zaludan 9158 Napisano Septembar 17, 2009 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno zvuci! A gde ia u NS to cudo da se kupi? Imas u ranijim postovima ove teme lika koji prodaje to u NS - nemam pojma gde je, ALI, s obzirom da ja nemam motor, i nemam pojma o koriscenju GPS-a na motoru, dobro se raspitaj pre kupovine - ne znam ni kako mu se na motoru dovodi struja, ni kako se montira.... Igo za PC je samo portovan softver sa PDA/PNA uređaja, dakle isti softver samo na "velikom ekranu", a to se ne može porediti sa MapSource koji je namenski pisan za projektovanje ruta i snimanje na uređaj. To što iGo nema adekvatan PC softver mu je veliki minus, ali se može zaobići.. To sam shvatio, ali sta je alternativa kojom mogu da radim sa iGo mapama na PC-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Septembar 17, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan koja je najsvezija karta srbije za igo. Imam 07.2008. 080903 Imaš ovde da biraš, ali nisam ti ja rekao, to je ilegalno :-X To sam shvatio, ali sta je alternativa kojom mogu da radim sa iGo mapama na PC-u? Za korišćenje samih iGo mapa, koliko znam nema alternative, ali uz malo majmunisanja se može koristiti i MapSource, Lalajko tu ima više prakse, možda bi on mogao da napiše po neku reč Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Septembar 17, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan ne bih ja ni skinuo, samo da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9158 Napisano Septembar 17, 2009 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Za korišćenje samih iGo mapa, koliko znam nema alternative, ali uz malo majmunisanja se može koristiti i MapSource, Lalajko tu ima više prakse, možda bi on mogao da napiše po neku reč Laaalaaajkoooooooo...!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Laaalaaajkoooooooo...!! http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=739.msg540490#msg540490 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9158 Napisano Septembar 17, 2009 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, hvala na trudu, ali nisam mislio na to - procitao sam celu temu, i video to ranije :o Meni bi koristilo nesto kao MapSource, ali da radi sa iGo mapama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nemas potrebe za tim - put je put, na istim koordinatama su i na iGo i na Garmin mapama. Ne vidim nikakav razlog za koriscenje PC softvera sa BAS iGo mapom. MapSOurce ti treba da projektujes put? OK, uradis, izvezes, ucitas ga u iGo. MapSource ti treba da pregledas track log? I to funkcionise! Prakticno sve sto radi MapSource sa Garminovim uredjajima, radice i sa iGo uredjajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9158 Napisano Septembar 17, 2009 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Znam da mogu sve to da uradim sa MapSource, ali, mene interesuju iGo mape i rad na njima zbog uporedjivanja upotrebljivosti. Zasto? Pa, Garmina koristim u kolima, i sa ukljucenim uredjajima sam presao bar 20,000 km, i jako dobro znam sta je tu dobro, a sta lose. S druge strane, nemam pristup iGo uredjajima. MapSource, u smislu navodjenja, rutiranja i sl, sa Garminovim mapama radi kao i uredjaji (bira iste rute i sl), pa bih voleo da se dokopam necega sto isto tako radi sa iGo mapama da vidim razlike. Po meni, to su bitne stvari za GPS, a opcije samih uredjaja se svode na pare - kod svih proizvodjaca je isto - pare vs. muzika. P.S. Varijante mapa na telefonima i/ili PDA mi nisu interesantne. P.P.S. Bilo bi interesantno da na MapSource-u napravim rutu kuca-posao pa da vidim kako bi je neki iGo prihvatio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan P.P.S. Bilo bi interesantno da na MapSource-u napravim rutu kuca-posao pa da vidim kako bi je neki iGo prihvatio Ja sam to probao i funkcionise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Septembar 17, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan imam blueberry 2GO 500 http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=gps&subgroup=2go500b&PHPSESSID=dabb7f4503cc428998e146516e70f700 Napravio sam folder iGO/content/userdata/route medjutim uredjaj ne vidi gpx fajlove u njemu. Ne mogu da provalim gde cuva sacuvane rute. Track log je u .bin fajlu i njega mogu da konvertujem u .kml ali ne mogu obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6435 Napisano Septembar 17, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa napisao je covek da mora da se konvertuje u kml fajl da bi ga video uredjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 17, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam folder iGO/content/userdata/route medjutim uredjaj ne vidi gpx fajlove u njemu. Ne mogu da provalim gde cuva sacuvane rute. Track log je u .bin fajlu i njega mogu da konvertujem u .kml ali ne mogu obrnuto. Nisam bas siguran sta zelis da uradis. 1. Ako zelis da prebacis rutu projektovanu MapSource programom, onda moras da je snimis recimo kao .gpx pa da taj fajl konvertujes u .kml. Tek onda ga prebacujes u iGO/content/userdata/route folder i tada ce ga uredjaj videti. 2. Ako zelis da track-log koji si hvatao putem ucitas u MapSource, moras prvo na samom GPS uredjaju da ga konvertujes (tamo postoji opcija za to). Po zavrsenoj konverziji, uredjaj te obavestava gde se pripremljeni fajl nalazi. Povezujes uredjaj na PC i standardnim postupkom ga prebacujes i ucitavas direktno u MapSource. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Septembar 17, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Radi, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 1, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je blueberry 2GO 500, isti kao Farbachev.... Sjajna mašinerija za pristojnu količinu novca, bluetooth, FM transmitter i 5" ekran. Radi ko Doxa! Sve preporuke... Još samo da ga nekako našarafim na Afriku... @farbach Jesi ti pravio neki nosač za "na motor"? Ovaj za auto što se dobije uz uređaj, da se modifikuje i postavi na motor ne znam koliko bi izdržao, suviše je nežan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Octobar 1, 2009 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam do Mostara i nazad koristio auto nocač zavakumiran na rezervoar i radio je super, u drugoj prilici sam ga lepio na km sat i opet nije bilo problema. Mada, ako ćemo biti iskreni nije padala kiša, kako bi se cela stvar ponašala na kiši , jbg nemam pojma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 1, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Originalni nosac je dvodelni pa sam ga zavario za svaki slucaj. Na strugu sam napravio jabucicu kao na originalu. Uredjaj stoji u originalnom nosacu ali sam vezu pojacao duplo lepljivom trakom, za svaki slucaj. Demontaza je jednostavna, odvrnem saraf i u kolima ponovo zavrnem na vakum nosac. Prednost je i to sto mogu da podesavam nagib. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Octobar 1, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan GS-ov nosac je najbolje resenje koje sam video do sada, ima i zakljucavanje, alina TTR-u je malo prostora. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14140.msg432373#msg432373 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Kako da instaliram MapSource program? Nikako mi ne ide Lalajko, ti znaš 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9158 Napisano Octobar 1, 2009 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Kako da instaliram MapSource program? Nikako mi ne ide Lalajko, ti znaš 100% Nisam Lalajko, ali za MapSource mogu da ti pomognem Prvo, odakle ti? Ako si skinuo samo MapSource, mrka kapa Inace, pri instalaciji bilo koje Garminove mape se instalira i MapSource. Ako nemas serial, samo ukucaj 'demo' i radice, ali neces moci da prebacis mapu na uredjaj... Ako ti treba vise detalja, javi se na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Octobar 1, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan @farbach Ova ideja sa metalnom kuglicom je sjajna! Moraću da nahvatam nekoga od strugara da mi to napravi. I onda dvostrana lepljiva traka i to je manje više TO. Super, hvala ti lepo na ideji i slikama kako si uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan @4_tocka_i_karoserija hvala ti ali rešio sam problem u međuvremenu uz malu pomoć prijatelja Ako si skinuo samo MapSource, mrka kapa Više puta sam probao tako, a zatim malo drugačije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Octobar 2, 2009 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Kako da instaliram MapSource program? Nikako mi ne ide Kako dobiti besplatan a legalan MapSource (Garmin)? Sa Garminovog sajta možete skinuti program Training Center koji je besplatan. On se nalazi na http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-04 Preuzmite ga i instalirajte. On će, između ostalog, napraviti MapSource direktorijum sa osnovnom mapom (basemap). Kada je taj direktorijum napravljen sa Garminovog sajta preuzmite MapSource update http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209 Instalirajte ga i imaće potpuno funkcionalan, a besplatan, MapSource. Nećete imati ništa od mapa osim osnovne mape, ali možete doinstalirati mape po želji. Za te mape i dalje morate imati odgovarajuće ključeve, zato zapišite negde na zgodno mesto ključ za svoj GPS i mapu koju koristite. Ako izgubite ili oštetite originalni CD sa mapom, a imate zapisan ključ, to je sasvim dovoljno da sve nanovo instalirate. Karte koje ne zahtevaju otključavanje samo treba da instalirate i odmah će biti funkcionalne. Ovo i još mnogo toga BESPLATNO A LEGALNO imate na : http://pedja.supurovic.net/category/gps-navigacija da se ne bih "kitio tuđim perjem" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9158 Napisano Octobar 2, 2009 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Više puta sam probao tako, a zatim malo drugačije... Da, to 'drugacije' je za pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1290 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kako da instaliram MapSource program? Nikako mi ne ide Kako dobiti besplatan a legalan MapSource (Garmin)? Sa Garminovog sajta možete skinuti program Training Center koji je besplatan. On se nalazi na http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-04 Preuzmite ga i instalirajte. On će, između ostalog, napraviti MapSource direktorijum sa osnovnom mapom (basemap). Kada je taj direktorijum napravljen sa Garminovog sajta preuzmite MapSource update http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209 Instalirajte ga i imaće potpuno funkcionalan, a besplatan, MapSource. Nećete imati ništa od mapa osim osnovne mape, ali možete doinstalirati mape po želji. Za te mape i dalje morate imati odgovarajuće ključeve, zato zapišite negde na zgodno mesto ključ za svoj GPS i mapu koju koristite. Ako izgubite ili oštetite originalni CD sa mapom, a imate zapisan ključ, to je sasvim dovoljno da sve nanovo instalirate. Karte koje ne zahtevaju otključavanje samo treba da instalirate i odmah će biti funkcionalne. Ovo i još mnogo toga BESPLATNO A LEGALNO imate na : http://pedja.supurovic.net/category/gps-navigacija da se ne bih "kitio tuđim perjem" jako lepo, imas li iskustva sa Garmin Zumo 660 i kakva su? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1290 Napisano Octobar 2, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Garminov program xImage nemoze da prepoza uredjaj??? MapSource ga prepozna i radi a xImage NE? :-( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...