YOman 109 Napisano Jun 22, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan ... tako da moze da se desi da vetilator duva kroz hladnjak umesto da vuce vazduh iz hladnjaka ako su zice permutovane. To se lako proveri, kada se upali stavi ruku iza njega i ako osetis da duva ka tebi onda je ok, u suprotnom zameni zice.. Pa evo resheNIja! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jun 22, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan termo davac sa koga su inace skinute zice je obican prekidac tj. prekida ili masu ili + tako da nema veze kako vracas zice , a sto se tice smera okretanja on moze da se menja ali smo ako se zameni polozaj zica na samom motoru ventilatora sto sumnjam da se moze desiti radi oblika samih prikljucaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Jun 22, 2007 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan ali, i dalje je pristutan problem visoke temperature motora... daklem, skala krece od 40, sredina je na 80, a crveno na nekih 105, max je 120 desava se da TEMP stigne do nekih 100C, dakle skoro do crvenog, ranije cini mi se da se drzala sredine skale, a sada brze stigne do sredine i prelazi i preko pogotovo ako stojim u nekoj guzvi... koja je uopste normalna radna temperatura motora, daklem, nije ulazio u crveno, ali je bio opasno blizu, na samoj ivici sa crvenim >>>>> zice koje sam skinuo bile su sa senzora za temperaturu koji ukljucuje ventilator... ok su vracene na mesto jer ventilator radi kad se zagreje motor.. >>>>> termostat sam nasao ali nalazi se u pumpi za vodu... odustao sam od skidanja jer mora da se skine poklopac koji prekriva menjac, ne znam da li unutra ima ulja tako da bolje da ne diram sam oko toga... za sada sam samo promenio tecnost za hladnjak >>>>> sto se tice filtera za vazduh, ne mogu trenutno da nadjem novi da kupim, sta mislite da stavim neki korisceni ako uspem da ga nadjem, bolje ikakav nego nikakav? Ja sumnjam da ti termostat nedovoljno otvara, to ces proveriti na sledeci nacin: upali motor, neka radi u mestu i prati temperaturu. Kad otvori termostat hladnjak pocinje da se greje, za par minuta treba da bude ceo vreo. Ako je primetna razlika u temperaturi gornjeg i donjeg dela hladnjaka termostat ne otvara dovoljno ili pumpa za vodu je otisla, uglavnom nedovoljna cirkulacija tecnosti. Senzor za temperturu, takozvani termoprekidac je kao sto mu ime kaze obican prekodac koji ukljucuje na odredjenoj temperaturi.Obicno prekida +. Zato nije bitno kako ubodes zice u njega. Da si skidao zice sa ventilatora, onda bi mogla da bude greska u povezivanju,ako se okrenu suprotno zice motor duva u suprotnom smeru kao sto je RSVMillenian rekao. Ako ti gubi antifriz, tj prebacuje visak u prelivnu posudu, a ne vraca ga nazad moguce je da ti cep na hladnjaku ne dihtuje dobro, pa kad se hladi uvlaci fals vazduh umesto da vraca antifriz iz preliva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...