doda 127 Napisano Januar 27, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Narode,a sta cemo sa ministrom dugih palica,tj. Jocketom? Zelimo mu brzo ozdravljenje i pitamo ga: zasto nije vezao pojas? A Jocke neka pita ministra putnog ,tj. cika Velju --otkud besna kera na auto putu? Jel mi debelo placamo tu putarinu? Placamo i preplacujemo !! Pa gde je ograda da zastiti ministra plavog ,mogli su i necijeg konja da ubiju svojim dzipom : Predlazem obojici da se samokazne sa po 50% od svojih plata u korist BJB sajta i nas bajkera (ne bi brinuli za odrzavanje sajta bar dve godine) ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 27, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Narode,a sta cemo sa ministrom dugih palica,tj. Jocketom? Zelimo mu brzo ozdravljenje i pitamo ga: zasto nije vezao pojas? A Jocke neka pita ministra putnog ,tj. cika Velju --otkud besna kera na auto putu? Jel mi debelo placamo tu putarinu? Placamo i preplacujemo !! Pa gde je ograda da zastiti ministra plavog ,mogli su i necijeg konja da ubiju svojim dzipom : Predlazem obojici da se samokazne sa po 50% od svojih plata u korist BJB sajta i nas bajkera (ne bi brinuli za odrzavanje sajta bar dve godine) ;D ;D Kako se samo seti njega... Mora da je vozač poštovao ograničenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 27, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma i maloj deci je jasno da su vozili prebrzo,,koje crno kuce su nafasovali,,,price za malu decu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Januar 27, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan To se desilo u Starom selu, gde zivi jedan nas clan, poznat po tome sto se tu lako silazi sa autoputa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 127 Napisano Januar 27, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan To se desilo u Starom selu, gde zivi jedan nas clan, poznat po tome sto se tu lako silazi sa autoputa. Pa jel se to Ssstruji odvezalo kuce?? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
trifun3 0 Napisano Januar 27, 2008 U prolazu, 33 postova Lokacija: Majilovac Prijavi odgovor kao problematičan Nasa sansa da damo nekoliko "amandmana"..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2227 Napisano Januar 27, 2008 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno ukinimo saobracaj, radi svacije sigurnosti, tako nema saobracajki A da malo... iskuliras? Ako nemas nista korisno da kazes, bolje nemoj nista ni reci. Ovako se samo pravis pametan bez ikakve poente na kraju. Izvinjavam se unapred ako sam te uvredio. Pa covek je u prethodna dva posta izneo svoju poentu...a i ovaj post ima poentu...jesi cuo sa ironiju, sarkazam? Ne razumem sta je problem...covek je bio sarkastican, i tako prokomentarisao zakon...nije nista nekorisno i glupo rekao...ne vidim potrebu za tvojim ovakvim odgovorom (bez obzira sto si ti administrator & osnivac)?! Poenta je: "Zakoni Evropski, a putevi poljski", kao sto neko rece...ili "donesite zakone koji su realniji, sredite uslove u saobracaju, pa ce ih narod postovati"...nema razloga za krsenje (sem ako stvarno nisi kreten) ako ti je obezbedjeno normalno kretanje u saobracaju...po ovome ispade da su 70% naroda i vozaca totalni kreteni?! Covek je svoji postom kroz sarkazam hteo da kaze da se zakonom deluje na posledice, a ne na uzroke...to je bila poenta njegovog posta...znaci nije bio post bez poente...a tvoj post nije nimalo na mestu. Coveka je malo ponelo, iznervirao se, ali je ipak izneo neku poentu i nikoga nije uvredio...ne vidim razlog da mu tako (po meni cak uvredljivo) odgovoris...ovo je forum, i sluzi za razmenu misljenja, a na forumu su ljudi, pa se podrazumeva da tako neko odreaguje...ili cemo sada i to da sankcionisemo?! E pa Shesti pretpostavljam da si po profesiji advokat ili sta slicno, kad u poslednje vreme stalno ispravljas neke krive Drine izgleda. Mislim da diskusijama ovde, u kojima su ucesnici sarkasticni i ironicni apsolutno nemaju smisla. Ako smo sarkasticni i ironicni u diskusiji jedni prema drugima, onda ta diskusija ne vodi nicemu konkretnom sto ima bilo kakvog pozitivnog smisla i ne treba ni da budemo na ovom forumu. A za to sto ja treba da nemam svoj stav o necemu, zato sto sam osnovao ovaj forum i sto sam tu admin, za to ces morati malo da ponovo pogadjas. Apsolutno imam svoje misljenje i budi siguran da cu ga reci. Ovaj forum je i stigao dovde zato sto su osnivaci, admini i urednici imali svoje misljenje, za koje je vreme pokazalo i dokazalo da je dobro i pozitivno, ma sta ti ili bilo ko drugi mislio. A budi uveren da cu SVAKOME ovde da prigovorim kada je sarkastican, kada siri mrznju i negativnu energiju (kao sto to radi Paperinos, aka Petar) i kada ni na koji pozitivan i smislen nacin ne doprinosi ovoj zajednici i uopste nasoj moto situaciji. Da se raspravljam dalje mogu samo sa ljudima koji mi ponude pametne i smislene stavove. Na ostale mogu da potrosim vreme da opomenem ili da kaznim jer necu dozvoliti nikome da negativno utice na usmerenje foruma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan E pa Shesti pretpostavljam da si po profesiji advokat ili sta slicno, kad u poslednje vreme stalno ispravljas neke krive Drine izgleda. Mislim da diskusijama ovde, u kojima su ucesnici sarkasticni i ironicni apsolutno nemaju smisla. Ako smo sarkasticni i ironicni u diskusiji jedni prema drugima, onda ta diskusija ne vodi nicemu konkretnom sto ima bilo kakvog pozitivnog smisla i ne treba ni da budemo na ovom forumu. A za to sto ja treba da nemam svoj stav o necemu, zato sto sam osnovao ovaj forum i sto sam tu admin, za to ces morati malo da ponovo pogadjas. Apsolutno imam svoje misljenje i budi siguran da cu ga reci. Ovaj forum je i stigao dovde zato sto su osnivaci, admini i urednici imali svoje misljenje, za koje je vreme pokazalo i dokazalo da je dobro i pozitivno, ma sta ti ili bilo ko drugi mislio. A budi uveren da cu SVAKOME ovde da prigovorim kada je sarkastican, kada siri mrznju i negativnu energiju (kao sto to radi Paperinos, aka Petar) i kada ni na koji pozitivan i smislen nacin ne doprinosi ovoj zajednici i uopste nasoj moto situaciji. Da se raspravljam dalje mogu samo sa ljudima koji mi ponude pametne i smislene stavove. Na ostale mogu da potrosim vreme da opomenem ili da kaznim jer necu dozvoliti nikome da negativno utice na usmerenje foruma. Vidi, Pablo, nisam ja niciji advokat, ako pogledas ovaj ceo thread sa strane, i nepristrasno (ako je to moguce) videces da tvoj komentar upucen Petru extra strci i da nije na mestu...Ja ne znam da li je Petar Paperinos, ili sta je pre ovoga bilo (sad pocinjem da nazirem, jer sam potrazio po forumu)...ja sam samo reagovao na ono sto sam video, i ti si u ovom slucaju onaj koji je uneo neprijatnost u ovaj thread...osetio sam da i meni neko od vas jednom moze da kaze nesto u fazonu "e, mali, nemoj da kenjas...", samo ako mu se tako cefne ili mu se licno ne svidi ono sto sam napisao. Dakle, ja iz onoga sto je izlozeno u thread-u, nisam video razloga da ti onako odreagujes. Covek jeste bio sarkastican, ali to nije bilo upuceno nekome od clanova, kao sto ti kazes, vec prema predlogu zakona...znaci covek nikoga konkretno nije uvredio na forumu, a nesto ne vidim da se komentari drugih ljudi na ovu temu razlikuju od njegovog...ti si specijalno njega izdvojio iz celog thread-a, i to izgleda jako licno i samovoljno, i ne ide u prilog forumu. Ja samo pricam o onome sto sam ja procitao, ne poznajuci pozedinu svega, a tako ce verovatno odreagovati jos ljudi koji to ne znaju...sve je licilo na cistu demonstraciju moci samovoljnog administratora, a to nikoga ne privlaci... Moje su namere zaista ciste, i zaista zelim da ovakav