mikica djuric 319 Napisano Maj 3, 2011 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Moj Vaskrsnji porodicni rucak je pomeren za 16 sati, pa sam resio da se odazovem pozivu oca Grozdana svestenika u selu Ogladjenovac, gde se organizuje neobicna manifestacija, takmicenje u tucanju Vaskrsnjih jaja, Tucijada. Imao sam priliku , pre dvadesetak dana ima osam priliku I da licno upoznam oca Grozdana kada sam sa Pasom I Crven banom bio u maloj off voznji. Interesantan I duhovit covek. Voli motore I motorase. Misa Splinter je bio organizator okupljanja dela valjevskih bajkera, sto samostlaca sto clanova Slou vilsa. Susret je bio u 13 casova na benzinskoj pupmi Luk –oil u Valjevu, pa ko dosao, dosao I otisao. Jas am se pripremao na voznju pijuci kaficu na keju reke Kolubare I uzivao u lepom danu I nasmejanim licima gostiju I prolaznika. Mesto okupljanja. Pristizu motorasi, svi su, cinimi se nekako zadovoljni. Malo price i pozirnja. Resismo da krenemo. Zarko je bio vodja puta. Pumpa se tresla od brundanja opasnih masina. Evo nekoliko slika prilikom izlaska iz Valjeva, preko Carica. Lepo vreme , put odlican a priroda predivna. Vozilo se u koloni I po propisima . Bravo motorasi. Iznenadna cigarette pauza. Ja kao bivsi strasni pusac , razumem ove sadasnje duvandzije motorase. Nije lako biti bez cigarette 2o –tak minuta, He!He!. Kule se malo zabrinuo, kojim putem poci I proci. Izvidnica je krenula da proveri koji je pravi put, da slucajno ne bi zalutali u ovako prelepoj I opasnoj “divljini”. Izvidjac je javio I pokazao OVUDA! Srecni krecemo. Cigarete su zavrsene. Opusci ostaju sami baceni na drum pored tockova nasih ljubimaca. Meni su malo zasmetali ovi napusteni I zapusteni objekti , koji su do skora radilii I imali znakove zivota, steta. Drzava nam malo vise grca. Stizemo u selo Ogladjenovac. Parkiraju se masine.Voditelj programa nas je primetio I pozdravio, preko razglasa(malo smo se pravili vazni)(nije lako biti bajker). Zar ne?!. Ljudi I narod znatizeljni, pa malo zagledaju I komentarisu. Bajkeri mogu biti opasni I nezgodni, kavi li su ovi sto dodjose kod nas!? Otac Grozdan nas je sacekao I pozdravio I u konaku pocastio Na mene su prizori okupljenog naroda ispred crkve bili melem za oci a I za dusu. Atmosfera I ponasnje istih kao neko arhaicno vreme, koje se malo izgubilo u ovom modernizmu, kako Evropskom , tako I ovom nasem. Tradicija I obicaji , moralnost I postenje, odnosi medju ljudima, kao da polako posustaju I nestaju u borbi sa nekim kobojagi naprednim I modernim postavkama zivljenja.Videvsi ove slike I osetivsi onaj duh vremena , kad sam ja bio mali I isao na seoske vasere I gradske, ove ringispile I ovu decu I starije gospodje u narodnim nosnjama, svatih da za nas ima jos nade I da nista jos uvek nije izgubljeno. Borba ce da traje. BIla je I trka malisana, bacanje kugle , bilo je I mladog I starog sveta, koji su mlao posmatrali takmicenja , a malo I nase ljubimce, koji su onako okupani Suncem izgledali kao velike igracke za velike detinjaste cike motorase. Ulaskom u crkvu ostao sam na trenutak sam i nekako ispunjen i zadovoljan i zahvalan Gospodu za ove divne momente u nasim zivotima.Ovde tiho, napolju vreva i zagor, a meni lepo zbog svih nas sto smo ovde zajedno i uzivamo, svako na svoj nacin. Polako se blizilo vreme za moj porodicni Vaskrsnji rucak. Morao sa da krenem. Neki su ostali a neki su sa mnom krenuli za Valjevo . Ja sam mora da malo usporim i uzivam u prirodi i bojama a i da slikam. Bio sam ushicen I iznenadjen lepotom okoline kroz koju sam prolazio. Stalno sam zastajkivao da bih se nagledao ove nase miline od neba i od zemlje. I ove oranice su mi bile divne, a tek moj ljubimac, koji sve ovo upotpunjuje. Bez njega ne bi ni bilo ovoga. Jedno lepo seosko domacinstvo, pa opet priroda, mirisi, put, nebo, vetar, sve to zacinjeno zvukom mog ljubimca koji je dopirao ispod kacige. Ni Crvan ban nije mogao da odoli ovom prizoru. Morao je da stane I da zabelezi Stizemo u Valjevo. Okolina i dalje lepa, samo na drugi nacin. Ne kasnim na rucak. Moj ljubimac parkiran ispred garaze, ja vec pomalo gladan, a on sit i zadovoljan. Jos jednom hvala Gospodu na ovom divnom danu I velikom prazniku. Miran I srecan. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Maj 3, 2011 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...