strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nekako sumnjam u uspjeh reparacije jer je unutrašnjost poprilično komirana, ali imam s čim i kako, a bogami i znam (što nebudem znao, pitat ću tatu ) pa me (skoro) ništa ne košta... Pa hajdemo ispočetka.... vratili se s puta... motor je bio malčice preopterećen ... što teretom, što načinom vožnje.... a već pri povratku sam osjetio određenu nestabilnost pri vođnji, ali sam to okarakterizirao mojim umorom .. No, jučer ujutro imam šta vidjeti kad sam došao do motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je fleka bila neuobičajene boje, a još neuobičajnijeg mirisa, te se nalazila poprilično iza mašine, odmah sam isključio kvar mašine, ali mi je mrak pao na oči kad sam shvatio da je procurio amortizer ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Jučer se nabrzinu snađem za drugi amortizer (na posudbu dok ne repariram svoj) ... pa sam se danas bacio nabrzinu na zamjenu istog ... Treba naravno podići zadnji kraj kako bi se oslobodila vilica, poluge i dog bonovi ... a zatim osloboditi sve potrebne sitnice za lakšu demontažu amortizera... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan stavio drugi i za sad je to to ... :mrgreen: :mrgreen: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ovih dana ću se baciti i na reparaciju amortizera, ali pošto imam nekih nezavršenih poslova u radioni, neznam točno kad će to biti ... ali ovih dana sigurno .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan prvo što je potrebno je osloboditi oprugu što je više moguće na španerima... zatim je potrebno sabiti oprugu za šta se koristi specijalni alat.... to su ove "kuke" sa navojnom šipkom .. no međutim, ovo je pravljeni alat za opruge na cross i offroad motorima (može i za aute) ... ali mi ne paše za ovaj amortizer, pa sam to radio na presi .. Znači, kad se amortizer dovoljno sabije, sa doljnje strane se skine "tanjur" i opruga je slobodna... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem jednu stvar..... POTPUNO JE NEPRAVILNO SKIDATI OPRUGU NA OVAJ NAČIN SA PRESOM JER JE I VIŠE NEGO OPASNO..... VRLO OPASNO ..... tako da svaki pokušaj kopiranja ovog načina skidanja opruge radite na VLASTITU ODGOVORNOST Stavit ću kasnij ei filmoć, pa ćete vidjeti o čemu pričam ali ja sam sasvim dovoljno puta dobio po "blanji" pa se znam sakriti ... EDIT: filmić 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan kad smo se oslobodili opruge, potrebno je (za ovaj model amortizera, kod drugih je drugačije) ukloniti poklopac tubusa ... negdje je na navoj, negdje je samo upresan ... pa obratite pažnju na to... ispod poklopca treba izvaditi osigurač .... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Kad je osigurač vani, sve ide van kao podmazano ... za danas dosta... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan evo i filmića koji ide uz post sa upozorenjem ... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Mene vise interesuje dokle si sa rostiljom . A za sakrivanje od opruge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan roštilj stoji .... ali bit će ovih dana... to si vidio na motori.hr ? .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam tamo sam vidio mada podjednako pratim oba foruma. Cekam da zavrsis pa da kradem ideju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan malo čiščenja i pranja nije na odmet ... osim opruge... a nju bih nekako dao na pjeskarenje ... a zatim je ideja bezbojno plastificirati ... (ali otom potom ) No, kako sam posumnjao da možda nekima ipak neće biti dovoljno čisto ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan dalje je red još rastaviti sve što se rastaviti može..... pa ajmo .. i onda tu ima svega i svačega... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan majo brušenja, ravnanja i farbanja onog što treba... pa par grupnih fotki .. i ovo je generalno sav potreban alat (osim šapica za oprugu) koji je potreban za OVU VRSTU AMORTIZERA 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i da sastavimo ono što nema potreba biti rastavljeno.. da se sitni dijelovi ne izgube.. I dvije gdje se vide hlače u pozadini .. (ovo sa hlačama je interna šala) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih oprugu farbao u žuto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 19, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan kralju pratim :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih oprugu farbao u žuto boja još nije 100% definirana.... pa ko zna... možda bude u žuto ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan al sto ofarba i matice/zatezace opruge,jer to je najuzaludniji posao,jer ce se izguliti dok budes zatezao oprugu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ma nek izgleda bar na slikama... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4257 Napisano Avgust 19, 2011 motoras, 2460 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Jebote,al je ludo ono sa presom! Pratim dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Avgust 20, 2011 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Oprugu u CRVENO ! Svaka cast na zivcima, ja bi kupio novi amortizer ako ima. Preopasno mi ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...