Jump to content

Moto Zajednica

Hells Angels na mala vrata? (sastanak u Blue Moon-u)

Recommended Posts

• Drug član, 4435 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

zar nemate dosta raskola medju motoristima u Srbiji pa ocete jos

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 51 postova

Dakle, slazemo se svi da HA ovde nije mesto.

Mogu da dodju kao prijatelji, bice ugosceni i pocasceni, ali da dodju i namecu svoja pravila - to ne.

Ali ipak, treba biti jako oprezan, jer su svi ti MC gang-ovi opasne kriminalne organizacije.

Neko rece da ovde ionako postoji mnogo krimosa i da ga ne brine jos po neki sa strane, ali ne treba zaboraviti da ovi drugi operisu po celom svetu, za razliku od ovih domacih kokosara!

Ziveo slobodni bajkerski duh

Pozdrav svima,

Zeljko

M.K. Vrsac

• Podržavam 1

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

ograđivanje: nisam član MK ili MC

Meni ova cela diskusija deluje kao pokušaj zastrašivanja ovdašnje moto-populacije. Ne znam iz kojih razloga, i sa kojim ciljem. Ono što znam je da ću učiniti sve što je u mojoj moći da se suprotstavim svakome ko bude pokušavao da nam nametne svoju volju i svoje "zakone". Uopšte me ne pogađa to što su HA velika organizacija. Sa kojim pravom može neko da dođe i da mi kaže (pod pretpostavkom da sam ja član nekog MK ili MC) "ne možeš da nosiš taj prsluk"? Paz' da ne bi. Kao da nam nije dosta države, ovakve kakva je, pa nam još trebaju neki belosvetski mangupi da nam kroje pravila. Alo bre??

Na stranu moja emotivna reakcija... U slučaju da HA nastupe na tlu Srbije na način koji je opisan u ovoj temi (u šta sumnjam, al' 'ajde...) smatram da je dužnost svih nas, kao predstavnika sociološke grupacije koju ćemo u svrhu ovog pisanija nazvati "motoristi" (molim da se ne raspreda sad ko je bajker a ko ne, možemo se nazvati i leminzima...), da pružimo otpor ljudima koji bi mogli da naude:

• našoj ličnoj slobodi - ko hoće da nosi boje (ili lavabo ako mu je to toga) na leđima, neka nosi...
  • našem (koliko-toliko) dobrom glasu u javnosti - i ovako nas ne vole previše, zamislite tek kad bi nas identifikovali sa "krijumčarima i kriminalcima" - pa kome to treba....
  • opštoj populaciji - ako HA imaju za cilj obavljanje kriminalnih radnji na prostoru naše zemlje, ili radnji koje ugrožavaju bezbednost naših sugrađana (kako to već izgleda u filmovima - maltretiranje, siledžijsko ponašanje...)

Muka mi je od postojećih kriminalaca u ovoj zemlji, što onih sitnih lopova, što onih debelih političara. Kada vidim "terensko" (namerno pod navodnicima) vozilo, ili luksuzan automobil tamne boje sa zatamnjenim staklima, pomislim da je unutra neki pripadnik navedenog društva... Ne želim da me sutra neko stavi u isti koš sa njima kada me vidi na motoru.

Na kraju krajeva, ako pogledamo ne tako davnu prošlost, videćemo da je narod sa ovih prostora slabo tolerantan kada su u pitanju grupacije koje bi nešto da nametnu... Seća li se neko gay-parade? Slično je bilo i kada su se ljubitelji marihuane okupljali... Lično ne smatram da su homoseksualci i ljubitelji trave loši i da zaslužuju da ih neko mlati, navodim samo kao primer - ali za HA, u kontekstu u kome su ovde predstavljeni, važi suprotno.

Hvala na pažnji i doviđenja.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

(molim da se ne raspreda sad ko je bajker a ko ne, možemo se nazvati i leminzima...),

E pa onda biram Leminzi. ;D Beton Jungle Leminzi, reci...  ;D

Ne htedoh da spominjem pitanje pedera i ostalih trendova sa zapada i poredim sa ovim slucajem, kako se ne bismo udaljili od moto tematike, ali Čeh je bio otvoreniji od mene... Sto bi rekao onaj matori iz ko to tamo peva- Dalje neces moci...

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

ja jos ne znam sta je faking mc sta mk ???? ja sam solo rider i banjam, isto znam da je ovo balkan , da ce njih odje samo neka isprangijat u gomili i nastavit sa pivom i provodm, jeeeeah koljenice rulessss

• U prolazu, 51 postova

Meni ova cela diskusija deluje kao pokušaj zastrašivanja ovdašnje moto-populacije.

U slučaju da HA nastupe na tlu Srbije na način koji je opisan u ovoj temi (u šta sumnjam, al' 'ajde...)

Vidi drugar, to su nam na sastanku ispricali ljudi koji imaju MNOGO vise iskustava od nas, to nije izmisljotina!

Zasto bi taj neki englez (clan "brothers-a") izmisljao price?

Znaci - primer iz njegovog tamo nekog grada u Engleskoj - dosli HA, nasli klub sa kojim se sprijateljili, ovima to imponovalo u pocetku, kroz godinu i po dana - nema vise kluba! Preuzeli ga HA! I to se desavalo pre 15-tak godina, a danas tamo nema vise klubova po slobodnoj volji, kao kod nas!

Nije paranoja, jednostavno treba biti oprezan.

Pozdrav!

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Da budem iskren, to da ce neka moto banda da pocne da sa prodajom droge i oruzja pored toliko domacih kriminalaca mi u najmanju ruku deluje smesno, kao i to da ce poceti da skidaju boje ljudima... Zasto bi sacica pojedinaca terorisala vecinu... Kao moze im se...

Paa radice u kombinaciji...Onda ces i ti da budes zli motorista,da ne kazem najzli ;D

Malo li je jedan, a?. ;D

HA u Srbiji, na mala vrata... Bolje da uđu na velika vrata, da pobiju svu konkurenciju, a onda se smore našim lošim putevima i vrate se odakle su došli... i svi srećni, a mi, ovce, na broju. Ne brinem ja.

najzli

• Podržavam 1

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Na "mala vrata" je svojevremeno uvezen i Opel Rekord! I to za funkcionere i generale! Pa vi vidite!  :o

• U prolazu, 33 postova

Braco,

bio sam pozvan na sastanak ali zbog zbog puta nisam mogao da prisustvujem ( iako sam zeleo).

Mislim da stver nije preozbiljna ali nije ni za salu. Kao sto vidite kod nas je sve vise motora i sve vise skupova. Proci ce vrlo malo vremena pa ce i svaka mala moto zurka da okupi 500 motora i preko 1000 ljudi. Kod nas je to u ekspanziji. Mislim da su oni namirisali LOVU. Pre ili kasnije pokusace da se uvuku i kod nas. Moj stav je da , ako dodju, mi kao poznati dobri domacini , mozemo da ih ugostimo sa hranom i picem I NISTA VISE. Po meni mi treba da nastavimo da gradimo svoj imidz, svoj brend. A zasto MC a ne MK. MK je skracenica za Moto Klub. Zasto raidersi , a ne vozaci. Za to sam da preuzimamo od njih ( klubova sa zapada) samo pozitivne stvari, a mi da gradimo i radimo po svome. Zato i u grbu Stiskih Orlova stoji ( kao nigde u svetu) klip kukuruza! I sta , bas me briga dali to nekom smeta i dali ja krsim neka pravila. Mi gradimo svoja pravila i ponasacemo se po njima!

Ako su dobri gosti koji postuju nas kucni red , dobro su dosli, a ako  ne , zna se ...

Noca1

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Meni ova cela diskusija deluje kao pokušaj zastrašivanja ovdašnje moto-populacije.

U slučaju da HA nastupe na tlu Srbije na način koji je opisan u ovoj temi (u šta sumnjam, al' 'ajde...)

Vidi drugar, to su nam na sastanku ispricali ljudi koji imaju MNOGO vise iskustava od nas, to nije izmisljotina!

Zasto bi taj neki englez (clan "brothers-a") izmisljao price?

Znaci - primer iz njegovog tamo nekog grada u Engleskoj - dosli HA, nasli klub sa kojim se sprijateljili, ovima to imponovalo u pocetku, kroz godinu i po dana - nema vise kluba! Preuzeli ga HA! I to se desavalo pre 15-tak godina, a danas tamo nema vise klubova po slobodnoj volji, kao kod nas!

Nije paranoja, jednostavno treba biti oprezan.

Pozdrav!

Kapiram... ali ja sam nekako optimističan, pa reko' neće grom u koprive :)

Moj stav je da , ako dodju, mi kao poznati dobri domacini , mozemo da ih ugostimo sa hranom i picem I NISTA VISE. Po meni mi treba da nastavimo da gradimo svoj imidz, svoj brend.

...

Ako su dobri gosti koji postuju nas kucni red , dobro su dosli, a ako  ne , zna se ...

Apsolutno. Osim za ovo imidž i brend.... Ta man'te se ljudi tih pomodarskih izraza :) :) I sam si lepo primetio:

A zasto MC a ne MK. MK je skracenica za Moto Klub. Zasto raidersi , a ne vozaci. Za to sam da preuzimamo od njih ( klubova sa zapada) samo pozitivne stvari, a mi da gradimo i radimo po svome. Zato i u grbu Stiskih Orlova stoji ( kao nigde u svetu) klip kukuruza! I sta , bas me briga dali to nekom smeta i dali ja krsim neka pravila. Mi gradimo svoja pravila i ponasacemo se po njima!

I tu bih samo skrenuo pažnju, bez zlih namera: raiders - [rejders] od glagola to raid, pljačkati, pustošiti. Riders [rajders] - od glagola to ride, jahati.

Nije velika razlika u pisanju, malo veća u izgovoru, znatna u značenju.

Izvini, nije mi običaj da se hvatam za jezičke greške, ali nekako se baš tiče teme pa da ne bude zabune :)

• Svrati ponekad, 273 postova

Nemam pojma koja je razlika izmedju MC i MK, niti cime se ko bavi. Ali nametanje bilo cijih standarda, ako se kose sa mojim pogledom na svet, nece proci. Ja motor vozim zbog osecaja slobode koji mi pruza. I nemam potrebu da pripadam bilo kojoj organizovanoj grupi... Ovaj forum mi odgovora jer je sve na dobrovoljnoj bazi, nema nametanja (osim onih zdravorazumskih, nosi kacigu, ne kradi, ne ubij...).

Verujem da ljudi koji su ovde pisali o HA znaju o cemu pricaju, ako je tako! To ne smemo dozvoliti! Po cenu i nasilne komunikacije! Sto reche cheh, imamo dovljno domacih krimosa-ne trebaju nam uvozni.

pozdrav, dule

• Svrati ponekad, 369 postova

Ha,pa to je isto kao sato su Stonsi   u Bg-u imali 50 000 ljudi a Ceca u Vrnj.Banji 100 000.Znaci zlo je prevladalo  :-[

A sto se tice Mc i Mk ako dodje do toga otvoricemo temu-prebacivanje na domace table,konacni vodic 2 ;)

• U prolazu, 51 postova

Braco,

bio sam pozvan na sastanak ali zbog zbog puta nisam mogao da prisustvujem ( iako sam zeleo).

Mislim da stver nije preozbiljna ali nije ni za salu. Kao sto vidite kod nas je sve vise motora i sve vise skupova. Proci ce vrlo malo vremena pa ce i svaka mala moto zurka da okupi 500 motora i preko 1000 ljudi. Kod nas je to u ekspanziji. Mislim da su oni namirisali LOVU. Pre ili kasnije pokusace da se uvuku i kod nas. Moj stav je da , ako dodju, mi kao poznati dobri domacini , mozemo da ih ugostimo sa hranom i picem I NISTA VISE. Po meni mi treba da nastavimo da gradimo svoj imidz, svoj brend. A zasto MC a ne MK. MK je skracenica za Moto Klub. Zasto raidersi , a ne vozaci. Za to sam da preuzimamo od njih ( klubova sa zapada) samo pozitivne stvari, a mi da gradimo i radimo po svome. Zato i u grbu Stiskih Orlova stoji ( kao nigde u svetu) klip kukuruza! I sta , bas me briga dali to nekom smeta i dali ja krsim neka pravila. Mi gradimo svoja pravila i ponasacemo se po njima!

Noca1

Hell right!!

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Harley big twin

Jeli ridersi a jel mislite da nema ovde klubova koji ce da ih podrze,budu produzena ruka tj. ispostava njihova..??,I zajedno malo batinjati prslukase..(MAS se za to pita ko moja baba..)

E pa skupi sad sve te klubove koji ce da podrze HA i posalji ih sve zajedno u Uzice da nam skinu prsluke i da nas izbatinjaju.(mislim da probaju) Ja ne vidim neku razliku izmedu sad i onda kad podrze HA.

• Svrati ponekad, 369 postova

zar nemate dosta raskola medju motoristima u Srbiji pa ocete jos

Sad su ti tuce i sranja glavne fore na skupu,znaci dokazivanje je IN tek sada kod nas (tipa veceg bajkera).Recept sto vise snage,sto manje mozga. ;)

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

ljudi ja mislim da treba da se organizujemo...

ljudi oni mogu da savladaju nas ako smo pojedinacni...

moramo svi biti zajendo i u stilu jedan za sve...

moramo se boriti i gotovo... necu da me svrstaju u kriminalca ali pogotovo ne u coveka kome je novac najvazniji...

i kakav je to motorista kome je vise stalo do para nego do motora? ? ?

pozdrav... DRZITE SE!!!

• Drug član, 4435 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Ocito 98% motorista iz Srbija nikada nije bilo u drustvu HA ili mali bilo koji kontakt s njima pa se divite tom zapadnom cudu.

Ako hoceta da vam objsnim to ti je koda ti je siptar pijatleji i sve je u radu dok se nesto ne desi a tada svi HA na sve su vam neprijatelji jer ste dirali nekog u familiji..........ja san licno imao kontakt i proveo dan ili dva s njima i sve se zavrsilo na moju srecu OK.........

A ako su oni namirisali pare i interes u Srbiji mozete da pisete kuci propalo od svega stase zadnjih 15 godinastvarali na moto sceni.Amerikanci nemaju moto susrete kao mi i nikada ih nece imati dok je sve HA i Banditosa........

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Meni se cini da, bar po ovim postovima do sada, niko ovde ne gleda na njih sa divljenjem....

• Svrati ponekad, 181 postova
  • Motocikl: Yamaha FZX 750

Meni se cini da, bar po ovim postovima do sada, niko ovde ne gleda na njih sa divljenjem....

da vise gledamo na njih sa divljanjem :D

• , 1322 postova

Ocito 98% motorista iz Srbija nikada nije bilo u drustvu HA ili mali bilo koji kontakt s njima pa se divite tom zapadnom cudu.

Ako hoceta da vam objsnim to ti je koda ti je siptar pijatleji i sve je u radu dok se nesto ne desi a tada svi HA na sve su vam neprijatelji jer ste dirali nekog u familiji..........ja san licno imao kontakt i proveo dan ili dva s njima i sve se zavrsilo na moju srecu OK.........

A ako su oni namirisali pare i interes u Srbiji mozete da pisete kuci propalo od svega stase zadnjih 15 godinastvarali na moto sceni.Amerikanci nemaju moto susrete kao mi i nikada ih nece imati dok je sve HA i Banditosa........

upravo tako

• Svrati ponekad, 273 postova

da, ali vecina ovde je velika manjina tamo napolju... Mene bi iznenadila pozitivna reakcija ljudi sa foruma. A za ostatak zemlje nisam tako siguran. Dovoljan ti je podatak da skoro svi ljudi sa foruma nose kacige u voznji, a na uliici na prste mozes da izbrojis takve... Ipak smo svi mi odrasli na holivudskoj produkciji.... I bojim se da ce ljudi pasti na ikonografiju HA, ne znajuci sta ide iza toga (i ja do jutros nisam znao da su HA organizovana kriminalna grupa)...

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nisam nesto upucen u celu tu pricu ali ako su "namirisali" novac kod nas i ako im je to motiv da udju ovde... onda ce ko u svakom poslu uloziti isti da bi im posao uspeo! Znaci reklama bato... a kad se promovisu kao PRAVI bajkerski klub i pokupe ove sminkere i pomodarce, jer ako si clan HA onda si mnogo zaheban i naj si bolji... E, sad, koliko ima motorista kod nas koji voze motore da bi bili moderni, zapazeni itd... Po mojoj proceni mnogo! A da ne pominjem drugaciji pristup, evo tebi sine 100l goriva, 10burica piva, kozni prsluk sa najjacim i najzahebanijim bojama i privezak za kljuceve i ti sad vozis za nas... i tako malo po malo (jer smo mi povodljiv narod) njihovi interesi ce postati i sinkovi i njegovih drugara koje je doveo i drugara njegovih drugara i tako redom... nije za potcenjivanje..

Ma da ne ke..am i ja mnogo ovde kada nisam upucen ali ako su pare u pitanju mislim da bi se tom "problemu" iliti pojavom trebalo ozbiljnije pozabaviti...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja