru od godinu dana ne teče, ali TEČE rok od dve godine od trenutka pokretanja postupka za apsolutnu zastarelost. Propis to potvrđuje rečima U SVAKOM SLUČAJU: "Prekršajno gonjenje zastareva u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja." - Član 76. stav 7. Zakona o prekršajima Republike Srbije. Na ovaj način je zakonodavac hteo da osigura efikasnost i ekonomičnost pri postupanju u prekršajnim stvarima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 29, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan јер ме чека вероватно пар ситних прекршајних казни ускоро (не саобраћајних већ комуналних) због шетања пса без поводца... рецимо овако ја кажем судији да немам паре да платим тих 2000, 5000, 7000дин и да тражим да ме се упути на рад у јавном интересу можда једноставно нежелим да им платим јер времена имам, а не пара... по мојим информацијама главни разлог (поред алавости државе) што мало људи иде на друштвено-користан рад је то што нема фирми које би прихватиле "осуђенике" Шта мислиш да се покрене иницијатива (не овде) да комунална предузећа морају да прихвате такве раднике јер то нису кримоси већ само прекршајци који ако се непојаве или не повинују наређењима радника тих предузећа -иду аутоматски у ћорку Круже приче да је тако на том трулом западу где нас води ова лоповска власт... Позз Хоће ли неко одговорити на ово Opet si napisao da tražiš da te upute na rad u javnom ineteresu. Da si čitao iznad moj odgovor na tvoje pitanje video bi da sam napisao da sud o tome odlučuje, a ti ne možeš da tražiš bilo šta. U stvari, možda i možeš da kažeš sudiji u trenutku kada se kazna izriče, ali može da se desi da ti sudija onda namerno napiše da se novčana kazna menja zatvorom. Prvo, ne trči pred rudu. Sačekaj da odeš do sudije, vidi kolika je kazna, ako te uopšte pozovu. Drugo, budi fin kod sudije, možda dobro prođeš, jer niko ne voli drkoše, pa ni sudije. Kažeš kako ne radiš, nema keša, lagano i smireno, bez tenzije, to može da pomogne. Na kraju, ne verujem ni ja da ćeš u zatvor za tako male iznose, osim ako nemaš 476 kazni po 5.000. Sve ostalo što si napisao u ovom postu je za neke druge forume, kao što si i sam primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjas011 85 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM) Prijavi odgovor kao problematičan hahhaahahah....ovo je nesto na moj racun.....ok....mozda sam neuracunljiv...al nema veze...za kera zivot dajem.... a sto se tice fiktivne i gonjenja.....kad dodjem u bg...skeniracu kazne i stavicu ih ovde...sve su pokusali da urade da me dovuku do sudije....al ne ide.... ne vredi pricati ovako....videcemo se na nekom moto skupu i pricati o ovakvim stvarima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 29, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan hahhaahahah....ovo je nesto na moj racun.....ok....mozda sam neuracunljiv...al nema veze...za kera zivot dajem.... a sto se tice fiktivne i gonjenja.....kad dodjem u bg...skeniracu kazne i stavicu ih ovde...sve su pokusali da urade da me dovuku do sudije....al ne ide.... ne vredi pricati ovako....videcemo se na nekom moto skupu i pricati o ovakvim stvarima.... Ne Peđa, ne znam odakle ti to. Odgovarao sam japanx-u u vezi prekida postupka, a u zakonu stoji neuračunljivost kao osnov. Tvoje postove nisam ni video sve dok nisam završio izdašno pisanije. Mada neću da te sputavam da se sam prepoznaš u postu, ako tako misliš. Svi smo izbegavali plaćanje, naravno bar jednom u životu, a ne bih ti baš proporučio da skenove stavljaš na net... Inače i ja imam jednog prgavog malca crnog Šar-pei-anca, pa znam tvoje muke, vrlo dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjas011 85 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM) Prijavi odgovor kao problematičan hahhaahahah....ovo je nesto na moj racun.....ok....mozda sam neuracunljiv...al nema veze...za kera zivot dajem.... a sto se tice fiktivne i gonjenja.....kad dodjem u bg...skeniracu kazne i stavicu ih ovde...sve su pokusali da urade da me dovuku do sudije....al ne ide.... ne vredi pricati ovako....videcemo se na nekom moto skupu i pricati o ovakvim stvarima.... Ne Peđa, ne znam odakle ti to. Odgovarao sam japanx-u u vezi prekida postupka, a u zakonu stoji neuračunljivost kao osnov. Tvoje postove nisam ni video sve dok nisam završio izdašno pisanije. Mada neću da te sputavam da se sam prepoznaš u postu, ako tako misliš. Svi smo izbegavali plaćanje, naravno bar jednom u životu, a ne bih ti baš proporučio da skenove stavljaš na net... ma opusteno brate....ja sam totalno oladjen po pitanju kazni....prosto...ne verujem u ovaj sistem....i kad god mogu cu se natezati sa njima....a ako misle da gresim...pa nek me razuvere.....neka mi dokazu da je zakon za sve isti....e onda se mozda i ja povinujem sistemu....ali mozda.....a do tad...ganjamo se na moju stetu...al nema veze....bitno da se igramo.....pa jedan je zivot....uzivajmo u njemu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 30, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan @ lawyer - ОК, хвала још једном -видећу како и шта ћу кад и ако ипак дође нека честитка Позз @ pedjas011 - комшија видимо се у крају (детаље ћемо на пп) Позз Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Avgust 31, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Da neotvaram drugu temu elem prica ide ovako..... Isao sam kod Roberta da namestim auspuh i na povratku ka Beogradu posto sam isao preko Zrenjanina u selu Kumane zaustavi me patrola od tri (3) clana.(oni) Dobar dan, (ja)dobar dan (oni) dokumenta znate gospodine mi danas imamo akciju (ja) dam im dokumenta sidjem sa motora (oni) lep motor dajte da vidimo svetlosnu signalizaciju, e ovde dolazimo do problema u principu mog posto mi je u toku voznje otpao migavac sijalica sa staklom, (oni) neradi vam gospodine desni migavac (ja) vidim ali kvar mogu da otklonim za 15 minuta (oni) pa nemamo mi 15 minuta jel vidite da je akcija. Nista zaustavise par kola lokalaca bez svetala i pojaseva, kad je napisao prijavu dade mi da potpisem sto sam odbio a on se uvredio, a u medju vremenu je napisao da nemam primedbi. E sad je vec tu nastala polemika izmenju mene i njega o tome kako on zna da ja nemam primedbi trajala je sigurno 10-tak minuta i jos zanimljiva stvar da se druga dva nisu mesala, elem zavrsila se tako sto je on zguzvao papir, a ja nastavio dalje. E sad sta mi je ciniti dal da podnesem prijavu protiv njih ako proslede kaznu nije neka suma 5000 rsd ali posle osam dana se dobijaju poeni i prosledjuju se kod sudije za prekrsaje i sto je zanimljivo odmah je zakazao rociste kod sudije u oktobru u Novom Beceju i u samom zapisniku stoji da ako se nepojavim da se smatra da se slazem sa odlukom. Zanimljivu bezbednost sprovode nasi dragi policajci.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 31, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Da neotvaram drugu temu elem prica ide ovako..... Isao sam kod Roberta da namestim auspuh i na povratku ka Beogradu posto sam isao preko Zrenjanina u selu Kumane zaustavi me patrola od tri (3) clana.(oni) Dobar dan, (ja)dobar dan (oni) dokumenta znate gospodine mi danas imamo akciju (ja) dam im dokumenta sidjem sa motora (oni) lep motor dajte da vidimo svetlosnu signalizaciju, e ovde dolazimo do problema u principu mog posto mi je u toku voznje otpao migavac sijalica sa staklom, (oni) neradi vam gospodine desni migavac (ja) vidim ali kvar mogu da otklonim za 15 minuta (oni) pa nemamo mi 15 minuta jel vidite da je akcija. Nista zaustavise par kola lokalaca bez svetala i pojaseva, kad je napisao prijavu dade mi da potpisem sto sam odbio a on se uvredio, a u medju vremenu je napisao da nemam primedbi. E sad je vec tu nastala polemika izmenju mene i njega o tome kako on zna da ja nemam primedbi trajala je sigurno 10-tak minuta i jos zanimljiva stvar da se druga dva nisu mesala, elem zavrsila se tako sto je on zguzvao papir, a ja nastavio dalje. E sad sta mi je ciniti dal da podnesem prijavu protiv njih ako proslede kaznu nije neka suma 5000 rsd ali posle osam dana se dobijaju poeni i prosledjuju se kod sudije za prekrsaje i sto je zanimljivo odmah je zakazao rociste kod sudije u oktobru u Novom Beceju i u samom zapisniku stoji da ako se nepojavim da se smatra da se slazem sa odlukom. Zanimljivu bezbednost sprovode nasi dragi policajci.... Naravno, моžeš proslediti žalbu, obrazac je u prilogu ovom postu. Jednostavno obrazloži kao i ovde, jedino što nemaš svedoke. U tom delu bi mogao napisati da je policajac bio u redovnoj kontroli sa još dva druga policijska službenika, ali ključna pitanja: 1. Da li se sećaš prezimena policajca?; i/ili 2. Da li se sećaš ili si zapisao broj značke?; i/ili 3. Da li se sećaš registarske oznake policijskog automobila?; Ovde je pitanje da li si ti u prekršaju. Odgovoriću, jesi. Motocikl bez pokazivača pravca (migavca) je, kao i svako drugo motorno vozilo tehnički neispravno. Možda će policija nešto i preduzeti po tvojoj pritužbi, ali time se nećeš spasiti pred sudijom za prekršaje. Moje skromno mišljenje. Zalba ili pohvala na rad policajca.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Avgust 31, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @lawyer Znam ja da sam u prekrsaju, ali morao je da mi dozvoli da otklonim kvar na licu mesta jer ne moze ponavljam ne moze da pise ako otklonis kvar, sto bi ja i u cinio zapisao sam broj vozila i delimicno znaceke ne znaci da je tacna ali koliko me pamcenje sluzi. E a sad mi je zao sto nisam uzeo prijavu i uplatnicu jer mi je koliko sam uspeo da vidim vec zakazao kod sudije to je izgleda novina u odnosu na ranije jer gde god sam napravio prekrsaj isao sam kod svog sudije davao izjavu pa ona prosledjivala dalje sad te automacki teraju da ides na put sto je besmisleno jer bi me tih 5000 hiljadarki kostalo goriva i ostalih troskova, i da nemam svedoka a njih je troje, moja grseka zurio sam a i bio sam umoran inace ne bih bio u ovako pat poziciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 31, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan @lawyer Znam ja da sam u prekrsaju, ali morao je da mi dozvoli da otklonim kvar na licu mesta jer ne moze ponavljam ne moze da pise ako otklonis kvar, sto bi ja i u cinio zapisao sam broj vozila i delimicno znaceke ne znaci da je tacna ali koliko me pamcenje sluzi. E a sad mi je zao sto nisam uzeo prijavu i uplatnicu jer mi je koliko sam uspeo da vidim vec zakazao kod sudije to je izgleda novina u odnosu na ranije jer gde god sam napravio prekrsaj isao sam kod svog sudije davao izjavu pa ona prosledjivala dalje sad te automacki teraju da ides na put sto je besmisleno jer bi me tih 5000 hiljadarki kostalo goriva i ostalih troskova, i da nemam svedoka a njih je troje, moja grseka zurio sam a i bio sam umoran inace ne bih bio u ovako pat poziciji. @mali3maj Nažalost on ništa nije morao, iako si ti načelno u pravu za male kvarove... E sad, pitanje je da li si mogao na licu mesta da zameniš migavac (izvinjavam se, ako je samo sijalica u pitanju, potpuno si u pravu - nije najjsanije iz tvog posta da li ti je nedostajao fizički ceo migavac ili samo sijalica nije radila). Što se putovanja kod sudije tiče, nažalost i prekršajni sudovi su organizovani po teritorijalnom principu, pa sad, dal' ćeš da putuješ ili ne... Možeš poslati sudu podnesak, u kojem obrazlažeš zašto ne možeš da se pojaviš tamo na sudu i tražiš delegaciju nadležnosti, ali ti nemaš ni broj predmeta niti bilo šta. Zapisnik je pocepan, prosto ne znam kako i na šta bi se pozivao (broj predmeta, broj prijave, itd.)... Tebi formalno poziv nije uručen, pa ne mogu ni da te oglase krivim za prekršaj zbog nepojavljivanja. Tu bi žalbom mogao da pobiješ takvo rešenje bez po muke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Septembar 1, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @lawyer Samo sijalica, nista onda cu da ih cekam da presude pa da dobijerm resenje pa da pisem zalbicu, jbg ako zalba protiv njih nema nikakvog efekta onda necu ni da je podnosim, samo dal si siguran da nije morao nisata ranije ako nije dozvolio da otklonis kvar a upisano je u napomenu sudija odbaci predmet meni se licno to desilo zato pitam i druga stvar upravo zbog toga sto to nije hteo da unese smo se posvadjali. Znaci sad moras da trazis zahtevom promenu nadleznosti? Ako dobro razumem pa to je klasnicna otimacina para u principu vode se onom skuplja dara nego mera, cist bezobrazluk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 1, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Da si napravio sebi sranje, jesi. Ali budimo realni, zar je to baš toliko strašan prestup? Budimo iskreni pred sobom i neka mi neko samo kaže da nije probao da malo provoza nečiji motor bez položenog "A" po kraju, čisto zadovoljstva radi? Budimo iskreni: tvrdim da većina jeste ali nije bila uhvaćena u policijsku klopku. I onda naravno kada su te izvadili iz kafea, tražili su ti dokumenta i molio si ih da te puste ali si naišao na neke drkadžije i nisu pokazali ni malo ljudskosti i oprostili ti makar taj put da ti daju šansu da razmisliš o svemu. Pokusaj da nađeš vezu kod sudije za prekršaje i to je jedina šansa. Ako imaš vezu oni znaju cake i pomoći će ti, posavetovaće te pre nego što dođeš kod njih koje priče treba da se držiš da bi te izvukli iz toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjas011 85 Napisano Septembar 1, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM) Prijavi odgovor kao problematičan Da neotvaram drugu temu elem prica ide ovako..... Isao sam kod Roberta da namestim auspuh i na povratku ka Beogradu posto sam isao preko Zrenjanina u selu Kumane zaustavi me patrola od tri (3) clana.(oni) Dobar dan, (ja)dobar dan (oni) dokumenta znate gospodine mi danas imamo akciju (ja) dam im dokumenta sidjem sa motora (oni) lep motor dajte da vidimo svetlosnu signalizaciju, e ovde dolazimo do problema u principu mog posto mi je u toku voznje otpao migavac sijalica sa staklom, (oni) neradi vam gospodine desni migavac (ja) vidim ali kvar mogu da otklonim za 15 minuta (oni) pa nemamo mi 15 minuta jel vidite da je akcija. Nista zaustavise par kola lokalaca bez svetala i pojaseva, kad je napisao prijavu dade mi da potpisem sto sam odbio a on se uvredio, a u medju vremenu je napisao da nemam primedbi. E sad je vec tu nastala polemika izmenju mene i njega o tome kako on zna da ja nemam primedbi trajala je sigurno 10-tak minuta i jos zanimljiva stvar da se druga dva nisu mesala, elem zavrsila se tako sto je on zguzvao papir, a ja nastavio dalje. E sad sta mi je ciniti dal da podnesem prijavu protiv njih ako proslede kaznu nije neka suma 5000 rsd ali posle osam dana se dobijaju poeni i prosledjuju se kod sudije za prekrsaje i sto je zanimljivo odmah je zakazao rociste kod sudije u oktobru u Novom Beceju i u samom zapisniku stoji da ako se nepojavim da se smatra da se slazem sa odlukom. Zanimljivu bezbednost sprovode nasi dragi policajci.... evo opet mene.... druze...teraj i uzivaj....svaki iole normalan sudija taj slucaj odbauje....tj....pola kazni ide u kantu pola pogleda....pa i da ti stigne nesto....lagano....nista ne placaj.... a sto se zalbe tice.....corav poso....veruj mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Septembar 2, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @pedjas011 Pa i ne mogu nista drugo sem da cekam pa ako bude nesto da se zalim...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Septembar 2, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Јел оде у затвор? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolex 2 Napisano Septembar 3, 2011 U prolazu, 14 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki RG 125F Gamma Prijavi odgovor kao problematičan Јел оде у затвор? Ma učim ispite sad, nisam ništa još primio...samo dajem.. verovatno ću ići do zastarevanja...pa ćemo videti kako ide.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Septembar 6, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan @lawyer Samo sijalica, nista onda cu da ih cekam da presude pa da dobijerm resenje pa da pisem zalbicu, jbg ako zalba protiv njih nema nikakvog efekta onda necu ni da je podnosim, samo dal si siguran da nije morao nisata ranije ako nije dozvolio da otklonis kvar a upisano je u napomenu sudija odbaci predmet meni se licno to desilo zato pitam i druga stvar upravo zbog toga sto to nije hteo da unese smo se posvadjali. Znaci sad moras da trazis zahtevom promenu nadleznosti? Ako dobro razumem pa to je klasnicna otimacina para u principu vode se onom skuplja dara nego mera, cist bezobrazluk. Odlično! Piši žalbu na ponašanje policajca i prosledi upravi nadležnoj za rešavanje (vidi: www.mup.rs). Upiši sve informacije koje imaš, makar i delimične. Objasni da ti samo sijalica nije radila i da je policajac bio više nego neprijatan i da ti se uvredljivo obraćao. Ako te pozovu na sud, a dobićeš poziv sa brojem predmeta, pošalješ im samo pisamce (pozivajući se na broj predmeta iz poziva) da nisi u prilici da putuješ, te da predmet proslede sudu u Beogradu ukoliko je to moguće. Ako donesu rešenje zbog izostanka, pišeš žalbu, a ako odluče da pošalju u BG, odeš lepo kod sudije, ispričaš celu priču, pokažeš kopiju žalbe koju si poslao na ponašanje policajca i mislim da će sudija da stvarno predmet odloži u kantu za smeće. I pride dodaš da ti nisu odgovorili iz MUP-a na žalbu, jer uglavnom ne odgovaraju, da se razumemo. Pazi samo, rok za podnošenje žalbe protiv policajca je mesec dana od dana kada se to zbilo.. Tik-tak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Septembar 6, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @lawyer Vec sam poslao zalbu, sad cekam da mi dosude nesto tj. plavu kovertu pa za dalje cu da vidim..... U svako slucaju hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...