Jump to content

Moto Zajednica

Ne gasi se lampica za ulje

Recommended Posts

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Cao,

dakle desila se sledeca nezgoda: usled vrucine omeksao asfalt i motor mi se preturi na levu stranu. Podignem ga, vidim polomila se malo plastika, iskrivio retrovizor, nista strasno. Ne palim ga odmah, jer sam osetio corbu koja se izlila iz karburatora ili rezervoara. Ostavim ga par sati da stoji uspravno, upalim ga, krenem i provalim da se lampica za ulje uopste ne gasi. Stanem, proverim nivo ulja, ima ga, nigde ne curi nista. Ostavim malo, upalim opet, opet gori.

Sta moze da bude, mozda samo nesto u instrument tabli?

GPZ 500S

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 264 postova

Proveri instalaciju.Odkacila se neka zica i zato ti gori lampa.Verovatno je u pitanju davac pritiska.Zavrnuto na bloku motora..Prekontrolisi te zice.Mislim da ti je tu problem.Ako motor pali ,radi i ponasa se kao pre pada.Sigurno je instalacija.tj. ovo sto sam ti napisao.

Obavezno resi taj problem,nemoj tako da vozis.

• Drug član, 4536 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

koje godiste ti je motor

• Drug član, 935 postova

Fala Bato,

necu sigurno, odmah sam ga parkirao, isao je mozda 50m pre nego sto sam ukapirao da se ne gasi lampica. Inace pali i to malo je isao normalno.

Caca, motor je '91

• Drug član, 4536 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

skini filter ulja i uspu ulje u nje pa ga montiraj nazad  i probaj

• Svrati ponekad, 369 postova

Cao,

dakle desila se sledeca nezgoda: usled vrucine omeksao asfalt i motor mi se preturi na levu stranu. Podignem ga, vidim polomila se malo plastika, iskrivio retrovizor, nista strasno. Ne palim ga odmah, jer sam osetio corbu koja se izlila iz karburatora ili rezervoara. Ostavim ga par sati da stoji uspravno, upalim ga, krenem i provalim da se lampica za ulje uopste ne gasi. Stanem, proverim nivo ulja, ima ga, nigde ne curi nista. Ostavim malo, upalim opet, opet gori.

Sta moze da bude, mozda samo nesto u instrument tabli?

GPZ 500S

Otvoris satove,razbijes lampicu i nema da sija vishe dok vozis.. ;) Salim se,da li ti je motor pao u radu ili je bio ugasen i parkiran?

• Drug član, 935 postova

Ugasen i parkiran, ne znam koliko je lezao tako, komsija mi je javio.

Caca, hvala i tebi, probacu.

Ne znam to mi je cudno ne znam sta je moglo da se desi.Imas jedan kablic ispod masine na bloku, koji ide na davac za ulje.Proveri taj kabl da se nije otkacio mozda.

• Drug član, 935 postova

Cao,

evo danas sam ga doterao kuci od ortaka gde je prenocio. Nisam znao sta drugo da uradim. Nisam nasao tu zicicu. Potrazicu ponovo.

Znaci vozio sam ga tako nekih 5 km. Par puta sam ga ugasio i upalio usput. Normalno pali. Nisam smeo mnogo da ga teram, ali do 3,5oo obrtaja radi normalno. Lampica naravno i dalje gori.

Kazes, ispod masine.... nista tamo ne nadjoh.

• Drug član, 935 postova

Evo da prijavim,

zvao sam Jocu malopre, kaze daj boze da nije prolupao motor, a vrlo je moguce da jeste posto sam ga palio. Teram ga nekako u ponedeljak do njega pa ce da vidi, ali kaze da je od tog preturanja i te kako moglo nesto da se sjebe...

• Zainteresovan, 577 postova

zvao sam Jocu malopre, kaze daj boze da nije prolupao motor, a vrlo je moguce da jeste

majstori, majstori!

e pa svaka cast vidovitom Joci, daje dijagnozu preko zice. prolupao. verovatno ces morati da menjas i diskove, kompletnu strujnu instalaciju,...

jos neko je ovde prolupao.

ako neces sam da sredjujes, konsultuj se bar sa jos nekim "majstorEm".

nadam se da je neka banalna zezalica.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Ako padne ugasen ne moze da prolupa... Jedino ako stvarno nije imao ulje dok si ga vozio, ali ti kazes da ide normalno...

Prplupao bi da si ga ostavio da radi i da je pao u radu,ali ne malo da radi da bi bas prolupao.Ti si motor ispravio i ostavio da stoji pre nego sto si upalio.To je definitivno nemoguce da tako i zbog toga prolupa.

• Drug član, 935 postova

Ok, rece i on da je mozda nesto sto moze da se sredi odmah na licu mesta, ali isto rece i da je moguce da se nesto opasno zeznulo i da ga nikako nije trebalo voziti 5km. Moja greska nema sta. Ulja ima u karteru isto koliko ga je bilo i ranije, tj. koliko treba. Pitanje je da li ga je bilo u motoru dok sam vozio tih 5km, tj. mozda se nesto pokvarilo u uljnoj pumpi (lupam). Bas sam ga pitao da li je moguce da se tako nesto desi od obicnog preturanja na stranu, on kaze "naravno".

Ja sam te mozda malo iscimao a imao sam 500s pre nekoliko godina i sad ne mogu bas da se setim tacno gde ali mora da ima negde dole na karteru neki davac.Napisacu veceras neki post ovde,dok proverim tacno.

• Drug član, 935 postova

Ma neka si me iscimao, hvala sto si hteo da pomognes, ali stvarno ne nadjoh to.  Sad me bogami naplasio Joca, nema sanse da palim motor opet, ali pogledacu jos dok se vidi, mozda sam prevideo.

• Zainteresovan, 577 postova

vid' vamo:

"Connecting a wire from the switch terminal to ground brings on the light so I'm sure the problem is with the switch. I haven't felt unsafe riding the bike in this condition since the warning light would still have illuminated in a fault condition (ie no oil pressure) when I was riding the bike. I've ordered a new switch, 12.50 UK pounds excluding VAT, the dealer didn't have one in stock. Replacement should be fairly simple providing I have enough clearance between the switch and exhaust. 500S"

znaci:

- s*anje je negde uz izduv, i

-kad spoji sa masom - svetli, pa

pronjuskaj, nadji ga, pregledaj ga, testiraj ga, kao i zice.

a i raskaci sistem gde je prikladno(ulje), kresni i vidi da li pumpa gura.

budza izgleda nesto kao ovo, samo sto je ovo od ko zna cega:

flyDI_oilsensortw9.jpg

• Drug član, 935 postova

Pih majkemuga, nasao sam jednu, ne bas ovakvu budzu, ali slicnu, blizu izduva, ali zicica koja ide iz nje se zavrsava u copavoj. Dakle bice da je to sprava koja ne dozvoljava da vozis sa spustenom copavom. Bice da to nema veze sa ovim sto meni treba.

Kako rece da bih mogao da proverim da li gura ulje u motor?

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

pa jedino da otkacis neki vod od ulja i da zaverglas ili da upalis motor.....automat od ulja je sigurno negde na bloku,znaci budzica koja ima uglavnom gumenu kapicu na sebi i iz nje izlazi jedna zica

sada sam gledao neko uputstvo,koliko sam razumeo atomat je sa desne strane na donjem delu boka,ispod vodene pumpe...pogledacu jos malo bolje pa ti javljam

nasao sam,nalazi sa sa leve strane na karteru blize napred,,,,ako te intresuje poslacu ti sliku ...a ono sa desne strane je za kontrolu pritiska ulja...ako nadjes automat,kada otkacis kabl sa njega lampica od ulja bi trebala da se ugasi ako je instalacija u redu....

• Drug član, 935 postova

Hvala prijatelju! Ja sam se koncentrisao na levu stranu, jer je na tu stranu pao. Pazi, ako taj deo postoji na mom motoru, a postoji, ima da ga nadjem. I jos kad bi bilo samo to. Sad je vec pao mrak pa ne mogu odmah da odem da zalegnem ispod njega, ali sutra cu opet ranom zorom

• Drug član, 935 postova

Ako ti nije smor, posalji sliku da vidim to cudo, mozda je to ono sto sam ja mislio da je vezano za copavu

moguce da se slomio ili ostetio automat...ama kabl koji je zavrnut srafom,pusti mi adresu na pp pa cu ti poslati sliku,neznam da je okacim ovde...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja