Jump to content

Moto Zajednica

GPS?

Recommended Posts

• drkadzija, 1232 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Nisam siguran ali kod nas u radnjama ima nekih za 12000, mislim da su TOmTom ili Mio. Jel vrede tako neki nesto?

Mio je ok, starije verzije rade sa iGo 2006, novije na MioMap 2008 softveru. Koriste iste mape, poreklom od firme PlanPlus, a ako bas zelis moze se umesto MioMap instalirati i iGo8. Tomtom izbegavaj maksimalno, kao sto rekoh, izuzev ako ne putujes po Evropi.

imas I Garminov Zümo 550. To je direktno pravljeno za bajkere. Jedini problem je u tome da je mnogo skup za nase plate: oko 700eura ili vise...

zumo 550 više ne može da se nabavi.

Sada je aktuelan zumo 660 koji kod nas košta 730 EUR sa svim kartama i opremom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

Sada je aktuelan zumo 660 koji kod nas košta 730 EUR sa svim kartama i opremom.

Definitivno nisu normalni, pa da je od zlata ne bi toliko vredeo  ::)

• drkadzija, 1232 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Znam  jednog koji ga je kupio i koristi ga srećan i zadovoljan :)...Ima se , može se ;D

• Enduraš, 6408 postova

Znam  jednog koji ga je kupio i koristi ga srećan i zadovoljan :)...Ima se , može se ;D

E takvima bi ja krknuo porez na extraprofit ;D Salim se, naravno, ali mi je zao sto Garmin ne "izmisli" neki jeftiniji vodonepropusni model, za nas, sirotinju raju :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

E takvima bi ja krknuo porez na extraprofit ;D Salim se, naravno, ali mi je zao sto Garmin ne "izmisli" neki jeftiniji vodonepropusni model, za nas, sirotinju raju :)

Idealan izbor za raju je po mom misljenju Becker Z100 Crocodile - uredjaj specijalno razvijan za motocikliste, vodootporan, moze da se instalira iGo na njemu (ja mislim da on u stvari i radi na iGo ali sa Becker skinom preko). Dobija se uz njega cradle - tu spravicu stavis na volan i navigaciju samo ubodes u njega, dobija odmah napajanje, isto kao Zumo. Sve ovo kosta napolju oko 200e a kod nas oko 300e. Izuzetno kvalitetan hardver, neuporediv sa onim na kojem se kod nas dobija iGo u bilo kom pakovanju (Sirf Star III sa super brzom konekcijom na satelite). Becker je deo Harman kompanije, kod nas poznate po filijali Harman-Kardon.

Cim otplatim ove glupe kredite, kupujem jedan za sebe.

Ima li koga sa Galebovim uredjajem? Cujem da imaju problema (citaj: ne rade) od kako su Ameri napravili promene na satelitima.

• Drug član, 2318 postova

Ljudi,

Za dva dana putujem na more, bicu par koji dan u Solunu pa posle idem na Tassos. Uzeo bi neki gps do 150 eura. Znaci treba mi 5 puta godisnje kad odem preko i poneki put u Beogradu.

Aj pomagajte, dajte neke predloge.

• Enduraš, 6408 postova

Ja bi pazario Crypton, solidan uredjaj za relativno malo para (oko 150e). Ima Igo software koji je daleko bolji od Garminovog, mapa Srbije je losija od Garminove, ali daleko od toga da je losa. Proveri samo da li je i koliko pokrivena Grcka.

• Zainteresovan, 501 postova

binatone carerra preporucujem u gps centru

kosta oko 12000 din i ima sve sto treba da ima cak ce ti i mape ubaciti koje ti budu trebale(ako nisu vec unutra)

znaci dobra cena, tanak i lak za nosenje sprem criptona koji ima ogroman nosac(power cradle) i lak za upotrebu

ja ga koristim za posao i imam njega i prestigio koji su identicni.. imam ih vec godinu dana redovno apdejtovani trenutno 10 komada a dace bog i vise

pozz

• U prolazu, 16 postova

Imam Galebov GPS uredjaj sasvim je OK veruj te. Koju god rutu da sam mu odredio on me je odveo na tacnu lokaciju. Neznam sta bi bez njega. Fora je kod Galebovih uredjaja to podesavanje, koji put hoces a koji ne. Kad ga podesis radi bezprekorno. Ima jos niz sadrzaja na njemu poput mp3 i mp4 kao i dvd i divix sto mi olaksava putovanje kad sam u kolima sa decicom. Pustis im crtani i mir u kolima. Moja preporuka Galeb definitivno!

znaci dobra cena, tanak i lak za nosenje sprem criptona koji ima ogroman nosac(power cradle) i lak za upotrebu

Ne bih da sitnicarim, ali Crypton nema power-cradle.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ne bih da sitnicarim, ali Crypton nema power-cradle.

ima s800

• 4_tocka_i_karoserija, 2030 postova
  • Motocikl: -

Nakon poduzeg citanja ne bas svih postova na ovih skoro 50 strana, da dodam ponesto...

Prvo da odmah razjasnim nesto - imam poslovnu saradnju sa Info Team - Garminom, ali ne na direktan nacin, odnosno, nemam nista od njihove prodaje :).

Pomalo sam freak za tehniku, ali sam GPS 'zakacio' tek pre cca godinu i po dana. Istrazujuci po netu, i procajuci s raznim korisnicima, jako brzo mi je nesto postalo jasno - svi danasnji uredjaji su manje-vise isti, uz obavezno 'koliko para, toliko muzike'. Svi ispravni i softverski up-to-date uredjaji rade podjednako. Svi rade sa isitm GPS satelitima, i svima im je preciznost 5-15m

Jedina prava razlika je u mapama, i to prvenstveno Srbije. Koliko je to s jedne strane vazno, s druge ne mora da bude. Naime, svi manje-vise imaju sve 'uobicajene' puteve, ali ako vam je to dovoljno, sta ce vam GPS? Info Team-ova SCG Route je sigurno najdetaljnija mapa Srbije koja postoji, pa je zato Garmin moj izbor. Naravno, nije savrsena, ali, posaljite im korekciju, i na sledecem update-u ce biti ispravljeno (izbacuju 2 do 4 update-a godisnje). Ne znam da to jos neko radi? Ako vam je navigacija potrebna za Evropu, e onda se krug siri...

Da ilustrujem primerom - na SCG Route mapi put do 'moje' firme i POI za istu (neimenujem zbog reklame, ali nam dosta bajkera svraca :) ) je postojao pre nego sto sam ja znao za Info Team - znao sam samo za Garmin. Doduse, POI je bez kontakt podataka i sl, ali je dovoljan kao podatak za nekoga kome treba nasa vrsta usluge. S obzirom da se ja u 'svojoj' firmi bavim marketingom, pre 6 meseci dodje do mene gospodja iz Contrast-a. To je firma koja radi Plan-plus, i prodaje svoju mapu Mio-u i jos ponekima. Ubedjuje me zena da platim za POI na njihovoj mapi. Nista cudno, uobicajeno da se to naplacuje. Medjutim, ne bejah lenj, te jos dok razgovaram s njom, potrazim moju lokaciju na mapi, kad ono...nema ni puteva u okolini!!!??? Sto ih uopste nije sprecilo da mi traze pare :)

Znaci jedan GPX file, sadrzi vise trackova. Sa Join trucks mogu da spajam trakove samo u jednom prozoru, ali nikako da provalim kako da spojim iz razlicitih.

Neces verovati koliko je jednostavno - otvoris dva ili vise MapSource-a, kliknes na tab "Tracks" u oba (ili vise), u jednom obelezis track, pa desni-click-copy (ili CTRL+c), predjes na drugi MapSource, tab "Track" i desni-click-paste (ili CTRL+v). I tako koliko god imas trackova, a onda Join dok ti ne dosadi :).

Ne znam koliko si vican kompjuterima, ali da napomenem - sve uobicajene windows kontrole (copy, paste, cut, shift+click, ctrl+click) rade u svim tabovima, a i unutar samih track-logova po tackama. Sta hocu da kazem - otvoris track koji hoces, u njemu selektujes tacke koje hoces, otvoris 'new track' i paste-ujes tacno ono sto si hteo.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Znaci jedan GPX file, sadrzi vise trackova. Sa Join trucks mogu da spajam trakove samo u jednom prozoru, ali nikako da provalim kako da spojim iz razlicitih.

Neces verovati koliko je jednostavno - otvoris dva ili vise MapSource-a, kliknes na tab "Tracks" u oba (ili vise), u jednom obelezis track, pa desni-click-copy (ili CTRL+c), predjes na drugi MapSource, tab "Track" i desni-click-paste (ili CTRL+v). I tako koliko god imas trackova, a onda Join dok ti ne dosadi :).

Ne znam koliko si vican kompjuterima, ali da napomenem - sve uobicajene windows kontrole (copy, paste, cut, shift+click, ctrl+click) rade u svim tabovima, a i unutar samih track-logova po tackama. Sta hocu da kazem - otvoris track koji hoces, u njemu selektujes tacke koje hoces, otvoris 'new track' i paste-ujes tacno ono sto si hteo.

Pas mater.... jes' jednostavno, ja koristio notepad pa ručno :D :D :D :D :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja