elprogramero 26 Napisano Jul 3, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, hocu da zamenim zadnju gumu na motoru i tu postoji mali problemcic. Naime guma je problematicnih dimenzija -> 110/80 18 Michelin -> I mislim da joj nije mesto na mom motoru vise na nekom enduro motoru, na mom motoru je izgleda bila privremeno. Otisao sam kod jednog cike i uspeo sam da pronadjem NOVU Metzeler prednju gumu. Guma je 120/xx 18 Naravno odgovaralo bi mi da je stavim kao zadnju gumu, a i fizicki je to izvodljivo. Par pitanja: Ima li veze sto ce prednja guma (ova nova) da dodje na mesto zadnje? Covek mi je rekao 60e za NOVU gumu (montaza, balansiranje for free)? -> znam se sa cikom Ja njemu verujem al' uvek volim da se raspitam, posebno sto me kopka ovo sto ce prednja da dodje na mesto zadnje... Eh, i sta kazete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Jul 3, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je 120-tka mala za zadnju gumu. Ja na NSR-u imam 130-tku i kad je potrosim planiram da stavim 150. Znam da je problem naci gumu za 125ccm trkalice jer na njih standardno ide 130, pa ljudi cesto stavljaju 120(koja je namenjena za prednji tocak vecih motora). Ja sam kod sebe jednom montirao 120 polovnu kupljenu za 10e kako je i red kad se kupi novi motor mora biti veselja i ja je odma spalio. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Jul 3, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Ma i ja bi stavio 150 ali sta je tu je... Interesuje me da li je ovo "normalna" cena za ovakvu gumu ili je prevelika? Zato sam u sustini otvorio temu... Ma necu ama bash nista da budzim na ovom motoru jer nikako ne planiram da ga zadrzim, a da ulazem u njega da ga budzim ili ko zna sta ma nema teorije... Ajd mi kazi za cenu -> znam da znas -> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jul 3, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Sira guma je obicno i teza guma, sto se na malim motorima oseti kod ubrzanja. Osim toga sira guma na felgi koja nije predvidjena za tu sirinu ce biti vise stisnuta felgom, sto ce izazvati smanjenje njenog precnika i neupotrebljivost ivicnih delova gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Jul 3, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan bolje stavi malo užu nego širu gumu ako baš nemaš originalnu dimenziju.Sa širom gumom nego što je predviđena više gubiš nego što dobijaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Jul 3, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Na njemu je 110, sta mislite da ce 120 bas toliko da optereti felgu? Da jurim ipak 110, da ne stavljam 120? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jul 4, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Sira guma ti je samo sminka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Jul 4, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slika i poslednja slika je kako mi izgledaju prednja i zadnja guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Jul 5, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan zanimljivo... i meni je takva sara na ovoj zadnjoj gumi, samo sto je guma uza... Ja bre smatrao da ta sara nije za moj motor... Napred je OK. "sportska" guma, one zmijice i te fore su napred... A pozadi mi je cini mi se 99% ista sara kao kod tebe... I to mi se nije svidelo... A znaci guma je OK? Ja mislio da je to za neki enduro.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Jul 5, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Eh pa ne tripujem se, ista ti je guma kao moja, samo mi je uza guma... Ista shara sve, samo sto je uza... Ma nije meni do sminke, nego da se ne skrsim u nekoj krivini sa ovom gumom... Tripujem se da mi poskakuje, proklizava, ne umem da opisem -> kad skrecem i obaram motor... Mozda ja ipak tripujem... pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 6, 2007 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Da li možda postoji razlika u profilu između prednjih i zadnjih guma? Ne znam, pitam... Ali čini mi se da su prednje da kažem "ispupčenije", a zadnje "ravnije"... Opet, ne znam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Jul 7, 2007 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Pa na gumama lepo pise FRONT (prednja) ili REAR (zadnja). Strelice na gumama oznacavaju smer okretanja. Znaci, sve je vazno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jul 8, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Cena je OK, ali je kombinacija očaj! Probaj u Tadić-AVON da pitaš , trbali bi da imaju or'ginal gumu za tebe da ne budžiš. A i prijatelj je baš ''OK'' kad kaže da to može... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
elprogramero 26 Napisano Jul 8, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srbija Motocikl: CBR 900 RR Fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Probacu kod Tadica. Za sada se jos vozikam sa ovom, bio sam na jednu turu od ~300km pre neki dan i nisam imao problema da kucnem u drvo... Kad se guma lepo zagreje nemam problema pri skretanju i ne proklizava i ne skace... Idem za par dana na jos jednu slicnu turu pa cu onda da jurim dalje zadnju gumu. Ova guma je inace nova jos se one male cuclice (kako li se vec zovu) nisu pokidale svuda... I ja sam razmisljao, pa ne pisu bez razloga FRONT i REAR na gumama kao sto Ćale rece... Hvala puno na odgovorima! Sta bih ja bez vas. Dao bih pare tek-tako... Placam turu prvom prilikom. :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider 3 Napisano Jul 8, 2007 U prolazu, 60 postova Lokacija: Ljeljenča Prijavi odgovor kao problematičan Sira guma je obicno i teza guma, sto se na malim motorima oseti kod ubrzanja. Osim toga sira guma na felgi koja nije predvidjena za tu sirinu ce biti vise stisnuta felgom, sto ce izazvati smanjenje njenog precnika i neupotrebljivost ivicnih delova gume. Nemam sta da dodam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floradesign 2 Napisano Jul 9, 2007 U prolazu, 43 postova Lokacija: between earth & sky Motocikl: Aquila 650 custom Prijavi odgovor kao problematičan DEFINITIVNO - nikako ne čini takvu kombinaciju iz mnooogo razloga /već nabrojano/ Kupi odgovarajuću novu, polovnu i vozi Miško! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...