Jump to content

Moto Zajednica

Tražim savet za prvu kupovinu motora

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova

Savet od vas mi je jako potreban, a radi se o tome što ozbiljno razmišljam o kupovini motora (polovnog) i ne bih ishitreno bilo šta radio na svoju ruku po tom pitanju. Za svojih trideset i kusur godina imam nekih četiri, pet godina iskustva na motorima malih kubikaža tipa APN-6, ATX, Betejac (BT). Te moje vožnje su se odvijale devedesetih godina od tada nisam seo na motor ako izuzmem povremene vožnje skuterom kasnije. Vrsta motora koji me privlače su mašine do 600cc, urbanog tipa, naked varijanta, koji bi mi prvenstveno služio za svoju dušu i normalno, putovanja sa suprugom po Srbiji (za početak)i do mora. Za oko su mi zapali Honda hornet, Suzuki Vstorm, bandit, freewind, Kawa Er6n, ali najverovatnije će to biti Kawasaki Versiys. Definitivno motor koji me je kupio na prvi pogled. Dosta vas ga hvali, čitao sam odlične tekstove o njemu, najznačajnija stvar da je pogodan i jednostavan za početnike. Pitanje za vas: Da li postoji problem što nemam iskustva na nekoj jačoj mašini (od 2500cc pa na više), da li je dovoljno visok pošto imam 188cm visinu ali i težinu od 90 i kusur kila? Nisam imao prilike da stanem pored njega da bi mogao da ocenim, jedino sam ga studiozno posmatrao na slikama i video klipovima. Ako treba da se mršavi neće biti problema po tom pitanju :D Ako ispunjavam ove uslove koji su vaši prvi saveti? Prvi koraci s njim? Gde i kako da ga probam, našta prvo da obratim pažnju? Verovatno ću ga sam isprobavati (a sam sam i naučio da vozim moped sa brzinama)? Koliko će mi vremena trebati da se adaptiram na njega, da mogu bez nekog grča da ga provozam. Znam da će odgovori brzo doći kad sednem na mašinu ali stvarno sam nestrpljiv oko tih stvari pa vas molim za pomoć i savet pre kupovine. Živi bili!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ukratko:

1. korak: nađeš versusa u oglasima

2. korak: povedeš druga koji se razume u motore ili povedeš nekog majstora da vidi versusa

3. korak: ako je dobar iskeširaš versusa i odjezdiš u sumrak

3a. ako nije dobar, kreneš od koraka 1 :takoje:

p.s. 100 ljudi na forumu 100 ćudi. što više peglaš na ovu temu to ćeš više biti zbunjen. dobrog ortaka/majstora pod ruku i u šoping. Na forum dođi kad kupiš motor pa preklapaj do mile volje AMEN :takoje:

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja