Jump to content

Moto Zajednica

Od Engleske do Srbije

Recommended Posts

• Pana, 547 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Dobro se ti nama vratio!

Putovanje je za poželeti. Očekujemo još slika ( kod Banovića: meso i vino... odbijam da verujem da se na tome završila poseta. Bez obilaska malo egzotičnijih lokacija...)

Verujem da si se ti malo i smorio ali zar je postojala sumnja u Divljakušu , pa Yamaha je to!

Posle godine provedene napolju , ostaje ti da se odmoriš i adaptiraš pa se vidimo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Па види ко се сетио да има и своју кућу!

Таман сам почео да мислим да си се променио, да си хтео да "пробаш нешто ново и дивље", па си се емотивно везао за неког бркатог Пакистанца и да сте се заклели једно другоме "Till death do us part". :lol:

• Podržavam 1

• Drug član, 3087 postova

Ово сам заборавио: овде се обично држимо десне стране пута.

Чисто да се не збуниш....

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT

Citiram deo putopisa:

Hotel je bio prazan, nesto malo lokalaca je sedelo u lobiju. Gazdarica je bila po stereotipu - matora, preterano nasminkana i neadekvatno obucena (!). Naravno, ni reci engleskog, ali sporazum je spao i dobio sam sobu za 38 evra. Penjuci se uz stepenice, utisak mi je bio kombinacija 'Shining-a' i nekog horora iz mnogo delova. Spooky ambijent, napolju kisa i grmljavina, ja umoran i 'ranjiv'...

Ceo putopis je odlično napisan a ovim pasusom se može započeti jedan vrlo dobar krimi roman! Odlično!

:takoje:

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: V-Star 1100 Silverado

DAN 05: Italija, parche Slovenije, Hrvatska i SRBIJA

http://www.mopedmap.net/route/1133001

Jutro poslednjeg dana putovanja je bilo prelepo za voznju. Ustao sam k'o vampir i u 6 sati sam vec poceo sa pakovanjem satora i opreme. Ostalo mi je manevrisanje oko italijanske i slovenacke granice, i da vidim malo Trs' za koji kazu da je nas :)

Posle voznje pored mora ugrabio sam priliku za poslednje fotografisanje - racunao sam da necu imati ni volje (a ni interesantnih prizora na auto-putu) za dalje skljocanje.

post-1021-0-69567300-1311805437_thumb.jpg

Mrzelo me je da skidam opremu, pa sam prokuvao za samo tih nekoliko minuta, a bilo je rano jutro. Znao sam da cu prokuvati do Beograda.

Po ulasku u Sloveniju, odmah posle trafike za placanje vinjeta, skrenuo sam desno na stari put (vinjeta nije potrebna za taj deo puta, inace je 7.5 evra). Ocekivao sam krsh od puta, ali sam zatekao predivan planinski put, lepe krivine, sa vrlo malo saobracaja. Mozda sam se malo i zagubio, prosao sam Sezanu i dalje izbio na granicni prelaz Rupe. Tu sam, sa sve srpskom zastavom, greskom usao na prolaz za autobuse, ali mi hrvatska pogranicna policija nije pravila nikakve probleme.

Dalji put kroz hrvatsku nema potrebe prepricavati: otvoren put, nema ni hlada ni prizora za pamcenje, a i svi smo uglavnom odvozali ovu rutu.

Medjutim, dolazak kuci, posebno posle dugog odsustva, je nesto sto se ne moze prepricati. Tamo negde, na kraju tog puta na kome se nalazim, ceka me moja porodica! To je vec nesto sto se fizicki oseca, i nije bitno da li cu voziti, trcati ili puzati - taj put se mora preci.

Na stranu emocije i odlucnost, ipak sam se posluzio motorom. Na putu skoro da nije bilo nikoga, i uz muziku i razgovor sa samim sobom (cesta pojava kada vozis sam) brzo sam dosao do granice. Kolona od jedno dvadesetak vozila ispred ulaza u Srbiju me je iznenadila, nisam se nadao da ce nasi da pojacaju kontrolu i da trkeljisu. Posto sam vec davno bio u odredjenom stanju transa, sto zbog voznje po suncu, sto zbog uzbudjenja zbog povratka kuci i patriotizma (!), zaobisao sam kontrolu i samo se javio panduru kod kucice, u smislu "ja dosao, otvaraj kapiju". Samo mi je mahnuo da prodjem :)

Do Beograda sam dovezao u jednom dahu, usledile su poznate deonice i na kraju skretanje kod Beogradske Arene. Sto sam bio blize kuci sporije i pazljivije sam vozio, pazeci da ne userem nesto na samom kraju. Gledao sam i levo i desno, i gore i dole.

I najzad, ulazak na parking kod zgrade, a tamo me cekaju zena i klinke - e to je dozivljaj koji je obelezio citavo putovanje :)

I tako, sa ovim jahanjem kroz Evropu sam zavrsio moju jednogodisnju avanturu u 'izgnanstvu'. Lepo je sve proslo, stekao sam mnogo prijatelja i veza koje ce trajati dugo godina, sto privatno, sto profesionalno. Ali opet, jedva sam cekao da se vratim, jer je ovde dom i sve ono sto me je vaspitalo, naucilo i cemu pripadam celim svojim bicem.

Drago mi je sto sam podelio ovaj put sa vama, i pozeleo bih svima mnogo zabavnih, i pre svega bezbednih voznji.

post-1021-0-09090800-1311807482_thumb.jpg

post-1021-0-52265900-1311807491_thumb.jpg

post-1021-0-73071100-1311807499_thumb.jpg

post-1021-0-46835900-1311807510_thumb.jpg

post-1021-0-46734200-1311807525_thumb.jpg

post-1021-0-79942600-1311807592_thumb.jpg

post-1021-0-65241600-1311807602_thumb.jpg

post-1021-0-47121300-1311807614_thumb.jpg

• Podržavam 8

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: V-Star 1100 Silverado
Зорге: Јеси л' пуц'о из овог?

Naravno, kasnije su lansirali mete u more pa ih je nas nekolicina dobrovoljaca uvoshtila :)

• Integrisan, 8499 postova

Kupio si me jos na prvoj fotki: srpska zastava na kuci (u kojoj si pretpostavljam ziveo)! Bravo!

Odlicno pises. Doziran humor, sjajno prenosis emocije i atmosferu. Pojedini kratki opisi su dostojni ozbiljnije knjizevnosti;)).

Bas, bas dobro!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja