Mina 545 Napisano Jun 20, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vetj dugo mi pada na pamet da postavim ovo glasanje. Ovo se odnosi iskljuchivo na voznju po gradu ... predpostavljam tj nadam se da kada putujemo negde van grada svi imamo full opremu na sebi. Znachi zelim da chujem vashe iskrene odgovore, shta od opreme imate na sebi kada vozite po gradu ? Stavila sam neshto osnovno, shto svaki dan moze da se vidi u gradu na vozachima... Nema cipela, cizama - jer znam da su retki oni kojih ih nose po gradu ... Pa ajd navalite sa glasanjem i zamolila bih da svako napishe za shta je glasao... Evo ja prva ! Po gradu vozim s kacigom, jaknom i rukavicama - uvek ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jun 20, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Isto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jun 20, 2007 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan +1 za K-J-R varijantu... mada, kad bas upekne zvezda i kad sam u blokovima, skinem J i picim u majici or duksu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_Dog 0 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Wien Prijavi odgovor kao problematičan ja nosim samo jaknu (ako je potrebna tj na 35-40 stepeni nema potreba) ako ne jakna onda pojas i kacigu OBAVEZNO ZBOG STRUMFOVA a rukavice, cipele (cizme) smatram nepotrebnim!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan Jakna, kaciga, rukavice, chizme.... Kad je mnogo vruce skidam jaknu, ali je u planu nabavka jakne od mesha i protektora i protektora za kolena za putovanja. pozdrav, Dule edit: eh da pojas uvek, samo ga nosim naopako tj. preko stomaka.. :-) zlobnici bi rekli da mi drzi bojler, ali u sustini volim da mi je tu toplo.. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga i rukavice uvek (sa izuzecima u koje ubrajam preparkiravanje motora od 'Skvera' do mesare 'Vuki' ako je preko 35C), vrlo cesto i jakna. Iako imam letnju Airflo jaknu, frka mi je po gradu preko dana da je nosim ako je jako vruce. Pod 'gradom' podrazumevam centar i stani-kreni cimanja, ne voznju od Plavog mosta do Zemuna - za te duze gradse relacije nosim i jaknu). I pojas cesto stavim, imam neki 'letnji' pa je manje-vise prijatan ako se ne stegne previse, a u planu mi je i kornjaca posto sam se uverio u njenu korisnost na primeru jednog drugara koji je sleteo sa nekog mostica pre par dana. E da, imam i neke moto-patike, koje gledam da obuvam sto cesce, posto su jako prijatne cak i po vrucinama. Inace za svaku vangradsku voznju se navlaci full oprema. Za temperature do 25C jakna, rukavice i kaciga su uvek na meni. edit> eh da, glasao sam za 'najogoljeniju' varijantu kojom se koristim, tj. za kacigu+rukavice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8667 Napisano Jun 20, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan sve zavisi gde idem i koliko idem i kakvo je vreme napolju. Uvek praktikujem jaknu sa protektorima, cesto i rukavice, kaciga obavezno. Sada sve ipak zavisi, ovih par dana i ovih narednih kako najavljuju 35+ stepeni, samo kaciga i majica i lagano, nekad pojas preko majice. Kada temperature dozvoljavaju, uvek jakna, cesto kada je hladno i pojas i podkapa i rukavice, ulozak u jaknu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Jun 20, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan kaciga i pojas obavezni, rukavice i jaknu znam da ostavim kod kuce ako bas upekne, a idem ,,samo na 5 minuta nesto da zavrsim'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Otprilike isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Jun 20, 2007 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, jakna i rukavice uvek! Eventualno ako sam bas prokuvao u centru a potrebno je neznatno promeniti lokaciju(do 1km) onda umesto jakne ponekad pojas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi ko je u kom gradu.U gradu u kome se sve zavrsava za 5 min(nekoliko ulica) bez nekog saobracaja i ulica sa nekoliko traka,nema potrbe za nosenjem neke opreme.Uglavnom kaciga kada je toplo ili ona otvorena(slem) koju sada svi nose i polako.Ja ovih dana nisam nista nosio,ali me je zaustavljao pandur koji mi je rakao da moje podatke ima jos od prosle godine. ;D,u vezi incidenta sa kolegama... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Jun 20, 2007 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, pojas, rukavice, a kad je ispod 30c i jakna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jun 20, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se vozim "poslovno" u toku prepodneva, oda se svercujem samo sa kacigom ... i sluzbenim shimikama ;D. Sledeci "level" je jakna. Rukavice i moto lone oblacim u zavisnosti od temperature. Prijaju mi cesto i grejaci za kolena ispod farmerki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
romeo 0 Napisano Jun 20, 2007 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bez kacige ne sedam na motor.Pojas stavim ako mi je voznja do pola sata,a ako je mnogo toplo vozim u majici obucem i gornju deo treneke po nekad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jun 20, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga, mash jakna, mada ako je extra vrucina, ne nosim je. Leti rukavice nisam nosio do sada, ali otkako sam slomio levu saku pre mesec dana, nosim i rukavice ili makar samo levu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mad_max0204 100 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 419 postova Lokacija: San Jose, CA Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19 Prijavi odgovor kao problematičan Mesh jakne su najbolje za po gradu gde je pretoplo. Uz to neki Gore-Tex pojas i Gore-Tex rukavice. Kaciga apsolutno uvek. Jedino sto u izboru nema opcija Kaciga, Jakna, Rukavice, Pojas @Evil_Zo Hvala na savetu za mesh jaknu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 20, 2007 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko nije ekstremna vrucina (kao npr. sad) onda nosim kacigu, jaknu, rukavice, chizme. Ako jeste, onda bar rukavice i kacigu Ako je hladnije onda ful oprema! Izvan grada obavezno ful oprema! Posle voznje motora cesto budem znojav kao da sam bio u sauni! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Jun 20, 2007 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Pošto je pitanje bilo sasvim precizno, probaćemo da i odgovor bude takav. U poslednjih mesec dana (otkako je jako toplo) motor mi služi samo za odlazak na posao i vraćanje sa istog. Tada nosim samo kacigu i kornjaču. Da podsetim, relacija je NBG - Kneza Miloša, i to u vreme najjačih gužvi. Ipak, za popodnevne, a naročito večernje vožnje, obavezno se oblači i jakna. Rukavice koristim samo za putovanja. PS. Dobra tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 20, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja se tu nidje ne uklapam ;D Po gradu nosim: Kacigu + Pojas + Rukavice + Gradsko-prigradsku cizmu ( ;D) + Mesh jaknu Tj. jedino pantalone ne nosim, ali kada bude bilo para pazaricu jedne mesh i onda sam kompletan Ono sto smatram obaveznim, u svakom trenutku i za svakoga, je: 1. naravno kaciga! 2. bubreznjak - nije u pitanju samo zastita od vjetra vec su tu i mikrovibracije koje odaje motorcikl i bas one su te koje su opasne za bubrege 3. rukavice - uvijek padate prvo na ruke (uglavnom), dlanovi se ogule i onda niste nizasta cizma i jakna mi imaju podjednako veliku vaznost u gradu, zatim dolaze pantalone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meex 16 Napisano Jun 20, 2007 Zainteresovan, 549 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Malaguti Madison s200 Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga i pojas bez obzira koliko upekne zvezda, a u koferu su u stanju pripravnosti jakna i rukavice! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Jun 20, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO!!! Kaciga, rukavice, pojas i u 90% slučajeva jakna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter84 17 Napisano Jun 20, 2007 U prolazu, 92 postova Lokacija: Svilajnac Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam kod mene u krugu od 1km se nalazi sve meni bitno. Tako da kad sam u tom krugu onda kaciga + jakna (kad je ispod 30c). A sve dalje nosim full opremu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funduk 29 Napisano Jun 20, 2007 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: nista do daljneg. . . Prijavi odgovor kao problematičan JA sam uvek standardno kaciga + pojas obavezno,a po potrebi jakna.Ne znam kako je vama ali rukavice po gradu ne mogu da nosim iz razloga sto mi se toliko ruke oznoje da pocinju da mi smrde rukavice, i posto su mi relacije kratke onda mi je glupo da kad svaki put sidjem sa motora moram da brisem znoj sa ruku da bi bilo sta drugo uradio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 20, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga i jakna. Zasto? Jer mi je tako nekako prirodno. Za duze putovanje oblacim sve sto treba od opreme za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 21, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Ne znam kako je vama ali rukavice po gradu ne mogu da nosim iz razloga sto mi se toliko ruke oznoje da pocinju da mi smrde rukavice, i posto su mi relacije kratke onda mi je glupo da kad svaki put sidjem sa motora moram da brisem znoj sa ruku da bi bilo sta drugo uradio! Kupis lijepo ljetnju rukavicu koja propusta vazduh, a ima protektore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...