Najzli 158 Napisano Jul 14, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je sve do vaspitanja... Da ja vidim Glistu kako ga diže na zadnji po gradu, ili vozi bez kacige, lupio bi mu ćušku koja bi bila slabija jedino od ćaletove kada bi on video mene da pravim sranja. Uh, da ne pominjem Natašinu levicu kojom preti kada se malo osokolim... Zakon jačeg, nema druge... najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Jul 14, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Uf, apropo, malopre mi zena drzala predavanja... dosla joj neka baba na kafu iz sela koja me videla kako vozim motor... zapretila mi zena da ce da ga zapali ako nastavim tako... Ni zemunska interventa joj nije ravna!!! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Jul 15, 2007 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Mali off... ako suvozac nema kacigu na glavi, ko je kriv tj. kome se pise kazna (vozacu/suvozacu) ? Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Mali off... ako suvozac nema kacigu na glavi, ko je kriv tj. kome se pise kazna (vozacu/suvozacu) ? Pozz Prijava glasi: "Upravljao motorciklom bez zaštitne kacige" , tako da nemoj da se zajebete pa da date suvozaču kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 16 Napisano Jul 15, 2007 Zainteresovan, 549 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Malaguti Madison s200 Prijavi odgovor kao problematičan Mali off... ako suvozac nema kacigu na glavi, ko je kriv tj. kome se pise kazna (vozacu/suvozacu) ? Pozz Prijava glasi: "Upravljao motorciklom bez zaštitne kacige" , tako da nemoj da se zajebete pa da date suvozaču kacigu. To mora da je iz iskustva....;D Salu na stranu, stvarno, ko je kriv ako suvozac nema kacigu, to je i mene zanimalo, a i dalje me zanima jer nema odgovora.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 15, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Mali off... ako suvozac nema kacigu na glavi, ko je kriv tj. kome se pise kazna (vozacu/suvozacu) ? Prijava glasi: "Upravljao motorciklom bez zaštitne kacige" , tako da nemoj da se zajebete pa da date suvozaču kacigu. To mora da je iz iskustva....;D Salu na stranu, stvarno, ko je kriv ako suvozac nema kacigu, to je i mene zanimalo, a i dalje me zanima jer nema odgovora.. Vozač, NARAVNO! Ti si odgovoran što nekoga voziš brez kacigu... I ista je kinta za kaznu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefan 24 Napisano Jul 15, 2007 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Svaki dan prolazim pored patrola,ali me nikad nisu zaustavili,valjda zato sto vide da imam punu opremu.Inace,imam i dozvolu tako da mi je svejedno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Jul 15, 2007 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio motor bez A kategorije nekih 2-3 nedelje i naravno niko me nije zaustavljao...prijavim se da polazem A tj PSP pa redom dalje i u 2 nedelju dana me zaustave 2 puta i oba puta mi pisu za dozvolu i ni da cuju za resavanje na drugi nacin... (bili su marsovci na BMW-u) Za prvi prekrsaj sam pozvan kod sudije za prekrsaje i odredjena mi je kazna od 8000din koju treba da platim pocetkom Septembraa za drugi mi jos nije stiglo nista... ALI sudija mi je rekao da ni slucajno ne sme da mi se desi da me zaustave bez dozvole u narednih 2 godine(mene zaustavili pre nego sto sam bio kod nje) za bilo koje motorno vozilo jer je kazna 60 dana zatvora bez mogucnosti placanja kazne...jel to tacno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Zamisli interventna juri lika na bajku na setalistu zemunskog keja! Ludo! Bilo bi kao na kosovu polju pre 600 i kusur godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 15, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan ALI sudija mi je rekao da ni slucajno ne sme da mi se desi da me zaustave bez dozvole u narednih 2 godine(mene zaustavili pre nego sto sam bio kod nje) za bilo koje motorno vozilo jer je kazna 60 dana zatvora bez mogucnosti placanja kazne...jel to tacno? Daj bože da je tačno ;D ;D ;D Što tačnije to manje pogibije... Ako budeš mogao da biraš, biraj zimskih 60 dana, imaju grejanje sigurno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 15, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim se busom, a koliko sam raspolozen, kontrola ne sme da me pita za kartu. ;D ;D Zaustavili me jednom dok sam imao L, kaze-kolega, zaustavi onog sto vozi na strane table... ;D I jos jednom u Mladenovcu kad sam prosao kroz jednosmernu, 2 marsovca (koji inace tamo nisu marsovci, jer voze neke oldtimere, i nemaju kacige ), al sam se izvukao nekako... Samo neka rade... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajdin 0 Napisano Jul 15, 2007 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lrpo und krasno, mislim pričas o pošovanju propisa: ne vidim kakav je problem položiti vozački ispit, ili imati uredne papire, ali kaciga - to je poseban problem. Zašti? Zato što je , pretpostavljam,svako od nas slobodan čovek, slobodan da odlučuje o sebi: da li hoće. ili pak neće da se zaštiti ovako ili onak0o, da obuče oklop, ako mu je volja, ili da se vozin u pidžami. Ko meni, zaista se pitam, može da odredi šta ću da radim, ako to što radim nikoga drugog (na tome insistiram - NIKOGA DRUGOG) ne ugrožava, odnosno ne ograničva ličnu slobodu tog "nekog drugog". Alo: punoletni smo svi, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 15, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nismo svi punoletni... Motocikl do 125ccm mozes da vozis i sa 16 godina... Zato kacigu ne nosis samo zbog sebe nego i zbog drugih, kako bi dao dobar primer momcima i devojkama koji jos uvek ne razmisljaju dovoljno o sebi i svojoj sigurnosti... Kaciga izmedju ostalog slucaju sluzi i kao zastita od vetra i svega onoga sto nalece na tebe u toku voznje, a sto moze da uzrokuje da izgubis kontrolu nad motorom i time ugrozis zivot ostalih ucesnika u saobracaju ili onih pored puta... Skoro sam ubio neku pticu, zabila mi se u kacigu i razmazala po viziru, pogodio me kamencic... Sta bi bilo da nisam imao kacigu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan To da li ces da nosis kacigu nije tvoja sloboda jer kad padnes i ostanes nepokretan ja cu da ti placam socijalnu pomoc, da ne pricamo koliko si unazadio svoju porodicu i okolinu, postao si neproduktivan clan drustva koji je svima na teretu. E zato je propisano OBAVEZNO nosenje kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, ovaj post sam postavio ne da bi neko bezao od murije, vec da bi se uplasio kazni i polozio za A kategoriju ili psp, a nije na odmet drugima da znaju za pojacane kontrole i da voze propisno. Licno imam druga koji vozi od 88-me bez dozvole (bili smo par puta na moru) i do dan danas obecava da ce uskoro polagati. Licno bih mu oduzeo motor za sva vremena. Mislim da mnogi "klinci" ne smatraju da treba polagati jer i nisu sigurni hoce li dugorocno biti bajkeri, ili "cu voziti po malo leti", ili, cesce, voze do prvog pada pa kad zaboli guza, "joj, mama, necu nikad vise" :-\ Polaganje dokazuje ne da neko zna da vozi, za to je potrebno visegodisnje iskustvo, nego da je dovoljno ozbiljan u nameri da nauci da vozi. Ako ni za tim nema volju, kako da ga bilo ko shvati ozbiljno. Po meni, ko nema polozenu A kategoriju , a vozi motor, nije bajker, mada on verovatno misli suprotno (kakav si to vozac bilo cega, kad ne smes nigde u inostranstvo da odes, jer nemas dozvolu, samim tim NE ZNAS da vozis). Mislim da niko ne voli da ga zovu "dvorisni bajker". To je kao da bolnicar hoce da bude doktor i da operise, jer "sam gledao godinama kako to rade, pa cu i ja tako". Ako neko nije u stanju da polozi za a, ne treba ni da vozi motor. Inace, neces ici u zatvor ako napravis drugi prekrsaj, to te teta iz suda malo plasi da ne bi vozio ponovo bez dozvole, ali ce ti odvaliti takvu kaznu od par desetina hiljada i dugogodisnju zabranu polaganja da ti se to nece ni malo svideti! IZ gore iznetih razloga, polazite i registrujte motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lrpo und krasno, mislim pričas o pošovanju propisa: ne vidim kakav je problem položiti vozački ispit, ili imati uredne papire, ali kaciga - to je poseban problem. Zašti? Zato što je , pretpostavljam,svako od nas slobodan čovek, slobodan da odlučuje o sebi: da li hoće. ili pak neće da se zaštiti ovako ili onak0o, da obuče oklop, ako mu je volja, ili da se vozin u pidžami. Ko meni, zaista se pitam, može da odredi šta ću da radim, ako to što radim nikoga drugog (na tome insistiram - NIKOGA DRUGOG) ne ugrožava, odnosno ne ograničva ličnu slobodu tog "nekog drugog". Alo: punoletni smo svi, zar ne? Kad sam ja isao u IV Beogradsku Gimnaziju pre mnogo godina, na fiskulturnoj sali je bio grafit: "Svalo ima pravo da se krece i da bude kreten". To sto je neko punoletan, ne znaci da nije i malouman. Ovo su dve velike istine, primenljive i na ovo pisanije o kacigama. To sto neko nece da nosi kacigu, pa ga na primer pogodi bumbar ili osa u glavu pri nekoj vecoj brzini, on izgubi kontrolu i zabije se u gomilu ljudi na autobuskoj stanici ??? Da li time ne ugrozava obican svet koji mirnio ceka svoj autobus i odjednom BUM, eto je budala na motoru sa 100 na sat ??? Zakon je pricizno odredio sta moramo da radimo kad vozimo motor, da imamio A kategoriju, da nosimo kacigu - tako da ako neko hoce sam da odluci da ne nosi kacigu sam ce biti kriv za posledice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na upozorenju. Ovakva informacija je dobrodosla i onima sa kompletnim papirima i opremom! Ja sam kompletan.Ne znam zasto je meni ova informacija dobro dosla.Imam registrovan motor(na moje ime),"A" kategoriju,kacigu na glavi (uvek).I to je sve sto traze.Jer to tesko?Da bi se vozio kao covek,ove 3 stvari moras da imas.I moj savet "da se kompletirate". Jer kada dodjes u situaciju da moras da pobegnes,onda se prelaze neke granice.I mogu da se zavrse....mnogo ruzno.Nadam se da ce ovo nekome pomoci. E druze moj, nisi upucen u sve price. Pre mesec dana mog drugara zaustavi pandur i nije imao kacigu. Ovaj nije hteo da plati kaznu nego mu je rekao da mu pise prijavu. E sad, panduru bilo krivo kako ga je ovaj iskulirao i sto nije hteo da mu plati i onda pandur pocne da ga zeza. kao da pregleda motor, pa plocica, pa brojevi, pa kao kucano. A cela poenta je u tome sto je drugar kupio nov motor kod Markosa u Kikindi. K6. Ja znam kad ga je uzeo. Pandur mu kaze da podje za njim da vozi motor u stanicu. Kao na proveru. Imaju tu moc da ako posumnjaju u legalnost motora, mogu da drze motor do 90 dana na "kao" proveri. I tako je on bio bez motora 15 dana. Naravno, vratili mu i rekli da je sve OK. Eto sta sve mogu. Ako hoce da te nagaze, sve mogu. Zamisli ti sada u sezoni 15 dana bez motora. Pa da poludi covek. Moj motor je 1000% cist. Imam sve papire. Isao sam sa njime u Madjarsku, Bosnu i HR. Ali i ja kad vidim pandure, gledam da ih izbegnem. Odkud ja znam da mozda nekom zena nije dala taj dan, pa nadje na meni da ostri k... Sta mi treba to? Dovoljno je da mi kaze, vozi na proveru i ja onda bez motora. A dok mi ga nevrate, treba da skrenem. Veliki oprez i treba ih zaobilaziti u velikom luku. Hvala za info gde se panduri nalaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Jul 15, 2007 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lrpo und krasno, mislim pričas o pošovanju propisa: ne vidim kakav je problem položiti vozački ispit, ili imati uredne papire, ali kaciga - to je poseban problem. Zašti? Zato što je , pretpostavljam,svako od nas slobodan čovek, slobodan da odlučuje o sebi: da li hoće. ili pak neće da se zaštiti ovako ili onak0o, da obuče oklop, ako mu je volja, ili da se vozin u pidžami. Ko meni, zaista se pitam, može da odredi šta ću da radim, ako to što radim nikoga drugog (na tome insistiram - NIKOGA DRUGOG) ne ugrožava, odnosno ne ograničva ličnu slobodu tog "nekog drugog". Alo: punoletni smo svi, zar ne? Jos jedan filozof. Kad pocnu price o kojekjakvim "slobodama" dodje mi da povracam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Jul 15, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na upozorenju. Ovakva informacija je dobrodosla i onima sa kompletnim papirima i opremom! Ja sam kompletan.Ne znam zasto je meni ova informacija dobro dosla.Imam registrovan motor(na moje ime),"A" kategoriju,kacigu na glavi (uvek).I to je sve sto traze.Jer to tesko?Da bi se vozio kao covek,ove 3 stvari moras da imas.I moj savet "da se kompletirate". Jer kada dodjes u situaciju da moras da pobegnes,onda se prelaze neke granice.I mogu da se zavrse....mnogo ruzno.Nadam se da ce ovo nekome pomoci. E druze moj, nisi upucen u sve price... ..upucen jako dobro.Veru mi. Ja s njima nemam nikad problema."Dobar dan.Dobar dan.Vasa dokumenta.Izvoli te....."Sve fino .Bez ..rcenja. Imam i ja prijatelje kojima su vise puta oduzimali motore i kola.Tako da znam u kom su oni polozaju i sta sve mogu da ti rade.Ako hoce.Ali ne treba ih provocirati.Treba samo kulturno i fino.I sve je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 15, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E druze moj, nisi upucen u sve price. Pre mesec dana mog drugara zaustavi pandur i nije imao kacigu. ... Pandur mu kaze da podje za njim da vozi motor u stanicu. Kao na proveru. ... Zamisli ti sada u sezoni 15 dana bez motora. Pa da poludi covek. Taman... možda da dovoljno poludi pa da sledeći put stavi kacigu... ko zna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Jul 16, 2007 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan E druze moj, nisi upucen u sve price. Pre mesec dana mog drugara zaustavi pandur i nije imao kacigu. ... Pandur mu kaze da podje za njim da vozi motor u stanicu. Kao na proveru. ... Zamisli ti sada u sezoni 15 dana bez motora. Pa da poludi covek. Da ti je taj ortak nosio kacigu, ne bi ludeo. Naravoučenije: poštuj propise pa nećeš ostati bez motora 15 dana. haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SALE 31 Napisano Jul 16, 2007 U prolazu, 93 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je drago sto ovde svi postuju propise i ne prave nikakve prekrsaje pa mogu drugima lepo da sole pamet, i sto nikad nisu vozili bez dozvole i opreme ili ne daj boze napravili neki prekrsaj ( steta sto nema onog smajlija sa oreolom) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 16, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Niko od nas,naravno,nije svetac.Svi smo svesni da pravimo prekrsaje pa makar prelazili ulicu peske van pesackog prelaza.A znamo svi da nije lepo kada vozimo motor i iskoci nam neki pesak iza nekog parkiranog vozila. To stoji,ali mislim da treba da se trudimo da pravimo sto manje rizicnih situacija.Nije posteno, i to mene narocito ljuti kada se trudim da vozim po ogranicenju a pored mene prodje lik sa R-om da ne stignem i tablicu da mu vidim a posle mene neki pandur masira za 10 Km/h preko ogranicenja.To jako iritira.Ali to mi ne daje volju da i ja tako vozim.Pre svega vise gledam da se JA osecam bezbedno i da mogu da odreagujem na nepredvidjenu situaciju,nego da gledam gde su panduri.Nije isto ako vozis u naseljenom mestu 70 i 120.U oba slucaja cinis prekrsaj ali si mnogo opasniji u drugom slucaju. Znaci, i kad cinite prekrsaj(a cinimo ih svi),gledajte da je to sto manje preko granice dozvoljenog.Ovo se naravno ne odnosi na nosenje kacige.Nju ili imas ili nemas.Motor je ili registrovan ili nije,ali u voznji je bitno da ne unosimo veliki rizik koji smanjuje sanse da se eventualna nesreca zavrsi sa manjim posledicama i po nas i po druge. Srle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ucesnik 1 Napisano Jul 16, 2007 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam dobra iskustva sa policijom. Imam A, nosim kacigu, motor je cist. Naravno da svi pravimo prekrsaje ali samo budala moze da prodje na crveno ili da se dzekira u naseljenom mestu sa 200 km/h. Kao sto neko rece ako ne nosis kacigu jeste tvoj problem ako se skrsis. Ali ako zbog toga jos nekog skrsis onda nije tvoj problem. Meni nije jasno kako neko moze da vozi 100 km/h bez kacige i vizira. Dovolja je insekt ili prasina i da u tom trenutku ne vidis. Potpuno podrzavam kontrole i kamo srece da su stalne. Mozda, jebiga kada prodjes 30-tu drugacije gledas, cuvas se vise, trezveniji si...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 16, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skoro svi smo nekada, barem na kratko, vozili bez dozvole,PSP-a, jurcali, pravili prekrsaje, padali, ali ne zaboravimo jedno, kad sam ja poceo da vozim motor, a to bese negde davne 1980, (prvo Tomos Automatic 3 m, pa BMW R-45) pa nadalje: 1. Nije bilo ovoliko automobila i saobracaja u Beogradu 2. Nije vozila svaka budala koja ima pare da kupi dozvolu, brz i veliki auto ili brz motor 3 Nije bilo ovoliko motora i skutera 4. Susreti sa pandurima na motorima su bili REDOVNA POJAVA. 5. Kad nas sa Tomos Automaticima uhvate panduri, poskidaju nam ventile i odu. A mi guramo kuci ili kod vulkaznizera po nove ventile. 6. Policajci na motorima su imali mnogo vise autoriteta i bilo ih je vise,u odnosu na tadasnju populaciju motorciklista. 7. Bezanje od policije je bilo NEZAMISLIVO. 8. Koga uhvate bez "A" kategorije, zabrane mu polaganje na nanjmanje 6 meseci. 9. Mogucnost da ti neko "pocepa" prijavu je bila MINIMALNA. I tako dalje, Znaci stvari su se promenili iz osnova, uslovi voznje takodje, a da mi stariji kenjamo - tacno je KENJAMO, ali iz najbolje namere. Svaki drugi dan neko pogine, ili se izlupa, sto svojom sto tudjom greskom. Taj broj postaje alarmantan i treba se uzeti u pamet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...