pronto 6799 Napisano Maj 2, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan POzdrav svim ucesnicima ture Toscana 2011 Zao mi je sto nismo mogli (Dragana i ja) da vam se pridruzimo i na ostalim voznjama.Kapitalizam jbg....no dobro. Drago mi je da ste se vratili u zdravlju i nadam da ste videli nesto cega cete se dugo i rado secati.Mozda ponovo i doci. Zivi bili 100,200 godina Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Maj 2, 2011 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Učesnici expedicije "Toscana 2011" su se (skoro svi) vratili kućama pa otvaram ovu temu da imamo utiske i bar deo od nekoliko gigabajta fotografija na jednom mestu. Beograd - Bibiena = 1100km u jednom smeru, dnevne ture u proseku po 200km (i trajanju od 4 do 10 sati) povratak za Bgd = opet 1100km ukupno (neko će već imati tačan podatak) između 3.500 i 4.000km, ali... krivine Toscane, nova poznanstva sa ljudima koji dele iste želje, živeti u (ne baš maloj kući) sa novim ljudima 7 dana, i najvažnije uživati u svakom trenutku ... neprocenjivo!! Ja zahvaljujem svim učesnicima na odličnom raspoloženju, Prontu (Igoru) koji nas je sačekao i pomogao kad je znanje talijanskog bilo neophodno, Milanu (K1200R) na pripremi dnevnih planova vožnji, svim učesnicima (posebno devojkama) na organizaciji života u kući, Perunu i Vasi na extra volji da svako veče voze dodatne kilometre, spavaju u hotelu (jer nije bilo više mesta u kući) i svako jutro dođu na "jutarnje postrojavanje", doručak i vožnju... Bobanu iz Zemuna koji je ustao na dan našeg polaska iz Bgd i vozio se sa nama do granice sa HR samo da nas isprati... Bojanu (BMW) za ulogu vodiča i čitača (nekineskog) GPS-a , Mateji (MDR) za izvrsne špagete, Peri (Nikola-Pera) na strpljenju da vozi svaki dan na začelju kolone i pazi na nas (a i na "da vam deda pokaže kako se vozi" bar onih 20km kad su se gume trošile do ivice)... svim suvozačicama koje su odlično podnosile krivine Toscane, Nikoli (dzoni tattoo) na održavanju odličnog raspoloženja vicevima i... nema ovde mesta koliko bi mi trebalo da pomenem pojedinačne zasluge svih... Kao osnivač BJB mogu da kažem da su upravo ovakve ture (uz već poznate postulate BJB-a) bile motiv za pokretanje cele priče. Novi ljudi, putovanje motorima, odlična atmosfera... to je to! Planirajte nova putovanja uz priče o Toscani. NeshaXX Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzoni tattoo 91 Napisano Maj 2, 2011 zajebant, 81 postova Lokacija: beograd Motocikl: ducati streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan kuca-kuca 3850 km,skuterom i vise ...:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 2, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan kuca-kuca 3850 km,skuterom i vise ...:-) za 7 dana si utrostrucio experience. Jos jedna tura i spreman si za GP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 2, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Pobegao si iz dežele, a mi te sreli na bratstvu i jedinstvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 1021 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Pobegao si iz dežele, a mi te sreli na bratstvu i jedinstvu. Nisam,morao sam da se vratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Maj 2, 2011 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ide ponovo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MDR 32 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 92 postova Lokacija: Slovenija Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene. Upravo stigla kuči iz Medulina . Na puti iz Toskane do Medulina je bilo kiše samo toliko, da smo dva puta (mislim da) imali brezplatnu fiskulturu (J..... ti ). Danas imali baš sreče i putovali kuči odlično. Hvala svima učestnicima Toskane na stvarno fenomenalnem druženju. I sama Toskana je krasna, ali bez krasnih ljudi oko sebe bila bi samo još jedna preputovana destinacija. M. P.s. Pošto sam ja totalno netehnički tip (ženska ko ženska), nisam ni imala sobom fotoaparat. Znala sam, da če biti tamo tehnički super usposobljenih muškaraca, koji če fotografirat perfektno. Zato momci, na vama je, da stavite najinteresantnije fotografije na forum (i pazite koje ) M. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 1021 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan E pa da krenemo polako,sada ce vama cika-deda Pera da isprica kako je bilo. Dan prvi,petak-veliki 22.04.2011. Sve pripreme su odradjene,stvari spakovane,dvaput provereno sve i oko 08,30 krecem. Idem Avalskim putem,Ostruznicki most i stizem na dogovoreno mesto susreta. Zvoni telefon,zove Boban-Zemun,pita gde smo hoce da nas isprati,nema nikoga samo ja,odgovaram mu.Kaze da ga sacekamo,stize. U medjuvremenu stizi Nesa,Perun,Vasa,upoznajemo se,Dzoni i Daca koje poznajem. Dolazi Boki i krece sa nama do granice gde se pozdravljamo. Na granici guzva,na kvarmo obilazimo kolonu i uz obavezne-kratke formalnosti prelazimo. Dzoni ostaje da izvadi zeleni karton-zaboravio da to uradi. Dolazimo na Hrvatsku granicu,opet obilazimo celu kolonu i mene pretresaju,sva tri kofera. Nalazi neke knjige i kreme koje je Sneza poslala Mateji,okrece,obrce,gleda,pita sta je to,krema.....ok vozi. Stajemo da sacekamo Dzonija i Dacu,vidim Vasu da nesto trazi. Sta je bilo,kaze nema saobracajne,pokazao je na HR granici i nema je,vraca se,gleda po slivnicima,nista... Gledam ga,obrijana glava se polako znoji,lice crveno,pocinje da ga hvata panika,znoj sa cele vec curi... Polako,tu je negde,gledam da nije zapala negde na motor,nema je....gledam opet i vidim je sa leve strane ispod plastike,Vaso jel imam flasu vina,i dve kaze. Nije ispunio obecanje ali sam zato imao dve masaze! Voznja po autoputu,dosadna,stajemo da tankiramo malo cesce zbog rezervoara na Dzonijevom bajku.Osecamo glad i stajemo,prostiremo Dzonijev termoskudo i kao na pikniku. Znajuci da idem sa mladom ekipom,poneo sam konzerve,hleb,cajnu........ Ispred Zagreba se rastajemo sa Dzonijem i Dacom,idu u Opatiju,ostali su promenili plan i idu samnom u Ljubljanu. Na granicu Slovenije kupujemo vinjete i pravac LJ gde stizemo ispred Matejinog stana. Posto njih trojica nemaju smestaj,Mateja im obezbedjuje,lako je njoj kada je direktor,ima se moze se..... Odlazimo na pice i veceru u Semafor gde nas ceka ekipa,Bojan i Tanja,Marjan i Slavica,Maus,Tomo... Mladici idu na spavanje a Toma,Nesa,Maus i ja idemo u Domzale kod Primoza i Vaskih Bojsa. Tamo privatan parti,lep provod,slusa se Ceca i ostali...... Povratak u Ljubljanu i spavanje,sutra je polazak u 07,oo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Maj 2, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vaso jel imam flasu vina,i dve kaze. Nije ispunio obecanje ali sam zato imao dve masaze! Vasa je masirao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MDR 32 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 92 postova Lokacija: Slovenija Prijavi odgovor kao problematičan P.p.s. Posebno hvala cimerima . M. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 2, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daleko je sledeca godina deda... ajd ove godine, ali negdje sa postenijim asfaltom (A, CH, D) da se zagrijemo za Portugal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Maj 2, 2011 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se ono kaze, da se upisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 1021 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Dan drugi 23.april Krecemo rano,oko 07,30. Idemo autoputem da stignemo pre mraka,imamo oko 700km. Prolazimo pored Trsta,Venecije,Bolonje.......i negde skrecemo sa autoputa i onda nas Bojan vodi posto nema poverenja u nase navigacije,normalno lutamo...... Odmor,negde, Zastajemo na nekom prevoju da utvdimo gde smo, Posle tri prevoja,ni jedan nije ispod 1000 mnv,stizemo na odrediste,prizor kao iz bajke. Docekuje nas Igor-Pronto koji ce nam biti sjajan domacin. Stigli smo prvi,ostali polako dolaze. Posto smo se svi smestili po sobama-apartmanima vreme je za veceru,upoznavanje,pice. Na svim putovanjima je prvi dan kritican,znajuci to Mateja kao iskusna bajkerka je ponela 4kg sunke koja je skuvana za veceru. Pripreme. Vece je bilo super,ekipa kao da se poznaje dugo. Neki otisli ranije na spavanje a Mile i ja smo malo zaginuli,mislim do 02,30. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MDR 32 Napisano Maj 2, 2011 U prolazu, 92 postova Lokacija: Slovenija Prijavi odgovor kao problematičan Pera - super ti ide M. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 2, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, teraj ovde Pero, kao do sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa maser 28 Napisano Maj 2, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pero obecanje ce biti ispunjeno ,spasao si me !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 2, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja sve cekam da krene prica o prvom danu,pa da zakacim svoj doprinos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Maj 2, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Maj 2, 2011 Drug član, 1021 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Dan treci 24.april Vaskrs Ustajanje,moj krevet,kako li se Nesa usunjao!? Nas domacin Igor nas vodi da vidimo svu lepotu Toskane. Predivni predeli,pravac Licignano,prolazimo pored Siene,ostavljamo je za drugi dan. Kafica i obilazak grada. Kroz prelepe predele odlazimo i Pienzu,nema prastanja nepropisnog parkiranja. Ove dve poslednje slike su bile razlog zbog kojih sam napravio jednu glupost. Zastao sam iza kolone(vozio sam na zacelju) da napravim par fotki. Nisam ocekivao da je u blizini raskrsnica na koju dolazim,nemam pojma na koju stranu ici. Skrecem desno,vozim par kilometara i shvatam da nisam na dobrom putu. Polako se nerviram sto nisam poneo GPS,vracam se do raskrsnice i razmisljam sta dalje,produzavam pravo,malo mi frka, kada vidim poznat motor,Dzoni i Daca su primetili da me nema i vratili se nasta sam im zahvalan. U povratku svracamo u Pertinu na veceru.Neku su u restoranu,neki na terasi,jedan deo je otisao na picu. Dolazi konobarica,donosi jelovnik i prica sta nema. Mile uprno insistira da mu donese bolonjeze,ona u jednom trenutku pocinje da vice,basta,no bolonjeze,ocekivali smo da ce Mile dobiti jos i samar. Predjeno toga dana oko 300 km po stvarno lepim predelima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Maj 2, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Pero, samo napred Divna je Italija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 2, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahahaha Od sve guzve i zbrke ispred MIleta su u jednom trenutku bila 3 tanjira. sve ih je eliminisao + je dezertir'o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Maj 2, 2011 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Da samo znate kako dobro mirise iz onih radnji sa sirevima i vinima .... mmmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Varadero 452 Napisano Maj 2, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd-MK Crna Reka Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 2, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...