Jump to content

Moto Zajednica

ODE DOZVOLA

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 375 postova

e pa drugari ovako...jeste da nisam bio na motoru ali sam ucetvovao u saobracaju vozilom...smatrajuci sebe dobrim i bezbednim vozacem uvek sam mislio da se to dogadja neodgovornim i losim vozacima...e pa desilo se i meni...danas mi lepo oduzese dozvolu...razlog?prolazak kroz crveno svetlo??prilazeci polako semaforu zvone mi dva telefona...pricam sa sefom koji me bombarduje infomacijama...na drugi fon pricam svom radniku kako da uradi neku glupost...ispred sebe vidim samo praznu raskrsnicu i lagano klizim kroz nju u desnu stranu...zvuk sirene i rotacija me trgose iz razgovora :o..reko sigurno nekog drugog traze??ablenduju i sviraju da stanem...izlazim iz vozila i krece prica??znate li zasto ste zaustavljeni??ne rekoh..kao sto i nisam znao...prolazak kroz crveno..vozacku i saobracajnu molim >:(...ladno su mi bili u repu...tj u mrtvom uglu...sve lepo videli i snimili....najstrasnije je da ja nisam ni video crveno :o :o :onema mesta prici...cutke poppisujem zapisnik i krecem dalje u firmu...svasta mi se mota po glavi...sramota me je bilo da zovem druga iz policije i trazim da se nesto sredi...kriv i snimljen!!!a i necu nikog da kompromitujem zbog svoje gluposti...e sad?razlog...predhodni dan premoren i spavajuci svega nekoliko sati ujutro sedam za volan i neizlazim iz vozila dva sata...guzva spic...zvrce telefoni bruka..opterecen i umoran i nisam mogao bolje proci...maogao je neko i stradati...finale svega odigralo se pola sata kasnije...na raskrsnici skrecem ulevo i cekam da pesaci prodju...krecem prvom i cijem udarac...stariji cikica se zakucao u moja zadnja desna vrata :o >:(kaze nije me video...pasata crne boje???i dodaje izvini sinko...platicu ja to???netreba nista strari..platicu ja i to...ostavljam auto par stoitna metara dalje i nastavljam pesaka..netrazim sebi nikavo opravdanje...sve stoji kako jeste...jednostavno vise nikad napet i premoren u saobracaj...trka za novcem moze da mi bude i poslednja...evo hteo sam da podelim svoju muku sa vama ako vas nemrzi da citate...a mozete da izvucete i neku pouku...pozdrav....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova
  • Motocikl: 4x4

e, ja sam svoju dozvolu zamenio, da ne gledaju kada god me zaustave u pecate zabrane.

• Svrati ponekad, 129 postova

sailor burazeru sta da ti kazem ja sam juce malo bolje prosao ULETEO SAM U ULICU GDE JE SAOBRACAJ POTPUNO ZABRANJEN :D sreca nije nikoga bilo da me vidi :D:D:D:D

• Svrati ponekad, 136 postova

Sta da ti kazem, to je svakom moglo da se desi, ali ako ti je za utehu zabrana ti vazi samo za B kategoriju, tako da ces moci da vozis motor  ;)

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Prosle godine sam imao udes kolima u kojem sam proglasen krivim (lancani sudar 3 vozila, ja poslednji). Mislim, jesam bio kriv ali ne samo ja, ali sta sad. Posle 3 meseca sam pozvan u sud da dam izjavu (citaj da potvrdim njihovu pricu). Posle jos 5-6 meseci sam dobio resenje i 2 uplatnice. 4500 dinara kazna + 500dinara za sudske troskove.

Takodje je moj prijatelj sluzbenim vozilom imao udes i mada nije bio kric, onaj drugi je imao debele veze pa je ipak moj prijatelj ispao kriv. Bio je prilicno gadan sudar, ali bez povredjenih - isto 5000 dinara mandatne kazne.

Znaci ne moras da brines, ne verujem da ce ti oduzeti dozvolu, osim ako nije bila neka raskrsnica koja je oznacena kao specijalno opasna. (Ima jedan takav semafor u NS-u, onaj preko puta poliklinike. Tamo za prolazak kroz crveno, oduzimaju dozvolu na 3-6 meseci)

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

E sto ja mrzim te kazne i to sve... Pa nema nista gore od toga... Mislim ima, al to bas bas mrzim... Sreca pa niko nije naleteo na tebe, dobro si prosao... Sto se oduzimanja dozvole tice nisam siguran, ali koliko mi se cini svaki prolazak na crveno povlaci oduzimanje... Kad sam prevrnuo kola, isto sam platio kao i quasaar oko 4000din kaznu...

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Ako sudija bude bio raspolozen mozda prodjes i sa uslovnom kaznom i novcanom u svakom slucaju! Ako ti presude oduzimanje dozvole na 3 meseca ne bih ti savetovao da se zalis jer ti mogu i povecati kaznu.. znam za slucaj... a na kraju krajeva, ako prodjes sa 3 meseca, nije to toliko strasno...

Guest Cubric

Za prolazak na crveno se oduzima dozvola, plus kazna koju će sudija odrediti. Ali opet bolje i to, nego da te je, ne daj bože, neko udario u raskrsnici.

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8

Ma boli te uvo i ako ti oduzmu... Ja bez dozvole vozim već godinu ipo dana... Sad u Augustu tek treba da mi istekne zabrana...

A oduzimanje dozvole sam zaradio tako što sam bio glup i pošten, pa svaki zapisnih potpisivao jer u fazonu, jebiga, vozio sam brzo, pandur me navatao, i šta sad ja tu ima da se prenemažem i lažem... Tako je i ćao... E onda pošto prelazim po 60-70,000km godišnje u autu, tih kazni se nabralo, pa su me sudije poslale prvo na 6 meseci da odmorim, pa nakon 3 meseca još na godinu dana kad je čuo da sam već kažnjen sa 6 meseci... A obrazloženje sudije je bilo da sam totalno nesavestan vozač, jer jelte, vidi koliko kazni imam... A džaba moj argument da ja za godinu dana pređem više kilometara nego prosečan vozač za 10 godina, i da kad se tako gleda sigurno imam manje prijava od prosečnog vozača.. .Ali avaj...

Sad sam pametniji, pa sam dao 420 evra za blokator laserskih radara, pa se samo smejem kad se češu po glavi dok prolazim pored njih, a ako me kojim slučajem zaustavi zbog kontrole ili okretanja gde je zabranjeno polukružno, 1000 dinara u džep i pre nego što mu dam dokumenta rešava stvar...

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Za crveno sigurno ide dozvola, osim ako nisi imao prekrsaja u poslednje dve godine, onda moze da ti izrekne i uslovnu kaznu (plus novcana, u svakom slucaju)

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Danko .... verujem da ovaj nema laserski blokator, a murija se svejedno ceska po glavi kad prodje pored njih? :D

u pitanju je nasa murija ;)

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Bedak su te kazne!

Da ne otvaram novu temu,

... Kad sam prevrnuo kola, isto sam platio kao i quasaar oko 4000din kaznu...

pocetkom maja sam sleteo s puta van naseljenog mesta, prevrnuo se, bio sam sam u kolima i imao teske telesne povrede. Nije bilo drugih ucesnika. Vec mi je dva puta stizao poziv kod sudije za prekrsaje u Leskovcu (u tom kraju se desilo), prvi put sam poslao telegram da ne mogu da dodjem zbog terapije, a drugi put nisam primio poziv. Koju cifru mogu da ocekujem, s obzirom da sam cuo da su kazne mnogo vece u odnosu na proslu godinu?

• Zainteresovan, 567 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max

Krivo mi je zbog tebe, jbg, ali nije smak sveta, proci ce tih 3 meseca vrlo brzo, a eto ti i razloga da sto pre kupis motor i polazes za A (ako je nemas) jer zabrana vazi samo za kategoriju vozila sa kojom si napravio prekrsaj..;) (i ja sam "odlezao" 3 meseca prosle godine ali me pratilo lepo vreme mesec i po dana, pa nisam mnogo osetio..;) )...A pre neki dan, mislim da sam prosao kroz vishe crvenih za 30 min voznje, nego za celu vozacku karijeru (8 godina), i to sto zbog loshe vidljivosti, sto zbog sopstvene nemarnosti, ali srecom, niko nista nije video (osim Evila ;D )..

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Mom drugu Darku stigne prijava jer je nisko leteo Yamahom pod dejstvom piva. Ode u ljermontovu da mu lupe zabranu, sedne u kola i dodje kući. Otvori dozvolu i vidi da su mu greškom lupili zabranu za "B"...  YES!!!!

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Mom drugu Darku stigne prijava jer je nisko leteo Yamahom pod dejstvom piva. Ode u ljermontovu da mu lupe zabranu, sedne u kola i dodje kući. Otvori dozvolu i vidi da su mu greškom lupili zabranu za "B"...  YES!!!!

He, he, he... to se zove sreca u nesreci ;D bes kola do oktobra ;)

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ljudi, molim vas nemojte koristiti mobilne telefone dok vozite! Vidite kako uzimaju paznju vozacu, a iste nikad dovoljno...

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Bedak su te kazne!

Da ne otvaram novu temu,

... Kad sam prevrnuo kola, isto sam platio kao i quasaar oko 4000din kaznu...

pocetkom maja sam sleteo s puta van naseljenog mesta, prevrnuo se, bio sam sam u kolima i imao teske telesne povrede. Nije bilo drugih ucesnika. Vec mi je dva puta stizao poziv kod sudije za prekrsaje u Leskovcu (u tom kraju se desilo), prvi put sam poslao telegram da ne mogu da dodjem zbog terapije, a drugi put nisam primio poziv. Koju cifru mogu da ocekujem, s obzirom da sam cuo da su kazne mnogo vece u odnosu na proslu godinu?

Ne znam stvarno, ja sam slozio neku tugaljivu pricu sudiji za prekrsaje. Mada sam u principu stvarno zaspao za volanom jer sam radio non stop, bio premoren... I sazalila se zena, pa sam platio cini mi se najmanju mogucu kaznu...

• Svrati ponekad, 375 postova

drugari hvala na podrsci i razumevanju...sta da kazem neznam ni sam...videcu da se izvucem kod kadije.... ::)a lovu pandurima nikad nebih ponudio..pa makar i da zauvek izgubim vozacku...to mi je nekako ispod casti i odvratno...ceo zivot se borim protiv toga i takvih!mada sasvim svestan gde zivim :(ostaje mi a da se vozikam skutericem po gradu dok nedodje mraz :-[....jebiga  BAD LUCK

• U prolazu, 37 postova

citam text i ne verujem da je samo jedan covek spomenuo voznju sa mobilnim.......brale moj ti si vozio sa 2 mobilna  :o :o :o . imao sam iskustva sa vozacima koji sa jednom rukom balave u mobilni a drugom kao voze,i vise puta sam mogao tako nastradati.

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

idi brzo izvadi drugu vozachku dok ti ne roknu zabranu i vozi se polako i bez prekrshaja ta 3 meseca da te ne provale...

ja sam na semaforima vidjao vishe puta u jednoj ruci mobilni a druga ruka u nosu  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja