severian 16901 Napisano Avgust 7, 2011 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre godinu dana, na današnji dan, u tragičnoj saobraćajnoj nesreći stradali su naši Marija Radojević-Marijuca i Marko Marković-Mare01. Sve u vezi sa tom nesrećom je toliko tragično, da je teško bilo šta pisati a ostati pribran. Ipak, najtragičnije je što ovih predivnih ljudi sa fotografije više nema sa svojim porodicama, a onda ni sa nama. I ne samo zbog kolosalne, antičke tragike samog događaja, već najviše zbog toga koliko su bili vredni i koliko su potencijala u sebi nosili. Bili su obrazovani, veoma mladi a ostvareni, borci i uvek pozitivni, strastveni, puni planova. Marija je imala najlepši osmeh na svetu i retku blagost, šarm i inteligenciju. Marko mirnu i nenametljivu strast i harizmu, od one vrste koja tiho, a na kraju neizbežno, privlači kao magnet. Voleli su se. Donju fotografiju, nastalu na Mačkovim kamenu samo nekoliko nedelja pre nesreće, Marija je toliko volela. Snimio sam je kada smo se kroz šumu vraćali sa nekog vidikovca. Išli smo sami, grupa je već otišla ranije. Neposredno posle, Marija je nasmejana pozirala ležeči u cveću, kao deo predivnog letnjeg polja, dok ju je Mare fotografisao. U te dve slike, tako volim da mislim, ima mnogo simbolike. I kako su otišli i gde su sada. Upalite sveću ovih dana, kao sećanje na Mariju i Marka. Dok ima sećanja, nema smrti. Nedostajete mi. 1 1 122 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 7, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Nadamo se da ste na boljem mestu od ovog.. Ovde pravde nema, izgleda da se sve svodi na RND.. Cuvajmo se ljudi.. a ovo dvoje tesko da se mogu zaboraviti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Avgust 7, 2011 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan ...i dalje sam bez texta... Ono što osećam nije moguće iskazati rečima. Široki vam putevi gospodnji, nadam se da ste na nekom boljem mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Avgust 7, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Tuga... Neka im je vecan pomen... Bog da im dusu 'prosti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Avgust 7, 2011 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan severian, svaka cast dok ima secanja, nema smrti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 7, 2011 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan severian, svaka cast dok ima secanja, nema smrti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Avgust 7, 2011 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Када су, пре годину дана, Марко и Марија настрадали, то ме је страшно погодило. Нисам их лично познавао и нисам схватао зашто ме је то толико погодило. Био сам на Марковој сахрани, дуго носио црни флор на корману. Како рече severian, античка трагика, без речи. Нисам их познавао, а ипак тако често помислим на њих. Има сећања. За прву следећу литургију опет ћу оставити њихова имена да их помињу. Бог да им душу прости. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OpFor 225 Napisano Avgust 7, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd (Banjica II) Motocikl: V-Star 1100 Silverado Prijavi odgovor kao problematičan Dok ima secanja, nema smrti. Slazem se. Uvek cemo ih se secati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2153 Napisano Avgust 7, 2011 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao priliku da ih upoznam. Znam samo da sam se mnogo puta u toku proteklih godinu dana setio njihovih likova iz teme u kojoj je objavljena tragična vest. Znam i koliko puta sam držao knedlu u grlu, gledajući fotografije i čitajući postove o dvoje mladih ljudi, za koje verujem da su zajedno, tamo negde... ... dok ima secanja, nema smrti ... Laka Vam zemlja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1392 Napisano Avgust 8, 2011 Drug član, 1932 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Na bjb voznji Vlasina sam najvise vremena proveo sa njima. Ujutru dok smo cekali ostatak ekipe nas troje smo pili kafu na Promaji i pricali. Toliko pozitivni i normalni ljudi. Pricali su mi o njihovim planovima uopste o zivotu. Vest o njihovoj smrti me je tad pogodila kao grom. Danima nisam mogao da se saberem i zbog razloga sto sam na toj voznji video da Mare vozi normalno, bez divljanja, vrlo oprezno i sa punom koncetracijom. Setim ih se vrlo cesto. Nadam se da su na boljem mestu. Siroki im putevi gospodnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Avgust 8, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan U vreme tragičnog događaja bio sam na moru u C.G. U internet klubu pročitao vest, izašao i šetao po ulicama i plaži da sa nekim ( bilo kime ) podelim tugu i bol. Par dana pre toga sedeli smo prvi i poslednji put na splavu na Borskom jezeru. Sećam se da smo se šalili na račun kopulentne konobarice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4463 Napisano Avgust 8, 2011 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan nisam poznavao to dvoje mladih ljudi ali sam o njima cuo sve najbolje. nakraju cijele te tragedije ostaje utjeha da su zajedno. Do viđenja, dragi, do viđenja; ti mi, prijatelju, jednom bješe sve. Urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne? Do viđenja, dragi, bez ruke, bez slova, nemoj da ti bol obrve povije - umrijeti nije ništa na ovom svijetu nova, al ni živjeti baš nije novije. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steeler 157 Napisano Avgust 8, 2011 U prolazu, 61 postova Lokacija: Smederevo Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam po koji put pokušavam nešto da napišem ali jednostavno ne postoje reči kojim bih opisao šta osećam. Marija i Marko, putovanje sa toliko pozitivne energije i radosti je prekinuto na jeziv i tragičan način ali sam siguran da ćemo ga nastaviti na nekom mnogo boljem mestu od ovog, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*DukE* 22 Napisano Avgust 8, 2011 U prolazu, 27 postova Lokacija: Bg-Va Motocikl: bmw f800r Prijavi odgovor kao problematičan Dobri ljudi, dobra porodica... znao sam ih, moje komsije... ogromna tragedija R.I.P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Nisam zaboravio. Nek im je laka zemlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2024 Napisano Avgust 10, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Tu su golupcici, stalno sa nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Avgust 10, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan NIsam ih poznavao ali iz procitanih postova se vidi da su bili stvarno dobri i pozitivni ljudi. Nadam se da su sada na nekom lepom mestu. Siroki im putevi gospodnji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Avgust 10, 2011 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Dolina jorgovana je mnoge zivote odnela.... Na zalost i ova dva andjela nisu imali srece tog 7. avgusta prosle godine, ali nisu zaboravljeni.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Avgust 11, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Secam se toga dana, tragicne vesti i neverice...Neka im je vecna slava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nodi 21 Napisano Avgust 7, 2012 U prolazu, 47 postova Motocikl: sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Dok ima secanja, nema smrti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Avgust 7, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost ja sam takođe osetio šta znači izgubiti nekoga(sina). Mariju i Marka nisam upoznao ali gledajući ove dve slike imam osećaj kao da ih znam dosta dugo. Nadam se da sada voze nekim drugim putevima,nebeskim. Počivajte u miru. Dok ima secanja, nema smrti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Avgust 7, 2012 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano Avgust 7, 2012 Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Neka im je laka zemlja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Avgust 7, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Neka im je laka zemlja....oni se nemogu nikada zaboraviti....tuga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16901 Napisano Avgust 8, 2012 Integrisan, 8299 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da sada voze nekim drugim putevima,nebeskim. Dok ima secanja, nema smrti. Ja sam siguran u to. Ne znam to sasvim da objasnim, ali sam potpuno siguran da su i sada zagrljeni i zajedno. Ne mislim to kao metaforu, sve u meni ZNA da je zaista tako. Bilo mi je teško da pišem juče i drago mi je da se ljudi sećaju. Često dok vozim imam osećaj da su na motoru tu negde sa mnom. Imao sam oduvek na putu mali ritual, kada me kilometri nanesu u neki Manastir ili Crkvu - uvek da upalim sveću za roditelje. Sada svaki put upalim sveću i za njih dvoje, uz tu za roditelje. I to namerno i simbolično, jednu za njih dvoje! Setimo se... Zaista, dok ima sećanja nema smrti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...