supatje 103 Napisano Jun 20, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Josuvek se, malo po malo, upoznajem sa ovim motorom, pa mislim da je najbolje da otvorim ovde temu za kojekakva pitanja. Za sada me zanima onaj donji roller za lanac. Stari je bio dotrajao, dosta urezan, pa sam ih zamenio. Medjutim sada sa ovim novim se dosta cuje kada kocim motorm. Kada je na gasu ne cuje se jer ga valjda tada ne kachi, medjutim kada kocim motorom izgleda da dosta kliza po njemu i cuje se kako lanac prelazi. Takodje, osecam vibracije na papucici zadnje kocnice, takodje kada kocim motorom. Nesto ne bih rekao da to tako treba, pa da se posavetujem sa vama. Jel imao neko slicnih problema ? A druga stvar je nesto sto je pocelo da mi se desava danas. U subotu sam bio u voznji sa devojkom i sve je bilo ok. Medjutim, danas nesto primetim da motor u prvoj na malom gasu kada ubrzavam (recimo izmedju 2000-2500rpm) kao da secne nekako (izgubi snagu na trenutak ? :S Da napomenem da sam u subotu uvece prao motor, ali juce kada sam vozao nisam nista primetio...sve do danas. Eto toliko za sada, pa udrite polako Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Jun 21, 2011 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da li ti je dobro zategnut lanac, tj. da nije labav a za ovo drugo bih rekao da su karburatori. Moguce je i da je lanac dotrajao tj. previshe istegnut na jednom mestu i da tu kachi, tu ti nema pomoci osim novog lanca. Ako budesh hteo sam da se zezash oko karburatora, pitaj za pomoc. Mada bih rekao da nije nishta ozbiljno, mozhda su samo malo zaprljani. Jel ti se to deshava u svim brzinama ili samo u prvoj? U prvoj mora malo da cima na vrh gasa, to je takoreci normalno (zbog lanca npr.). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 21, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, lanac i lancanici su prilicno novi. Probacu malo da dotegnem lanac. Mada, kada se koci motorom donji deo lanca je zategnut u svakom slucaju :S Za carb cu videti, neka ga malo, mozda ozdravi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jun 21, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Problem rolera resen tako sto sam mu smanjio precnik. Sad deluje ok. Probacu sutra malo bolje pa javljam. Lepo sam rucno napravio zljebove koje bi trebao lanac da napravi vremenom, i sveukupno smanjio precnik za nekoliko milimetara. Sad sledece, jel zna neko cemu sluzi racva na karburatoru sa gornje strane. Kada se podigne sediste, pa ispod srafa sto drzi rezervoar. izgleda kao da treba neko crevo da se navuce na to, a meni stoji 'nako...otvoreno. Nisam primetio niti da pravi pritisak niti vakuum tu. Takodje, na desnoj strani karba ima neke vakuum sisice na koje je navuceno crevo. Ide iz jednog karba u drugi (kao da izjednacava podpritisak. Jel to tako stoji ili ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steffan 95 Napisano Jul 8, 2011 U prolazu, 92 postova Lokacija: Sr Mitrovica Motocikl: Funduro Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko na koliko se spanuje lanac bregaste,na koliko se menja i je moguce to odraditi u kucnoj radinosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 8, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa trebalo bi da ima automatski spaner na pritisak ulja. Nek me ispravi neko ako gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steffan 95 Napisano Jul 9, 2011 U prolazu, 92 postova Lokacija: Sr Mitrovica Motocikl: Funduro Prijavi odgovor kao problematičan A na koliko bi trebao propisno da se menja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 9, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan jbm li ga. Kad pocne da zvekece valjda. Evo linka gde mozes da procitas sve sta i kako: http://faq.f650.com/FAQs/CamChainFAQ.htm Pise i kako moze da se vidi da li je ok. U principu on zategne kada upalis motor i nabije pritisak ulja. Pritisak ulja ga gura i zateze koliko treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Jul 10, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Што отвори нову тему када има она тамо добро 'позната..... Елем, за то штуцање, имао сам и ја проблем, мада је мени код константне вожње на 4 000 обртаја сецне и то оштрије. Проблем ми је како сам касније сазнао, реглер који на тим обртајима једностано није имао довољно струје. Да се разумемо одма, нисам електричар нити се у то разумем али кад сам њега променио нисам после имао проблем. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 10, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma otvorio da ne trujemo onu u "Motorcikli" delu sa "Garazom". Cuo sam da oce i od reglera, ali je ovde bila kapica za svecicu problem. Zamenio onu orginalnu sa nekom starom NGK i sad sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 124 Napisano Jul 10, 2011 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Kapice idu NGK XD05F. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steffan 95 Napisano Jul 17, 2011 U prolazu, 92 postova Lokacija: Sr Mitrovica Motocikl: Funduro Prijavi odgovor kao problematičan Jel imao neko iskustva sa narucivanjem delova kod Radulovica...? Narucio sam iglice za karburator pa me interesuje jel postuju rokove koje su dali 7-10 dana ili su kao Gajici narucis pa kad stigne jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 18, 2011 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Narucivao sam par stvari do sada i sve je bilo ok (10 dana), osim onih glupavih rolera za lanac. Njih sam cekao nesto duze, ali nije bila njihova krivica jer celu jednu porudzbinu nisu dobili... U principu ok iskustva. Cene slicne kao i preko kad saberes sa postarinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Mart 20, 2012 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Nisam odavno zapitkivao, pa da pocnem. Malo sam se vozao ovih dana i danas primetih neko ulje po zadnjih viljushci. Ispostavio se da ulje curi iz kucista filtera vazduha (drain hose) :S Citao sam sto-sta po netu i komentari su prilicno neodredjeni... Od popucalih karika, preko loseg semeringa na balanseru, previse ulja u motoru do normalne pojave na ovom modelu (F650 Funduro). Ovu pojavu nisam ranije primetio. Nista cudno nisam primetio u radu. Kada je hladan nema nema nikakvog dima, kao i kada je zagrejan. Normalno pali, normalno ide, normalna temperatura. U proteklih godinu dana potrosnju ulja nije imao uopste (mozda u nekim granicama (200-300g) koje ja nisam primetio na 6000km). Veoma bi mi znacilo kada bi neko mogao da pogleda kod sebe pa da mi kaze (ili jos bolje slika) kako treba da stoje cevi na tim izlazima za cedjenje ulja iz airboxa (sa donje strane kucista). Kod mene izlaz koji je blizi prednjem delu motora ima crevo koje ide negde, dok ovaj "zadnji" nema nikakvo crevo na sebi. Da li, i koji od ova dva treba da bude zapushen (razmishljam da mi nije mozda spalo crevo koje ima chep na sebi pa da zato sada curi). Ima li neko neki pametan savet ? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 20, 2012 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ја нећу да ти кажем ништа јер нећеш да се дружиш снама Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Mart 20, 2012 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ha ha Pa tek sam ga poterao, polako, da dobije kondiciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
f650gs2001 2 Napisano April 30, 2012 U prolazu, 27 postova Lokacija: Posavina, BiH Motocikl: aprilia sr50 , f650gs Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima, ovaj link sam nasao na forumu: http://forum.bjbiker...nje+akumulatora e sad me zanima ta uticnica da li je ispravno tj.sigurno punjenje akumulatora preko nje jer bi mi dobro doslo kod F650GS (zbog silnog sarafanja) a slicnu ili istu sam dobio na motoru prilikom kupovine. druga stvar koju sam vidio je takodje jedna uticnica (mislim da je tvornicka) koja se nalazi sa lijeve strane motora -cemu sluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17553 Napisano Maj 2, 2012 Integrisan, 8340 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo vidi da ti je upotrebljeni osigurač (ako stavljaš) 1.5X struja punjenja i teraj... Ova druga ti je 99% DIN BMW eksterna utičnica, što takođe možeš koristiti za punjenje (ako imaš odgovarajući punjač). Da ti ne objašnjavam u detalje, ali ćeš lakše preko ove prve... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
f650gs2001 2 Napisano Maj 6, 2012 U prolazu, 27 postova Lokacija: Posavina, BiH Motocikl: aprilia sr50 , f650gs Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru ,to ce me spasit silnoga sarafanja,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
murke 0 Napisano Jul 18, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, da li neko ima preporuku kod kog majstora oterati F650 `95. Imam problem da ujutro nece da pali i na oko 3000rpm pocne da stuca, ponekad hoce i da puca dok se dobro ne zagreje. Proveravao sam sve moguce, vec sam davno imao problem sa reglerom tako da znam da to nije. Moje sumnje su na karburator i njega sam rasturao i sve deluje ok. Ne preostaje mi nista drugo nego da ga oteram kod nekog majstora, a ne bih bas kod svakog da idem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jul 18, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, da li neko ima preporuku kod kog majstora oterati F650 `95. Imam problem da ujutro nece da pali i na oko 3000rpm pocne da stuca, ponekad hoce i da puca dok se dobro ne zagreje. Proveravao sam sve moguce, vec sam davno imao problem sa reglerom tako da znam da to nije. Moje sumnje su na karburator i njega sam rasturao i sve deluje ok. Ne preostaje mi nista drugo nego da ga oteram kod nekog majstora, a ne bih bas kod svakog da idem. s obzirom da to radim svaki dan...karburatori,svecice,kapice ili ti lulice od svecica..nesto od toga, karburatori su laki za rad ali ih treba znati pravilno ustelovati....sve sto pise po knjigama vazi za nove iz radnje,bmw i pegaso imaju specificne karbove,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
murke 0 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hajd i kapice cu da zamenim, to mi je sve nekako lakse nego da stelujem karburator. Svecice znam da nisu (ustavi bar se nadam) jer sam nedavno stavio iridijumske DR8EIX. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 20, 2012 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je slican problem bio sa kapicom. Imao knedlu na oko 3k i tesko palio na prvom paljenju. Jedna kapica je probila, te sam stavio neku prastaru NGK sa kojom i danas vozim. Ako pak to ne pomogne, ja ne bih rasturao sam karburatore. Kad god sam to uradio samo sam napravio gore Meni se desava da mi motor puca iz auspuha kada na 4000rpm ili vise otpustim gas skroz. Znam da je normalno da puca "normalnim" zvukom, ali ono sto se meni desava je da pukne jedno ili dva puta kao iz puske Ne desava se cesto, mada mozda i nesvesno pazim. Ali svremena na vreme hoce da opali paljbu. Pretpostavljam da je do stelovanja karburatora??, ali ne zelim sam da se upustam u to. Na Hondi cb400n sam ranije pokusavao da stelujem i nikada nije urodilo plodom. Pipav posao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
f650gs2001 2 Napisano Avgust 2, 2012 U prolazu, 27 postova Lokacija: Posavina, BiH Motocikl: aprilia sr50 , f650gs Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima,danas sam nasuo pun rezervoar benzina ,doslovno do cepa, ostavio motor na nekih pol sata i zatekao lokvu ispod ,u prvi mah sam se uplasio da nesto nije puklo dok nisam primijetio da benzin curi na odusak,otvorio sam cep na rezervoaru da zaustavim curenje i zaista stalo je. Je to normalno da se kod prepunog rezervoara desava ili je neki kvar.jos jednom napominjem doslovno je bio pun cak se malo preljevalo preko kod mrdanja motocikla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steffan 95 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 92 postova Lokacija: Sr Mitrovica Motocikl: Funduro Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu postavicu pitanje ovde... Dali lose gorivo moze da prouzrokuje simptome kao sto su otezano palenje,kad je motor hladan,nemiran rad na leru,gasenje motora,zveckanje ventila i puckanje iz auspuha... Pre par dana sam nasuo evro premium kod nas u Mitrovici, i posle desetak kilometara su mi se poceli pojavljivati ovi simptomi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...