Jump to content

Moto Zajednica

Šta mislite o Vemar kacigama?

Recommended Posts

• Drug član, 981 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Vemar Alkon, stigla,provozana.

Tiha, udobna, dobro provetrena, nema produvavanja ni pri većim brzinama.

Lufteri su dobro postavljeni i njima se lako rukuje u rukavicama, nema dileme dal` su otvoreni ili zatvoreni, uvek je sve jasno. Imam zamerku na lufter postavljen na bradi, kad god hoću da bolje namestim kacigu, otvorim ga. Odmah ga i lako zatvorim, no to mi, dok se ne naviknem, malo smeta.

Vizir dobro radi i sviđa mi se zvuk zatvaranja, zvuči kao zatvaranje vrata na mercedesu.

Vozim golaća na kom se sedi uspravno, do 160, kaciga se ponaša odlično, preko te brzine imam blagi osećaj da hoće da odleti sa glave, al to nije ništa, pošto i ja imam osećaj da ću da odletim sa motora. To se eliminiše minimalnim zaleganjem, i onda može koliko može.

E sad kao i uvek, dolazi ALI. Pri preuzimanju sam kacigu samo delimično pregledao i nisam primetio da je na gornjem delu, kod levog "spojlera" pukla štampana folija u dužini oko 4 cm. Na samoj kacigi nema tragova udarca, niti je napukla školjka, tako da mi se čini da je pukotina nastala pri montaži "spojlera". To me jako nervira, ali sam sebi stalno ponavljam: "Šta hoćeš, kacigu od 250e, za 50e, i da bude savršena! Nema toga nigde. Ova ima malu estetsku grešku, ali je sve ostalo dobro i kvalitetno, zato ćuti, udari se nogom u guzicu i gas!"

Eto, to je to.

Pozdrav Branko.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ljuti bankar, 507 postova
  • Motocikl: Motora bez....

Posle malo više nošenja i pređenih kilometara meni je samo žao što nisam odmah kupio dve, a više ih nema ni u jednoj kolor šemi u mojoj veličini....vizir dihtuje sjajno, zato sam staru kacigu odmah i prodao,duvalo je neprijatno oko očiju ....ova je daleko tiša :zdravo:

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6N

I ja sam oduševljen šta sam dobio za 50e. Prošla koju sam platio više nego duplo ne može se porediti sa ovom. I funkcionalno i estetski je bez ikakvih oštećenja stigla. Nosim je mesec dana na naked motoru i dosta je tiha i bez produvavanja. Kad se stavi podkapa skoro idealno. Jedina mala mana je što nema onaj dodatak za pod bradu jer su modeli malo plići. 250e ne vredi, ali 50e je svakako odlična kupovina.

Bio bih još srećniji da nisam omašio broj cipela pri narudžbi iz Louisa ali prodao sam ih već uz mali gubitak...

Svaka pohvala za MC Gajić preko kojih sam naručio...

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

Kupio VEMAR (mislim da je model 241) pre 10-ak dana, toliko je loša da sam sutradan naručio još 4 komada :jee: pa šta očekivati bolje za 50 EUR, ako ništa drugo poklanjaću ih drugarima bikerima za rođendane 8)

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Stigla kaciga: http://www.louis.de/_20660ed17481227fb800f6d4c76dc9e8eb/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=837&list_total=7&anzeige=0&artnr_gr=503342, uzeo sam plavu jer mi je u tonu sa motorom.

U MC Gajic su me ispostovali i sve uradili kao po dogovoru. Dobro, uhvatio me je Uskrs pa sam cekao nedelju dana duze ali to je to. Jedva sam docekao slobodan dan da je probam. E sad posto nisam mnogo koristio kacige ne mogu da je uporedim sa nekom drugom i da kazem sta je kod nje bolje a sta losije, uglavnom stoji mi kao salivena, ne duva, ne biju me musice i generalno sam prezadovoljan sa njom za ove pare.

Veliko hvala Niksloteru sto je otvorio temu i uputio me u dobru kupovinu.

P.S. Kupio sam i potkapu ali na nju ne mogu nikako da se naviknem, kada se pogledam u ogledalu izgledam kao da sam posao u pljacku.

• Drug član, 708 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

P.S. Kupio sam i potkapu ali na nju ne mogu nikako da se naviknem, kada se pogledam u ogledalu izgledam kao da sam posao u pljacku.

NINJA-PANTELIJA!!!!!(izvini za off ali "naletelo" mi je :lol::lol::lol: )

u zdravlju da je nosis i da se slatko :moto3: !!!!!

• Zainteresovan, 725 postova
  • Motocikl: Strom 650
  On 16. 5. 2011. at 10:46, pantelija je napisao:

Stigla kaciga: http://www.louis.de/_20660ed17481227fb800f6d4c76dc9e8eb/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=837&list_total=7&anzeige=0&artnr_gr=503342, uzeo sam plavu jer mi je u tonu sa motorom.

U MC Gajic su me ispostovali i sve uradili kao po dogovoru. Dobro, uhvatio me je Uskrs pa sam cekao nedelju dana duze ali to je to. Jedva sam docekao slobodan dan da je probam. E sad posto nisam mnogo koristio kacige ne mogu da je uporedim sa nekom drugom i da kazem sta je kod nje bolje a sta losije, uglavnom stoji mi kao salivena, ne duva, ne biju me musice i generalno sam prezadovoljan sa njom za ove pare.

Veliko hvala Niksloteru sto je otvorio temu i uputio me u dobru kupovinu.

A ja otvorio temu čisto informativno da vidim šta ljudi misle (a imam i procenat od svake prodate kacige :zvizduk: )

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ciao svima,vidim ima nedoumica oko kaciga,ovih i onih :).samo nesto da pojasnimo u vezi cene ili kako neko ovde voli da kaze,cenovna grupa.zadnja cena u maloprodaji nezavisi od fabrike koja proizvodi niti od kvaliteta kacige vec od zemlje u kojoj je prodavnica.takse,porezi,carina,transport,sve to otezava cenu.pricam to jer sasvim slucajno uvozim te VEMAR kacige direktno iz fabrike.video sam iste modele u italiji kako kostaju i do 100-150 eura jeftinije nego kod nas tako da o cenovnoj zoni ako se nezna procedura,nije red da se prica.da napomenem da vemar pravi sve BMW i MOMO reli kacige od karbona i za italijansku vojsku,policiju,karabinjere itd...radio sam u dukatiju neko vreme,napravio 3 prototipa,dobijao opremu od fabrike,dainese odeca,arai kacige,imam ih jos dve koje koristim,druge sam demolirao.postoje dve kacige na svetu,ARAI i SHOEI,ostalo je na dosta nizoj lestvici sto neznaci da nevalja.no da neduzim,Vemar kacige sam izabrao zato sto su bukvalno za svaciji dzep,od 50 do 500 eura,pa izvolte koga zanima.pozz...

Ja sam moj oljuštio bukvalno laganim trljanjem prstima u toploj vodi, dugo traje i sporo se skida....al sam uspeo i ništa se ne primeti

:takoje: .....Videćemo kako se ponaša kada zazimi, mada čini mi se da se sada sunčeva svetlost više raspršuje kroz njega i smeta pošto nosim naočare, oči se više naprežu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja