Jump to content

Moto Zajednica

Kako se pravilno montira tank torba

Recommended Posts

• Ne silazi, 7493 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kupio sam tank torbu sa kajsevima ali ne kontam kako se pravilno pricvrscuje na rezervoar. Zamolio bih nekoga ko zna da objasni sta i kako. Ne bih da dodjem u situaciju da mi se otkaci u toku voznje.

Izgleda ovako + 4 kajseva.

98X9k_snapshot122.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Prosto... kaiseve provuces ispod reervoara i rama... izukrstas ih nekako da ne klizi ni bocno ni napred-nazad. Kaisevi su dovoljno dugacli za bilo kuda da provlacis. I dooobro zategnes. nece mrdnuti nigde. Vozio slicnu na GSX-u, na TA i na AT.

Ako je ona varijanta da ti se za motor kaisevima veze podloga od sundjera a na to zipperom torba onda mozes fino proseci na sundjeru rupu gde ti je cep od rezervoara, pa ne moras odvezivati prilikom tocenja vec samo povuces zipper i nagnes torbu. Ako je sve u komadu onda ces kod tocenja morati popustati kaiseve (ne odvezivati) da bi mogao da pomeris torbu da dodjes do cepa.

• "Greasy Thumb", 442 postova
  • Motocikl: F650 ST Furuna

alkre daj jos neku sliku posto jurim torbu...

i naravno marka/cena/litraza etc :)

• Hronični Motociklopata, 7382 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

trebalo bi na 2 kraja da ima kopca, bas zato da se lakse skloni torba kad se toci gorivo.

A inace toplo savetujem, prvom prilikom je prodaj i kupi onu sa magnetima, mnogo je jednostavnija stvar :takoje:

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ja imam Moto-Detail sa magnetima i kaisevima. U magnete nemam poverenja pa za svaki slucaj dodam jedan kaisic oko upravljacke osovine, ispod gornjeg trougla, za krace relacije.

Za duze relacije dodam i duzi kais ispod rezervoara, ka sedistu.

Nigde ne mrda bez obzira koliko stvari je u torbi i kakav je put (rupe) kojim idem.

Za tocenje, otpustim kaiseve i malo smaknem torbu da dodjem do cepa.

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam.

Ja imam Moto-Detail sa magnetima i kaisevima. U magnete nemam poverenja pa za svaki slucaj dodam jedan kaisic oko upravljacke osovine, ispod gornjeg trougla, za krace relacije.

Za duze relacije dodam i duzi kais ispod rezervoara, ka sedistu.

Nigde ne mrda bez obzira koliko stvari je u torbi i kakav je put (rupe) kojim idem.

Za tocenje, otpustim kaiseve i malo smaknem torbu da dodjem do cepa.

Nema potrebe da je toliko osiguravas. Imam isti komplet (tank-torba + bisage), tank-torbu samo stavim na rezervoar (ima 7 magneta), za duzu i brzu voznju i kada je "podignut sprat" zakacim mali kais ispod trougla - vozio do 180 km/h, i to na naked-u, ne mrda.

Da ne off-ujem...

@ Alekre

Onako kako je rekao "quasaar". :takoje:

Shuky, bas naprotiv, na Jawi postoji uzduzna 'grba' celom duzinom rezervoara i zbog nje magneti ne hvataju uopste ;)

I nemamo isti komplet, moja torbica je 8 litara, sa tri magneta i 6 alki. A ja u nju tovarim i po 5-6 kilograma sitnica :D

• Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam.

@ lord_oblivion moja greska. Nego posalji mi sliku te tvoje torbice ili neki link. Imam problem da nadjem odgovarjucu za XT-a. Isto ima uzduzna grba, mozda mi bas takva odgovara.

@ Alekre izvini za off. :zdravo:

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Na Transalpu imam crash bar pa istu takvu torbu vežem za njih. Nagnem je ka sebi i poklopac rezervoara mi ostaje slobodan.

• Ne silazi, 7493 postova
  • Motocikl: TDM 900

@Quassar 'n' ekipa

Dakle ove dve zakacke sto su spojene, kace se ispod upravljaca, a ostalo u ''X'' ispod tanka?

@Ranko

Torba je iz ''Louisa'', kupio sam je (novu_) polovnu, zapremine 24l za 1700dinara.

@Quassar 'n' ekipa

Dakle ove dve zakacke sto su spojene, kace se ispod upravljaca, a ostalo u ''X'' ispod tanka?

Da. Najkraci kais ide oko osovine upravljaca, izmedju trouglova, tako da ne smeta upravljanju. Duzi kaisevi, zbog oblika tvog rama i rezervoara, najbolje u "X".

@ lord_oblivion moja greska. Nego posalji mi sliku te tvoje torbice ili neki link. Imam problem da nadjem odgovarjucu za XT-a. Isto ima uzduzna grba, mozda mi bas takva odgovara.

@ Alekre izvini za off. :zdravo:

http://motocosmos.gr/index.php/tank-bag-magnetic-moto-detail-8lt.html

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Zadnji kais pozadi iza slavine za gorivo, a prednji pored rezervoara, pa ispod rama . Lepo sve zategnuti i to je to .

image051l.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja