Jump to content

Moto Zajednica

Vasa preporuka za skuter od 250cc ?!?

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Pozz svima, nameravam kupovinu skutera, kao sto rekoh u pitanju neki od 250cc, jer licno smatram da je 125 malo, 400 ili 500 mng, a da je 250 neka zlatna sredina za skuter koji ce se voziti u gradu, a s vremenom na vreme i negde izvan grada. Da bi vam i ja izasao u susret reci cu ono sto sam gledao i sto me zainteresovalo, a vi mi preporucite ili odvratite od nekog, ili pak dajte neki vas predlog. Dakle ovako, moj izbor bi bili sledeci modeli:

1. SUZUKI BURGMAN 250

2. PIAGGIO X9 250

3. MALAGUTI MEDISON (YAMAHA MAJESTY) 250 - CINI MI SE DA SU ISTI!

**U PITANJU SU GODISTA OD 2002-2005.

HVALA SVIMA UNAPRED!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 6 postova

Ok, hvala ljudi, cuo sam dosta toga dobrog o njemu, dobar za putovanja itd.. A slabo pricaju o manama, da li ih nema ili... mozda nisu toliko bitne da bi kvarile opsti utisak...

I jos nesto, ako ga (mislim na Burgija) uzmem sad do kraja meseca, da li je sposoban taj motor za put do Crne Gore, do primorja, ili posto sam iz Leskovca, onda do Grcke, cisto eto taj malo duzi put..

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Ako ces da putujes kako kazes, onda zaboravi na 250 i gledaj nesto od makar 400 kubika. Ja sam sa Burgmanom 250 za par meseci presao preko 15000km i zalio sto nije makar 400. Nemoj da se to i tebi desi. :aha:

Kada bih birao od navedenih, onda bih izabrao Burgmana, ali opet ti kazem, gledaj onog jaceg. ;)

KLIK NA LINK!!! :takoje:

P.S. Madison i Majesty su 2 potpuno razlicita skutera, mozda lice, ali je Yamaha kvalitetnija i bolja. :zdravo:

• U prolazu, 6 postova

Ok, hvala na sevetima, razmislicu o tome, mada bi motor 90% bio vozen u gradu, zato mi se bez potrebe i ne uzima 400, a i da budem iskren mislim da je bolje da ja sa 50 predjem na 250, pa sa 250 na 400.. Prodace se, kupiti nesto drugo i tako... :).

Sto se tice Madisona i Yamahe, verovatno sam ja u ogromnom broju pregledanih oglasa nesto permutovao...1zvizduk.gif pozz

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Po mom misljenju za gradske guzve(pogotovo Beogradske) je najbolji Piaggio Beverly 250, ostali spomenuti su malo kabastiji za provlacenje i sl. Sad druga je stvar da li je tebi tako nesto potrebno u Leskovcu.

Za Burgmana sam cuo sve najbolje, sem da su tockovi mogli biti malo veci, i od spomenute trojke bih pikirao njega.

• Sviđa mi se 1

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

I ja bih ti predlozio Burgmana (mozda sam malo pristrasan :) ali vozio sam i ove druge, on mi se najvise svideo). Vozio sam se sa njim po Leskovcu i nisam imao problema sa provlacenjem kroz guzvu, ne treba ti nista manje :)

E sad, sto se tice kubikaze, po gradu neces osetiti neku vecu razliku izmedju 250 i 400, ali ako planiras da putujes onda u svakom slucaju ti predlazem da kupis 400.

Razlika u ceni je mala, razlika u registraciji je mala.

Potrosnje sto se tice ne znam tacno ali evo moj 400 trosi 3,3 litre na otvorenom sa 2 putnika i puno prtljaga, pri nekoj umerenoj voznji od oko 90km/h i ubrzanjima do 120, 130 kada obilazim. Neka se javi neko ko ima 250 pa da uporedimo i to. Mada smatram da razlike u potrosnji na otvorenom nema, jer se 400 vozi opustenije pri istoj brzini... Po gradu ga jos nisam testirao, jer se mnogo vise vozim na otvorenom, a i tek ga vozim nepuna 2 meseca :)

Neces imati problema da se naviknes na njega, ispocetka samo polako, bice ti glomazan, tezak za manevrisanje, ali vrlo brzo ces se navici na njega i kada sednes ponovo na stari skuter osecaces se kao da si seo na biciklo :)

• Hronični Motociklopata, 7333 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

mozda bi ti se svidela aprilia atlantic 250, iako nisam skuteras u dusi ali svidja mi se, a i ima ih dosta ovde kod nas u SU, cak me jednom i iznenadilo koliko je startna, stajali smo na semaforu, i krenuli, ja kontao da cu da ga oduvam na pola gasa, kad ono ode aprilia ostavi me u cudu :staa::D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja