Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 750

Pozdrav drustvance. Ja sam bio dokon ovih dana pa sam rasturio agregat do poslednjeg srafa da bih video sta me zahebava prilikom izbacivanja menjaca na ler. Vecina strucnih ljudi je rekla da je verovatno selektor brzina, ali na moje prijatno iznenadjenje kad sam otvorio agregat, sve je i vise nego dobro :D

Selektor brzina, kao i ceo sklop menjaca je prakticno kao nov, klip odlican, karike odlicne, sve je u najboljem redu, pa sam agregat sklopio i upalio motorce. Problem je i dalje tu, ali smo bar lokalizovali deo koji moze da zahebava i to je 99% set kvacila. E sad, sta tu nije bas u redu, to jos ne znam, posto je korpa ok, lamele su ok i jos imaju "mesa" sto bi se reklo, ali videcemo za koji dan.

Sad cu malo da se utoplim i da usvinjim motor u neko blato :jee:

Inace, agregat je toliko jednostavan, da je milina rasklapati ga i sklapati ga :moto3:

Svaka cast!!!I I meni se cinilo na prvi pogled da je prost sklop, pa sam hteo da kupusam svojoj SM...da se malo igram sa bregaljkom, ventilima i glavom. Al mi grehota prosto bilo...jos je mukica nov.

Nego Zile, kad smo vec kod otvaranja...

Hteo bih da mu stavim dip-stick merac temperature ulja (umesto cepa za dolivanje ulja). Koliko sam video sraf je precnika 20mm sa korakom navoja 1,5mm (ako se ne varam). E sad, kvaka je u onoj osovini koja ulazi u deklu. Prevrnuh po netu sve moguce merace za 90% DR-ova, GN-ova, GSX-ova, itd. (ciji smo klonovi) koji imaju tu dimenziju glave meraca ali imaju dva modela...sa 11mm osovinom i 20mm osovinom.

Posto si otvarao motor, mislim da mi mozes pomoci da izaberem duzinu. Licno bi voleo da uzmem ovaj od 20mm zbog vece merne povrsine ali ne znam da li ima sta da mu smeta.

Hvala ti unapred na odgovoru

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 55 postova

Ekipo, da nije neko od vas bio u nedelju sa crnim Quigqy-jem kod Save na Novom Beogradu gde su "okretnice" (kraj Nehruove, Gandijeve, ne secam se tacno). Ja bio na Diversionu sa devojkom, ispozdravljao se sa nekim ko je vozio crni Quigqy supermoto posto smo isli par km u istom pravcu, pa da proverim da nije neko sa foruma. :)

Sto se tice okupljanja, ja sam za. Moze i blizu Zileta dok se ne legalizuje. ;)

Nadam se da cu do vikenda stici da odradim zamenu ulja i da nabavim lanac za zamenu.

E sad ne znam da li si to bio ti i da li sam to bio ja :stabre: ali ja razmenih koju na semaforu sa zelenim Diversionom koji je imao zenskog saputnika.

Jeste bilo dole uz Savu...ali jedino sto je to bila subota i u Karadjordjevoj (malo pre Maxmomenta) :zbunjen:

Sto se tice okupljanja...ja sam za

• U prolazu, 55 postova

Ako sam te dobro razumeo ti se samo dvoumis izmedju duzine meraca, tj tih 11mm i 20mm?

Da druze.

Mada ako znas ciji merac pase 100% onda moze i tako :takoje:

Ovo su ta dva izmedju kojih se dvoumim:

20mmx1.5mmx20mm:

http://www.louis.de/...hp#artikelliste

(model: 10034720)... http://cdnxl1.louis....irektmesser.pdf

20mmx1.5mmx11mm:

http://technik.motor.../article/279044

(dole u Fahrzeuge su motori koji nose taj merac)

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Narucio lanac, nadam se da ce stici uskoro i da ce motor biti spreman za vikend. 1moto3.gif

p.s. Mozda nekom koristi info:

Sad sam prebrojao - na Sprint Pulser 200cc ide lanac od 136 linkova. Mada to zavisi od lancanika, ovo je informacija o fabrickom stanju..

• U prolazu, 55 postova

Btw, ovo bi trebalo da nam olaksa trazenje kocionih plocica. Po katalogu kazu da je ovaj model...MCB582.

Ogradjujem se unapred jer jos nisam porucivao i uporedio ih fizicki (sto je najpametnije). Ali katalog kaze da je to to.

Proizvodjac je TRW Lucas, pa onda recimo preko cross reference-a ili dimenzija mozemo da trazimo i plocice drugih proizvodjaca po zelji.

post-20731-0-39124400-1330438835_thumb.jpg

• Drug član, 1245 postova

Jesi siguran da nije 134? Posto toliko ima Qingqi, a cudno mi je da su u svemu slicni, mada i to sto kazes, dosta zavisi od lancanika.

Druze, za merac, sad sam izmerio, realno bi trebao da stane taj od 20mm. Ispod dekle, tj kad skines cep nalazi se samo korpa kvacila sa lamelama i nema sta drugo da smeta.

E sad, buduci da od kraja navoja do same korpe ima oko 22mm, ja bih ipak stavio onaj od 11 :aha:

A evo i malo slicica da vidite kako to izgleda iznutra. Na jednoj slici smo morali da pravimo "alat" da bi odvojili polovine bloka motora, a imali smo i "dijagnostiku" :jee:

A mozete videti i rupu izmedju rama gde je nekada bio agregat :zvizduk:

EDIT: Plocice neces menjati duuuugooo vremena. Moje presle malo manje od 30 000km, a tek su na pola :moto3: Ono sto bi valjalo zameniti je kociono ulje, kao i ulje u stapovima.

post-6674-0-81132100-1330439367_thumb.jpg post-6674-0-66881800-1330439356_thumb.jpg post-6674-0-02517300-1330439358_thumb.jpg post-6674-0-29282700-1330439359_thumb.jpg post-6674-0-49696400-1330439360_thumb.jpg post-6674-0-83695600-1330439361_thumb.jpg post-6674-0-00937800-1330439363_thumb.jpg post-6674-0-36950900-1330439364_thumb.jpg post-6674-0-55516200-1330439365_thumb.jpg post-6674-0-48717100-1330439366_thumb.jpg

• Podržavam 1

E ovo sam hteo da ti kazem, na slici ispod se vidi lepo odakle oni mere tih 11mm i predlazem ti da uzmes taj, ako si bas resio to da stavljas, mada po meni nepotrebno. Kao neko ko motor vozi pre svega zbog beogradske guzve, mogu da ti kazem da se meni motor nikada nije pregrejao.

Pregrejao mi se Princ 125cc, ali ovaj nikada. :Mina:

post-6674-0-36210200-1330441653_thumb.jpg

• Drug član, 3087 postova

Пошто можда и не буде "bolt-on" решења за мерач температуре уља, можете да пробате и са постављањем аутомобилских сензора на место шрафа иа испуштање уља.

• U prolazu, 55 postova

@Zille

Hvala ti druze na cimanju. Mnogo mi znaci onaj podatak o clearance-a do korpe od 22mm. To prosiruje spisak opcija...sada necu traziti po agregatima nego po dimenzijama.

A posto od hvala nemas nista ;-) imas cast kad se negde sretnemo.

Verujem ti da ga je tesko spaliti, pogotovo sto vozim kvalitetno ulje al nekako mi je lepo u glavi da kada posumnjam bacim pogled i vidim da je ok temp.

Razmisljao sam i o varijanti sa davacem umesto cepa na ispustu i cajgeru na kormanu ali sam odustao. Da lici na nesto je skupa varijanta posto vecina pusta vodu, lose pakovani kablovi na ulazu, itd. plus sto sam kapirao da nije u toj meri bitan. Ovako ce dip stick zavrsiti posao.

Tih 22mm uzmi sa rezervom. Sutra cu ponovo pogledati, pa cu napisati tacno. E da si rekao pre 2 dana, dok mi je bio rastavljen motor :zvizduk:

I hvala je dosta, nekada ljudi ni to ne dobiju :takoje:

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Evo da se javim resen problem paljenja.Naime crkao frajlauf,od pulsera ne odgovara tako da sam debelo platio originalni kod ovlascenog uvoznika, cena je 90e.

Jesi siguran da nije 134? Posto toliko ima Qingqi, a cudno mi je da su u svemu slicni, mada i to sto kazes, dosta zavisi od lancanika.

Mozda sam se prebrojao, posto nisam imao stender nego sam brojao i gurao motor u isto vreme - moguce su greske.

U svakom slucaju kad stigne lanac, nosim ga na montazu pa cu videti da je broj karika dobar..

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

@ Alien "U svakom slucaju kad stigne lanac, nosim ga na montazu pa cu videti da je broj karika dobar..

Ne mogu da verujem da to ne radis sam, a vidim da svašta nešto radiš i znaš :stabre:

Ne mogu da verujem da to ne radis sam, a vidim da svašta nešto radiš i znaš :stabre:

Sto se struje tice, pravio sam svasta, ne samo za motor. Ali iskreno receno, sa mehanikom nemam puno prakticnog iskustva. Video sam instrukcije na Youtube-u, deluje jednostavno i logicno (meni cak zabavno), ali generalno jos uvek nisam kompletirao alat za motor (velike gedore, stender, alat za lanac i slicno), pa bih se namucio improvizujuci. 1neznam.gif

@nensy

- Mislim da nam treba tema za okupljanja , nadam se da ce ih biti vise kako dolazi lepo vreme. 2jee4.gif

Sto se lokacije tice, cuo sam da je Savski Nasip dobar za voznju nasih motora, ali nisam nikad bio - tako da bi to mogli nekad da overimo.

• Podržavam 1

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

@ Alien

Bar za zamenu lanca ti ne treba nikakav spec. alat - ovaj lanac ima spojku pa samim tim nije neophodna "presica".

Pogledaj, sve će ti biti jasno :takoje:

• Podržavam 1

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Honda Cbr600f3

Ej drugari,planiram da uzmem ovaj motor pa me zanima da li ima neke razlike izmedju modela sa zadnjom disk kocnicom i ovaj sa dobosom,sem tog diska,da li ima jos neke razlike? :)

• U prolazu, 55 postova

U principu sve je potanko objasnjeno u temi. Al u kratko...imas enduro i supermoto verziju. Pretpostavljam da pitas za supermoto...tu imas modele od 125ccm i 200ccm. Na 200ccm model sa diskom i sa dobosem (u zavisnosti od godista)...gde model sa diskom ima silen blok u zadnjem tocku dok dobosar nema. To ti je to...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja