Jump to content

Moto Zajednica

MZ Kupujem - prodajem

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

MZ-isti, moze li mala pomoc?

Trebaju mi zbice za siroki tocak od 5,5" koji pravim za moju Hondu Shadow. Manje vise sam sve ukomponovao, tj. nabavio sam felnu 5,5x15 sa izbusenim rupama i "gnezdima" za zbice, a rezervna glavcina treba da mi stigne ovih dana:

img3684k.jpg

... ali mi fale zbice 4 ili 4,5mm debljine, 104 komada. Da li se ja dobro secam da su na jednom od MZ modela bile zbice od 4mm? Cini mi se da se radilo o strarom 250 "televizoru".

Treba mi savet, tj podatak o tome kolikog su zbice precnika. Zelim da kupim nove, a trebace mi 104 komada. Jedino moram da znam da li mi ove pasuju, koje su debljine i od kojeg modela je najbolje da narucim. Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

SlobaNS-@ Javi se članu Jigoro Cano, on ima žbice za MZ, a i ovde ti je u NS .

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Zbice za sve modele MZ motorcikala , bez obzira na godiste , model , kubikazu , imaju istu debljinu . A to je 3,5 mm

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

ne znam kakva je zamisao odnosno glavcina ali mislim da je mnogo bolje resnje kada je felna simetricna, ovako trebaju leve i desne zice da budu razlitih duzina a i pored toga nece simetricno opterecivati glavcinu... mozda???

• Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Nemoze se kratiti jer je valjani navoj , tj. deblji je navoj od tela zbice .

• Podržavam 1

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Nemoze se kratiti jer je valjani navoj , tj. deblji je navoj od tela zbice .

Zapravo moeze ali sa strane gde je nitovano, da se isece pa iznova nitovanje, sto bas nije jedenostavno.

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Moj prednji tocak je tako uradjen zice 18 cola skracene i napravljene druge glave da odgovaraju na prednju glavcinu sa diskom a 16 cola

Odseces ugrejes autogenim aparatom i napravis drugu dlavu

A upravu si da su navoji valjani a ne narezivani0takoje.gif

Samo mi pade na pamet da nisu male glave na zicama da neprodju kroz rupe na bandasu0stabre.gif

Eto nesto ne mogu nigde NOVO da nadjem , a BAS , BAS NOVO treba :

DEKLA MASINE LEVA (KVACILA) ETZ 250/251 !

Pa , ako neko slucajno ima ili zna gde ima . ALI , samo provereno a ne "rekla-kazala" !

Koristenu imam i ja, ali eto bas nova trba.

Kupio bih i : usisnu granu za ES 250 , tj.ETS 250 . Mozda neko ima ?

Ne , nije to to ! Manja je za ES 175 .

Ova je kao za TS 250 samo sto ne ide na levu stranu vec pravo . Jos na sebi ima i navoj za pricvrscenje poklopca (koji sakriva karburator)

Lici , ali ipak , mala rupa ! sa obe strane , mada identicno (na oko )

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: CRF 450

Dali ima neko polumesec kurble TS 125/150 da mi proda/pokloni?:)

inace cilindar od es 175 pase na 250ku,jedina razlika je promer,danas sam dobio jednog cilindra od es-a i malo pregledao :)a 175ka imao 26mm karb ako dobro secam,a 250 ka 30ku,ako nesto znaci imam oba karba,mogu izmeriti promere :)

Za polumesec-zupcanik kurble : PP ,

A za razliku 175 - 250 , radi se o usisnom grlu a ne o cilindru ,niti karburatoru !

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

100 strana ove teme, slučajno sam video. :stabre:

A čudna je tema, od nastanka je pod znakom pitanja da li je potrebna ili ne. Dominantno mišljenje je "šta ima da se grupiše u temu, znamo svi šta kome treba, može da se usput napomene ponešto van toga kako bi se dalo na značaju i rezultat bi bio isti jer su isti ljudi, isti prostor i nema razloga da bude drugačije".

Greška, vreme je pokazalo.

Kada se ovde prodao prvi motor bio sam neverovatno iznenađen a prestao sam da brojim kod četvrtog. Delovi i oprema u kom su pravcu išli i kako su menjali motore nezna niko, ne verujem ni da bi moglo da se pobroji jer nije sve napisano, ljudi su uživo završavali ono za čim su imali interesa. Vremenom je tema jačala i postala pored prostora za oglase i "oglasna tabla", mesto za zvanične proklamacije robe i usluga koje se razmenjuju, oficijelno mesto za svaku nameru ovog tipa.

Promenom BJB Foruma pokrenuo se i novi oglasnik. BJB je postao komercijalni portal u nameri da se prodajom oglasnog prostora pokrije makar deo troškova nastalih radom. Zbog toga su sve oglasne teme obrisane i podvedene u Oglasnik sa malim oglasima individualnih oglašivača koji prodaju svoje stvari bez ostvarivanja dobiti i komercijalnim oglasima namenjenih onima kojima je ponuda izvor prihoda.

Ova tema je jedina o(p)stala na BJB-u po starom sistemu oglašavanja. Ovde nema komercijalnih oglašivača i sve su ponude na jednom mestu, mestu namenjenom MZ-jašima Srbije. Zbog toga se ovdašnji uslovi oglašavanja bitno razlikuju od uslova u Oglasniku:

Ako bi neko ovu temu platio tj. dao pare radi oglašavanja - NEMOŽE! :D

U Oglasnik i za 10 evrića se dobije tema pa ko voli nek izvoli.

Kakav poslovan potez, a? :D

Odlukom članova MZ Svet-a "organizacija" je neprofitna i nekomercijalna pa se zato od našeg inventara ne prodaje ništa: ni teme, ni bilo kakav oglasni prostor, ni Skup, bendovi, štandovi...

Nema to, ne prodaje se, može samo da se dobije. ;)

Idemo dalje: trange - frange...

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: CRF 450

Za polumesec-zupcanik kurble : PP ,

A za razliku 175 - 250 , radi se o usisnom grlu a ne o cilindru ,niti karburatoru !

ako je veci karburator,trebali bi da je veci i promer gde se kaci,ako je cilindar identican,najverovatnije pase deo gde se prisrafi grana na cilindar :)zato sam spomenuo cilindra :D

odgovorio sam na privatnu :takoje:

Eto kada se restaurira motor koji je bio u rukama (neznam kako se nazivaju ti koji a la Grunf sklapaju ) zafali svasta . Jednu stvar stavim originalnu a ona prouzrokuje potrebu za drugom .

Sve u svemu , potrebna saltalica menjaca za ETS 250 , Odgovara od ES 175 .

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Eto kada se restaurira motor koji je bio u rukama (neznam kako se nazivaju ti koji a la Grunf sklapaju ) zafali svasta . Jednu stvar stavim originalnu a ona prouzrokuje potrebu za drugom .

Ovakva ?

mz-es-o227-fussschaltheb.jpg

Ovakva ?

mz-es-o227-fussschaltheb.jpg

Moze , a moze i lepsa :)

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Malopre sređivao malo garažu, i nađem u jednoj kutiji za ETZ 250 nov čep rezervoara sa dva ključa, jedan okrugao migavac i dve unutrašnje gume 3,50-18 pa pretpostavljam da je to za ETZ250

Delovi su raritet jer su stari bar 25god :)

Taman sam zamanuo prema kontejneru pa reko možda nekome ovo treba

Poklanjam, isporuka u Bgd

Kome treba neka se javi na PM, ako ne čuvam narednih 25god

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja