Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova
  Citiraj

@ Blackbite -  Ne daj Boze da tvoja cura procita onaj komentar za grickanje  :D :D :D :D

@ lazarbgd - Meni su savrsene, ja tu ne bi ama bas nista menjao...  :) :) :) :) :) Perfect! ;D ;D ;D

Pa sta i da procita, mislis da bi mi verovala kad bih joj rekao da mi se ne dopada...brus. ;)

Zaboravih, danasnje grunfovanje je uspesno obavljeno. Posle nekoliko skidanja i vracanja zadnjeg tocka, ipak smo uspeli da ga upasujemo, a kasnije i otidjosmo u kafanu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Prednji blatobran ko da je od Princa a zadnji kao na Raptoru koliko se meni cini.

ccc sram te bilo Blackbite,pa kud ti oci ispadose. ;D

• Svrati ponekad, 225 postova

Glasam da komsinicu resimo njenog kineza jer ga ne reprezentuje dostojno, a da se za kaznu (ili nagradu) nasadi na nekog od nasih...

Mislim kineza, da neko ne shvati pogresno ;)

Pozdrav, Nebojsa

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94
  Citiraj

Glasam da komsinicu resimo njenog kineza jer ga ne reprezentuje dostojno, a

Reperezentuje ga reprezentativno ;D

• U prolazu, 11 postova

LOL, imas fin komshiluk...

Ja sam novi chlan, malo istrazujem u poslijednje vrijeme, pa su mi firme SYM i Keeway nekako najbolji odnos cijene i kvaliteta..

bar za ovu nizu jeftinu klasu motora...Vidio sam novine iz Quinqgi-ja, samo sumnjam da bi te nove 200ccm masine (Supermoto model) izdrzale stres koji bi im neki neizivljeni biker davao...  ;D

Gledao sam Keeway modele za 2009, i eo na sta sam naletio:

prevedeno je sa fra na engl:

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.moto-station.com%2Farticle5045.html&hl=en&ie=UTF-8&sl=fr&tl=en

koliko sam razumio, 125ccm model koji bi trebalo da kosta ispod 2500e nadam se ispod 2000e :), imace vise od 13hp, i ovaj sportski izgled...Zaista zanimljiva masina, makar izgledom:

Keeway_125_K_Speed_stpz.jpg

• Drug član, 1260 postova

Odem par dana na put i odmah navalite da pisete kao mutavi!!  ;D

Trebalo mi je 2 sata da sve iscitam.

Pa da dam prijedlog:

ako nece ili ne mogu ili ne stignu da nam otvore podforum (sto sam predlagao jos ljetos na strani 38) da mi otvorimo sami nekoliko tema prema prijedlogu kolege u odgovarajucim forumima i sa pocetkom npr.

Kineska tema - grunfovanje

Kineska tema - rezervi dijelovi

Kineska tema - uvoznici i serviseri

itd

• Svakom po zasluzi, 12472 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pametno zboriš ;)

Ipak, da sačekamo najavljeni upgrade foruma, što obeća Pablo, pa da vidimo dalji razvoj situacije.

• Drug član, 1260 postova
  Citiraj

Pametno zboriš ;)

Ipak, da sačekamo najavljeni upgrade foruma, što obeća Pablo, pa da vidimo dalji razvoj situacije.

Da necekamo previse jer je tema postala preduga i propsirna ya bilokakvu pomoc ljudima koji je nisu pratili od pocetka.

Primjetili ste da ljudi ponavljaju pitanja jer je jednostavno nemoguce novim clanovima da procitaju sve i nadju odgovor

Predlazem da se uspostave teme, pa ako se napravi podforum te se teme jednostavno prebace tamo

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind
  Citiraj

LOL, imas fin komshiluk...

Ja sam novi chlan, malo istrazujem u poslijednje vrijeme, pa su mi firme SYM i Keeway nekako najbolji odnos cijene i kvaliteta..

bar za ovu nizu jeftinu klasu motora...Vidio sam novine iz Quinqgi-ja, samo sumnjam da bi te nove 200ccm masine (Supermoto model) izdrzale stres koji bi im neki neizivljeni biker davao...  ;D

Gledao sam Keeway modele za 2009, i eo na sta sam naletio:

prevedeno je sa fra na engl:

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.moto-station.com%2Farticle5045.html&hl=en&ie=UTF-8&sl=fr&tl=en

koliko sam razumio, 125ccm model koji bi trebalo da kosta ispod 2500e nadam se ispod 2000e :), imace vise od 13hp, i ovaj sportski izgled...Zaista zanimljiva masina, makar izgledom:

Keeway_125_K_Speed_stpz.jpg

Uh, bogami ovaj bajkic stvarno dobro izgleda!! :o :o Felne su lepe, zmigavci moderni, far je prelep... stvarno mocno izgleda! Uopste ne bi rekao da je kinez ;D Samo da ima neku jacu masinu, recimo od nekih 250 ccm a moze i malo vise ;D

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Za buduci podforum mozda ne bi bilo lose napraviti i kratak osvrt na njihovu industriju. Nesto ovako:

JINLUN

Znam da prave motocikle od 1970 godine. Imaju rasirenu paletu proizvoda od 50 do 250 kubika.

KEEWAY

Keeway je zaprovo brend registrovan u Evropi koji zapravo pripada korporaciji zvanoj Qianjiang Group of China. Za njihove motocikle vazi da su medju kvalitetnijim (uz Qingqi) od sve ,,brace'' Kineza. Imaju i najrsireniju mrezu dilera i servisa u Evropi. Vlasnici su i Italijanskog brenda Benelli.

KINROAD

Kinroad Xintian Motorcycle Manufacture Co. spada medju najvece proizvodjace motocikala u Kini koja dostize brojku od pola miliona godisnje.

LIFAN

Osnovana je 1992 godine. Hm, nista vise ne znam osim da gledam i te dvotockase po nasim ulicama.

QINGQI

Prvi motocikl napravili 1964 godine. Danas imaju siroku paletu proizvoda i uz Keeway smatraju ih nesto kvalitetnijim od ostalih ,,kineza''. Godisnja produkcija premasuje brojku od milion primjeraka.

ZONGSHEN

Osnovana je 1992 godine. Danas broji oko 18.000 zaposlenih i za razliku od ostalih fabrika koje najcesce imaju saradnju sa nekom Japanskom ili Korejskom fabrikom za kupovinu (uglavnom starije) tehnologije ova grupa saradjuje sa proizvodjacima kao sto su Piaggio i Harley Davidson.

Zapravo opsirnije, ovo su nekipodaci koje sam trenutno imao pri sebi. Naravno da postoji jos kompanija, bilo bi lijepo da se zaokruzi taj spisak

Naglas razmisljanje  :-\

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Upravo sam na guglu nasao Kineskog copera od 400 kubika :o

Koristi isti ram kao i ZXMCO,SPRINT,KINROAD,QUINGQI i ostali,ima vodeno hladjenje,dva redna cilindra,a marka je ZHEJIANG SHUNFENG EEC 400.

Kad bih  mogao da uvezem samo masinu,ugradio bih je u moj ram,a verujem da sama masina nije nesto skupa.Kako to da niko od dilera nece da uveze samo masine?

• Drug član, 3087 postova

Ма на том подфоруму једна од најпосећенијих тема била би нека типа "Који мотор ја у ствари имам". Изгледа да је највећи проблем идентификовати саму машину спаковану на ваш мотоцикл.

Глогоњац, дај ти тај линк за 400-ку овамо, да и ми видимо на шта си набасао. Ако ти је жеља да пазариш машину, скупљај новце, па се "учипи" кад ми, власници и симпатизери "Кинеза" кренемо да добијамо контејенер за контејнером кинеске мото-технике. ;D

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: k25
  Citiraj

Citiraj

E ljudi ovo sto gledate je moja komsinica tj njene grudi samo misljenje i ocena a ako mislite da nije vezano za forum jeste! brus je kineski pa shta?

I da nije kineski ne smeta, ali ovaj joj bas lepo stoji  :).

Ja bih ovo gricnuo :).

Nego, slucajno primetih u oglasniku maraudera i uocih puno slicnosti sa velikim brojem kineza.

Delovi koji su identicni sa pojedinim kinezima su:

Ram, zadnja i prednja viljuska, bocne plastike, sedista, fuzasteri za suvozaca, lancobran, prednja kocnica, copava, migavci. Takodje Qingqi nudi  i ovakav zadnji i prednji blatobran, ali nije prisutan na nasem trzistu. Oblik rezervoara je kao na Princu, samo nema onu grbu po sredini. Isti su i retrovizori na starijim modelima QM250, sa kojim se podudara i najvise delova, sto je i logicno jer im Suzuki gazduje, a Qingqi radi za njih dosta komponenata, a moguce je cak i kompletan model. Na novijem modelu je cak i logo pokraden,

Na neka trzista ide oprema u vidu kinestkog obrtometra i brzinomera(nije 100% jer nisam nasao odgovarajucu sliku da utvrdim, ali po spoljasnjem izgledu rekao bih da je to-to), kofera, naslona i Kinroad 250 crashbar-a. (mada mozda i sami vlasnici ugradjuju dodatnu opremu od kineza, ko bi ih znao)

Ono sto se da primetiti je da na Suzi hrom i boja ipak malo vise sijaju.

2eg70hz.jpg

ixw6dj.jpg

Izvini za off ali ova dva motora samo lice.

Vozio sam Maraudera pre par godina i znam kakvav je u detalj.

Bio je star 6 god i besprekorno radio.U to vreme,jedan lik koga

poznajem kupi kineza ZXMCO ili tako nesto od 150ccm koji kao lici na Suzuki

Pa vi ne znatekoliko je to skakalo i skripeloi ako je imao samo par kilometara na satu.

Nemam nista protiv kineza,jer imam sprint skuter,ali morao sam da

napisem svoje misljnje,jer ne mogu da se porede ova dva motora.

A za komsinicu 5+(jel smem da pipnem?) Pozz

Motor na donjoj slici(samo masina)nije ista kao ova na gornjoj slici gde je ceo motor.I ta masina ima 400 kubika kao ovaj gore i isto je Kineska samo ima 3 CILINDRA!!!Znaci ipak je bolje da nabavimo ovu masinu sa dva cilindra jer ima vodeno hladjenje i ugradjuje se u ram kao nasi coperi.

Za Marka:

Svojevremeno sam vozio bas kao sad ti Kawasaki gpz 500..

Za Marka:

Vozi pazljivo taj motor,uvek nosi kacigu,uopste nije za salu,brz je kao metak!

Nego da mi vidimo kako da unapredimo nase Kineze.Ja bih rado kupio ovu masinu od 400cc,pa ako se malo do leta pregrupisemo,videcemo na koji nacin mozemo da uvezemo samo masine.Ako neko nesto zna o tome,neka podeli sa ostalima.

Lazare,kakva ti je bre ovo komsinica  ;D

Pa tebi i netreba motor,ti treba da kupis kosacicu za travu i da odrzavas komsiluk ;D ;D

• Drug član, 1359 postova

Mozes na saobracajnu o motora da uvezes na ime ceo motor kao rezervni deo , ako uvoz ide preko firme mora da se radi homologacija (mislim) . Na inostranom racunu mora da je naglaseno da je taj motor za taj motocikl jer ima razlike u kubikazi . Kad ga namestis moras da ides tehnicki sup masinac tehnicki sup da bi ti oni to priznali u supu jer nije ista kubukaza ( mislim 90%).

@ M a R k o

Pa i ne lice bas preterano, nije niko na to ni mislio, jednostavno su nabrojane zajednicke komponente.

@ wulfy

Postoji jos kompanija, ali za domace trziste mislim da si sve obuhvatio.

Naravno o svakoj temi kompanije (ili bar za one koje uspemno da pronadjemo), bi napisali malo istorije, slicica i klipova kako proizvodnja funkcionise, novim modelima, mozda i nekih statistickim podacima itd.

Vidim da imas lepih informacija o kineskim motorima, pa bi bilo lepo da se aktiviras sa nama. ;)

@Ivan8

Pronalazim samo ATV-ove od 400ccm, nego ako nije problem pronadji link pa postavi, ako ima jos nekih zanimljivih informacija.

Momci, stigao je odgovor od strane Pabla:

Citiraj
... Tema o kinezima zaista zasluzuje da poraste u podforum ;)  O tome vec razmisljamo i verovatno cemo u toku nedelje da se bacimo u realizaciju...

Izgleda da ipak necemo pisati peticiju. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja