Joseph B. 142 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan U prodavnicama mobilnih telefona. Ako ti je konektor mini usb, mogu ja da ti dam jedno. Free of charge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 19, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Stoji mi sad na stolu uklucen i radi bez problema, cimam dzeksnu za napajanje i u svim polozajima imam kontakt na kontrolnoj lampici....na prvi pogled radi osim sto sam izgubio jezik.....e sad meni je on na motoru na njegovo klasicno napajanje koje je ukljuceno u u paljac zezao.....ja nesto mislim da za pocetak kupim taj kabl od upaljaca do navigacije......to mi treba???? Jel zna neko gde bi se to najlakse naslo???? Isto to se i meni dogadjalo - kad ga povezem preko mini USB na PC sve je u redu. Kada ga postavim na motor i dovedem mu napajanje onim kablom sto ide u GPS a na drugu stranu u uticnicu 12V - prekida. Naravno, i ja sam pomislio da je u stvari problem u kablu - ali nije! ISto de desavalo i sa drugim i sa trecim kablom, dok je moj kablic na drugom GPS i drugom motoru radio savrseno. Znaci, problem je do mni USB konektora na GPS uredjaju. Joska je dosao na sjajnu ideju, a Goran Laband je to ovde i realizovao. Otvoren je GPS uredjaj i za pocetak izbacena uticnica za TMC antenu, to kod nas i onako ne radi. Kros tu rupicu je izvucen savitljivi telefonski kabal duzine oko 20cm na ciji kraj je postavljena telefonska uticnica. Ja sam prvobitno planirao 3.5mm uricnicu i utikac, ali je ovo bolje resenje jer ima i osigurac. Zatim smo rasturili jedan od onih kablova koji dovode na GPS uredjaj napon preko 12V uticnice.U stvari, od njega smo iskoristili sam pretvarac 12v > 5V i izveli novo ozicenje. Na kraj kabla je postavljena zenska telefonska uticnica i taj kraj je pricvrscen na nosac GPS uredjaja. Drugi je spojen na elektro instalaciju preko osiguraca. Sve deluje prilicno pouzdano i ne vidi se. Mislim da sam za duzi period resio pitanje napajanja. BTW, komsija Aca koji mi je radio nosace kofera i kofere je napravio sjajan nosac GPS-a. Iskoristio je visak alu lima za samo kuciste u koje ide GPS, a sve to je pricvrstio na nosac unutrasnjeg retrovizora Golfa II koji ima zglob. Tako sad imam cvrst nosac kome mogu da menjam ugao tako da je okrenut bas ka meni i nema odsjaja sa strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan E bas je tako ko sto si opisao, evo bio je ukljucen celu noc i sve je OK. Ali sve je tako kao sto si opisao isto!!!!! Zapravo dolazim do zakljucka da je vibracija razbila konekciju u uredjaju????? Shavtio sam sve sta si reko osim tog osiguraca, ali to nije ni neophodno, sad cu ga staviti na motocikl i provozacu ga da vidim jos jednom ali ne verujem da ce se samo popraviti..... Meni je sve bilo OK. dve nedelje i onda kad sam krenuo na put se sjebao.....nema od cega sem od vibracije. A sto se tice nosaca moj nosac je skroz OK. pravi je za navigaciju i imam gumene zglobove koji smanjuju vibraciju ali ocigledno da to nije dovoljno, pa se rastresao jbg. E aj sad jos jedno pitanje, po tome ispada da ako bi se ti kontakti ponovo prelemili da bi on morao da radi i na tu fabricku izvedbu bez izvoda tog telefonskog kabla??????? Idem na drum da provozam i vidim sta ce se desiti........hvala u svakom slucaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 19, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Moguce, ko zna... ako ti je garancija istekla, ne gubi vreme sa tim. Izvedi kabal za napajanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Maj 19, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Moguce, ko zna... ako ti je garancija istekla, ne gubi vreme sa tim. Izvedi kabal za napajanje :) Sada ja moram da kažem: svega toga ne bi bilo da je Pera odmah otišao u policiju ;D Obično mi ljudi ne veruju da nije najsretnije rešenje koristiti auto uređaj na motoru... Vidljivost iz tank torbe, neodgovarajući nosači, konektori koji gube kontakt... ZNAM! ZNAM! Pare, odnos cene i dobijenog... sve znam ali i dalje tvrdim da je bolje uzeti pravi uređaj ako ste u mogućnosti. I znam da je retko ko u mogućnosti ali... I skroz razumem i čika Arakisa i čika Lalajka i Jošku (i jednog i drugog ) i ostale koji vole da se time bave - i nemam ništa protiv. Dakle ne kažem da to ne treba raditi jer neki ceo motor naprave od različitih delova pa to super izgleda i dobro ide. Ali zahteva ljubav i posvećenost zadatku. Samo napred! Možda iz svega ovog nastane neka dobra kombinacija! A sad ko ima potrebu nek ospe paljbu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 19, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Markone, samo napisi cifru najjeftinijeg uredjaja iz firme na koju mislis, a da je predvidjen za koriscenje na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Maj 19, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan na ttr-u imam blueberry 500. Pretpostavljam da ne trpi kisu, pa ga nisam testirao. Na kraju ni ja ne trpim kisu, pa se oko toga slazemo. Zato trpi sve ostalo.Divljanje po poljskim i sumskim putevima, spustanje sa tocka sto ne bude uvek nezno...Znam da ce mu jednom doci kraj, ali tada cu kupiti novi model, a sa Garminom nema modiranja bez velikog ulaganja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Maj 19, 2010 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan na ttr-u imam blueberry 500. Pretpostavljam da ne trpi kisu, pa ga nisam testirao. Na kraju ni ja ne trpim kisu, pa se oko toga slazemo. Zato trpi sve ostalo.Divljanje po poljskim i sumskim putevima, spustanje sa tocka sto ne bude uvek nezno...Znam da ce mu jednom doci kraj, ali tada cu kupiti novi model, a sa Garminom nema modiranja bez velikog ulaganja. Bas tako. Blueberry 430 radi kao zmaj kod mene. Sem toga za update mapa na Garminu treba da diplomiras na fakultetu, a IGO 8 seljacki copy paste i sve radi bez problema. Hvala Marko sto mi otvori oci, zamalo da se i ja zaletim na Garmina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Maj 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nemate pojma, Garmin je zakon ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 19, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nemate pojma, Garmin je zakon ;D Nemoj Aco da pocinjemo ponovo staru pricu. Garmin je odlican, ali je nas standard problematican. Da imam love, odavno bi Zumo 550 bio na mom kormanu, bez sekunda cekanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Maj 19, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije stara, nova je. Tada nisam imao Garmina, sad imam i to bas bajkerski model (za male motore) - Quest. Pa nek crknu dusmani ;D Ne propusta vodu, prasinu, otporan na offroad drmusanje i skakanje. A, da i placen je 10X manje od fancy zuma, a radi sve isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Maj 19, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se Aco u potpunosti sa tobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2108 Napisano Maj 19, 2010 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A jel se nama sto imamo Garmin Mobile racuna da je standard visok ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Maj 20, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Maj 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Markone, samo napisi cifru najjeftinijeg uredjaja iz firme na koju mislis, a da je predvidjen za koriscenje na motoru Pa jeste... kao što rekoh - CENA. Novi Garmin zumo 220 po porudžbini (jer za te stvari nema tržišta u Srbiji) 55.755,00 Din sa PDV-om Možda uzmem jedan da imam da pokažem radoznalima ;D https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=135&pID=65210 Ali šta bi sa onim Krokodilima i Tom Tom Riderima? Zar niko još to ne koristi kod nas? Kakva su iskustva sa njima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Maj 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Nije stara, nova je. Tada nisam imao Garmina, sad imam i to bas bajkerski model (za male motore) - Quest. Pa nek crknu dusmani ;D Ne propusta vodu, prasinu, otporan na offroad drmusanje i skakanje. A, da i placen je 10X manje od fancy zuma, a radi sve isto. Xe, Xe, Xe... I najtvrđi orah je ipak popustio! ;D ;D ;D I njega je Garmin prevukao na tamnu stranu Da je Quest dobar nema ni najmanje sumnje. To je prvi model koji je urađen za bajkere i više je za Offroad. Na žalost, davno se ne proizvodi a i mogućnosti su mu prilično skromne. I da... ne radi baš sve isto kao fensi zumo. Tj fensi zumo radi sve isto kao Quest uz mnoooogo dodatnih stvari koje su bajkeru potrebne. Eh da... CENA. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Maj 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan A jel se nama sto imamo Garmin Mobile racuna da je standard visok ili...? Ne brini ;D Ako doneseš sudski overenu izjavu da ti karte nisu originalne niko te neće prozivati ovde na forumu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Maj 20, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice navigacije - onome cemu je namenjen, radi bas isto kao Zumo. Glavni nedostatak u odnosu na novije navigacije je sto ima nesto slabiji prijem signala, u gustoj sumi i dubokim kanjonima zna da izgubi par satelita, to je posledica starog cipa, noviji (star sirf III recimo) se mnogo bolje tu snalazi. Nema Mp3, nema pregledanja slika, nema bluetooth, tako da kome je pored navigacije potrebno i to nek kupi Zumo I da, ja nikada nisam rekao da je Garmin los, od pocetka ga koristim (prvo Mobile XT, sada Quest), nego da je uzasno skup i da se ne isplati kupiti ga. Ja sam naleteo na Quest prilicno povoljno i jako sam zadovoljan, bar je duplo laksi za koriscenje od Mobile XT-a. Nikad nije zastucao u radu, blokirao se ili nesto slicno, sto je sa Mobile XT bila redovna pojava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Maj 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice navigacije - onome cemu je namenjen, radi bas isto kao Zumo. Glavni nedostatak u odnosu na novije navigacije je sto ima nesto slabiji prijem signala, u gustoj sumi i dubokim kanjonima zna da izgubi par satelita, to je posledica starog cipa, noviji (star sirf III recimo) se mnogo bolje tu snalazi. Nema Mp3, nema pregledanja slika, nema bluetooth, tako da kome je pored navigacije potrebno i to nek kupi Zumo I da, ja nikada nisam rekao da je Garmin los, od pocetka ga koristim (prvo Mobile XT, sada Quest), nego da je uzasno skup i da se ne isplati kupiti ga. Ja sam naleteo na Quest prilicno povoljno i jako sam zadovoljan, bar je duplo laksi za koriscenje od Mobile XT-a. Nikad nije zastucao u radu, blokirao se ili nesto slicno, sto je sa Mobile XT bila redovna pojava. Ako je tebi dovoljno to što Quest radi onda ok. Zavisi šta je tebi dovoljno. Ima tu još gomila korisnih stvari kod navigacije gde se zumo i Quest debelo razlikuju. Zato nemojmo generalizivati da "radi baš isto" jer nije ni blizu tako. Za tebe možda jeste jer ti te dodatne stvari kod navigacije ne trebaju ili ne znaš koliko su korisne dok ne probaš da ih koristiš. Od Mobile XT-a je i Garmin digao ruke jer u principu je njihov samo softver. Koji se opet oslanja na hardver i softver proizvođača telefona pa je tu bila gomila problema. Od loših GPS prijemnika do Windows Mobile platforme koja je sama po sebi nestabilna. Zato su digli ruke od toga i u saradnji sa Asusom izbacili svoju liniju mobilnih proizvoda. Gle čuda... i ona ima problem sa CENOM na našem tržištu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Moguce, ko zna... ako ti je garancija istekla, ne gubi vreme sa tim. Izvedi kabal za napajanje Vidis o garanciji nisam ni razmisljao mozda i nije isteklja. U svakom slucaju ja sam ga juce stavio na motocikl i provozao i radio je OK. bez napajanja a kad sam ukljucio napajanje 12V i poceo da cimam dzeksnu video sam da gubi kontakt kao sto je i ranije radio...tako da je moj zakljucak da ga unutra treba prelemiti, ali bih ipak probao i sa drugim punjacem.......zakljucak je da ga je vibracija razbila 100% A sto se tice davanja 300E za GPS samo napred ako se ima toliko para.....ja nemam na raspolaganju tolike budzete a proputovao sam 10 nezaboravnih dana bez GPS za 500E tako da bi radije ulozio u putovanje nego u GPS......nemojte preterivati da je GPS toliko neophodna stvar koja i hoce da odvede na pogresno mesto.......ja sam posle Rjeke upalio GPS i on umesto za Umag me odveo na granicu sa Slovenijom iz neznam kog razloga??????? Putuje se lepo i bez njega........naravno i slazem se da je mnogo koristan, ali 300e je za mene previse.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan nemojte preterivati da je GPS toliko neophodna stvar koja i hoce da odvede na pogresno mesto.......ja sam posle Rjeke upalio GPS i on umesto za Umag me odveo na granicu sa Slovenijom iz neznam kog razloga??????? GPS, kao i svaki drugi računar, radi ono što mu korisnik (čovek) zada. Da bi izvukli maksimum iz tog uređaja, prelažem sledećih par saveta: Upoznajte se sa svojim uređajem. Koristite GPS i po svom mestu, tamo gde znate gde i kuda idete. Isprobajte opcije rutiranja koje uređaj nudi, i naučite kako da dobijete baš ono što vam treba od uređaja sa najmanje petljanja po uređaju. Praksa. Papirna karta GPS ne sme biti jedini izvor informacija o putu. Možda mape u uređaju nisu sveže, pa valja imati i rezervu odnosno kontrolu. Uporedite rutu na uređaju sa papirnom ili online kartom, ili pitajte seljaka . GPS je gotivna igračka/alatka, ali mu ne treba slepo verovati. Proveravajte rutu u toku puta Možda ste negde skrenuli sa rute pa mora da se napravi korekcija. Zavisno od podešavanja, možda je uređaj automatski preračunao a možda i nije. Možda ste preskočili neko međuodredište namerno, a uređaj i dalje čeka da prođete baš kroz tu tačku... Moglo bi tu verovatno još štošta da se napiše, ali nema boljeg načina da se spreče problemi u navigaciji od prakse. Srećan put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Maj 31, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.goclever.net/en/products/220-GC-350Rider-FE.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Maj 31, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_90_72_6_9_82_91_80_3&uiarea=3&carea=DEBA576D2BAD04F1A90A002481B479E9&cpgnum=4)/.do?rf=y Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Jun 1, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan samo jedna mala informacija... Verovatno ste negde pisali o tome, ali iskreno me mrzi da sada sve ovo citam. Zanima me da li za svaki model GPS uredjaja idu iste mape ili to zavisi od proizvodjaca ? I jos ovo de da skidam mape ? Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 1, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan iGo navigacioni softver koristi svoje mape, Garmin koristi svoje, a Tom-Tom, kad je Srbija u pitanju, uopste nema mape. Ako kupis Garminove tj. Infotim mape, moci ces da ih nadogradjujes sa njihovog sajta. Slicno mozes i sa Becker uredjajima. Za ostalo moras da se malo pomucis, posto za sada http://www.navngo.com/ nema pravog predstavnika u Srbiji. Comtrade je zvanicni zastupnik, ali za sad nema mogucnosti update-a cak i za vlasnike Crypton uredjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...