Boxi87 148 Napisano Maj 13, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa paljenjem. Tacnije kad dam kontakt upali se instrument tabla,odradi cekiranje, sacekam da se ugasi lampica za gorivo i kad pritisnem dugme za start cuje se samo TIK u predelu akumulatora i pojavi se malo dima na jednoj klemi.Ovo mi se desilo jos jednom tj pre pola godine kada sam stavio nov akomulator ali samo sam dotegao kleme i radio je bez problema sve do danas. Ocistio sam kleme i probao opet ali nista...Osiguraci su ok,svetla,zmigavci i sirena rade,tj sve je normalno ali samo nece da zavergla... Sta bi moglo da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8577 Napisano Maj 13, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan nešto sa kontaktima, proveri masu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 13, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8577 Napisano Maj 13, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan npr, minus klema mora da je negde zakačena na ram, i dalje sve ostalo. Pod ostalo mislim na svaki električni uređaj na motoru, minus mora da ima veze sa klemom, masom na ramu i minusom na bravici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 13, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se dimi i graje i sa cistim kontaktima onda je negde prespojilo nesto "na masu" ili je u alnaseru problem, blokirao, prespojio itd... Ne pokusavaj dok ne nadjes problem jer mozes vecu havariju da napravis, da istopis negde nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2024 Napisano Maj 13, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni slicno tome bilo na leonardu i ispostavilo se da je neki relej od paljenja, ako se tako zove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 15, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Rece mi jedan elektricar da proverim kablove na spojevima sa klemom posto je moguce da su oksidirali i da nema dovoljno dobar protok struje tj kontakt kroz kablove, i da ih naprskam sa nekim kontakt sprejom koji je ustvari kiselina koja razgradjuje okside.... Sutra cu da probam , pa javljam sta sam uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi i da li ti kleme dobro stoje, da nisu popustile,olabavile se. To je najlakse i najbezbolnije (po dzep). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr Bane 21 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao isti problem na skuteru, ali bez tog grejanja i dima. Bio je problem u releu za alnaser, napunio se vodom i oksidirao. Moja dijagnostika je bila takva da sam dao locirao rele, po zvuk - cakće kada klikneš start, a dat je kontakt. Potom sam nekom malo debljom žicom prespojio kontakte na kratko, sekundu-dve, ne komandne nego izvršne, oni su uvek deblji i alnaser je odradio. Tačnije improvizovao sam rad relea. Da sreća bude veća upalio je iz prve. Pozdrav i srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 16, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite, jel moze WD sprej umesto tog kontakt spreja? I jedan i drugi otapaju rdju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Maj 16, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi rekao, mislim da je WD suviše agresivan za elektriku. A i nisam siguran da ulja koja sadrži ne provode napon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan WD cak i masti pa se lepi prljavstina tako da nije preporucljiv za elektriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr Bane 21 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Ja u nedostatku kontakt spreja koristim WD40 i ok bude. On definitivno trenutno pravi bolji kontakt, ali šta se dešava kasnije, ne znam, mada ja nisma imao problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 16, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Na uputstvu WDa pise i da je za elektriku, naprskao sam, sacekao da pojede rdju i obrisao krpom ali i dalje stanje nepromenjeno. Moracu da posetim majstora. Ako neko zna nekog elektricara koji dolazi na kucnu adresu nek mi posalje poruku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 16, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Anlaser ili bendiks. Ako bendiks napravi taj klik, onda je definitivno anlaser. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to TIK culo kad mi je akumulator bio pri kraju i nije imao snage da pokrene masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem sam imao i svi su govorili da je prazan akumulator (kupio novi), da je otisao bendiks, te anlanser, te zaribale cetkice (dao pare majstoru da proveri) i na kraju slucajno primetim da se otkacio kabal od mase, sraf sto ga je drzao ispao od vibracija. Dakle prvo to proveri pa onda sve ostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se nalazi taj kabal od mase? Iz kog dela izlazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Maj 17, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan To ti ne znam reci, zaviri oko masine sa svih strana i vidi da li visi neki kabal, ne mora obavezno da bude na ramu. Kod mene je odmah iznad propelera za hladjenje spojen za neki metal. Trazi kabal koji ne zavrsava nigde, odnosno koji je na nekom metalu. Mozda se samo olabavio pa nema kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Maj 17, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da je zakucao anlaser ili bendiks, čim dimi... da nije dima, posumljao bih na slab akumulator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Acim i Dudip su bili upravu. Zakucao je alanser,tj odlepili su se magneti u njemu,sva 4 komada.Izvadjeno ,ocisceno i zalepljeno super lepkom,radi najnormalnije a dokle ce pitanje je... Taman cu sutra i veliki servis da mu odradim. Inace odvezao sam ga uspravnog u gepeku C-MAXa doduse sa izvadjenim zadnjim sedistima i prednjim delom van gepeka,nisam mogao da verujem da ce stati.Izgledali smo ko pokretni cirkus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 18, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kojim lepkom ste zalepili ali se nadam da je neki kvalitetan i podnosi zagrevanje inace ce se razlepiti, ali ok vazno je da si nasao uzok i resio problem... Zato sam ti rekao da vise na pokusavas da verglas posto se dimi vec da trazis uzrok, sve je ukazivalo da je negde blokiralo nesto ili prespojilo... Poz i srecno da se vozis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Maj 18, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima! Zalepili smo ga najboljim lepkom koji smo nasli,nadam se da ce da traje. Kurbla je iz raja izasla! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Merkuu 217 Napisano Maj 18, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Bg - Lo Motocikl: Kymco Agility 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da si resio stvar. Meni se bio otkacio kabal od mase na moto skupu u Sremskoj Mitrovici, ko majmun sam kurblao tri dana, nisam znao sta je bilo u pitanju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano Maj 28, 2011 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ciao,crko ti je rele za paljenje!proveri njega prvo jer ti nedolazi struja do anlasera od akumulatora,zato ti dimi na klemi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...