Jump to content

Moto Zajednica

GPS?

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1972 postova
  • Motocikl: -

Sjajno zvuci!

A gde ia u NS to cudo da se kupi?

Imas u ranijim postovima ove teme lika koji prodaje to u NS - nemam pojma gde je, ALI, s obzirom da ja nemam motor, i nemam pojma o koriscenju GPS-a na motoru, dobro se raspitaj pre kupovine - ne znam ni kako mu se na motoru dovodi struja, ni kako se montira....

Igo za PC je samo portovan softver sa PDA/PNA uređaja, dakle isti softver samo na "velikom ekranu", a to se ne može porediti sa MapSource koji je namenski pisan za projektovanje ruta i snimanje na uređaj. To što iGo nema adekvatan PC softver mu je veliki minus, ali se može zaobići..

To sam shvatio, ali sta je alternativa kojom mogu da radim sa iGo mapama na PC-u?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

koja je najsvezija karta srbije za igo. Imam 07.2008. 080903

Imaš ovde da biraš, ali nisam ti ja rekao, to je ilegalno   :-X

To sam shvatio, ali sta je alternativa kojom mogu da radim sa iGo mapama na PC-u?

Za korišćenje samih iGo mapa, koliko znam nema alternative, ali uz malo majmunisanja se može koristiti i MapSource, Lalajko tu ima više prakse, možda bi on mogao da napiše po neku reč :)

Za korišćenje samih iGo mapa, koliko znam nema alternative, ali uz malo majmunisanja se može koristiti i MapSource, Lalajko tu ima više prakse, možda bi on mogao da napiše po neku reč :)

Laaalaaajkoooooooo...!!

Lalajko,

hvala na trudu, ali nisam mislio na to - procitao sam celu temu, i video to ranije  :o

Meni bi koristilo nesto kao MapSource, ali da radi sa iGo mapama.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nemas potrebe za tim - put je put, na istim koordinatama su i na iGo i na Garmin mapama. Ne vidim nikakav razlog za koriscenje PC softvera sa BAS iGo mapom. MapSOurce ti treba da projektujes put? OK, uradis, izvezes, ucitas ga u iGo. MapSource ti treba da pregledas track log? I to funkcionise! Prakticno sve sto radi MapSource sa Garminovim uredjajima, radice i sa iGo uredjajima.

Znam da mogu sve to da uradim sa MapSource, ali, mene interesuju iGo mape i rad na njima zbog uporedjivanja upotrebljivosti.

Zasto?

Pa, Garmina koristim u kolima, i sa ukljucenim uredjajima sam presao bar 20,000 km, i jako dobro znam sta je tu dobro, a sta lose. S druge strane, nemam pristup iGo uredjajima.

MapSource, u smislu navodjenja, rutiranja i sl, sa Garminovim mapama radi kao i uredjaji (bira iste rute i sl), pa bih voleo da se dokopam necega sto isto tako radi sa iGo mapama da vidim razlike.

Po meni, to su bitne stvari za GPS, a opcije samih uredjaja se svode na pare - kod svih proizvodjaca je isto - pare vs. muzika.

P.S. Varijante mapa na telefonima i/ili PDA mi nisu interesantne.

P.P.S. Bilo bi interesantno da na MapSource-u napravim rutu kuca-posao pa da vidim kako bi je neki iGo prihvatio :)

P.P.S. Bilo bi interesantno da na MapSource-u napravim rutu kuca-posao pa da vidim kako bi je neki iGo prihvatio :)

Ja sam to probao i funkcionise.

Guest farbach

imam blueberry 2GO 500

http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=gps&subgroup=2go500b&PHPSESSID=dabb7f4503cc428998e146516e70f700

Napravio sam folder iGO/content/userdata/route medjutim uredjaj ne vidi gpx fajlove u njemu.

Ne mogu da provalim gde cuva sacuvane rute. Track log je u .bin fajlu i njega mogu da konvertujem u .kml ali ne mogu obrnuto.

Napravio sam folder iGO/content/userdata/route medjutim uredjaj ne vidi gpx fajlove u njemu.

Ne mogu da provalim gde cuva sacuvane rute. Track log je u .bin fajlu i njega mogu da konvertujem u .kml ali ne mogu obrnuto.

Nisam bas siguran sta zelis da uradis.

1. Ako zelis da prebacis rutu projektovanu MapSource programom, onda moras da je snimis recimo kao .gpx pa da taj fajl konvertujes u .kml. Tek onda ga prebacujes u iGO/content/userdata/route folder i tada ce ga uredjaj videti.

2. Ako zelis da track-log koji si hvatao putem ucitas u MapSource, moras prvo na samom GPS uredjaju da ga konvertujes (tamo postoji opcija za to). Po zavrsenoj konverziji, uredjaj te obavestava gde se pripremljeni fajl nalazi. Povezujes uredjaj na PC i standardnim postupkom ga prebacujes i ucitavas direktno u MapSource.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Stigao je blueberry 2GO 500, isti kao Farbachev....

Sjajna mašinerija za pristojnu količinu novca, bluetooth, FM transmitter i 5" ekran. Radi ko Doxa! ;) Sve preporuke...

Još samo da ga nekako našarafim na Afriku...

@farbach

Jesi ti pravio neki nosač za "na motor"?

Ovaj za auto što se dobije uz uređaj, da se modifikuje i postavi na motor ne znam koliko bi izdržao, suviše je nežan...

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ja sam do Mostara i nazad koristio auto nocač zavakumiran na rezervoar i radio je super, u drugoj prilici sam ga lepio na km sat i opet nije bilo problema. Mada, ako ćemo biti iskreni nije padala kiša, kako bi se cela stvar ponašala na kiši , jbg nemam pojma.

Guest farbach

Originalni nosac je dvodelni pa sam ga zavario za svaki slucaj. Na strugu sam napravio jabucicu kao na originalu. Uredjaj stoji u originalnom nosacu ali sam vezu pojacao duplo lepljivom trakom, za svaki slucaj. Demontaza je jednostavna, odvrnem saraf i u kolima ponovo zavrnem na vakum nosac.

Prednost je i to sto mogu da podesavam nagib.

Kako da instaliram MapSource program? Nikako mi ne ide  >:(

Lalajko, ti znaš 100%  ;)

Nisam Lalajko, ali za MapSource mogu da ti pomognem :)

Prvo, odakle ti?

Ako si skinuo samo MapSource, mrka kapa :)

Inace, pri instalaciji bilo koje Garminove mape se instalira i MapSource. Ako nemas serial, samo ukucaj 'demo' i radice, ali neces moci da prebacis mapu na uredjaj...

Ako ti treba vise detalja, javi se na pp.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

@farbach

Ova ideja sa metalnom kuglicom je sjajna!

Moraću da nahvatam nekoga od strugara da mi to napravi. I onda dvostrana lepljiva traka i to je manje više TO.

Super, hvala ti lepo na ideji i slikama kako si uradio.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

@4_tocka_i_karoserija

hvala ti ali rešio sam problem u međuvremenu uz malu pomoć prijatelja  :)

Ako si skinuo samo MapSource, mrka kapa :)

Više puta sam probao tako, a zatim malo drugačije... ;)

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Kako dobiti besplatan a legalan MapSource (Garmin)?

Sa Garminovog sajta možete skinuti program Training Center koji je besplatan. On se nalazi na

http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-04

Preuzmite ga i instalirajte. On će, između ostalog, napraviti MapSource direktorijum sa osnovnom mapom (basemap).

Kada je taj direktorijum napravljen sa Garminovog sajta preuzmite MapSource update

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Instalirajte ga i imaće potpuno funkcionalan, a besplatan, MapSource. Nećete imati ništa od mapa osim osnovne mape, ali možete doinstalirati mape po želji. Za te mape i dalje morate imati odgovarajuće ključeve, zato zapišite negde na zgodno mesto ključ za svoj GPS i mapu koju koristite.

Ako izgubite ili oštetite originalni CD sa mapom, a imate zapisan ključ, to je sasvim dovoljno da sve nanovo instalirate. Karte koje ne zahtevaju otključavanje samo treba da instalirate i odmah će biti funkcionalne.

Ovo i još mnogo toga BESPLATNO A LEGALNO imate na :

http://pedja.supurovic.net/category/gps-navigacija

da se ne bih "kitio tuđim perjem"  :)

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Kako dobiti besplatan a legalan MapSource (Garmin)?

Sa Garminovog sajta možete skinuti program Training Center koji je besplatan. On se nalazi na

http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-04

Preuzmite ga i instalirajte. On će, između ostalog, napraviti MapSource direktorijum sa osnovnom mapom (basemap).

Kada je taj direktorijum napravljen sa Garminovog sajta preuzmite MapSource update

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Instalirajte ga i imaće potpuno funkcionalan, a besplatan, MapSource. Nećete imati ništa od mapa osim osnovne mape, ali možete doinstalirati mape po želji. Za te mape i dalje morate imati odgovarajuće ključeve, zato zapišite negde na zgodno mesto ključ za svoj GPS i mapu koju koristite.

Ako izgubite ili oštetite originalni CD sa mapom, a imate zapisan ključ, to je sasvim dovoljno da sve nanovo instalirate. Karte koje ne zahtevaju otključavanje samo treba da instalirate i odmah će biti funkcionalne.

Ovo i još mnogo toga BESPLATNO A LEGALNO imate na :

http://pedja.supurovic.net/category/gps-navigacija

da se ne bih "kitio tuđim perjem"  :)

jako lepo, imas li iskustva sa Garmin Zumo 660 i kakva su?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja