Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS - Problem

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova

Meni je zasmetalo Greiferovo pisanje, a što su se drugi našli pogođeno na moj odgovor u situaciji kada tema odavno nije bila "garaža", stvarno ne znam. I to onaj deo koji se odnosi Afrika=Golf2. Čisto sam hteo da dodam da ljudi sa Balkana koliko god da su nerealni za neke stare motore, toliko su nerealni i za bilo koji BMW. Stavovi našeg naroda se gotovo ni malo ne podudaraju sa stavovima, recimo, Amerikanaca. Dok je kod nas BMW vrhunac pouzdanosti i tehnološkog napretka, dotle će ti većina Amera reći da su BMW motori u stvari skuplji japanci sa boljom značkom i nešto slabijom pouzdanošću. Makar su to meni govorili dok sam živeo tamo. U zemlji poput Amerike gde je krvav hleb, gde se na ulici ljudi saginju za tuđi dime, gde će ti prodavac uvek vratiti do poslednjeg centa - u zemlji gde ljudi svoje pare cene mnogo više nego kod nas, zato što su do njih mnogo teže došli, stavovi stanovništva o potrošačkim proizvodima moraju da se cene.

U Americi sam o BMW motorima čuo dosta korisnih informacija i konstruktivnih stvari, utisci su generalno dosta pozitivni. Ipak, na Balkanu sam o BMW motorima slušao samo bajke i nipodaštavajuće replike prema ljudima koji stavljaju znak pitanja na BMW ("kiselo grožđe" i "kad budeš promenio 26 BMW motora, javi se"). Ali neke bajke znaju da budu istinite. Što se mene tiče, ja sam se 500x opekao o evropski proizvod, najviše što se tiče kvaliteta i pouzdanosti. Ne bih da generalizujem, ali EU ima zakone koji dozvoljavaju slabiji kvalitet, nego u Japanu ili SAD (raspitajte se malo što je Mazda odustala od svoje nove fabrike u EU). Mada ovo ne govori ništa loše o BMWu, ali govori o tome da "Nemac" ili "Bavarac" nije nikakva garancija.

Meni je žao što se neko našao uvređen, jer sam citirao jednu osobu. I nadam se da ne treba ja da vas podsećam da se motor ne kupuje kao veš mašina - tako što se poredi cena sa performansama, već se motor kupuje srcem, zato što prosto volite neku marku ili model.

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ne mogu da preskočim - treba imati dovoljno dubok novčanik da bi se kupovalo srcem. Jer, ne može me niko ubijediti da će na sve realne i poznate mane i probleme motora za zatvori oči samo zato što mu se sviđa, a zna da će ispravljanje te "krive Drine" trebati love i love. Nažalost u Srbistanu ništa nije jeftino, a najmanje tuđe fabričke greške i problemi...

• Podržavam 1

• Drug član, 1091 postova

@ BaneR

Sve sto si do sada rekao je tvoje misljenje i ne bih da ulazim u to...tvoja stvar.

Ali ovo:

Ne bih da generalizujem, ali EU ima zakone koji dozvoljavaju slabiji kvalitet, nego u Japanu ili SAD (raspitajte se malo što je Mazda odustala od svoje nove fabrike u EU).

...mi nije jasno. Zar onda ne bi evropski proizvodjaci npr. automobila obilato koristili ovu mogucnost? Ili hoces da kazes da su slabijeg kvaliteta nego u drugim delovima sveta? Pa zar MAZDA ne bi zbog ovoga hrlila u EU da napravi fabriku? Iskreno,mislim da je pravi razlog to sto bi ih toliko osinuli za porez i za plate radnoj snazi da im proizvodi ne bi kostali koliko sada kostaju....a i ne rade radnici u Evropi kao Japanci.

Apropo teme mogu da kazem da sam iskreno razocaran u funkcionisanje BMW servisa kod nas. I neko je ranije napisao kako je BMW vlasnicima tesko da se pomire sa cinjenicom da za njihove motore nema adekvatne servisne podrske...eto ja sam jedan od njih. Sa tim ne mogu da se pomirim. Nadam se da ce kolega sto pre da resi svoj problem sa kardanom.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma dok se ovde raspravljaju krive drine,moglo je da se da konstruktivno resenje i da se za taj motoric napravi potrebna alatka,pa nije bmw fabrika pametnija od srba,valjda mozemo i mi nesto sami i bez njih..

e dal se zajebo il nije to ce sam da vidi za koju godinu,do tad svako nek jase sta je kupio...

kvare se i japanci pa moze i bmw da se pokvari,

nego daj da vidimo kako to izgleda,to cudo od alata pa da se napravi neki komad,da se ima a ne da se ceka na neke tamo servise...

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: nemam

eto napokon neko rece nesto pametno, u zadnje vreme kako koju temu otvorim samo se meri ciji je veci, jel to duva neki cudan vetar tu ili sta? mada ima i onih preko grane kod kojih duva vetar.

Strasno, da se oko neke marke raspravljate, nisam siguran ali mislim da znam doktora, (ako je dolazio u Oktobru na veterinarski fakultet kad je bila ona mini akcija oko crnog kuceta kojeg je udario auto), ako je to on, nije mi uopste izgledao kao osoba koja je postavila ovu temu da bi se vi zakacili i krenuli u merenje.

• Podržavam 2

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Meni je zasmetalo Greiferovo pisanje, a što su se drugi našli pogođeno na moj odgovor u situaciji kada tema odavno nije bila "garaža", stvarno ne znam. I to onaj deo koji se odnosi Afrika=Golf2. Čisto sam hteo da dodam da ljudi sa Balkana koliko god da su nerealni za neke stare motore, toliko su nerealni i za bilo koji BMW. Stavovi našeg naroda se gotovo ni malo ne podudaraju sa stavovima, recimo, Amerikanaca. Dok je kod nas BMW vrhunac pouzdanosti i tehnološkog napretka, dotle će ti većina Amera reći da su BMW motori u stvari skuplji japanci sa boljom značkom i nešto slabijom pouzdanošću. Makar su to meni govorili dok sam živeo tamo. U zemlji poput Amerike gde je krvav hleb, gde se na ulici ljudi saginju za tuđi dime, gde će ti prodavac uvek vratiti do poslednjeg centa - u zemlji gde ljudi svoje pare cene mnogo više nego kod nas, zato što su do njih mnogo teže došli, stavovi stanovništva o potrošačkim proizvodima moraju da se cene.

U Americi sam o BMW motorima čuo dosta korisnih informacija i konstruktivnih stvari, utisci su generalno dosta pozitivni. Ipak, na Balkanu sam o BMW motorima slušao samo bajke i nipodaštavajuće replike prema ljudima koji stavljaju znak pitanja na BMW ("kiselo grožđe" i "kad budeš promenio 26 BMW motora, javi se"). Ali neke bajke znaju da budu istinite. Što se mene tiče, ja sam se 500x opekao o evropski proizvod, najviše što se tiče kvaliteta i pouzdanosti. Ne bih da generalizujem, ali EU ima zakone koji dozvoljavaju slabiji kvalitet, nego u Japanu ili SAD (raspitajte se malo što je Mazda odustala od svoje nove fabrike u EU). Mada ovo ne govori ništa loše o BMWu, ali govori o tome da "Nemac" ili "Bavarac" nije nikakva garancija.

Meni je žao što se neko našao uvređen, jer sam citirao jednu osobu. I nadam se da ne treba ja da vas podsećam da se motor ne kupuje kao veš mašina - tako što se poredi cena sa performansama, već se motor kupuje srcem, zato što prosto volite neku marku ili model.

Verovatno zato svi Ameri hrle u Srbiju. Ovde je sve na "izvol'te"

Neću više ni ja o ovome. Dajte sliku tog alata

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

imam slike alata.Tehničke radioničke slike sa svim dimenzijama...prekopirano sa originalnog alata, pošto sam hteo sam da ga pravim, ali ovde tokari kod nas imaju lude cene....

Možda nekom pomogne...

A ne mogu da kačim na forum, jer je u PDF formatu. Za slike slati kontakt na PM.

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bojane, a što ne bi moglo ako je u .pdf formatu?

Dole u odgovoru uključi glavni editor i prikači pdf fajl koji hoćeš.

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

• Drug član, 1224 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Druze pregledao sam crteze ovog radapcigera ,nista posebno za obicnog strugara. Materijal obicna gvozdujija,jedino vijke {srafove} treba napraviti od poboljsanog celika C4732 ili od vec postojeceg vijka tvrdoce oko 30 rokvela . Ako nemozes da se snades sto se tice majstora ,imam drugara na Avali bajkera koji moze to da ti napravi u svojoj radionici. Skini sa sajta crteze i odnesi pa se dogovorite. Da si u NS-u lako bi to resili.

• Podržavam 1

Druze pregledao sam crteze ovog radapcigera ,nista posebno za obicnog strugara. Materijal obicna gvozdujija,jedino vijke {srafove} treba napraviti od poboljsanog celika C4732 ili od vec postojeceg vijka tvrdoce oko 30 rokvela . Ako nemozes da se snades sto se tice majstora ,imam drugara na Avali bajkera koji moze to da ti napravi u svojoj radionici. Skini sa sajta crteze i odnesi pa se dogovorite. Da si u NS-u lako bi to resili.

još jedna mala napomena.....kada budete rasklapali kardanski sklop ovim radapcigerom, OBAVEZNO vršiti rasklapanje pištoljem na vruč vazduh (max. 80 stepeni), znači ugrejati kučište da se material razširi.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja