mijajlo 23 Napisano Maj 6, 2011 U prolazu, 11 postova Lokacija: novi beograd Prijavi odgovor kao problematičan u danasnjem AUTO BILD-u ima tema o tome kada ucesnik nezgode nije imao registrovano vozilo ucestvuje u sudaru a nije kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Maj 6, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Skeniraj pa baci na forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoNS 101 Napisano Maj 6, 2011 24/7, 42 postova Lokacija: Maradik Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K8, Yamaha MT03 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice zapisnika, trebas da platis 860 dinara da bi uzeo da ga kopiras. Ja sam zapisnik dobio tek juce a nesreca se dogodila 22.03, jako su spori... Zapisnik preuzimas od osiguravajuceg zavoda(u mom slucaju DDOR). Odes kod njih, uplatis 860 dinara, i kad ti jave da je stigao odes da podignes. Samo da znas da mogu da ti prave problem zato sto si se kretao levom trakom, koja je po pravilu namenjena sa preticanje vozila koja su u desnoj, pritom cim preteknes moras da se vratis u desnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Maj 6, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da znas da mogu da ti prave problem zato sto si se kretao levom trakom, koja je po pravilu namenjena sa preticanje vozila koja su u desnoj, pritom cim preteknes moras da se vratis u desnu... A brate milion puta ista prica... U naseljen mestu kad put ima dve ili vise traka vozish onom trakom koja ti odgovara... To pravilo shto si ti naveo vazi za put van neseljenog mesta i autoput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijajlo 23 Napisano Maj 6, 2011 U prolazu, 11 postova Lokacija: novi beograd Prijavi odgovor kao problematičan nemam pri ruci skener nego slikao sam telefonom. kliknes na sliku pa uvecas lupom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Maj 6, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Po ovom clanku izgleda da ces se morati suditi i tek kad sud presudi da nisi kriv za saobracajku mozes ocekivati nadoknadu. A ako budes kriv Garantni fond ce tuziti tebe za nadoknadu koju su oni isplatili automobilisti Kontaktiraj advokata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 7, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan @ CAJA Iskreno se nadam da gresim, ali po zakonu sva krivica prelazi na tebe jer si upravljao vozilom kome nije mesto u saobracaju i koje nije ispravno (jer nije proslo tehnicki). Sto znaci po zakonu da si kriv za nesrecu (jer da je tvoje vozilo tehnicki ispravno, zaustavio bi se na vreme itd.) Vozac automobila ce dobiti samo kaznu za saobracajni prekrsaj, ali mislim da ne postoji nikakva sansa naplate stete ni za tebe a ni za njega (jer nisi osiguran).Ovako ste obojica finansijski ubogaljeni. Postoji jedino mogucnost privatne tuzbe ali i tu si u nepovoljnom polozaju jer si upravljao "neispravnim vozilom". Definitivno angazuj advokata jer je situacija chupava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Maj 7, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan @ CAJA Iskreno se nadam da gresim, ali po zakonu sva krivica prelazi na tebe jer si upravljao vozilom kome nije mesto u saobracaju i koje nije ispravno (jer nije proslo tehnicki). Sto znaci po zakonu da si kriv za nesrecu (jer da je tvoje vozilo tehnicki ispravno, zaustavio bi se na vreme itd.) Vozac automobila ce dobiti samo kaznu za saobracajni prekrsaj, ali mislim da ne postoji nikakva sansa naplate stete ni za tebe a ni za njega (jer nisi osiguran).Ovako ste obojica finansijski ubogaljeni. Postoji jedino mogucnost privatne tuzbe ali i tu si u nepovoljnom polozaju jer si upravljao "neispravnim vozilom". Definitivno angazuj advokata jer je situacija chupava. Ovo je čak vrlo ozbiljno "za'ebana" konstatacija. Po mnogim mišljenjima, paušalno si kriv ukoliko si upravljao neregistrovanim vozilom Nadam se da i ja grešim, a javi nam svakako šta si uspeo da na kraju uradiš. Ja ti od sveg srca držim palčeve da naplatiš i štetu i povredu jer, realno NISI KRIV! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Maj 7, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako...da vam ispricam moj slucaj! Upravljao sam ne registrovanim motociklom,bez a kategorije... Ali nisam bio kriv sa saobracajnu nezgodu! Ja cu platiti kaznu za ono sto je moje,tj za upravljanje ne registrovanim motorom bez dozvole! Ali onaj ko je kriv placa sve ostalo. ... Uzmi advokata,i to je to! Sve ce ti on reci,poenta je da mozes da naplatis odstetu,ne brini nista. I za motor i za sebe! Ne bi te covek zvao bezveze,jer zna da mozes da ga teretis! Mene su pitali, da li hocu da teretim krivca? jer mozes da biras da li ces da ga teretis I TI.. Posto ce ga drzava svakako tuziti ili kako to vec ide. Ako je covek vec priznao krivicu,ne bi trebalo da bude problema! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4734 Napisano Maj 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6007 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam razgovarao sa saobraćajcom, poznanikom, koji slovi za vrlo stručno lice u svom poslu i spomenuo mu slučaj našeg kolege. Njegove reči su: "Nema od naplate štete od osiguranja ništa a sledi i debela kazna za upravljanje neregistrovanim vozilom za koje još sve pride postoji i zapisnik o isključenju iz saobraćaja! Vozač automobila dobija kaznu za izazivanje saobraćajne nezgode i to je to." Ne postoji pravni osnov da potražuješ štetu od Osiguranja a pri tome voziš vozilo koje nije osigurano jer nije ni registrovano. Možeš privatno da ga tužiš ali mislim da su ti šanse nikakve, jer po zakonu ti nisi smeo sa tvojim vozilom ni da budeš u saobraćaju, čak šta više imaš i zapisnik o isključenju... I da je obrnuta situacija - da je tebe udario neregistrovan auto a ti da si uredan, opet ne možeš naplatiti štetu kad on nema važeću polisu. Može preko nekakvog fonda osiguravajućih društava (ima o tome pisano na forumu) ili da ga privatno tužiš s' tim da onda imaš dobar osnov za tužbu što nažalost ne znači uvek i da ćeš dobiti pare... Opet kažem - želim ti svu sreću! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Maj 7, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan kako sam onda ja naplatio ? Potrazi ti savet od advokata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Maj 8, 2011 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Meni je samo u cilju da dođem do pozitivne nule a ako ne mogu...nema veze,živ sam to mi je najbitnije! Kontaktiraću advokata ovih dana pa javljam. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Maj 10, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan sve je na kraju dobro ispalo, to je vazno ma ti si super i odvozao tih 40k bez incidenata, ja sam uspeo da se deganziram sa motora vec prvog dana kad sam seo na isti, i to pri 15km/h da mi je neko pricao ne bih mu verovao, al kad nabodes kocnicu iz sve snage, i pri tako maloj brzini ima da poletis preko motora samo tako eto nesto da te nasmeje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Maj 10, 2011 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Cajo druze nek si ti nama ziv i zdrav, rane ce zaceliti, plastike ce se zakrpiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Jun 21, 2011 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Evo da javim šta sam uradio i mislim da bi moglo pomoći nekom. Angažovao sam advokata koji mi je rekao da MOGU da naplatim materijalnu i nematerijalnu štetu i proces je u toku.Za nematerijalnu štetu sam išao i kod osiguravajućeg društva kod kojeg je bio osiguran taj što me je udario,i oni su već bili kući slikali motor i sada samo treba da im nabavim predračun iz servisa da bi mi mogli isplatiti/popraviti nastalu štetu i gotovo.Čak sam bio i na faksu uzeo neku lovu od 3150 dinara dovoljno za koju gajbu piva Postupak: 1. Uzmete iveštaj saobraćajne nezgode u DDOR-u 2.Lekarski izveštaj 3.Sa kopijom toga kod advokata 4.Onda takođe sa još kopija Izveštaja i dokumentacije motora kod osiguravajuće kuće krivca. 5.Može i ne mora ako ste student/učenik/zaposlen sa lekarskim izveštajem kod nadredjenog. Kasnije samo sledite upustva kod kojih ste davali papire,ima malo cimanja ali ništa strašno. Znači sve se može naplatiti,a meni samo ostaje da platim kaznu što sam vozio bez tablice i da popravim bajk,a rame još malo zeza ponekad ali ništa strašno. Evo i par slika: Da li služi oprema? Budite mi pozdravljeni! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cunjalo 1 Napisano Jul 4, 2012 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prošlo je već mesec dana od posta.Kako si sada druže? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jul 4, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Cunjalo, moraces novi kalendar da kupis 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Jul 5, 2012 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Prošlo je već mesec dana od posta.Kako si sada druže? Posle mesec dana sam bio ok A godinu dana kasnije još bolje,pazario drugi motor,navozao se,malo više pazim u blizini raskrsnica imao prvenstvo prolaza ili ne i tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fi011 204 Napisano Jul 5, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zelim ti brz oporavak... Ne znam koliko ti ovo znaci,ali dobro si prosao brate Evo kako je moje "Vatreno krstenje" proslo au brate, oteza prica... sta si sve izlomio? jel si bar naplatio ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...