Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

A šta misliš kako je tek na 12" točkićima....brrrr :(

Da, zaboravih, juče stojim na semaforu, lepo u koloni, neki drugi - treći, kad me taksista u beloj Ladi Samari iza mene udari...samo sam se cimnuo malo u nazad, nije ništa opasno...sva sreća, udario me gumenim branikom u gumu.

Okrenem se, pogledam ga, čovek otvorio prozor, kaže nije pritisnuo kočnicu a pošto je malo nizbrdo...izvinjava se. Dobro je.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Inace danas sam malo gledao motor,tacnije agregat i imam sta da vidim.Onaj sto je sklapao mog princa je apsolutni KRETEN! >:(

Нађи каталог резервних делова за твоју макину (не знам да ли су их спремили из "Спринта"). Тамо имаш до последњег шрафа, са све димензијама, па се занимај у слободно време заменом оних који ти праве проблеме.

Него, Кинези стварно нису здрави!

Шарајући по сајтовима и форумума посвећеним "Кинезима" налетео сам на овај модел, тачније, две његове верзије - ендуро и супермотард:

404.jpg....Mv4c0_productimagephpmi9.th.jpg

Фирма је неки "Apollo", појављује се и бренд "Orion", мада на сајту фабрике (http://www.apollovehicle.com/) понављају да ће свака наруџбина за продају под било којим другим брендом бити добродошла. Ове две сличке и неке основне податке сам мазнуо са сајта енглеског увозника (http://www.superbyke.co.uk/) који их продаје под својим именом.

Зашто помињем ово? Чини ми се да је неки овакав модел још један мали корак кинеских произвођача мотора. Више детаља има на поменутим сајтовима, али нешто ново јесу водом хлађени, чини ми се веома модерне конструкције, мотор (250 цм3), пристојно велике димензије (у смислу - није мали) и ово ми је одмах упало у очи: ЛИВЕНИ РАМ И ЗАДЊА ВИЉУШКА. Да се не зезамо - није то просто произвести колико цевни рам или задну виљуку изварити од пар кутијастих профила.

Али браћа Кинези не хају за то - реше и направе, па макар у питању била тако мала фабрика. Свака њима част!

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Saab cestitam!!!

Slayeru nist neobicno za nase kineze  :D

Kinezi nisu losi koliko su likovi i majstori koji ih sklapaju, naravno uvek ima izuzetaka!!

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

@Slayer

druze,mozda je taj sraf i bio na pocetku na mestu,pa kasnije od vibracija "nestao" ,Pitaj Nikolu,njemu se nesto slicno desilo na Goliji.

E sad za taj akvarijum nemam bas neki savet,znam samo ono da od ribica iz akvarijuma uvek mozes da napravis riblju corbu,ali od riblje corbe akvarijum,nikako  ;D

Nego ljudi zar mislite da se ne dogadjaju i drugim motorima slicne stvari,al svi kriju,pa ispade da samo kinezi ne valjaju,otpadaju im delovi u voznji,itd...

kao sto je naveo nas drug Зорге "ЛИВЕНИ РАМ И ЗАДЊА ВИЉУШКА. Да се не зезамо - није то просто произвести ",a bice toga jos,sigurno!

Ej bre,kinezi odose u kosmos,to je nesto

@NikolaCruss

ne znam brate kako si dosao do te magicne cifre od 50 000,moze i za mnogo manje,i to sasvim solidno ( naravno,moze i za mnoooogo vise )

lako je tebi,ti sa svojim nogama si ko Ural sa po prikolicom sa svake strane,a sto se stopala tice,ko katamaran,ja bi se verovatno pros'o na keca  ;D ;D

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Pa grdoje gde si ti covece,nema te sto godina.Netreba da mi saljes izmericu dimenzije srafa kojeg mi trebaju i kupicu to je nekih 20-30 din sraf ali hvala sto se nudis.

@Forrest

Pa mozda si i upravu bice jos lepo vreme pa ce pasti poneka voznja mada hteo sam samo da dotegnem malo sve al sad posto imam problem sa akvarijumom to mi je hitnije.Eto sad da ne ispadne da samo Nikola ima lose srece

P.S. neznam sta sam cacnuo al nemogu smajlije da ubacim u post.....eto ti maler se nastavlja :(

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Pa grdoje gde si ti covece,nema te sto godina.Netreba da mi saljes izmericu dimenzije srafa kojeg mi trebaju i kupicu to je nekih 20-30 din sraf ali hvala sto se nudis.

E ako se nisam upisao od smeha............. :D :D :D :D Bravo Slayeru, bas si me oraspolozio pored neke uzasne svirke na kojoj sam bio(jedino me izvuklo nekoliko piva pa sam u raspolozenom i naravno pijanom tripu ;D), mada nije ti to prvi put da me tako nasmejes :D :D :D Verovatno se secas one tvoje ispale iz igraonice kada smo igrali Couter Strike :D :D :D To nikad necu zaboraviti... a ima oh jos!!! ;):D :D :D :D

E ako se nisam upisao od smeha............. :D :D :D :D Bravo Slayeru, bas si me oraspolozio pored neke uzasne svirke na kojoj sam bio(jedino me izvuklo nekoliko piva pa sam u raspolozenom i naravno pijanom tripu ;D), mada nije ti to prvi put da me tako nasmejes :D :D :D Verovatno se secas one tvoje ispale iz igraonice kada smo igrali Couter Strike :D :D :D To nikad necu zaboraviti... a ima oh jos!!! ;):D :D :D :D

E ovo je covek koji obozava da izvrce reci ;)

@Forrest

Dobra fotka kolega 8)

• Drug član, 2265 postova

E kad ste se svi toliko raspisali oko opreme da se i ja pohvalim.

Kupio sam danas kisno odelo i prvu pomoc, za ostalo cu se dovijati alternativnim kombinacijama obzirom su mi finansijske prognoze takve da je pitanje da li cu i koliko uspeti do pocetka sledece sezone da pripremim i motor kako dolikuje.

@Slayer

Ljudi ja sam baksuz,em sto sam danas primetio da mi fali sraf na motoru sad sam gledao akvarijum i spazio sam da je procurio malo.A tek je 14h!!! Danas vise necu nista da gledam idem na posao mozda tamo spazim nesto pokvareno.

Bar ti nisu ukrali ciradu ;D

Sraf i akvarijum nisu veliki problemi tako da se ne nervijaj previse bez potrebe, a naposlu uopste nije lose kad pocrkaju masine, posebno ako neko ponese i rakiju ;)

A sutra i prekosutra praznjenje akvarijuma i popravke

Kakvo praznjenje akumulatora? O cemu pricas?

...hvala sto se nudis.

E bas ga ubode :D

@Arakis

Cekaj malo, zar nisu kod tebe gume od 13" ?

@Grdoje

Pa gde si ti druze, nema te jako dugo. Mogaso si bar da svratis neki put u prolazu, kao sto smo se dogovorili. ;)

@ Зорге

Izgledaju upotrebljivo i za ozbiljan off road, kao i ugradjene komponente koje nisu ni malo naivne.

Iz godine u godinu pojavljuje se sve vise i vise novih i kvalitetnijih modela, kao i sve veci broj prodatih primeraka. Nisu kinezi ni malo naivni, polako, ali sigurno se bore za svoje mesto.

Citat

Procitaj opet sta je napisano ;D

• Drug član, 2265 postova

Citat

Procitaj opet sta je napisano ;D

Jebiga, zaredjali ste mnogo postova, pa dok ja sve sebi prevedem i izcitiram, a i ono 4 sata ujutro mozda i to ima neke veze.

A nesto sam poceo i da coravim btw, sve se tripujem da mi ne uvale cove na lekarskom pa mi edituju i ostale kategorije. E sad fora je sto to nije svakodnevnica nego mi levo oko baguje s' vremena na vreme.

Ne vredi moram da smanjim rezoluciju. :D

Ožeži! ;D

Moram da se poHvalim, juče sam bio na Lekarskom pregledu, sve su me istumbali i sve je u redu, čak sam dobio i pečat da vidim odlično.

E jesam car svih svemira, totalno sam se uobrazio ;D ;D

Btw, ako još nisam priznao, ja i dalje nemam A, nekad se to nije mnogo gledalo a i dosta se bežalo ;D tako da sam našao "šemu" za brzo polaganje ;)

index.php?action=dlattach;topic=15771.0;attach=28651;image

Dobra ti nova oprema, mora da se časti ;D

Sviđa mi se što je jaša malo duža, prekriva peti lumbalni, oštećeni ;)

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Rip, Dragonfly i Forrest...provaljeni ste bando kineska ;D

nije bio R.I.P. sa nama(jbt,zaboravismo coeka),nego NikolaCruss,a posle sam ja iscimao nase brata Misa-Pei,uostalom,evo fotke

• U prolazu, 81 postova

Pozdrav drugari!

Hvala na cestitkama, a ne mogu da sklonim osmeh sa lica od cetvrtka! Jedino, sto je ova kisa pocela, sat vremena posto sam polozio, i trajala do juce! Brat mi, u to vreme rece (lazic, sa foruma): "Logicno, da nisi polozio, bilo bi suncano, i 25 stepeni!"...

Kako god, za mene nema kraja sezone, jer pauziram samo kada je vlazno, osim ako me uhvati voda s' neba, posto nemam poverenja u kineske gume, jer vole da prokliznu! Inace, mislim da je bacanje para traziti neku semu, jer je polaganje pesma, a i jeftinije je, bar za deo dobre opreme! Polozio sam na svom motoru, koji je poprilicno nezgodan za osmicu... Medjutim, policajac ne uslovljava voznju u krugovima, nego dozvoljava odstupanje, u zavisnosti od otklona volana, jer i oni znaju da je nemoguce da se na ovom tipu bicikla, to izvede! Bitno je, da vide kakva je kandidatova, kontrola motora, i sigurnost, kojima se formira osmica, i vazno je ne pomagati se nogom (mada se ne pada nuzno, a i ako se desi, da se noga ipak spusti, to se boduje, sa, mislim, pet negativnih poena, sto opet ostavlja mesta, da se polozi). Inace, dovoljno je dva, do tri sata vezbe, pa jos jedno obnavljanje gradiva, kada se silne poluosmice, polukrugovi, i polupadanja, slegnu, da bi kandidat izasao na poligon spreman! A sto se zaustavljanja tice, ona prica o desnoj, ili levoj nozi, ne stoji! Potpuno im je nebitno, kojom ce se nogom, motorista prvo osloniti! Dalje, kada se izadje na ulicu, vozi se iza B kandidata, ali se vozi skolska voznja, sto znaci: kandidat za B, vozi kako hoce, a pretendent na A - vozi desnom stranom trake, po zamisljenoj liniji kojom ide desni tocak automobila. Zatim, svaka promena pravca - migavac, svaki znak stop - zaustavljanje, svaki pesacki prelaz - propustanje pesaka, svako gledanje u retrovizor - glava levo, desno, kao konj za praznim jaslama! I vozi se, naravno, nezavisno od B drugara, jer moze da se desi da pojma nema, i da padne po cetvrti put (kao ovaj moj!)! Ni u kom slucaju ne treba juriti za njima, nego ce oni da sacekaju. Na ispitu se vozi kao da njih nema, kada mi naravno vozimo, apsolutno po propisima...  ;)

Samo da se zna; polozio sam iz prve, i testove i voznju, a nisam imao vezu, nego sam samo vozio s' vezom!

Nadam se da sam bar malo pomogao ljudima, koji misle da je regularno polaganje problem, jer ni ja nisam bio siguran da cu moci (cak sam i o "plati duplo pa si miran" opciji, razmisljao, i drago mi je da nisam to uradio...), i onda placaju neke tamo drugare, koji kazu policajcu: "Povedi malo racuna, ovo je moj covek."...

Pozdrav, i uzivajte u jahanju!!!

P.S.

Foreste, kako i kada radis? I mrzi me da sada trazim gde se nalazi radnja, pa mi objasni, ako ti nije cimanje!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja