Jump to content

Moto Zajednica

Nepravda nad motorciklistima!!!

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: KTM 950SMR

Danas oko 14:30 krecem se Krusevackom ulicom(raskrsnica Ustanicke-Krusevacke),idem Krusevackom ulicom od dusanovackog mosta,i kod semafora covek sa Lagunom odjednom pocinje da radi polukruzno preko pune linije za koje se "oduzima dozvola",sece me zakacinje i obara sa motora......ustajem....vidim da lik oce ladno da ode,i ja za kolima otvaraj vrata i kljucevi,zovem muriju da dodju na uvidjaj cekao ih nekih 20 minuta,dolazi pandur kao jel bilo?ja sve lepo ispricam kako je bilo,i kaze pandur sto JURIS?AUUU.....kaze mi da sam ja kriv.....sto sam isao od pozadi....i josss mi kaze pa sta ces trazis ostetu nije ti nista sa motorom u pitanju je Yamaha XTX od stete(blatobran prednji oguljen,iskrivljena rucica prednje kocnice,stitnici,fuzasteri oguljeni,retrovizor iskrivljen) strasno ljudi strasnoo :( :( :(....naravno taj lik je ispricao svoju pricu koju je besmislena,kaze da je hteo da ide pravo...:S

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

CEk cek polako, ti si isao iza njega, on je zabo kocnicu i skretao preko pune pa si ga ti pokupio odpozadi ili je on isao sa tvoje desne strane pa te isekao i nastavio da radi polukruzno preko pune?

Sve u svemu ne vidim zasto bi ti bio kriv kada je lik sekao punu liniju, pandur nema sta tu da komentarise, ako si dobio zapisnik (ili budes isao po njega) dooobro pogledaj sta su pisali

Za drota nemam nikakav komentar, osim toga da si mogao da mu kazes nesto u fazonu (pitao bih tebe da je tvoje dete na mom mestu da li bi mu rekao pa sto juris ili bi radio po ps-u)

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

znaci ako si isao iza njega KRIV SI,jos te kaci ne drzanje rastojanja,mislim da ima i ono voznja pogresno strano trake jer motocikli idu sa desno strano a ako ima dve

spoljnom desnom! sve znam i ja bih odlepio ali ako si iza onda si kriv! :-)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

znaci ako si isao iza njega KRIV SI,jos te kaci ne drzanje rastojanja,mislim da ima i ono voznja pogresno strano trake jer motocikli idu sa desno strano a ako ima dve

Prvi put ovo cujem. Pa nije moped nego motocikl i ima pravo da se krece bilo kojom trakom. Elem cuvajte se ljudi jer kad se nesto desi onda vise i nije bitno ko je kriv. Voznja po gradu je zajebana i ja je izbjegavam koliko god mogu. Morona je uvijek bilo i biti ce, zato pamet u glavu.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Prvi put ovo cujem. Pa nije moped nego motocikl i ima pravo da se krece bilo kojom trakom. Elem cuvajte se ljudi jer kad se nesto desi onda vise i nije bitno ko je kriv. Voznja po gradu je zajebana i ja je izbjegavam koliko god mogu. Morona je uvijek bilo i biti ce, zato pamet u glavu.

Isto vazi i za motrcikl kad sam polagao obarali su ako ne bi isao uz desnu ivicu ;)

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Isto vazi i za motrcikl kad sam polagao obarali su ako ne bi isao uz desnu ivicu ;)

Motocikl se kreće zamišljenom linijom desnih točkova automobila. Iliti oko metar desno od sredine trake.

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: yamaha yzf 750r

-Sta reci o panduru kad malo koji ima domace vaspitanje a njegovo nije ni da komentarise tako sa licima vec da radi svoj posao koji mu je propisan.Sto se tice tog vozaca lagune takvi su na zalost 95 % nasih vozaca.treba da se zapitaju sta bi se desilo da umesto sa motorom si naisao kamionom.a to sto si isao iza njega neznaci da si kriv jel ti si mogao i da krenes u preticanje vozila ispred sebe ali je ono duzno pre nego sto zapocne skretanje ili polukruzno okretanje(bilo ono dozvoljeno ili ne ) da pogleda u retrovizor *(ono sto malo ko radi) i uveri se da nije neki drugi ucesnik u saobracaju zapoceo radnju preticanja.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

Pa ako smo te svi dobro razumeli i ako si isao iza vozila i lupio ga od pozadi onda naravno da si ti kriv,ako si pokusao da ga obidjes preko pune linije i udario u njega opet si ti kriv ili moze biti obostrana krivica,a svakako nisi trebao da skaces da ga zaustavljas nego si trebao da ga pustis da ode samo zapamtis table i onda ti pricas svoju priču a on ce da se vodi da je kriv samim tim sto je pobegao.Verujem da si popizdeo i da ces imati troškova za popravku ljubimca ali znaci stvarno ne vidim kakva je to nepravda sto ti je "pandur" rekao da si ti kriv kad jesi

• Ne silazi, 7449 postova
  • Motocikl: TDM 900

Izuzumate iz obzira da covek u takvim situacijama uglavnom ne moze da ostane hladne glave i razmisli racionalno. Lazar je pogresio u reakciji, ali eto, iskustvo vise, sada je jos malo zreliji i pametniji nego sto je bio i to je dobro.

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

uvek, ali bas uvek kad nekoga zveknes od nazad ti si kriv- neprilagodjena brzina kretanja uslovima na putu ili nedrzanje rastojanja...ili najgore, zajedno...

plus, treba da vozis tragom desnih tockova(sto je suludo zbog kolotraga i sljunka, ali je tako)......

znaci sve u svemu, njegova je krivica sto je radio polukruzno na punoj liniji(a ti to ne mozes da dokazes sem ako mu nisi ocesao npr vrata.....ali je tvoj sto si ga zveknuo....

dakle, policajac je jos i ok bio...zeleo je da svako popravi svoju stetu, i da se nikome ne pisu kazne....

na zalost druze, popravi to...nadam se da nije pisan zapisnik, jer ces morati jos da ides kod sudije....

naravno da ce lik da laze, nije lud da sam sebi upada u grlo....jos ako ima svedoka....cvrc....

sve najbolje ti zelim!1zdravo.gif1zdravo.gif1zdravo.gif1zdravo.gif

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Lazare, najbitnije je ako si ti nepovredjen.

Dalje, vrlo je bitno kojom trakom si se kretao ti, a kojom on. Pretpostavljam, posto kazes da te je isekao, da je on krenuo u polukruzno iz desne trake, ili je bar na pola otisao u desnu da bi mogao iz cuga da se okrene. Iz leve tamo ne moze da uradi polukruzno, a da se ne vraca u rikverc. Svakako, i da je samo bio ispred tebe, sigurno je to uradio naglo i iznenada, jer ti ne ocekujes takav manevar na mestu gde to nije dozvoljeno. Samim tim je vozac lagune kriv za ometanje bezbednosti u saobracaju i ti to na sudu mozes da dokazes. Ostaje pitanje kolika je bila tvoja brzina kretanja i zasto nisi uspeo da izbegnes kontakt i pad.

Zelim ti da sto pre sredis XTX-a.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Iz tvog teksta mi nije bas najjasnije sta se desilo. Kako te je isekao ako si isao iza njega? Jel si ga ti preticao u tom trenutku ili je on iz desne trake krenuo da radi polukruzno pa te isekao u levoj. Jel si udario u njega od pozadi ili u levu stranu? Bilo bi lepo da javis kako ce policija da gleda na to ako si ga udario od pozadi (po zakonu nisi drzao odstojanje) ali je on u tom trenutku pravio prekrsaj.

• Svrati ponekad, 179 postova

au svetac ti ko da si polagao u samoposlugi??:zbunjen:

• Podržavam 2

• U prolazu, 17 postova

CEk cek polako, ti si isao iza njega, on je zabo kocnicu i skretao preko pune pa si ga ti pokupio odpozadi ili je on isao sa tvoje desne strane pa te isekao i nastavio da radi polukruzno preko pune?

Sve u svemu ne vidim zasto bi ti bio kriv kada je lik sekao punu liniju, pandur nema sta tu da komentarise, ako si dobio zapisnik (ili budes isao po njega) dooobro pogledaj sta su pisali

Za drota nemam nikakav komentar, osim toga da si mogao da mu kazes nesto u fazonu (pitao bih tebe da je tvoje dete na mom mestu da li bi mu rekao pa sto juris ili bi radio po ps-u)

znaci ovako on je vec zapoceo polukruzno,ja sam to i nekakakooo mogao da izbegnem,posto je bio karavan nije mogao od jednom da smota pa je krenuo malo u rikverc a ja sam se kretao svojom trakom(levom gde je isao i on) ali ja sam bio na velikom rastojanju od njega on je naglo krenuo u nazad i zakacio mi volan i tako sam pao...tu je mnogo ljudi pocelo da psuje tog lika u laguni posto je on bio kriv definitvno,a policajac je bio neki veoma pametan,pitao sam ga A STA DA SAM POGINUO?! On na to nije imao odgovor.......

• U prolazu, 17 postova

Lazare, najbitnije je ako si ti nepovredjen.

Dalje, vrlo je bitno kojom trakom si se kretao ti, a kojom on. Pretpostavljam, posto kazes da te je isekao, da je on krenuo u polukruzno iz desne trake, ili je bar na pola otisao u desnu da bi mogao iz cuga da se okrene. Iz leve tamo ne moze da uradi polukruzno, a da se ne vraca u rikverc. Svakako, i da je samo bio ispred tebe, sigurno je to uradio naglo i iznenada, jer ti ne ocekujes takav manevar na mestu gde to nije dozvoljeno. Samim tim je vozac lagune kriv za ometanje bezbednosti u saobracaju i ti to na sudu mozes da dokazes. Ostaje pitanje kolika je bila tvoja brzina kretanja i zasto nisi uspeo da izbegnes kontakt i pad.

Zelim ti da sto pre sredis XTX-a.

tacnoo tako...nije mogao iz cuga da ga smota pa je krenuo u rivkerc,al sta da se radi kad je on ispricao policajcu svoju pricu,da je on NORMALNO isao pravo,nego da je neki ispred njega krenuo da radi polukruzno(nije znao sta da prica),i rekao je da nismo imali kontakt ....posto mu je ceo auto izubijan pozadi tako da nije moglo da se ustanovi dal me je udario,a jeste.......

• Svrati ponekad, 179 postova

ti da cutis! ako mislis kometarisati treba da vozis motor i da ga posedujes!!! :nanana:

ko mi kaže :zvizduk: :zvizduk: ja dok sam se lupao i dok su mene lupali (dok sam vozio apn) tebe je baćo gurao u kutiji za piliće na vašar :nanana:

• Zainteresovan, 952 postova

tacnoo tako...nije mogao iz cuga da ga smota pa je krenuo u rivkerc,al sta da se radi kad je on ispricao policajcu svoju pricu,da je on NORMALNO isao pravo,nego da je neki ispred njega krenuo da radi polukruzno(nije znao sta da prica),i rekao je da nismo imali kontakt ....posto mu je ceo auto izubijan pozadi tako da nije moglo da se ustanovi dal me je udario,a jeste.......

Nadji svedoka ili vise njih koji ce potvrditi tvoju pricu, cak i ako nije bio prisutan niko ne moze dokazati da nije gledao odnekud, bitno je samo da se svedocenje poklapa sa onim sto se zaista desilo. I uopste svako od vas ubuduce treba da ima na umu nekog druga kojeg moze u ovakvim situacijama da pozove da odmah dodju i potvrde ono sto se desilo i nemojte da se opterecujete legalnoscu jer druga strana a i policija to ocigledno radi pa ako vam je u redu da tudja laz prodje onda nista.

• Uploader, 419 postova
  • Motocikl: GSXR 600
2 poena dobijaju se za nepropuštanje pešaka na pešačkom prelazu, za naglo smanjivanje brzine bez osnovanog razloga, vožnja s probnim dozvolama između 23 i pet časova, kretanje u nedozvoljenom smeru u jednosmernoj ulici...

Član 61.

Vozač vozila je dužan da na javnom putu uključi sve pokazivače pravca na

vozilu, ukoliko je propisana obaveza postojanja takvog uređaja za to vozilo:

...

5) ako se kreće unazad,

Član 32.

Vozač ne sme naglo da menja način vožnje, osim u slučaju izbegavanja

neposredne opasnosti.

Vozač koji namerava da pomeri vozilo udesno ili ulevo, menja saobraćajnu

traku, pretiče, obilazi, zaustavlja, skreće, okreće se polukružno, vozi unazad,

prestrojava se i sl, sme da otpočne takvu radnju samo ako se uverio da to može da

učini na bezbedan način.

Nakon uveravanja da sme da otpočne željenu radnju vozač je dužan da

druge učesnike u saobraćaju jasno i blagovremeno obavesti o tome, dajući im znak

pomoću pokazivača pravca ili, ako oni ne postoje, odgovarajući znak rukom.

Vozač koji pokazivačem pravca daje propisani znak, mora davati znak za sve vreme vršenja radnje vozilom, a po izvršenoj radnji mora prestati sa davanjem tog znaka.

Probaj da iskoristiš ovaj član zakona.

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

znaci ovako on je vec zapoceo polukruzno,ja sam to i nekakakooo mogao da izbegnem,posto je bio karavan nije mogao od jednom da smota pa je krenuo malo u rikverc a ja sam se kretao svojom trakom(levom gde je isao i on) ali ja sam bio na velikom rastojanju od njega on je naglo krenuo u nazad i zakacio mi volan i tako sam pao...tu je mnogo ljudi pocelo da psuje tog lika u laguni posto je on bio kriv definitvno,a policajac je bio neki veoma pametan,pitao sam ga A STA DA SAM POGINUO?! On na to nije imao odgovor.......

Znaci on je isao u rikverc i udario te zadnjim dijelom, a pri tome jos laze (tebi u brk) i prica neku drugu pricu policajcu?

To je za odvest u sumu, sjeckati polako.

LM, posto je to ilegalno, ja nebih stedio sredstva. Pokupio bih kontakte svjedoka i uzeo kredit (ako treba) za advokata.

Motocikl se kreće zamišljenom linijom desnih točkova automobila. Iliti oko metar desno od sredine trake.

Ako je ovako u zakonu, sto me vise ne iznenadjuje, onda svima preporucujem da ga krse.

Voznjom zamišljenom linijom upravo lijevih točkova automobila, ima se mnostvo prednosti i mnogo je sigurnije.

Mada ni to nije zlatno pravilo. Ako npr. nailazi ukljucenje sa desne strane, onda se treba mrdnuti desno, da vas bolje uoce ovi sto se ukljucuju. Ako je + raskrsnica, onda malo tamo, malo 'vamo, tj. svima se javiti.

Bez raskrsnica uglavnom lijevo, da vas prije uoce ovi iz suprotnog smjera i da imate vise opcija za dodging. ;)

hmmm, bas cudno, u Belgiji te stalno teraju da vozis levom stranom trake, naravno da sve zavisi od situacije u saobracaju!

I u Holandiji, s tim da je to samo preporuka, s obzirom na gore navedeno.

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR 7 S

Sada kada sam čuo ovu priču tvoju, samo sam se prekrstio jer sam se prisetio milion jedne situacije gde sam mogao da poginem zbog nemarnih vozača... Uf, šta mi se sve dešavalo.... :gaa: Hvala bogu pa me brzi refleksi i zdrava pamet drže da izbegnem sve ovakve kritične situacije....:care: Uopšte nije zajebancija voziti po ludom gradu Beogradu, moraju se otvoriti širom oči i gledati i paziti i za drugog.... :goodluck:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja