Jump to content

Moto Zajednica

veza izmedju tipa motora i saobracajnih nesreca? sta vi mislite

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

Jedino što treba povezati sa nesrećama je GLAVA vozača. Sve ostalo je pričam ti priču. Nekom je 50ccm previše a nekom i 1600 premalo.

Umesto da gubimo vreme na to ko više gine, dajte da pišemo o iskustivima, vežbama, ....

Mnogo ljudi među nama vozi motor dugo i sigurno, koliko je to samo kilometara, svakavih situacija, iskustva.

Neka bar neko od njih krene primerom škole bezebedne vožnje i u svom mestu uz prijatenja koji ima auto školu ili bez njega organizuje nešto slično. Kad bi Evil-Zo i ekipa pravili školicu svaki vikend, opet bi se čekalo za mesto.

Energiju koju koristimo za rasprave, usmerimo da ono što znamo prenesemo nekom kome će to spasiti GLAVU

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Tačno je da sve zavisi od glave, ali je činjenica da se različiti tipovi motora teraju takođe svaki na svoj način.

• Drug član, 1101 postova

U hebote,ovo se pretvorilo u raspravu. Pogledajte nasu crnu hroniku,vidite sta su tragicno stradali vozili i eto odgovora. Posle raspravljajte zasto je to tako.

P.S. nisam verovao da ce tema da dodje do druge strane...kad ono...

• Podržavam 1

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

bez tuce molim:) ja bih da se ovde iznese nesto konstruktivno i da mladji neiskusniji nauce nesto od starijih i iskusnijih,ti stariji,buduci da su zivi,ocigledno znaju nesto...ja recimo na motor nisam seo sa 18 da ga dizem na zadnji nebi li seljancice ovlazile ,nego sa 37 godina motor vozim odnedavno(mislim na kubikaze vece od 50 ccm),ne jurcam nigde volim sam taj osecaj slobode na motoru,a ne neke brzine.kola vozim 17 godina i nikad nisam jurcao,necu sigurno ni na 2 tocka...postuj ogranicenja i ne boj se nisu znake stavili policajci da uzmu neki dinar nego tu ima mnogo faktora,pa i sam put i krivine se projektuju za neku krajnju brzinu,da sad ,kao instruktor voznje ne tupim mnogo:)...ipak,mlad sam motoriste i volim svacije misljenje,a jos vise i iskustvo,da cujem

Sve je relativno.

Ima i onih koji su sa 18 godina bili gdje si ti sa 37, pa im je to tvoje "jurcanje" ustvari opustena voznja, a njihovo jurcanje je nesto sto tesko udje u glavu bilo kom laiku koji je imao vise od 3 iz Fizike.

Licno sam dozivio vise puta da me preteknu na dvosmjernom putu (V-max 90 km/h) dok sam ostavljao crte od guma po asfaltu. I to me tako pretekne da se zapitam da nije neka fora, skrivena kamera ili nesto.

Kada bih bio dovoljno glup ili neiskusan da krenem za njima, po principu "sto moze jedan covjek, mogu svi", moja vec ugrozena glava bi bila prakticno na panju. Ko ne ostavi rezerve na nepoznatom putu, kratko traje, pa da je i sam Rossi.

To je glavni uzrok nevolje, a sto je motor jaci i brzi, to su posledice naravno vece i sansa je veca da se pretjera.

Jos jedan bitan aspekt "smrtnosti R-a" je u tome da taj motor najvise zadovoljstva pruza upravo kad se s njim jurca. Ako moras voziti polako (guzva, policija, whatever) dodje ti da sidjes i da ides pjeske, jer je tako lakse.

Kada neko iskusan pogine na R-u, to je uglavnom zbog optimizma (ma nece biti fleke od ulja, nece ovaj polukruzno, nece niko kroz crveno...itd), znaci isti oni razlozi zbog kojih se gine i na ostalim tipovima motora podjednako.

Kada neko neiskusan pogine na R-u, tu su pored optimizma i iznenadjenja kojima obiluje ta vrsta motora (u jbt sa 200 na 0 ne ide tako lako kao sa 100 na 0).

• Podržavam 2

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Da bre. Enduro je baš dosadan. :)

...

He, problem je u tome što je enduro jedan onako rastegljiv pojam ...

Pa kad neko kaže - enduro je dosadan - sasvim sigurno ne misli na hard enduro ... nego misli na Transalp i slične ''enduro'' motore ... i u tom slučaju je u pravu ... a to znam zato što trenutno vozim - Transalp ... :moto3:

• Podržavam 1

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Najgori su oni na harlejima (ne kruzerima svim, nego bas na harlejima). Ona cuda im brundaju, ne nose kacige nego tacne na glavi, sorcic i skupe mokasine, ulaze u jednosmerne ulice u suprotnom smeru a motor im je sirok kao kola, da se okrenu za 180 stepeni treba im fudbalsko igraliste, mislim stvaaaaarnooo kvare utisak o ostatku motordzija :)

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 S

Ljudi ginu jer nemaju adekvatnu obuku za vožnju motora kao što je već neko spomenuo, mada nema ni za auto ali auto prašta greške. :( Druga stvar Srbi su narod pun kompleksa pa otud i ona : R1 ili nijedan.... :gaa: Pa zbog toga uzimaju motore da luduju (ne globalizujem)... Ja kada pogledam malo bolje šta se sve vozi po ulici i ko sve to vozi ja se prekrstim... :staa2: Motor koji ima oznaku R je motor skinut sa staze kome su ugradjena svetla i to je to... Ljudi voze te mašine kao da im je 100 godina na motoru i 200 odvozanih trka... A ustvari juče dobili dozvolu i imaju 20km predjenih na nekom tomosu.... <_< Ma dajte pa naravno da će da poginu.... (samo da se izvinim pravim vozačima R-ova i da se zna da ih duboko poštujem :takoje:)

Mada ima i razloga zašto ginu drugi vozači u saobraćaju (ne samo vozači R-ova) a prvo i osnovno su putevi... :rat2:Naravno da će čovek da pogine kada su nam putevi do mojega... Na njima od milion jednog šahta na sred i tako na svakih 2 metra, puteva punih izginulih mačaka i kučića koji stoje tako dok se ne raspadnu, da ne spominjem tek šljunak, pesak itd... Naravno kvalitet asfalta koji stoji na putevima od Tita neće dobiti velikog pomena.... :maloljut:Da bi sve ovo čovek koji normalno vozi izbegao i uspeo da dodje od tačke A do tačke B mora da bude veliki majstor ili u suprotnom se ljubi sa već pomenutim Titovim asfaltom... :bicikl:

Kada vozač uspe da se izbori sa svim preprekama onda tek uspe da baci pogled malo i na dešavanje u saobraćaju a ako je kojim slučajem vanzemaljac i uspe da sa svojih četvoro očiju pogleda i tuđe reakcije ima jako velike šanse da preživi... ::)

Svugde ima budala ali u ovom Beogradu ih nešto štancuju ko ludi... Alo fabrika STOP! :Lalajko:

• Zainteresovan, 550 postova
  • Motocikl: Nemam ništa :(

xex simpatična tema stvarno ja lično volim sve vrste motora i voleo bih da posedujem od svake vrste po jedan al to je nažalost nemoguća misija za mene običnog smrtnika,kao dete kad sam bio 7 razred kupio sam piagio gileru neku malu,pa posle dugo godina dok se nisam zaposlio i počeo da zarađujem svoj hleb onda kupih sebi maxi skuter od 125ccm njega vozao jednu sezonu prešao oko 10000km kažem u sebi ja to volim i idemo dalje onda kupim čopera i za tri meseca pređem preko 10000km i kažem sebi sve je super al spor za otvorene puteve axam odem i menjam ga za hondu cbr600f2 vozio tri dana očaj tuga sranje od motora mali mi bolu me leđa ne godi axaam šta ću sad odem i kupim zx9r ax to je motor ide dobro mogu da obiđem kamion kako hoću mogu da ukočim kad poželim nekočim očima velik težak super pored njega uzmem i suzuki gsxr750 srad kao nov 28000km pređenih šapuće agregat i ja u sebi presrećan al šta se desi lik pijan u automobili prođe na crveno i pukne me ja na sebi sve od opreme samo mi falila kragna ispod kacige i teške telesne povrede čuda ovo ono a da napomenem najbitniju stvar kretao sam se brzinom od 40 na sat i o čemu više da se priča mučiš se ceo život da nešto kupiš lepo da te služi čuvaš ga zimi ga nosiš u stan da ne bude u hladnoj garaži i naiđe pijani majmun i sve ti sjebe u sekundi. Prema tome nebitno je šta voziš nego ako si baksuz sjebaćeš se i gotovo.

• Podržavam 5

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Odgovor postavljacu teme :

Ja mislim da ima veze sa tipom motora naravno uz dodatne aspekte ! Nemam pristup nekoj realnoj statistici ali citajuci crnu hroniku statistika je jasna !

Ne pamtim kad je neko nastradao na apn u automatiku ili skuteru a njih svakako ima najvise u gradskim sredinama ! Vecina koliko vidim vozaca r ova ne zeli to da prizna iako mi nije jasan razlog pogotovo sto svoju voznju nazivaju s jedne strane adrenalinsku i mudonjicku pa se pitam u cemu je takva ako nije opasna da bi pokrenula adrenalin ili da treba za nju imati muda 0zbunjen.gif

• Podržavam 4

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600

Ipak je ovo podforum "Motoristi na drumu", neznam u kom delu se pronalaziš, "Motoristi" ili "drum". Ako je "motor" onda treba da častiš, ako je drum onda...

Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.
  • Podržavam 3

Izvini Pero nisam skontao da je to bilo pitanje !

Nisam na to mislio vec na prozivke nekih r ovaca kako su mudonjici sto voze r ove a kruzerasi endurasi to nisu !!?

Licno mi r ne bi trebao ni u garazi i da postoji samo takav motor nikad ne bi ni imao zelju da ga vozim ali sve motoriste drzim za bracu (izuzev klasicnih caffe ridera) i postujem njihov izbor nacina voznje a time i izbor tipa motora !!

Po meni licno ne moze se jedna klasa proglasiti superiornijom u odnosu na drugu zbog svojih specificnosti ! Crna hronika pokazuje da je navise stradalih na r ovima i nisam ni mislio da su motori krivi vec vozaci u razloge nema potrebe ulaziti ! Po meni je dokazano da tip motora ima veze sa nesrecama sa teskim posledicama !

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 360 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ipak je ovo podforum "Motoristi na drumu", neznam u kom delu se pronalaziš, "Motoristi" ili "drum". Ako je "motor" onda treba da častiš, ako je drum onda...

Blago tebi, no brain-no pain!!!

• chef, 1843 postova

...lik pijan u automobili prođe na crveno i pukne me ja na sebi sve od opreme samo mi falila kragna ispod kacige i teške telesne povrede čuda ovo ono a da napomenem najbitniju stvar kretao sam se brzinom od 40 na sat i o čemu više da se priča mučiš se ceo život da nešto kupiš lepo da te služi čuvaš ga zimi ga nosiš u stan da ne bude u hladnoj garaži i naiđe pijani majmun i sve ti sjebe u sekundi. Prema tome nebitno je šta voziš nego ako si baksuz sjebaćeš se i gotovo.

oprema i mala brzina su ti spasle glavu.... meni je drago da si na štakama a ne underground kad te već maler zadesio.

...

Crna hronika pokazuje da je navise stradalih na r ovima

...

Kako to crna hronika pokazuje? Imas neku statistiku? Ili samo feeling? :Mina:

rubrika ''crna hronika'' izbroj i tipove i imaces statistiku !

Prvo ja sam pisao u svoje ime sem ako mi ne persiras sto ne bi pretpostavio !

Drugo :Bas mi je jako krivo pogodio si !

Trece: da sam sretan u crnoh hronici mogu ti reci da treba da te bude sramota ako uposte znas sta je to !!!

Cetvrto : skini taj krst sa avatara nisi ga dostojan !

(Odgovor na post koji je obrisan )

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja