sashac 8204 Napisano Jun 9, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja lepo kvacilo-stepen-gas dajem kvacilo pustam istovremeno,kvacilo-istovremeno pustam gas-stepen-dajem gas itd itd...tako me naucili dok sam bio jos mali...Ono sto krvavo zaradim ja ne jebavam,i ne drndam...kad mi neko pokloni bajk,i pri tom mi ga i odrzava...e ondak cu sve to da isprobam...saltanje bez kvacila...sta dobijamo time...da li bi neko hteo da mi objasni...mislim sta korisno dobijamo...sem kad vrisne sajla...Pametnije je da zaustavis bajk,zovnes cika Rajka,i on ti resi problemHahaha... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jun 9, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan ali ja mislim da zapravo znam kako se to radi, i radim to nesvesno, kao i tzv kaunterstiring Vrlo moguce. Moze i bez medjugasa da se salta u nizu, ali onda treba kvacilo laganije da se otpusta da polako "uhvati" i podigne obrtaje. Sta znam, meni zao lamela pa saltam sa medjugasom. alien, ta macka je bas zainteresovana za motore? obozava ih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambi 200 Napisano Jun 10, 2012 VKV skupljač puževa, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRABAKULA Prijavi odgovor kao problematičan Ako razumeš engleski.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Jun 11, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Smatram da je kvačilo klasičan produkt takozvanog liberalnog kapitalizma. Na primeru kvačila vidimo kako proizvođači motornih vozila u svoje proizvode ugrađuju bespotrebne naprave za čije nam održavanje i popravku naknadno uzimaju novac. Da nema kvačila ne bi bilo ni sajle kvačila, ni svih onih lamela i korpi i svega što može da rikne. Dakle svega onoga što plaćamo. Prvobitna vozila nisu imala kvačilo pa im ništa nije falilo. Uostalom, uzmimo primer velikog stroma. To bi bio savršen motocikl samo da nema poznatih problema sa korpom kvačila. Istina, neki od korisnika ovog modela se kunu da njihov primerak nema pomenutu manu. Ali ovi vlasnici su sigurno ono Srblje koje po instrukcijama iz teme ne koristi kvačilo prilikom menjanja stepena prenosa. Jer da su koristili kvačilo, ono bi se sigurno batalilo kad-tad. Logično. Ceo svet je zaveden prevarom velikih korporacija koje nam poturaju kvačilo kao nešto što je neophodno. Potrošači kao ovce slede instrukcije proizvođača ne sluteći da su prevareni. Šta jednom Švajcarcu vrede sve pare koje ima kad je glup kao tocilo pa koristi kvačilo u svakoj prilici? Ceo život kao robot pritiska kvačilo svaki put kad treba da promeni brzinu. Kladim se da mu ni na kraj pameti nije da može i bez njega. Da mu neki naš čovek kaže da može i drugačije, Švajcarac bi ga gledao belo. Verovatno bi rekao ''okej, ali zašto bez kvačila ako proizvođač kaže da treba sa njim?''. Ma zabole me za Švajcarce, nerviram zbog njih bez potrebe. Ponosan sam što sam pripadnik naroda koji misli svojom glavom i unapred odbacuje sve ideje i ustaljena rešenja dok u potpunosti ne iscrpe sopstvene zamisli koje mu se čine ako ne boljim, onda makar jeftinijim. Ali ne vole nas, ne žele da se čuje naša reč, da se raširi naša ideja. Plaše se, jer znaju da je Srbija oaza slobodne misli. Znaju da srpski domaćin, samouki majstor, ima više znanja i ideja nego svi ti njihovi inžinjeri u belim rukavicama. Postoji zavera koja ne dozvoljava da se zamisli potekle odavde rašire po svetu. Zamislite da negde u novinama osvane naslov ''Srbi otkrili da je menjanje stepena prenosa bez upotrebe kvačila zdravije za motocikl''. To bi, da vam kažem, uzdrmalo temelje moto industrije. Zato se i ćuti o tome. Ostaje nam samo da delamo ovako, iz potaje, po forumima. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 11, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Kvačilo je precenjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jun 11, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan @drvodelja: - Mislim da gresis. Pre svega, produkt zapadnog kapitalizma i konformizma je AUTOMATIK! To je namerno plasirano medju njih da zaglupi zapadnjake. Oni ne bi mogli da nauce na menjac cak ni da hoce. A nas covek, ne samo sto menja na menjac, nego zna da menja i bez kvacila. Tako se manje habaju delovi, redje se menjaju lamele i ostali delovi motora jer mi ne koristimo ono sto su oni predvideli da se haba da bi nam uzimali pare za delove. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 11, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zamislite da negde u novinama osvane naslov ''Srbi otkrili da je menjanje stepena prenosa bez upotrebe kvačila zdravije za motocikl''. To bi, da vam kažem, uzdrmalo temelje moto industrije. Ma kakvo drmanje, samo bi pomislili da smo ludi i ismejavali bi nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Zasto onda gospoda iz DUCATI-a ugradjuju QuikShift sistem u 1199? Zar on sluzi samo da vozaci nebi morali da otpustaju rucicu gasa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Jun 11, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tema da se vidi od koga kupiti ili ne kupiti motor 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Jun 11, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan "Loshmi82" Quickshift sistem sluzi prvenstveno da se ne "gubi" vreme u saltanju brzina...i to samo kad ides u plus. U pitanju su naravno deseti, ako ne i stoti delovi sekunde, pa kada se boris za pol poziciju ili za sto bolje vreme po krugu svaki delic sekunde je bitan. Panigale je toliko pun elektronike da sve regulise sam. Tamo sajle za gas nema, vec je u pitanju "RIde by wire" sistem, pa komjuter konrolise i otvorenost leptira, tacnije kolicinu gasa Ko zna i vozi motor onako kako je Bog rek'o, menja u plus brzine bez kvacila. Ako jos pride vozi nekoga iza, taj ce mu biti prilicno zahvalan sto to radi (ako radi kako treba). Nema "kuc-kuc" kacigama i generalno voznja je tecnija i sa mnogo manje naprezanja za onoga ko sedi iza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jun 11, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pokusao sam i ja par puta...jos na GS-u 500...i ide lagano... Mada ja ipak ostajem pri kvacilu...mozda gresim....ali.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 11, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Takodje i ja sam probao. Kad ubodem prelaz je mnogo lepsi, ali kad omasim onda AAAAAN a prestao sam kada sam cuo krrrr prvi put. Od tada samo sa kvacilom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Jun 11, 2012 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih zamolio kolege iz Labaratorije i ostalih priznatih servisa da jos jednom iznesu strucno misljenje...Veliki problem sa nama Srbima je takozvani sindrom urote.Kao oni su to uradili da bi ovo ono...ja mislim i da su korman stavili bez veze...moze i bez njega...a i dva tocka su totalna glupost,pa mi vozimo na jednom tocku...tockarimo,a svi koji to ne rade nisu bajkeri...ja se jos uvek pitam i trazim svrhu voznje na jednom tocku...molio bih nekog PRAVOG bajkera da mi objasni... 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambi 200 Napisano Jun 12, 2012 VKV skupljač puževa, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRABAKULA Prijavi odgovor kao problematičan Drvodelja brate, NAJBOLJI SI !!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Jul 2, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kvačilo je precenjeno. kvacilo i semafori su precenjeni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Jul 3, 2012 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Kvačilo je precenjeno. kvacilo i semafori su precenjeni... tek kočnice....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Jul 3, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan ma uzas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 3, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan I prva brzina je nepotrebna. Svaki motor moze da krene u drugoj, samo treba da se zavrne gas. I zadnja kocnica je suvisna, i onako se samo koci prednjom. Dobri vozaci i nemaju zadnju kocnicu. Ima tu jos gomila stvari koje su nepotrebne, a ne samo kvacilo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jul 3, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan I prva brzina je nepotrebna. Svaki motor moze da krene u drugoj, samo treba da se zavrne gas. I zadnja kocnica je suvisna, i onako se samo koci prednjom. Dobri vozaci i nemaju zadnju kocnicu. Ima tu jos gomila stvari koje su nepotrebne, a ne samo kvacilo. :lol: :zbunjen: Ма може се и без предњег точка, ионако га многи возачи користе само кад им је мотор у гаражи у зимском сну... :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rise against 25 Napisano Jul 3, 2012 U prolazu, 35 postova Lokacija: Toulouse, France Motocikl: Fz8 Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo je za pi*ke.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 3, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Gorivo je precenjeno, ali stvarno 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Jul 3, 2012 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Drvodelja je donekle u pravu, a donekle i nije. Isto tako i moj burazer razmislja "sto su ga onda stavili ako ne treba" Masa sportskih vozila ima kvacilo koje sluzi samo za kretanje i za rikverc (ako ima rikverc). Ako krljate bez kvacila, onako bezosecajno, onda nemojte tako da saltate. Ako imate osecaj onda ok. Ja moj uglavnom saltam sa kvacilom, osim kad jurcam, pijem pivo, pusim cigaru, razgovaram na mobilni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Jul 3, 2012 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Drvodelja je donekle u pravu, a donekle i nije. Isto tako i moj burazer razmislja "sto su ga onda stavili ako ne treba" Masa sportskih vozila ima kvacilo koje sluzi samo za kretanje i za rikverc (ako ima rikverc). Ako krljate bez kvacila, onako bezosecajno, onda nemojte tako da saltate. Ako imate osecaj onda ok. Ja moj uglavnom saltam sa kvacilom, osim kad jurcam, pijem pivo, pusim cigaru, razgovaram na mobilni... A kad jedes pljeskavicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Jul 3, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan ja sam pokusao samo na dole i to par puta slucajno i odma prihvati nista nije krcalo i sl.a za veci stepen drzim se kvacila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Jul 3, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Meni je jedino nezgodno kad mi poluga menjaca zapne za papuce. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...