Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: izh planeta 4;izh planeta 5;apn 6

POZDRAV SVIMA

Ja sam Nnad iz Sapca.Imam 33 god. i veliku ljubav prema dvotockasima.

Sticajem okolnosti nisam bio u mogucnosti da sebi priustim jedan.

Sad sam nekako uspeo da stanem na noge i pokusavam da dodjem do nekog copera ili kruzera.

Ako ima neko neki predlog ja bih mu bio zahvalan

Naravno podrazumeva se kinez

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2265 postova

Pozdrav Nenade i dobrodosao u kineski kutak ovog foruma.

Sto se tice izbora motora, za vecinu modela postoje teme, pa prelistaj sta te zanima i nakon toga pitaj sta te interesuje.

Generalno, najkvalitetnije motore imaju Keeway i Qingqi, mozda bi se tu nasao i neki od Sprint modela. Naravno, zavisi i sta planiras novo/polovno/kredit itd... Sto se tice agregata toplo preporucujem da to bude nesto od 250ccm, jer ipak nije gradski motor u pitanju, na 125ccm ipak moras da ides u vecu turazu i da mucis i motor i sebe na usponima/vetru/preticanju.

• In memoriam, 73 postova

POZDRAV SVIMA

Ja sam Nnad iz Sapca.Imam 33 god. i veliku ljubav prema dvotockasima.

Sticajem okolnosti nisam bio u mogucnosti da sebi priustim jedan.

Sad sam nekako uspeo da stanem na noge i pokusavam da dodjem do nekog copera ili kruzera.

Ako ima neko neki predlog ja bih mu bio zahvalan

Naravno podrazumeva se kinez

Pozzzzzz... Kao što ti reče Blackbite...samo bih dodao da staviš okvirnu cifru koju bi potrošio

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: izh planeta 4;izh planeta 5;apn 6

Hvala momci na dobrodoslici

Pogledao sam dosta modela ,sto se tice izgleda nisam preterano izbirljiv.

Naime o cemu se radi:Ja bih hteo da kupim 2 copera,jedan za svoju lepsu polovinu,a drugi za sebe,tako da mi ovo sto blackbite pominje(kredit)zvuci jako primamljino.

Model koji moja bebana hoce je sprintov model RAPTOR 125cc;

Sto se mene tice trebalo bi da bude dovoljno da ispunjava samo jedan uslov,a to je da mozemo zajedno da se vozimo ja i moja beba.

To i nebi  bio toliki problem da ja nisam covek od 110 kg. a moja "beba"zena od 100 kg.

Naravno to bi bilo samo za krace relacije do 20 km.

Eto toliko ,da vidimo sta predlazete.

PS:Blackbite

Taj kredit zvuci super ,ako mozes nesto da predlozis bio bih ti zahvalan

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Za dvoje bih ti ipak preporucio nesto jace, na primer Chalengera 250. Jeste da i ja nisam mnogo laksi ali ipak za voznju udvoje a pogotovu za nas teze 250 ica je bolji izbor. Pretpostavljam da ce se Raptor fino izboriti sa pregrevanjem zbog vodenog hladjenja ali ipak je 250 ccm bolji a razlika u potrosnji nije velika.

• In memoriam, 73 postova

Ja imam Challenger-a i mogu ti reći da sam za ovih 500 i nešto km zadovoljan kako ide... 250cm3 sasvim fino može da potege, a i ja sam tu oko 100 kg žive vage  ;D...na neke duže puteve nisam išao još sa njime ali npr Forest jeste u Umag i nije imao nikakvih problema

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Sa Keewayom nisam imao iskustva ali mislim da je agregat slican. Keeway je verovatno nesto kvalitetniji. Sto se tice kilometraze ako se lepo vozi i odrzava i 10000 je mala kilometraza.

• Drug član, 1260 postova

Hvala momci na dobrodoslici

Pogledao sam dosta modela ,sto se tice izgleda nisam preterano izbirljiv.

Naime o cemu se radi:Ja bih hteo da kupim 2 copera,jedan za svoju lepsu polovinu,a drugi za sebe,tako da mi ovo sto blackbite pominje(kredit)zvuci jako primamljino.

Model koji moja bebana hoce je sprintov model RAPTOR 125cc;

Sto se mene tice trebalo bi da bude dovoljno da ispunjava samo jedan uslov,a to je da mozemo zajedno da se vozimo ja i moja beba.

To i nebi  bio toliki problem da ja nisam covek od 110 kg. a moja "beba"zena od 100 kg.

Naravno to bi bilo samo za krace relacije do 20 km.

Eto toliko ,da vidimo sta predlazete.

PS:Blackbite

Taj kredit zvuci super ,ako mozes nesto da predlozis bio bih ti zahvalan

Za dvoje bih ti ipak preporucio nesto jace, na primer Chalengera 250. Jeste da i ja nisam mnogo laksi ali ipak za voznju udvoje a pogotovu za nas teze 250 ica je bolji izbor. Pretpostavljam da ce se Raptor fino izboriti sa pregrevanjem zbog vodenog hladjenja ali ipak je 250 ccm bolji a razlika u potrosnji nije velika.

Vozim Chalangera i zadovoljan sam snjim tako da ga i preporucujem.

Mene i gospodju mi ( doduse moja nema 100 kg iako sam ja slican tebi) nosi bez problema. Kako bi nosi vas dvoje ne znam, ali ako te zanima mozes da dodjes i probas.

Nakon dve sezone bez kvara, samo redovno odrzavanje

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind

Pre par dana sam kupio sprint phantom,pa par pitanja u vezi toga  ;) prvo u saobracajnoj mi pise 1 sediste,jel to znaci da ne smem nikog da vozim,sto mi nije logicno s obzirom da on ima max nosivost 165 kg,a sediste ko sediste je jedno valjda na svakom motoru? ??? upisali su mi na tehnickom max brzinu 45 km/h i to malo smara,i onako ne mogu da predjem 65,70 al.....I jos jedno,kad je ladan malo teze pali tj treba mu malo vise verglanja da bi upalio,dal zamena svecicca radi posao ili?da napomenem da je presao 1600 km,na 1000 skinute blokade!

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

U sustini,policija moze da te zeza i sto se tice sedista i brzine.Mislim da cesce prave problem zbog sedista.Kad je hladan,kako pali na kurblu,ako je imas?

Pa da sto se tice brzine,ne prelazim 60,65 tako da to je to,nema brige!  ;D al za sediste kapiram da ce biti problema! ??? ima kurblu,pravo da ti kazem nisam palio na nju,jel posle par verglanja upali,da kazem 3,4.Pa zato i nisam posezao za kurblom!samo me zanima dal je tako normalno ili da eventualno odem do servisa da pogledaju?e da i radi na 2200 okvirno!2500 kad je hladan!sve u svemu zadovoljan sam skuterom!!

Ler gas mozes da stelujes,to je najmanji problem.Meni npr leti radi na 1500 obrtaja kad je zagrejan.

Sto se tice palenja,mozda bude i do akumulatora.Isto mi se desava kad ne vozim skuter par dana,a stoji mi napolju svo vreme,onda ga palim na kurblu,pali iz prvog,cesto drugog pokusaja.Moguce da  je i svecica prljava,to je bar lako proveriti.

Sto se tice voznje suvozaca,ja do sada nisam imao problema,nisu me zaustavljali.Doduse,retko koga i vozim jer sam iovako krupan pa jedva i ja stanem na sediste,plus je mucenje za skuter.

Hvala na odgovorima!!videcu da nastelujem malo ler gas,procitah negde da ima sraf koji se zavrce ili odvrce,verovatno slicno kao moja vanbrodska yamaha,e sad samo naci taj sraf  ;D i da se radi dok je zagrejan motor!do toga sto stoji par dana mislim da nije,jel ga ja ostavim na sat,dva pa kad ga palim ima malo poteskoca,dobro ne uvek!e sad uvek je tu kurbla!ne znam dal je prethodni vlasnik menjao fabricku svecicu al mi je logicno da jeste s obzirom da je pre 600 km uradjen servis na 1000!sta znam ja sam vozio drugaricu,ne vise od 50 kg i to je ok!a drugara koji ima 85 i ja 90 bogami mucenje al ide  ;D ;D

ne vezano za sve ovo jel ima nekih okupljanja skuterasa kinezasa  :D ili voznjice neke uskoro?

sta znam ja sam vozio drugaricu,ne vise od 50 kg i to je ok!a drugara koji ima 85 i ja 90 bogami mucenje al ide  ;D ;D

ne vezano za sve ovo jel ima nekih okupljanja skuterasa kinezasa  :D ili voznjice neke uskoro?

Cuti :) ja 110,drug 115...skuter `oce d`umre! :)

A za voznju se mozemo dogovoriti..ima tema za skutere,pa cemo se tamo izdogovarati..mada,tamo su jace masine,malo je 50ica...

Pa dobro valjda cemo i mi od 50ccm moci da se dogovaramo i organizujemo nesto!razmisljam do novog sada,al mi je posle indjije uzas put do petrovaradina,treba to izdrzati,plus tj minus brzina  :D :D

Ma brzina nije problem,nemamo je :)

Ja sam isao (imas u skuter temi) ruta Pazova-Banovci-Slankamen-Krcedin-Cortanovci-Fruska Gora..znaci obidjes drndav put,pri tom,mnogo lepsi krajolik prodjes :)

E znam citao sam mislim da je super ruta,samo da mi nije nesto previse duze od starog puta do ns,jel i tamo imam neke obaveze  ;) mogli bi da se organizujemo nesto skorije za neku turu!

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Cuti :) ja 110,drug 115...skuter `oce d`umre! :)

:D :D :D :D

Optimisti,svaka cast! Moj umire na vecoj uzbrdici i bez drugara.  :)

mriner po zakonu ako skuter vozis na PSP tj nems A smes da vozis samo vozila sa pomocnim motorom do 49ccm,a pritom je takvo vozilo po zakonu ograniceno na 45 km/h(pa zbog toga i postoje blokade) i na jednog putnika(mada je moj registrovan na 2,ali licno sam video kako panduri zaustavljaju i pisu kazne),tako da cim vozis motor koji nema blokadu fakticki krsis zakon  ;D, tako da dzaba sto je na putu dozvoljeno npr 80,ti cim predjes 45 pandur sme da te zaustavi. Cak je bila i akcija da su zaustavljali skutere i na licu mesta testirali max brzinu(sprava lako staje u kombi) i zatim oduzimali sve koji probijaju 45.

Ovi u mom selu to ne rade..da jednog lepog,suncanog letnjeg dana bude kontrola skutera sto se tice max brzine,pa nijedan ne bi ostao na putu :)

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Ovi u mom selu to ne rade..da jednog lepog,suncanog letnjeg dana bude kontrola skutera sto se tice max brzine,pa nijedan ne bi ostao na putu :)

Ma i u Bg-u su to radili samo u nekoliko navrataja(ili sam ja samo za par cuo),cisto da zaplase narod,ali opet uvek stoji ono da imaju opremu i da mogu da izadju ako im se cefne.

• U prolazu, 53 postova

aaaa treba i ja da uzmem za koji dan pedu timax 50 pa i ja malo da se qu*im :))))

inace Skols ja sam isto iz Nove Pazove,iz texasa :)))

iz kog dela si ti? :)

sorry za off :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja