Nidža 160 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Vozim BMW F650GS twin, 2008, sa fabričkom nižom suspenzijom. Iako je ponekad korisno, mislim da je došlo vreme da nešto uradim po tom pitanju. Meni visina nije problem, a počinje ozbiljno da mi smeta struganje nogostupa po asfaltu pri svakom ozbiljnijem zaleganju po krivinama. Po onom što sam našao po netu, i opruga i amortizer su drugačiji, kraći, u odnosu na "standard" verziju F650GS, koja se opet razlikuje i od F800GS, tako da nisam siguran da mogu samo da promenim oprugu. E sad, kad već menjam i oprugu i amortizer - na netu ima dosta aftermarket ponuda, koje se razlikuju po cenama: Wilbers, Hyperpro, Ohlins i sl. Ima li neko iskustva sa aftermarket suspenzijama? Da li ste kupovali i gde? Disclaimer: Znam da ovo nije sportski motor, takođe ne želim da prelazim na nešto "ozbiljnije" jer mi po svemu ostalom odgovara, R1200GS ću voziti kada mi se bude vozio, a to nije još. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Maj 17, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran da hoćeš da trošiš vreme i novac na ovo? Ja sam gledao istu stvar za moju devojku koja ima spušteni jednocilindrični F650GS i došao sam do zaključka da je bolje prodati motor i kupiti drugi..... Jedino da se svi delovi pronađu polovni, ali to onda iziskuje mesece traganja za svim potrebnim. Osim amortizera i opruge, trebaće ti još stvari.... Od sitnica kao što je ćopak i centralni štender, do možda krupnijih stvari kao što su prednje viljuške.... treba da proveriš tačno šta sve.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Maj 17, 2011 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zar ne moze da se digne ako se stavi drugaciji dog-bone ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Maj 20, 2011 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Motoholic, jeste, imam i tu dilemu, da prodam ovaj pa kupim drugi, ali u Srbiji ovakvih polovnih na prodaju skoro i nema, ja sam samo jedan video do sada. Moj da prodam ovde pa da uvezem sličan, mnogo bih izgubio, na ceni su u Nemačkoj, a ovde ne znam baš koliko bih mogao da dobijem... Da prodam moj pa kupim F800GS, možda, mada opet mi je to dosta para da dodam, a ja na off skoro da i ne idem, pa ne znam da li mi je to pametno... Da prodam moj pa kupim R1200GS, to hoću sigurno, ali ne još... Pri tome, prezadovoljan sam motorom generalno, a i nakrcao sam ga opremom... Inače, taj poduhvat je komplikovaniji na jednocilindrašu, bar sam tako našao na netu. Kod mene, samo opruga, amortizer i ćopava. Kada bih izveo zamenu, ovaj moj amortizer i oprugu bih bacio na e-bay, pa šta dobijem...videćemo, videćemo...sada tražim po netu šta ima u ponudi i do čega mogu da dođem... Hitmene, to za dogbone ćeš mi objasniti na nekoj vožnji, nadam se uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Maj 24, 2011 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan @hitman: Ne znam, pravo da ti kažem detalje za taj novi dvocilindrični F650GS nisam gledao. Na jednocilindričnom je potpuno drugi amortizer, i ima još spisak delova koji su drugačiji. Moguće da je to kod Peruna jednostavnije, al' treba da proveri... @Perun: Razmisli o još jednoj opciji... Ima redovno ljudi koji traže baš spuštenu verziju, ili koji su kupili standardni a žele da ga spuste.... Dakle vidi da li možeš da nađeš nekoga i da se trampite delova - ti njemu sve za spušteni, on tebi sve za standardni. Ovde u SAD ima sjajan sajt baš za F650 - f650.com - pa da si bliže predložio bih ti da tu postaviš oglas, i za neko vreme bi verovatno našao nekog ko bi se menjao delova. Za Srbiju, i Evropu uopšte, ne znam koji bih sajt preporučio, al' eto ti ideja pa vidi dal' je izvodljiva... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Maj 25, 2011 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam polovne amortizere na netu, momak sa Advridera prodaje standardni sa F800GS, a iz Austrije je, 250e traži sa shippingom za Bg. Daću oglas i za zamenu i za prodaju tamo, pa ako se neko javi, super. Mada moram da proverim kako ide to sa slanjem pošte van Srbije, tj za Evropu ili Ameriku, mada verujem da je za Ameriku skupo... A dao sam i ovde oglas, pa ko zna... Inače, ako od toga ne bude ništa, po savetu majstora-drugara, verovatno ću probati to sa dog-bones, pa ako mi ne bude odgovaralo, za zimu će da padne Wilbers set... Idemo, idemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Jul 12, 2011 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Našao polovan amortizer sa F650GS standardnog, 250e. Početkom avgusta ga preuzimam. Staviću novu Wilbers oprugu, za moju težinu. Konsultovao i Hyperpro, Wilbers i još ponekoga - i prednja vila je niža, ali svi savetuju da je tako i ostavim, samo uz jače, čvršće i progresivne opruge. Dvoumim se da uglavim i http://www.intiminators.com/bmw-650-twin-800cc-intiminators.php, ima li neko iskustva sa njima? Čak bi i dobio oko 1,5cm visine, ukoliko ne skratim distancere u viljuški. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Avgust 8, 2011 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Stigao amortizer sa standardnog. Oko 1,5 cm je duži, što mu daje oko 5 cm u visini zadnjeg kraja. I standardna opruga je tvrđa, koliko mi se čini. Motor je na asfaltu primetno upravljiviji, videćemo kako će se ponašati van asfalta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...