Jump to content

Moto Zajednica

Besplatne vize za Rumuniju :)

Recommended Posts

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Valjda sam stavio u pravi podforum...

Vlada Rumunije odlučila je danas da od 15. jula vize za državljane Srbije koji putuju u Rumuniju budu besplatne, saopštila je večeras premijerova predstavnica za medije Kamelija Spataru. Odluka, koja je usvojena na predlog Ministarstva spoljnih poslova, zasniva se na principu reciprociteta i primenjivaće se od 15. jula ove godine, precizirala je portparolka.

Prema njenim rečima, državljani Rumunije od 4. jula mogu da putuju u Srbiju bez viza ukoliko njihov boravak ne traje duže od 90 dana.

Rumunija je unilateralno uvela vize za državljane Srbije 2004. godine, na šta je Beograd odgovorio uvođenjem viza za rumunske državljane. Rumunija je tada uvođenje viza objasnila time što, kao zemlja koja je u to vreme bila kandidat za pridruživanje EU, mora da poštuje evropska pravila. Od 1. januara ove godine Rumunija je članica EU.

Preuzeto sa sajta www.serbiatravelers.org

Pa, navali narode... :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Mogli bi da se organizujemo u toku avgusta da forsiramo Fagaras i nazad?? Ima li zainteresovanih??

(ako uradim plocice u kojni dotle :) )

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Ima uvek, samo da se sredim, saberem i oduzmem (nadam se ne trajno) kad mi majstor ispostavi racun..  ;D

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Mogli bi da se organizujemo u toku avgusta da forsiramo Fagaras i nazad?? Ima li zainteresovanih??

Vec postoji plan!!! Mi krecemo 1. septembra

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Naravno  ;D 8)

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Jbt, kad se setim koja je to sirotinja bila. Pa nisu imali bandere i osvetljenje na ulicama do pre koju godinu...

Ali bela lista nam se smeši, vidim ja :):):)

Makar u komšiluk kod Rumunki da idemo na kafu...

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Jbt, kad se setim koja je to sirotinja bila. Pa nisu imali bandere i osvetljenje na ulicama do pre koju godinu...

I jos su oni teska sirotinja. Mi smo za njih Pariz. Kao i bugari

Kako gresis !!!

• Drug član, 1414 postova

Gde je taj Fagaras?! Idemo obavezno sad kad je lakse doci do viza. Ni za poljsku nam ne trebaju vize, ocigledno je da se blizi bela sengen viza (i bilo je vreme) :D;) Kad su mogli Rumuni i Bugari u eu, vala mozemo i mi na belu listu, a da smo Amerika i dalje za njih (i jedne i druge), to odgovorno tvrdim. Oni su 45 godina bili pod Ruskom cizmom, a mi samo 12 pod slobovom, pa vidite sta nam uradi za kratko vreme. Trebace njima jos vremena do nas.....jos ce dugo prodavati robu u bogatoj Srbiji u Pancevu.

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

jaoooo...kul... imam kucu na granici sa rumunijom... pa ako treba nekom prenociste...

juhu idem da vidim drakulu sto rece car za dz...

• Drug član, 2143 postova

Valjda sam stavio u pravi podforum...

Vlada Rumunije odlučila je danas da od 15. jula vize za državljane Srbije koji putuju u Rumuniju budu besplatne, saopštila je večeras premijerova predstavnica za medije Kamelija Spataru. Odluka, koja je usvojena na predlog Ministarstva spoljnih poslova, zasniva se na principu reciprociteta i primenjivaće se od 15. jula ove godine, precizirala je portparolka.

Prema njenim rečima, državljani Rumunije od 4. jula mogu da putuju u Srbiju bez viza ukoliko njihov boravak ne traje duže od 90 dana.

Rumunija je unilateralno uvela vize za državljane Srbije 2004. godine, na šta je Beograd odgovorio uvođenjem viza za rumunske državljane. Rumunija je tada uvođenje viza objasnila time što, kao zemlja koja je u to vreme bila kandidat za pridruživanje EU, mora da poštuje evropska pravila. Od 1. januara ove godine Rumunija je članica EU.

Preuzeto sa sajta www.serbiatravelers.org

Pa, navali narode... :D

Jel neko zna da li viza moze da se uzme na granici prilikom ulaska u Rumuniju, ili mora da se ide u konzulat ???

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Jel neko zna da li viza moze da se uzme na granici prilikom ulaska u Rumuniju, ili mora da se ide u konzulat ???

DA, da! Izadje na aparat ko tiket na naplatnoj rampi i ti ga onako usput ubereš i mahneš Rumunskoj policiji ;D ;D ;D... Isti je drill za vadjenje i isti broj dokumenata, samo što ne plaćaš vizu

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

DA, da! Izadje na aparat ko tiket na naplatnoj rampi i ti ga onako usput ubereš i mahneš Rumunskoj policiji ;D ;D ;D... Isti je drill za vadjenje i isti broj dokumenata, samo što ne plaćaš vizu

Zashto ja moram u 10 ujutru onako bunowan sa kafom u ruci da prochitam prwo twoj post,i da ispljunem kafu po monitoru i sebi ...  ;D

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650 classic

E pa drugari ako se slazete i ja sam za taj djir kroz Rumuniju 1. ili oko 1. septembra. Koliko citam vec ima nekih iskustava a Boga mi i zainteresovanih. Za sada cu pratiti postove ali ako treba nesto uraditi tu sam.  :)

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Kako gresis !!!

Druze, bio sam i u rumuniji i u bugarskoj. Nemoj ti da gledas Temisvar ili Bukusret. Njima to sada sto EU pomaze kao godi, ali oni nisu navikli da rade i veci su seljaci od nas. Cigani su cigani (bez pocenjivanja i uvrede) U Sofiji samo u centru kao malo se vidi civilizacija, ali zato na periferiji jos vlada ruska cizma iz pedesetih godina. A da negovorim po njihovim selima. Jos se voze trabanti, gazovi i kojekakva druga vozila, za koja  nikada nisam ni cuo. Vidis ti to po vozilima, po zgradama, po njihovom ponasanju i nacinu oblacenja, sve staro i ofucano. Jako su skrnavi. Dovesce njih EU u red, ali ima jos puno vremena da prodje.

Kako gresis !!!

Druze, bio sam i u rumuniji i u bugarskoj. Nemoj ti da gledas Temisvar ili Bukusret. Njima to sada sto EU pomaze kao godi, ali oni nisu navikli da rade i veci su seljaci od nas. Cigani su cigani (bez pocenjivanja i uvrede) U Sofiji samo u centru kao malo se vidi civilizacija, ali zato na periferiji jos vlada ruska cizma iz pedesetih godina. A da negovorim po njihovim selima. Jos se voze trabanti, gazovi i kojekakva druga vozila, za koja  nikada nisam ni cuo. Vidis ti to po vozilima, po zgradama, po njihovom ponasanju i nacinu oblacenja, sve staro i ofucano. Jako su skrnavi. Dovesce njih EU u red, ali ima jos puno vremena da prodje.

Cekaj bre jel znas ti sa kim se prepucavas? U poslednjih 12 meseci sam bio u RO 5 puta, ukupno 54 dana i oko 12000 km kroz celu drzavu, po selima i gradovima, u planinama, ravnicama i na primorju! Ja ne kazem da su otisli jako daleko ali da su su bar korak ispred nas to je sigurno! Standard, cene, troskovi, rezije su  im uglavnom isti kao kod nas. Cene nekretnina daleko daleko jeftinije! Plate pocinju da im budu vece nego nasi proseci plata! I pored svega toga apsolutno nisu optereceni nisacim vec uzivaju u zivotu. Otvorene su im granice! Stranih firmi i ulagaca koliko hoces! Mogao bih da nabrajam do sutra!

Kazes da ne gledam Temisvar i Bukurest!? Kroz Temisvar sam dva puta prosao i to nocu, a u Bukurestu sam proveo jedno popodne. Ostatak t.j. 53 dana sam se nagledao 95% lepsih stvari nego kod nas i 5% ruznih i siromasnih.

Cigana (predpostavljam da mislis na prosjake koji leze pored haustora i po stanicama) nisam video uopste!

Radova na putevima i u gradovima ima na pretek, jedina razlika je sto se tamo i radi i uradi a ne kao kod nas da se 30km autoputa pravi 5 godina pa se naredne 3 krpi i koristi dve od 4 trake.

Moj redlog svima vama je da odete u Rumuniju, vidite prirodu i gradove, upoznate ljude. Gostoljubivijih ljudi od Rumuna (pogotovo Rumunki  ;) ) nisam video nigde drugde, a bio sam vec u dosta drugih drzava u Evropi.

Mislim da sam dovoljno rekao i smatram da je bilo dovoljno prepucavanja u ovoj temi! Ovo je obavestenje o viznom rezimu za Rumuniju, i kome se svidja svidja a kome se ne svidja ne svidja. Da je Joseph hteo da otvori temu o prepucavanju kome je gde mesto u Evropi i Uniji onda bi je tako nazvao!

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022

Vec postoji plan!!! Mi krecemo 1. septembra

Hm nije losa ideja koliko planirate da ostanete ako na kratko racunajte na mene solo bez suvozacice

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

E pa drugari ako se slazete i ja sam za taj djir kroz Rumuniju 1. ili oko 1. septembra. Koliko citam vec ima nekih iskustava a Boga mi i zainteresovanih. Za sada cu pratiti postove ali ako treba nesto uraditi tu sam.  :)

ja ozbiljno imam kucu blizu kladova i mozete odsesti ako treba...

kuca se za koji mesec kad napunim 18 vodi na moje ime!!!

pozdrav...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja