đunta 4197 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nakon krađe motora obijanjem iz garaže u stambenoj zgradi,( http://forum.bjbiker...honda-transalp/ ) uzeo sam alarm koji je danas Mojsa ugradio. Radi se o moto alarmu, narvno PRC, kupljen na Buvljaku u Bubanj Potoku. Ima šok senzor koji reaguje baš kako treba, znači nije pre osetljiv, reaguje na davanje kontakta i ima prekid paljenja al majstor Mojsa izbegava uključivanja te funkcije i na kolima inače iz bezbednosnih razloga a i u slučaju da vozilo neće da upali odmah se sumnja u alarm, skoro uvek bez prava, tako da se često počupaju žice i napravi darmar u instalaciji. Dolaze dva daljinca, jedan malko veći sa izvlačivom antenom i poklopcem preko gumbova i drugi nešto manji ali sa otvorenim dugmadima. Sirena je mala al drekava i sasvim završava posao. Na slikama se vidi veličina prema šaci, znači, može da se namontira u neki budžak u motoru. Slike montaže su Top Cecreet pa ih nema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 18, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan mali savet, nemoj da držiš daljinski od alarma na ključevima od motora Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4294 Napisano April 18, 2011 motoras, 2473 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ne, nikako. Ključ od kofera i tanka držim uvek u džepu pantalona jer to nikad ne skidam , pa sam na to nakačio daljinac. Cena,sitnica. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1954 Napisano April 18, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zar imas poseban kljuc od rezervoara? Kod mene, kljuc od kontakt brave, istovremeno i kljuc od tanka. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano April 18, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zar imas poseban kljuc od rezervoara? Kod mene, kljuc od kontakt brave, istovremeno i kljuc od tanka. Nisam probao dal su isti, nisam ni predpostavio da je to jedan. Pošto mi je brava sad unisex, sigurno je jedan. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano April 18, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Ne, nikako. Ključ od kofera i tanka držim uvek u džepu pantalona jer to nikad ne skidam , pa sam na to nakačio daljinac. Cena,sitnica. Ima nas još radoznalih. Kolika je ta sitnica? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano April 18, 2011 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet da nikako ne drzis daljinac u dzepu pantalona, nikako ne bih da saznam sta sve moze da se desi u krivini pri, ozbiljnoj brzini ako se ukljuci alarm! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bkns 37 Napisano April 19, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Cena? Koliko ga je tesko staviti na motor? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 19, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet da nikako ne drzis daljinac u dzepu pantalona, nikako ne bih da saznam sta sve moze da se desi u krivini pri, ozbiljnoj brzini ako se ukljuci alarm! Nista nebi trebalo da se desi ako je alarm "normalan" - ukoliko ima signal sa kontakta pre aktiviranja, nece da prekine napajanje u toku voznje. Desi mi se ponekad da nagnjecim taster daljinca u dzepu od jakne. Osim sto se glpo osecam kad mi se to desi u voznji, ne predstavlja nikakvu opasnost. Ono sto mene zabrinjava kod ovih PRC alarma kupljenih na bubnju jeste koliko su oni u stvari razliciti tj. da li su daljinci valjano kodirani ili se medjusobno razlikuju samo po frekvenciji. Dosta ljudi kupuje te alarme, pa ako je neko iole ozbiljan lopov, vrlo lako moze da sazna i boljke ovih bubanj alarma. Ne mislim da je alarm los jer je kineski, samo treba proveriti da li je dovoljno dobar da se covek osloni na njega. Kinezi imaju obicaj da prave proizvode koji izgledaju kao da rade to sto bi trebalo, ali u stvarnosti nije tako. Ja sam sebi nabavio na ebayu engleski Hawk alarm koji je kostao 30tak eur sto je u rangu kineskih a nije igracka. Licno sam protivnik davanja prevelikih para za alarme jer tu jednostavno nema sta da kosta previse, treba malo istraziti ponudu i naci neku sredinu. U svakom slucaju, bilokakav alarm je bolje nego nikakav. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano April 19, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan 3 alarma prošla kroz ruke, ne otvaraju jedan drugog. Alarmu nije vezana opcija prekida paljenja koja može biti i aktivirana kad se stisne panik dugme tako da osim samouključivanja sirene nema opasnosti. Drugi daljinac koji je nesto veći, ima kliznu klapnu kojom prekriva gumbove tako da tek tu malte ne nema mogućnosti da se stisne slučajno u džepu. Kvalitet, šta znam, sve je kod nas rizično. Dobar drugar mi proizvodi vrhunske alarme po svim kriterijumima i funkcijama i imam povlašćenu cenu no uzeh ovaj, kao duplo jeftiniji. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 19, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan onda od tog drugara kupi koju ampulicu-živin prekidač, ume da bude jako korisna stvar. dodaš paralelno liniji n.o. prekidača alarma Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6217 Napisano April 19, 2011 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Cena ovakvih alarma je od 1800-2000din, a neki imaju i prikljucak baterije 9v za dodatno napajanje. Imaju i daljinsko paljenje, mada to je uglavnom za skutere. Inace ,imam takav, i trosi mizerno struje. Iskljucio mi je par puta motor, u voznji , jer sam daljinac stavio u ranac, pa ga je nesto pritislo, al sem gasenja, i svirkke, nista, kao benzin kad nestane. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 19, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan onda od tog drugara kupi koju ampulicu-živin prekidač, ume da bude jako korisna stvar. dodaš paralelno liniji n.o. prekidača alarma Super su ampule, ako se lepo nameste. A ako hoce da ode i korak dalje, moze vezati i prekidac sa copave, kao i rucice kvacila, kocnice na alarm, pa sta ga pre aktivira. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano April 19, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan a jel ima to alarmče izvod za onu lampicu što trepće? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano April 20, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan onda od tog drugara kupi koju ampulicu-živin prekidač, ume da bude jako korisna stvar. dodaš paralelno liniji n.o. prekidača alarma Super su ampule, ako se lepo nameste. A ako hoce da ode i korak dalje, moze vezati i prekidac sa copave, kao i rucice kvacila, kocnice na alarm, pa sta ga pre aktivira. Šta je živin prekidač, nisam odavno u materiji alarma. a jel ima to alarmče izvod za onu lampicu što trepće? Ne, nema izvod. To bi bilo korisno, no može da se stavi dioda koja radi kad se isključi kontakt. Definitivno daljinac bez poklopca ne valja. Redovno ga uključujem u džepu. Od sutra ovaj drugi sa zaslonom preko gumbova. A na skuteru sam imao taj sa daljinskim paljenje. Sreća da ga nikad nisam držao na ćopavoj jer bi sigurno skuter bio razbiven, upali se sa saugom zbog pritiska u džepu, torbici...pa zbog povećanih obrtaja ukopča variomat i vrti zadnji točak. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 20, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Šta je živin prekidač, nisam odavno u materiji alarma. najobičnija staklena ili metalna ampulica koja ima 2 kontakta i kapljicu žive. jednostavni tilt prekidač. nalepi se tako kada se bajk ispravi da kapljica klizne i spoji kontakte. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Herr Bane 21 Napisano April 20, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd - Jug Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče daljinaca, elegantno rešenje može biti i daljinac u obliku ključa-skakavca, ako se sve fino napravi, daljinac će uvek biti u bravi i stvarno treba biti talenat pa kliknuti neki taster. Ampula sa živom je običan prekidač, tj ampula u kojoj se nalazi živa, koja pod gravitacijom stoji na dnu ampule. Pomeranjem ampule živa menja svoju poziciju i pravi kontakt dva voda, tj. triger za alarm. Slična stvar se stavlja npr na gepeke vozila, npr Audi. Neka me neko ispravi ako grešim. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6217 Napisano April 21, 2011 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno daljinac bez poklopca ne valja. Redovno ga uključujem u džepu. Od sutra ovaj drugi sa zaslonom preko gumbova. A na skuteru sam imao taj sa daljinskim paljenje. Sreća da ga nikad nisam držao na ćopavoj jer bi sigurno skuter bio razbiven, upali se sa saugom zbog pritiska u džepu, torbici...pa zbog povećanih obrtaja ukopča variomat i vrti zadnji točak. Ne moze da startuje, ukoliko je copava spustena, jer ima prekidac, koji blokira starter relej.Takodje nece ni kad je ubacen u brzinu, bez stisnutog kvacila. Moze da se pogresno poveze start od alarma, pa da pali bez obzira na gore pomenute blokade, ali to ne valja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano April 21, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Slična stvar se stavlja npr na gepeke vozila, npr Audi. Neka me neko ispravi ako grešim. Na automobile se stavljaju obični tasteri. Obično se nalaze iznad branika na samim čeljustima brave, malo skriveni, naravno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano April 21, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Šta je živin prekidač, nisam odavno u materiji alarma. najobičnija staklena ili metalna ampulica koja ima 2 kontakta i kapljicu žive. jednostavni tilt prekidač. nalepi se tako kada se bajk ispravi da kapljica klizne i spoji kontakte. Ili ako si ekoloski svestan, mozes koristiti i alternativu zivi - metalna kuglica. I zivini i ekoloski tilt prekidaci se mogu naci u slobodnoj prodaji. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano April 21, 2011 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Na kineskom skuteru ništa sigurnosno nije postojalo, palio se na ćopavoj. Pričo sa drugarom danas, prekid paljenja se ne preporučuje zato što može da ugasi agregat u vožnji, tako da je to pravilo kod motorcikla obavezno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano April 24, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je cena ovih prekidaca? Gde ih ima? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...