GhostMile 4614 Napisano Avgust 20, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cvece je ukras baste... LM, ljudi, dobio sam sina....prije 6 godina I odmah sam poceo da razmisljam sta i kako sa motorom i mojim najnovijim sinom. Kad je napunio 2 i po godine, skinuli smo pomocne sa 12" biciklica (po njegovom zahtijevu) i voila, mali je usao u svijet balansa. Posto sam ja paranoja po pitanju kasnjenja, nedugo posle toga je stigao i mini-bike (made in china), kaciga, protektori, rukavice (tu sam se malo namucio i reckao i shio)... Minibike je dobio naajveci zadnji zupcanik na trzistu, kocnice priblizene, gas "stanjen" i sa neke 3 godine smo otisli na poligon. Tada u roku od 5 minuta ustanovljavamo da je jos rano. 2 godine kasnije..... Protekle 2 godine minibike je skupljao prasinu i smetao u garazi. A onda jednog dana, odjedanput dolazi junior sa "Hocu da vozim moj motor". Tada je imao 5. Ajd rekoh, dobro si se sjetio.... Dolazimo ponovo na poligon, upalimo motor...kaze: "Uhm...ajd bolje da ga ugasimo, pa da me ti guras "... i stvarno, odguram ga do auta (da nismo dzabe dolazili ). 1 godinu kasnije.....(ovo ljeto) Nakon jos jedne godine preskakanja preko zaboravljenog minibike-a u garazi, dolazi junior opet sa onim "Hocu da vozim moj motor", opet odjedanput, onako iz vedra neba. "Upaljen ili da ja guram?" upitah za svaki slucaj. "Upaljen". "Dobro" (pomalo skepticno ) Na poligonu mu ja objasnjavam "lakapo gas...i to", ali on nije bas bio raspolozen za pricu. Sjede, dade gas do kraja i kad je (inerciono) kvacilo uhvatilo, ostao je da visi u mojoj ruci, dok je motor odletio par metara dalje.... "OK, necu vise da vozim. Ajmo kuci". E sad, dolazi najvazniji momenat u cijeloj prici: JA sam mu ovaj put predlozio da proba ponovo i jos jednom mu objasnio sta treba da radi, nakon cega je sjeo na motor i krenuo da vozi. Znaci da ja to nisam uradio, mozda bi sad minibike jos skupljao prasinu i on bi razmisljao o nekim drugim stvarima. To se desava, neposredno pred godisnji, 5-6 dana. Objasnio sam mu da cim krene pusti gas, pa ga ponovo da, pa ponovo pusti i sve tako. Prvi krug je isao tako on-off-on-off. Brzina je bila tek dovoljna da se ne prevrne. Obisao je tako krug. Sledeci korak "naci sredinu izmedju on-off" koja mu odgovara. Osjetiti. Drugi krug sa dosta ravnomjernim gasom, ali malim. Treci krug je vec isao prebrzo za zastitu koju je imao na sebi, na minibike-u sa kojeg se izvrnes dok si rekao keks... Nakon tog treceg kruga kod mene se javljaju prvi simptomi neke nervoze / nedoumice. Da li je sve ovo pametno ili nije.... Odosmo i sutradan na koji krug....nervoza raste... Odluka pada da je minibike neadekvatan (tj. preopasan) i da se ide ka nekoj livadi... Prosaram oglase u potrazi za nekom Yamahom PW50 ili tako nesto, sto ima federe i prave kocnice. Na forumu me odgovore od toga, kao necega sto se jako brzo prevazidje i savjetuju kroser poput KTM SX50 ili slicno. Prolistam oglase i nadjem par komada...skupi ko djavo. Pogledam jedan tu blizu, ne valja. Drugi su daleko, a sutra krecemo svi ka jugu na godisnji. Nekih 150 km juzno (malo se mora skrenuti sa rute) prodaje se jedan KTM-cic. Odlucimo da svratimo usput i tada ga i kupimo. Na livadi, prvi krug je bio identican prvom krugu na minibike-u (on-off-on-off). Kad je obisao krug i stao, prevrnuo se (pao u mjestu na stranu). Iznenadila ga visina valjda. Drugi krug je vec isao sa umjerenim gasom i tako taj dan. Sledeci dan-dva je bilo malo napredovanja, a onda je pocelo i ovo da ide prebrzo. Od zastite je imao kacigu, rukavice i stitnike na laktovima/podlakticama. Znaci nema cizme, ledja, vrat... Moja nedoumica / nervoza se pocela opet javljati. Pogotovo nedoumica. I onda se desava prvi (ozbiljniji) pad, odnosno pad pri malo jacoj brzini (20-30 km/h otprilike). Udario se, place. Smiri se malo i opet sjede i po gasu..... Na srecu to je bilo to, sto se tice nesreca te 3-4 nedelje "off-road-a". Sad smo se vratili i junior stalno pritisce "kad idemo na [kros] stazu?". Odem do lokalnog MX kluba (srecom blizu nas) i raspitam se. Nema problema, moze. Dobijem i njihove kvartalne novine u kojima nadjem adrese lokalnih prodavnica opreme. U tim novinama procitam da je prosle godine jedan 14-godisnji decko poginuo, drugi slomio nogu i tako...pogadjate, nervoza / nedoumica rastu kao sto berza pada ovih dana. Odem u shop i istresem se 600 eura za opremu. maijca 30 cvike 30 hlace 30 cizme 130 koljena 25 torso/ruke/ramena oklop 100 rukavice 10 neck brace (vrat) 230 LM, krucialno pitanje koje se postavlja je, sto bi rekao Hamlet, 2B || !2B. Da li je ulazak u ovako nesto pametno / odgovorno? Ja licno smatram (jos uvijek) da, nevezano za zadovoljstvo, rano ulazenje u ovaj svijet jeste pametno i to iz sledecih (racionalnih) razloga: - sto si mladji, lakse i bolje ucis i imas vece/duze iskustvo - u pubertetu si vec prevazisao glupiranje koje tvoji vrsnjaci rade sa tek nabavljenim skuterima - i ako ga nisi prevazisao, imas vise sanse da isto prezivis, imas tehniku / znanje koje jednom 16-godisnjaku koji tek sjeda na skuter vjerovatno nikada nece biti na raspolaganju - pretpostavljam da je sansa velika da ce htjeti skuter kad bude imao 16 (or whatever) - ili da "slucajno nadje" moje kljuceve, dok sam ja negdje daleko - o eventualnoj A kategoriji, Alpima i ostalom da i ne govorim Svi ovi razlozi su racionalne prirode, ali postoji i taj neki ruzan osjecaj / breme. Sta ako se slomi na stazi? Ne bi se slomio da sam ja rekao ne moze. Mozda ne bi nista bilo, da ja nisam rekao "probaj ponovo"....i slicni crni scenariji. Da ne pricam da jos nikog nisam sreo u svojoj okolini (ukljucujuci i kompletnu familiju i prijatelje) ko mi nije rekao "ti nisi normalan"......sve su to zrna koja polako prave potesku pogacu na mojim ledjima. LM, sutra idemo prvi put na stazu... 37 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Avgust 20, 2011 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vec ste u toj prici, kupio si opremu, ima motor, nema nazad. Ako zelis da ga naucis da vozi kako treba, onda naravno da treba i ti da znas kako se vozi. Ne kazem da ne znas, ali po onome sto sam video u Keith Code Twist The Wrist 2, gospodin prica deci teoriju dok oni ponavljaju kao papagaji i posle 1000 ponavljanja im jednostavno to udje u glavu i shvate sta treba da rade. Jednostavno ga uci da vozi na pravi nacin, po bibliji twist the wrist, i kraj price. Male stvari, da se drzi nogama za motor a da opusti ruke, da kada skrece da se naginje sa motorom a ne da sedi uspravno i tako dalje. Sto se tice tih padova sto si citao to su gluposti. Uradio si sve sto treba, ima opremu i tvoj nadzor. Samo je bitno da nauci da vozi kako treba, Samo twist the wrist 2, i nista vise . mali stoner u najavi )))) (ahahahahahah shamar rosijevim fanovima ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vanjus 89 Napisano Avgust 20, 2011 HTTP 404 page not found, 87 postova Lokacija: Futog Motocikl: suzuki freewind xf650 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da kažem, fantastičan tekst. Simpa ulazak u moto svet prvo neće, pa neće, pa onda pun gas! Što reče redshadow, sad nema nazad. Mislim da je najbitnije ne forsirati malog na nešto, puno strpljenja, strahove sakriti od njega, dati punu podršku, a ako ne ide ne siliti. Ja sam sa svojim klincima sam sebe prevaspitao vremenom, pa se prestao bojati (koliko je to moguće) i počeo da im malo više verovati. Mali su mnogo sposobniji za mnoge stvari nego što mi mislimo, samo ih treba pustiti (naravno držati ih pod budnim nadzorom, al da ne znaju ) Tako da - kontrolisani uslovi, oprema je tu.. Jedino što sam ja uvek radio je da vozim polako ispred - pored - iza , jel su oni majmunčići - jako puno toga kopiraju pa im znači da gledaju nekog stalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Avgust 20, 2011 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan LM, krucialno pitanje koje se postavlja je, sto bi rekao Hamlet, 2B || !2B. Da li je ulazak u ovako nesto pametno / odgovorno? Ja licno smatram (jos uvijek) da, nevezano za zadovoljstvo, rano ulazenje u ovaj svijet jeste pametno ... Tako je . Evo skoro identična priča kao kod mene.Samo što se to desilo dosta prije i danas moj sin ima 16 godina, a uz to jedno 8 godina iskustva i sa mini motom, apn-om, skuterima od 50, i 125 ccm, a danas bez problema vozi i mog guzzija. Moram da napomenem , da verujem u njega, jer znam kako vozi i kad nije sa mnom Kad se setim tih prvih dana, kad je prvi put samostalno vozio apn-a nije ni sego do poda, al je vozio. Nije mi tad bilo svejedno al kako so prolazili prvi metri a i kilometri, svaki put je bio iskusniji i sigurniji. Pa sam tad kupio novi mini moto,pa smo X puta otišli na kart stazu i tamo ga raspalio do daske. Sa 11 godina je več vozio tada još mog Derbi Predator-a od 50 ccm , kasnije i 125 ccm. Sa 14 več je položio A do 50 ccm. Sad sa 16, se prijavio za A1. Za dve godine je na skuteru od 50 ccm prešao dosta kilometara bez jednog jedinog problema ili pada... Zato i ja tvrdim, da rano ulazenje u ovaj svijet i je pametno, naravno ako se materialno a i financijski može. A sad me i moja čerka od 10 godina počela nagovarati za sinov mini moto. Moram da napomenem, da je več više od godinu dana redovni saputnik na skuteru i da jako uživa kad se vozimo po gradu i preiferiji. I da, sve ču to rado još jednom ponoviti i sa njom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 20, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vec ste u toj prici, kupio si opremu, ima motor, nema nazad. Ako zelis da ga naucis da vozi kako treba, onda naravno da treba i ti da znas kako se vozi. Ne kazem da ne znas, ali po onome sto sam video u Keith Code Twist The Wrist 2, gospodin prica deci teoriju dok oni ponavljaju kao papagaji i posle 1000 ponavljanja im jednostavno to udje u glavu i shvate sta treba da rade. Jednostavno ga uci da vozi na pravi nacin, po bibliji twist the wrist, i kraj price. Male stvari, da se drzi nogama za motor a da opusti ruke, da kada skrece da se naginje sa motorom a ne da sedi uspravno i tako dalje. Sto se tice tih padova sto si citao to su gluposti. Uradio si sve sto treba, ima opremu i tvoj nadzor. Samo je bitno da nauci da vozi kako treba, Samo twist the wrist 2, i nista vise . mali stoner u najavi )))) (ahahahahahah shamar rosijevim fanovima ) Keith je definitivno vrijedan paznje, ali njegovo ucenje se odnosi uglavnom na asfalt. Otom-potom. Sto se mog znanja tice, ono se krece negdje oko nule....jedina nada nam je klub i neke druge tate i mame koje ce nam udjeliti po koji savjet (nadamo se).... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex Magnus 43 Napisano Avgust 20, 2011 Svrati ponekad, 112 postova Motocikl: Panasonic 89. Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Mile! Ja sam zbog mog sina koji sad ima 6 godina i prodao motor, sve u nadi da nikad neće ni sesti na neki. Ne znam kako bih podneo da ga čekam da se vrati s vožnje. Jedva sam preživeo kada sam pozajmljivao mlađem bratu motor. I tek mnogo kasnije sam saznao kako se lepo i polako vozio Tebi i tvom sinu želim sve najbolje i puno sreće i uživancije u vožnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Avgust 20, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cest Mile,mali je ko lutka. I ja sam imao istu dilemu na koju nisam mogao da nadjem odgovor 2 godine i napokon pre mesec dana odlucujem kupujem mali cross(samo se sada nisam mogao ispruziti za KTM kao ti).Sin me vec od 3 godine tera da mu kupim cross jer odrastao je sa motorima,svi vozimo u porodici a mladji brat(14 godina) se takmici na KTM250sx.Prica i samo ucenje teorije je dosta bitna stavka,moj klinac je imao par padova prvih dana naravno sa plakanjem,vec je naucio da lepo izbacuje nogu u krivini i to ga je par puta spaslo od proklizavanja,poceo je i da skace ali jos uvek radimo na doskoku.Juce je preleto korman pri prizemnjenju i dotrcao do motora i odma gas.Kada sam ga pitao posle jel te boli nesto rekao je boli al jel si video ti na trkama da neko place nego odma sedaju na motor. Moj sin ce u svakom slucaju voziti motor(krv nije voda)pa bolje da se sada nauci na vreme i kada stasa zna sve tehnike nego da mi se u 18 zagleda u neku zujalicu a blage veze sa voznjom nema. Mozemo i otvoriti neku temu za male"velike" bajkere gde cemo razmenjivati iskustva propracena slikama i video materjalima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Avgust 20, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Moram i ja da prokomentarisem ovo. Tek skoro sam sebi ispinio decacki san i kupio motor i kao roditelj moram da kazem da cu uciniti sve da moj sin ne dobije priliku da sedne na motor pre 21. godine i predjenih kolima bar 50.000 km. Kad se setim kakve sam samo gluposti pravio kao klinac na bajsu pa kasnije i kolima ne pada mi na pamet da mu dozvolim da sedne na motor dok ovo ne ispuni. Mozda gresim ali cu bar mirnije spavati. A vi svi dobro znate koliko je motor opasan prvo zbog drugih ucesnika u saobracaju pa onda i zbog malog djavola u svima nama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6672 Napisano Avgust 20, 2011 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan 'De ce kruska,neg' pod krusku... Meni su recimo branili.Ja kukao i molio.Bilo i para i svega,al dzaba. Ja onda poceo sam,krisom.MOji (valjda) nisu ni znali.Bez ikakve opreme,pred znanja,smernica.Eto me,tu sam gde sam.Imao sam i puno srece,rekao bih i prave drugare. Razumem tvoje strahove,otac si mu,ali mislim da si uradio pravu stvar. Ako se zaista dobro zagreje,imace u tebi jako vaznu podrsku,mozda i za ozbiljne stvari. Ako ne...nikom nista.Svaki je pravi pokusaj vredan i znaci u zivotu.Da se shvati ko smo,sta smo i koliko mozemo.Kako bilo,poceo je na pravi nacin.Potpuno opremljen uz svoga oca.Toga ce sigurno da se seca citav zivot.A verujem i ti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Avgust 20, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Moram i ja da prokomentarisem ovo. Tek skoro sam sebi ispinio decacki san i kupio motor i kao roditelj moram da kazem da cu uciniti sve da moj sin ne dobije priliku da sedne na motor pre 21. godine i predjenih kolima bar 50.000 km. Kad se setim kakve sam samo gluposti pravio kao klinac na bajsu pa kasnije i kolima ne pada mi na pamet da mu dozvolim da sedne na motor dok ovo ne ispuni. Mozda gresim ali cu bar mirnije spavati. A vi svi dobro znate koliko je motor opasan prvo zbog drugih ucesnika u saobracaju pa onda i zbog malog djavola u svima nama. Uvazavam tvoje misljenje,i ja sam ludovao sa motorom ATX od 16 godina a nisam znao da vozim, vec sam ucio na svojim greskam,kacigu u to vreme skoro da niko nije ni pomisljao da stavi.E pa ja bas hocu da moj sin ne radi tako,hocu da se izukce na stazi,u sumi i da sa 16 godina zna dobro da vozi motor,da ga prodje to pocetnicko ludilo kad bude krenuo u saobracaj.. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Avgust 20, 2011 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan imas ljude koji voze motore po 20 godina a i dalje rade mnoge stvari pogresno. uci ga kako treba od pocetka, batali sve savete od drugih ljudi, samo po keithu i nikako drugacije . sve najbolje snaci ce se malisa lepo, siguran sam, cim je on sam ispoljio zelju da vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sinclair 335 Napisano Avgust 20, 2011 Svrati ponekad, 486 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 500s - Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Mile, mislim da si svom sinu pružio ono najlepše što jedan otac može, a to je da on radi stvari isto kao njegov tata. Nije bitno kakav će biti njegov razvojni put po pitanju motora. Možda ga opet popusti, pa uhvati za par godina, itd... Ali je lepo što si imao volje i strpljenja da ispratiš njegov impuls i pružiš mu šansu bez obzira na obzire i strahove. I opet, nisi to radio kockajući se, već si mu kupio adekvatnu opremu i zaštitio si ga koliko god je to moguće. To što vas dvojica prolazite zajedno je neprocenjivo! Uživaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Avgust 20, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan Mile, ajlavju čoveče! imaš od mene tortu kad oćeš koju oćeš! svaka čast! pravi ćalac genijalac! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 20, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na podrsci. LM, evo vratismo se sa prvog dana staze. Vozio je 4 runde (po nekoliko krugova svaka). Prva runda, kao i svaki prvi dan, kako na minibike-u i livadi, tako i na stazi. Isao je tako polako, da sam samo cekao kad ce se prevrnuti. Prestizali su ga i oni najmanji (manji od njega) U drugoj i trecoj rundi je mrvicu ubrzao, ali nista primjetno. Cetvrta runda je bila najbrza, gdje mu se cak jednom odvojio prednji tocak od zemlje (par cm ) kad se popeo na brijeg. Popricao sam sa drugim tatama, kako o njemu, tako i sebi. Jedan njegov vrsnjak (7) vozi 10-i put na stazi i mnogo je brzi, ali bilo je i djece koja bukvalno lete da je to strah pogledati. Najnoviji model ovog malog KTM-a ima nevjerovatnih 17 KS. BIla nam je i hitna pomoc, za jednog nesretnika iz najbrze klase (seniori), ali sve se nastavilo nakon 10-minuta, tako da mislim da je sve OK. A bilo je i "letece djece", koje sumnjam da bi licno stigao: Svaka cest Mile,mali je ko lutka. I ja sam imao istu dilemu na koju nisam mogao da nadjem odgovor 2 godine i napokon pre mesec dana odlucujem kupujem mali cross(samo se sada nisam mogao ispruziti za KTM kao ti).Sin me vec od 3 godine tera da mu kupim cross jer odrastao je sa motorima,svi vozimo u porodici a mladji brat(14 godina) se takmici na KTM250sx.Prica i samo ucenje teorije je dosta bitna stavka,moj klinac je imao par padova prvih dana naravno sa plakanjem,vec je naucio da lepo izbacuje nogu u krivini i to ga je par puta spaslo od proklizavanja,poceo je i da skace ali jos uvek radimo na doskoku.Juce je preleto korman pri prizemnjenju i dotrcao do motora i odma gas.Kada sam ga pitao posle jel te boli nesto rekao je boli al jel si video ti na trkama da neko place nego odma sedaju na motor. Moj sin ce u svakom slucaju voziti motor(krv nije voda)pa bolje da se sada nauci na vreme i kada stasa zna sve tehnike nego da mi se u 18 zagleda u neku zujalicu a blage veze sa voznjom nema. Mozemo i otvoriti neku temu za male"velike" bajkere gde cemo razmenjivati iskustva propracena slikama i video materjalima. Hvala na komplimentu . LM, sto se teme tice, slobodno udri ovdje. Tako sam je nekako i zamislio. Moram i ja da prokomentarisem ovo. Tek skoro sam sebi ispinio decacki san i kupio motor i kao roditelj moram da kazem da cu uciniti sve da moj sin ne dobije priliku da sedne na motor pre 21. godine i predjenih kolima bar 50.000 km. Kad se setim kakve sam samo gluposti pravio kao klinac na bajsu pa kasnije i kolima ne pada mi na pamet da mu dozvolim da sedne na motor dok ovo ne ispuni. Mozda gresim ali cu bar mirnije spavati. A vi svi dobro znate koliko je motor opasan prvo zbog drugih ucesnika u saobracaju pa onda i zbog malog djavola u svima nama. To je upravo ta dilema...da li da rizikuje sada ili kasnije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Avgust 20, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan motorika koju sad savlađuje njegov mozak ima da mu se ugradi u sistem kao default obrazac. ovo što sada dobija nikad ne može da se nadoknadi. lako će on u saobraćaju sa ovim iskustvom instaliranim u podsvest. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OpFor 225 Napisano Avgust 20, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd (Banjica II) Motocikl: V-Star 1100 Silverado Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, podrzavam u potpunosti. Sve je opasno kada se ne zna, ili kada je iz perspektive drugih ljudi koji nemaju pojma o cemu se tu radi. Na ovaj nacin mladunac ce da prihvati i da nauci bolje (i prirodnije) i kasnije nece imati nikakvih problema. Naravno da rizik uvek postoji, ali i igranje na ulici je opasno! A sada mogu samo da zamislim koje je njegovo odusevljenje kada vozi - svaka cast na tome sto si mu to omogucio. P.S. Ja imam dve kcerke, a ostalo mi je samo na padobranstvo da ih vodim (ali i to ce kasnije kada porastu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Avgust 20, 2011 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan To je upravo ta dilema...da li da rizikuje sada ili kasnije. Neke stvari u saobracaju su neizbezne. Neko ce ti oduzeti prednost, uleteces u makazice, ti ces nekoga iseci itd... Ja sam za to da prvo sve to prodje na 4 tocka pa tek onda kad sedne na dva znace i sta je bakica za volanom, i pancevac na putu, besni audi na ibarskoj itd...Dzaba sve price pazi, gledaj, vidi ovo ono. Skola mora da se prodje, pa bolje da prodje na 4 pa ako bas hoce neka sedne na 2. Rizik je uvek tu ali meni je lakse u glavi kad znam da nije na 2 tocka jer se tu greske skupo placaju. Naravno imam ja do tad vremena ali verujte mi da mi je sve ovo proslo kroz glavu cim sam resio da kupi motor. Racunam da mi pre 12 nece traziti da vozi motor i da ce do tada biti zadovoljan i bajsom a posle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 20, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...Racunam da mi pre 12 nece traziti da vozi motor i da ce do tada biti zadovoljan i bajsom a posle Ako mu ne das ti, dace mu ortak. To je najgori moguci scenario, i to sve dok ti mirno spavas.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 21, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Roditelj nisam, pa verovatno i nemam neko pravo da te savetujem i komentarisem tvoje postupke sa detetom, ali ne mogu da se suzdrzim i da ti ne kazem "svaka ti brate cast" ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Avgust 21, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Mile, mislim da su najbolje godine za prve korake na motoru. Nista lepse za videti kako klinci peglaju po stazi. Meni je ovaj klinac sa klipa dole legenda, cesto gledam taj snimak. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Avgust 21, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan ovako gasovit a ovako mali..... neće to da valja.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanPA 22 Napisano Avgust 21, 2011 U prolazu, 64 postova Motocikl: Suzuki an125 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, jos bolje ako i on to zeli, samo gledaj da mu usadis u mozak ponavljajuci mu koliko je opasno voziti divljacki na putu, da je to za stazu itd... ne zelim da ti pricam o vaspitanju dece, nisam kompetentan nikako, samo prenosim iskustva kako su mene vaspitali za cigare npr, iako moja oba roditelja puse, ja sam nekako shvatio tu njihovu gresku, posto mi je usadjeno da to ne bi trebao da radim, i da nema od toga vajde. Samo nemoj, previse da mu dajes, neka zasluzi sve sto dobije, i nek dobije kad treba to da dobije, ne daj mu nista pre vremena. I ne hejtujte Pancevce, nismo mi toliko losi vozaci, bar ne svi, vi brzi Beogradjani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Avgust 21, 2011 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan apsolutno te podrzavam...decu sada roditelji drze pod staklenim zvonom, a kad izadju sa njima napolju, vuku ih van pesackog i na crveno svetlo... mislim da ides pravim putem...mnogo pre svih svojih vrsnjaka ce nauciti pravila u saobracaju, svoje i mogucnosti masine(u ovom slucaju motora), mane i vrline...a samim tim ces ti kao roditelj biti smireniji, jer znas da si ga naucio nesto lepo a i svakako korisno!... vecina nas smo samouki, ili smo imali pomoc prijatelja..a malo ko od nas roditelja..a roditelj najvise brine, i sigurno ces sva svoja iskustva da preneses na njega..... NEKA JE ZIV I ZDRAV...i koliko vidim uporan i hrabar!vrline sina kojima otac mora da se diči! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Avgust 21, 2011 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Evi da predstavim i ja mog drajvera.. Strahinja Zekanovic 5 godina 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 22, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo mali video-sazetak cijele price: http://www.youtube.com/watch?v=g2PMT4eYvhs ... Strahinja Zekanovic 5 godina Strahinja Zekanovic jak kao imenjak mu Banovic 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...