zodini 1300 Napisano April 28, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan 10000km i vec se vide znaci habanja na lancanicima manje vise mada mislim da lanac polako sazreva za zamenu E sad, ono sto mene interesuje (a nikad se nisam mlatio oko toga) jeste sta predstavljaju oznake tipa 428H - jel mu to mu dodje oznaka lanca ili koraka, ok br karika znam koliki je uzmem pa izbrojim koja je razlika izmedju 428 i recimo 520 i 530 (jel to debljena lancanika ili je oznaka koraka) ili kako vec to ide Razmatram da u skorije vreme zamenim lanac a mozda i lancanike, nadjoh na DID sajtu odgovarajuce lancanike i lanac po mojoj oznaci 428H, cak i sa 37 zuba i 38 zuba zadnje (za razliku od fabrickog sa 41, sto bi mi dalo vecu krajnju brzinu), nego me zanima ako ko moze da napise nesto oko ovih oznaka i sta predstavljaju? Oko mehanike se i razumem, al oko lanaca nisam nikad petljao osim da ga dotegnem ili skratim, pa ako neko zna nek baci koji info ili link gde toga ima objasnjeno pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano April 28, 2011 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nemas SNAGE za manji lancanik pozadi, tako da ZABORAVI!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano April 29, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Na Jinlunu 150-5 (potpuno ista mašina kao na superlight-u ili speed-u, znači 162FMJ) fabrički dolaze lančanici sa napred 15 i pozadi 42 zuba. Ja sam stavio napred 16 a pozadi 39 i motor se PREPORODIO. Prethodno su razbušeni i pozadi secnuti auspusi, stavljen crveni Mallosi Red Sponge filter za vazduh (nisam modifikovao airbox) i u skladu sa tim neznatno preštelovan karburator. Sa fabričkim lančanicima realno prva tri stepena prenosa bili su neupotrebljivi (prekratki). Sada je kompletan raspored snage i obrtnog momenta daleko ravnomernije raspoređen, u brdu praktično nije izgubio ništa a da ne pričam da mu je sada raspon između 80-100 km/h neka opuštena krstareća brzina... Znači, nije istina da motor nema snage, može se možda reći da u fabričkoj postavci nije sve kako treba iskorišćeno ali uz minimalni trud može se dobiti daleko upotrebljivija mašina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano April 29, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Sa setom od 35 zuba (6 manje od fabrickog, bez prednjeg vizira koji je kod mene skinut, i bez katalizatora) pozadi motor ide 140 probali španci ima link u sekciji negde, e kod mene je auspuh otvoren i cekam da stigne pecurka, a do tada se nerviram jer motor objektivno ima snage za jos 10/15kmh (uz brdo vozim 4tom) ko se peo preko ploča kod Nisa zna o cemu pricam, prve tri brzine su prekratke, ovako ga guram do 100tke ali u 4 i 5toj preko 6000 dzaba vrtim motor, samo povecavam br obrtaja ali ne i brzinu , a snage ima da povuce FAP-a, dve godine sam se vozao stalno sa suvozacem(cicom) i snage mu nije zafalilo, samo krajnje brzine, tako da cu definitivno probati neki eksperiment sa zadnjim zupcanikom samo da vidim koji se hvataju a dostupni su kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mileflash 0 Napisano Novembar 30, 2013 U prolazu, 6 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Kee Way Superlight Prijavi odgovor kao problematičan Druze sta si napravio sa lancanicima i lancem,jesi li uspeo da nadjes odgovarajuce... ako jesi kako da ja dodjem do tog didovog kompleta i kolko on kosta.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Decembar 5, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, izgurao jos dve sezone sa postojećim setom, u planu je za sledeću sezonu ili novi komplet lanca i lancanika ili novi motor za did komplet saljem pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...