forum zazivi, to sto kritikujem nije iz lose namere...uostalom, ako neko od nas clanova nema pravo da ti ovako nesto kaze (ja sam u ovom slucaju zaista neutralan, samo sam izneo primedbe na ono sto sam video i kako sam to shvatio), koja je onda poenta? To da ja ispravljam krive Drine, isto mi nije jasno? Koji moj komentar/kritika nije bila konstruktivna? E, sad, druga je stvar ako vi takve stvari ne zelite...onda lepo istaknite u pravilima foruma da je ovo forum sa striktnim pravilima ponasanja, i koja su to...ili jednostavno kazite da je ovo forum sa pravilima ponasanja koja glase: "onako kako se administratoru u tom trenutnku cefne"...banujte clanove, i sve vise ce njih odlaziti....znam, na net-u ima sve vise ljudi, imace uvek novih clanova, ali tako gubite stare clanove, i pre ili kasnije ce doci do nesuglasica i izmedju admina i voditelja foruma samih...sto nije ni u cijem interesu. Naravno da i ti imas svoje misljenje, ali kao Admin imas mnogo vecu odgovornost i treba da pazis sta ces da napises...Jos jednom ti kazem da komentar kakav si dao tamo nije na mestu. Ja licno, ne znajuci da si ti vec imao razmirice sa doticnim covekom, sam pomislio: u, jebote, pa ovde sad bas mora da se pazi sta se pise, gle kako je Pablo napusio ovog Petra ni zbog cega... Cenim tvoj rad i zalaganje da sve ovo uspe, i stvarno zelim da ovo shvatis kao dobronamernu i konstruktivnu kritiku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2227 Napisano Januar 28, 2008 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ok je to sto kazes, ali gde je poenta ove teme i svoj ironiji i jadikovkama? Sve nam nesto smeta i za sve su nam drugi krivi. A imamo li mi neku ideju, neki predlog za poboljsanje? Sto o tome ne pricamo? Tema je potencijalno odlicna da u njoj nesto zakljucimo sto nam moze biti korisno, a svakim sledecim postom je sve crnje i crnje pisano, ko da smo oni dzangrizavi matorci iz Muppet show-a. Ok je da svako ima svoje misljenje i da ima pravo da ga iznese, naravno. Ali hajde da to barem podseti na nesto iz cega se moze izvuci neka poenta. Jasno je svima u kakvoj zemlji zivimo, ali me pogadjaju ironicne konstatacije 'neka se ukine saobracaj jer nece biti saobracajki', koje nemaju poentu osim da se autor pokaze koliko je pametan. A pogadjaju me zato sto se trudim da nesto UCINIM da se situacija promeni, a ne kukam samo uzaludno. Mozda sam zvucao preostro, pa sam zato odmah i napisao da se izvinjavam ako sam nekoga uvredio, ali mi je dosta pametovanja i jadikovki o tome kako nema izlaza, svi nas mrze, situacija je beznadezna, jadna nam je drzava, bla bla. Nema nam druge nego da to menjamo, a to ne mozemo takvim stavom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa ok je i to sto ti (sada) kazes, tj. tako je trebalo da bude napisan onaj tvoj post Petru, a ne onako...onako je zvucalo bas kako sam napisao, i upravo zbog toga sam i rekao da ti kao admin i osnivac foruma treba da pazis vise od ostalih sta ces napisati. A sto se cinjenja tice, pa mi tu slabo sta mozemo...ima ta peticija koja se (kao) potpisuje, a oni ako budu zeleli da kaznjavaju, kaznjavace...mi mozemo samo da negodujemo i zakljucujemo kako je zakon pljacka i besmislica...sto i jeste, u sadasnjim uslovima...pa kad je vec tako, pusti ljude da se izjadikuju i isprazne malo (kao sto rekoh, ipak je ovo forum sa zivim ljudima, nije ovo skupstina MAS-a ili nekog zakonodavnog tela), ili ako imas ti neki konkretan predlog kako nesto da se promeni, kazi, pa ako je dobar i vredi, verovatno ce ljudi shvatiti i slediti primer/predlog... Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 28, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan E da se i ja malo,aka paperinos javim. -Nemam apsolutno pojma ko je paperinos, osim sto mu pise da je iz ns.(mozda ga privatno znam a da toga nisam ni svestan,mada sumnjam) -Sto se tice negativnog pogleda na stvari, mislim da to nigde nije zabranjeno na forumu, ako jeste -nisam znao -Sto se tice sarkasticnosti ,u slucaju donosenja zakona nam vajnog, ne vidim kako drugacije opisati doticni dokument -Bas da vidimo sta ce se isdesavati sa tim zakonom do kraja, ko ce ga postovati a ko ce njime biti kaznjen -I nisam ja od onih sto samo jadikuju vec se trudim da izmenim ono sto mislim da sam u mogucnosti, a u slucaju ovog zakona ne mislim da ce nesto pomoci,peticije i slicno(ne znaci da ne bi voleo da peticija uspe) -Nisam zainteresovan za neko prepucavanje, i posle onog pablovog prvog posta(koji me je pomalo i pogodio) poslao sam upravo onog "opustenog" u cilju smirivanja tenzije -i da jos dodam ovo oko ukidanja saobracaja i saobracajki, mnoge se stvari objasnjavaju nekim glupavim razlozima (npr. naplacivanje parkinga je pocelo sa izgovorom da ce se tako smanjiti problem parkiranja,a sad ja fino preko mobilnog uplatim za crvenu zonu i ostanem koliko hocu = oni smaknuli pare a parkiranje isto) ,jer ovde imamo posla sa ozbiljnim lopurdama, koliko je samo dodato kojekakvih taksi na cenu benzina i autogasa. oni ce svoj deo uzeti ovako ili onako -i neumesno je raspravljati koliko je ko pametan - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno te podrzavam u svemu sto si rekao, i mislim da se 90% ljudi u ovoj drzavi/ na forumu slaze sa tobom. Ne ostaje nam mnogo, sem da dajemo ovakve komentare na sve, i da gledamo kako da sve ovo izvrdamo/da nas mnogo ne zakaci. A ko misli da moze nesto da uradi povodom ovoga, da ovde ima i pozitivnih stvari (ja mislim da nema) i ima neku konkretnu ideju, rado cu da sledim ukoliko mi to sto je predlozio zvuci pametno i bar malo izvodljivo. Ja licno mislim kao i Petar, da je predlog zakona krajnje nerealan u nasim uslovima, i da samo predstavlja jos jedan instrument pljacke ove drzave. Ja da bih dosao od Valjeva do Beograda, ako bih postovao sva ogranicenja brzine koja sada vaze, uz krsine koje se vuku po putu, trebalo bi mi preko 2 sata za 90 i kusur kilometara...(ja kolima stizem za sat/sat i 15, zavisno od guzve, a motorom za 50-tak/55 minuta, praveci (prema tome) krs brzinskih prekrsaja. Da napomenem da motorom pri tome ni jednom ne predjem 120km/h, sto smatram za moj motor savrseno bezbednom brzinom, cak i pri ovim uslovima puta. Dakle, sasvim nerealna ogranicenja brzine (verovatno od pre 50-tak godina, kada je taj put bio makadam), i da napomenemo lose puteve, na koje nam vec naplacuju visoke takse prilikom registracije/putarine na auto putu... Gde je onda tu realnost, i gde videti pozitivizam? Evo konkretno, Pablo, koji je tvoj odgovor na ovo, daj neki konstruktivan odgovor, ako si vec umeo onako coveku da odgovoris na post koji je bio sasvim na mestu? Kao sto rekoh, rado cu se prikljuciti akciji/pomoci resenju problema...ja ga ne vidim, a ti kad vec tako burno reagujes na ovakve postove, mora da imas resenje / drugacije vidjenje situacije? Evo sad lepo izlozi to sto imas. Ili je nesto drugo u pitanju? Sada nam odjednom zakoni, bez obzira kako stupidni bili, moraju valjati, i moramo aplaudirati na sve to? Zbog cega sad odjedom to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Januar 28, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja recimo Petra na podrzavam ni malo, i smatram da se vecina ljudi na forumu ne slaze sa njim! To sto se vi koji niste za novi ZOBS bunite ne znaci da vas ima vise. Zakon si samo ti proglasio stupidnim i samo si ti odredio da se protiv njega treba boriti. Kad je vec tako, moraces da iznadjes resenja da se sa istomisljenicima izboris protiv donosenja zakona ili bar protiv njegovog nesprovodjenja. Odakle ti ideja da je Pablo protiv tog zakona, pa jos i da treba da se bori protv njega, a i mi kao forum zajedno sa njim?? Evo ja sam ZA ovaj zakon, i ja sam za restriktivniju politiku prema pociniocima teskih saobracajnih prekrsaja. Jesam za to da kazne za nenosenje kacige (cak i ne bilo kakve kacige) budu drakonske, kao i za ostale teze prekrsaje koje mi kao motociklisti pravimo. Jesam i za to da policija dezura u okolinii svakog motoskupa sa alkotesterima, a i da onaj ko padne na tom testu zapamti to za duze vreme. A narocito sam za teske kazne za prekoracenje ogranicenja brzine. Smatram da ce to smanjiti broj povredjenih i poginulih. Neka jedan motociklista manje pogine, pa ce tvojih 15 minuta dragocenog vremena vise od Valjeva do Beograda biti opravdano. Tu ja vidim pozitivizam koji trazis. Valjevo-Beograd. Taj put cesto prolazim i odlicno ga poznajem. Gradska zona Valjeva se poslednjih godina dosta prosirila i tu je po meni sasvim opravdano ogranicenje od 50km/h. Na deonici od Valjeva do Celija se prolazi kroz mnogo naseljenih mesta (Divci, Lajkovac...) te je i tu ogranicenje sasvim opravdano. Na ostatku puta mozes da vozis 80km/h. Za Ibarsku se zna vec, moze da se vozi sasvim pristojnom brzinom. Zaista ne vidim nikakav problem u ogranicenjima za celu tu trasu, pogotovo sto policija vecinom tolerise neka pristojna prekoracenja brzine. Gde je problem? Koliko bi po onim krivinama i pored kuca gde zive ljudi trebalo po tebi da se vozi? Da li bi ti kao otac nekog deteta koje tu zivi odobrio to "ogranicenje" brzine? I kao poslednje objasni mi ovo: Non stop se potenciraju losi putevi i PREMALA ogranicenja na njima? Trebaju nam velike dozvoljene brzine na losim putevima? Samo nemoj reci da nam trebaju dobri putevi Realnost je da nemamo 10-15 milijardi evra da bi nam putna mreza bila u perfektnom stanju. To znaci da se moramo prilagoditi ovome sto imamo, uz nadu da ce u dogledno vreme biti bolje. Ako tu nadu nemas...hm... ne bih bio u tvojoj kozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Januar 28, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Samo da napomenem da nisam ja neki krsilac zakona- nikad nisam vozio motor u zivotu bez pune kacige, nikad pod uticajem alkohola, nikad preko 100 km/h (jednom 105 na autoputu), ali to poostravanje mera ide do besvesti. Zasto ne bi oni odvojili od svog kolaca i npr ukinuli svoj pdv na delove motocikala,ili takse za benzin a da se za taj novac uvede obavezan servis motocikala, pa bi tako bilo manje krseva koji su reano opasni.Ja ni ne smem da idem ovim "putem"od indjije do ns,pa tu sredinom cak raste trava.A to je kao neki regionalni put. Realnost je da nemamo 10-15 milijardi evra da bi nam putna mreza bila u perfektnom stanju Realnost je isto tako da to sto oni ne ulazu u puteve placamo mi jer nama se upropastavaju vozila vise, pa kad ne uloze oni onda cemo mi. Ne vidim nista pozitivno u citavom tom zakonu pa da mu dam nekog znacaja i stoga necu vise pisati na ovu temu Ipak dodao: kada je tako dobar neka mi ova vecina ljudi koji se slazu kazu sta je pozitivno u novom zakonu.Pri tome ne ocekujem odgovor Vece kazne-Vise pazimo, jer tako mozemo doci do toga da za pogresno parkiranje imamo istu kaznu kao i za nekoga ko mi opljacka kucu. Znaci samo mi vise da dajemo, a kad meni treba da se vrati 6000$ stare devizne stednje onda je izgovor daa ne moze jer je uplaceno u sarajevskoj filijali invest banke, kaznjavanje i odgovornost nisu obostrani. A dovoljno je imati nekoga u supu ili sudu da vam sve zataska i nema problema,zastari kazna ili je ne dobije. A mi ostali, tesko nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Januar 28, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan I kao poslednje objasni mi ovo: Non stop se potenciraju losi putevi i PREMALA ogranicenja na njima? Trebaju nam velike dozvoljene brzine na losim putevima? Samo nemoj reci da nam trebaju dobri putevi Realnost je da nemamo 10-15 milijardi evra da bi nam putna mreza bila u perfektnom stanju. To znaci da se moramo prilagoditi ovome sto imamo, uz nadu da ce u dogledno vreme biti bolje. Ako tu nadu nemas...hm... ne bih bio u tvojoj kozi. Cinjenica je da su nam NOVI a ne popravljani i krpljeni putevi potrebni. Cinjenica je da je ovaj ZOBS napisan da bi se Evropi stisnuli jos jace u dupence. A takodje je cinjenica da uslovi za saobracaj i zivot u opste ni ne podseca na one u Evropi, pa nemoze ni zakon da bude isti. Radi se o tome da je kod nas ZOBS nemoguce sprovesti tako kako bi trebalo i da ce uglavnom indijanci i naivni slikari da placaju astronomske kazne i da redjaju bodove za prekrsaje koje u Evropi prave samo stvarni "nasilni vozaci". A kod nas ce ti "nasilni vozaci" da vrse "presing" po putevima neometano kao sto to rade i danas. Na zapadu gde imas "normalne" uslove na putevima kad napravis sranje - onda si ga stvarno napravio i zasluzio si kaznu, a kod nas kad sletis s puta pri 80kmh zbog zaprege i govana na putu i lose ili ne postojece signalizacije i bankine ima da robijas kad ti pogine neko. To za kacigu i trte-mrte se slazem, neosvetljeni biciklisti, neispravan Fica itd...Ali postoje ozbiljnije stvari koje se desavaju u saobracaju bas zbog "manjka para" u drzavnim kasama, pa fale znakovi, nema linije na putu ili ti iskoci divljac na auto put - to je vec nesto drugo! Sto bi ja robijao za nekog Velju i Jocica kojima fali koji dinar da naprave i OBELEZE puteve po vec postojecem zakonu? Nece nama pomoci ni ZOBS ni Evropska guzica. U ovoj zemlji zakon treba da odgovara uslovima zemlje a ne Karli del Ponte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Januar 28, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se potpuno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan To sto se vi koji niste za novi ZOBS bunite ne znaci da vas ima vise. Zakon si samo ti proglasio stupidnim i samo si ti odredio da se protiv njega treba boriti. Kad je vec tako, moraces da iznadjes resenja da se sa istomisljenicima izboris protiv donosenja zakona ili bar protiv njegovog nesprovodjenja. Odakle ti ideja da je Pablo protiv tog zakona, pa jos i da treba da se bori protv njega, a i mi kao forum zajedno sa njim?? E pa evo, na tako detaljan post mora da se odgovori... Ko kaze da nas nema vise koji smo protiv toga? Koliko ti postova u ovom thread-u vidis da odobravaju zakon? Ja protiv zakona kao zakona nisam, ali kad bi npr. ziveli u Nemackoj...posto zivimo u Srbiji, dobro se zna na sta ce sve to da izadje (neko pre mene ti je vec odgovorio na to). Nisam rekao da je Pablo protiv zakona, vec ako jeste, neka iznese svoje razloge. Evo ja sam ZA ovaj zakon, i ja sam za restriktivniju politiku prema pociniocima teskih saobracajnih prekrsaja. Jesam za to da kazne za nenosenje kacige (cak i ne bilo kakve kacige) budu drakonske, kao i za ostale teze prekrsaje koje mi kao motociklisti pravimo. Jesam i za to da policija dezura u okolinii svakog motoskupa sa alkotesterima, a i da onaj ko padne na tom testu zapamti to za duze vreme. A narocito sam za teske kazne za prekoracenje ogranicenja brzine. Smatram da ce to smanjiti broj povredjenih i poginulih. Neka jedan motociklista manje pogine, pa ce tvojih 15 minuta dragocenog vremena vise od Valjeva do Beograda biti opravdano. Tu ja vidim pozitivizam koji trazis. I ja sam za sprovodjenje kazni...u zivotu nisam na motor seo bez kacige (od skoro i full opreme, ali zaista full), nikada u zivotu nisam seo pijan ni za volan ni za motorcikl, a zadnjih 10-tak godina cak uopste ne pijem, ni kap alkohola. E sad, sto se tice tog prekoracenja brzine, i tih mojih, kako kazes 15 minuta...ne radi se o 15 minuta, vec o skoro duplo sporijem vremenu za koje negde stizes ako se drzis propisa... Ogranicenja brzine su nerealna na nasim putevima. Na koliko mesta ti kod nas (sem autoputem, koji me uopste ne zanima, jer njime ne vozim) mozes da predjes 80?! Pa to je smesno...nemoj mi reci da si ti jedan od retkih koji tu brzinu ne prelaze...meni je to zaista smesno, jer ja sa mojim motorom od 100-0km/h stajem za smesno malo vreme i za smesno malu razdaljinu (a i vecina motora, pa i 10 godina starih, ima takve performanse)...e sad, prikolicar toliko natovaren da pri usponu od 2% ne moze da predje 40km/h, vec je nesto drugo...ali to ne vidim da iko zeli da sanckionise... Valjevo-Beograd. Taj put cesto prolazim i odlicno ga poznajem. Gradska zona Valjeva se poslednjih godina dosta prosirila i tu je po meni sasvim opravdano ogranicenje od 50km/h. Na deonici od Valjeva do Celija se prolazi kroz mnogo naseljenih mesta (Divci, Lajkovac...) te je i tu ogranicenje sasvim opravdano. Na ostatku puta mozes da vozis 80km/h. Za Ibarsku se zna vec, moze da se vozi sasvim pristojnom brzinom. Zaista ne vidim nikakav problem u ogranicenjima za celu tu trasu, pogotovo sto policija vecinom tolerise neka pristojna prekoracenja brzine. Gde je problem? Koliko bi po onim krivinama i pored kuca gde zive ljudi trebalo po tebi da se vozi? Da li bi ti kao otac nekog deteta koje tu zivi odobrio to "ogranicenje" brzine? Ogranicenja na ibarskoj nisu ni blizu 80km/h...vec 50/60km/h, jer se stalno prolazi kroz neka naseljena mesta...i garantujem ti da ako sednes u Beogradu u kola i postujes sve znakove (ne zaboravi da je na izlasku iz Beograda, potez od 15km ogranicen na 60km/h - one duple trake) neces stici pre dva sata u Valjevo ako postujes i sva ogranicenja na koja naidjes na putu. A ja necu da me policija "tolerise", i da se to njima na "dobru volju" (a znamo kakva je ona najcesce) ostavlja da o tome sude...hocu da zakonom/putem do drugacije bude uredjeno. A to sto njima magistralni put prolazi non/stop kroz naseljena mesta, i sto im je ogranicenje 60 svuda, to je stvarno problem. Mozda ulaganje u ogradu/nadvoznjake za pesake moze to da uredi, pre od ogranicenja brzine na 60km/h? I kao poslednje objasni mi ovo: Non stop se potenciraju losi putevi i PREMALA ogranicenja na njima? Trebaju nam velike dozvoljene brzine na losim putevima? Samo nemoj reci da nam trebaju dobri putevi Realnost je da nemamo 10-15 milijardi evra da bi nam putna mreza bila u perfektnom stanju. To znaci da se moramo prilagoditi ovome sto imamo, uz nadu da ce u dogledno vreme biti bolje. Ako tu nadu nemas...hm... ne bih bio u tvojoj kozi. Dokle god se budemo prilagodjavali "ovome sto imamo" i dokle god neki ljudi ovde budu smatrali da treba tako, i bice nam ovako kako je...Covece, nisam ja kriv sto oni silne pare od goriva i plina (a benzin nam je trenutno najskuplji u jugoistocnoj evropi), kao i pare od taksi za registraciju ne ulazu u puteve, vec kradu i krpe ko zna koje rupe u ekonomskom budzetu...Putarine su nam ubedljivo najskuplje u Evropi, zato stranci izbegavaju tranzit preko nase zemlje... Sta ti mislis, gde idu te pare? Na tim "putnim radovima" se najlakse dzora i pere lova...sta mislis sto Beograd drze redovno raskopan po 2-3 meseca u spicu saobracaja, a skidaju 3cm asfalta i nanose novi, bez odgovarajuce podloge, da bi to isto radili sledece, ili posle dve godine na istom mestu? Zato da bi narod imao utisak kako se nesto radi...i opravdanje za uzeti novac...Sto ne prihvatise onda onaj projekat za most kod Ade? Zato sto to konkretno kosta, i ne moze da se dzora... Ja ti lepo kazem, u odnosu na novac koji nam uzimaju svake godine, mi bi VEC trebalo da imamo bolje puteve...ako nista pristojno obelezene, ogradjene i sa pristojnim asfaltom...pa onda ne bi bilo razloga za tako moronska ogracnicenja brzine...takva bre ogranicenja nigde u Evropi nemas... Eto, to je moj odgovor, a vidim da je se vec neko potrudio da odgovori kako taj zakon sigurno nece resiti one koji stvarno krse zakon, vec prost narod koji nema vezu i nema koga da mu kaznu ukine. Gde ti zivis, ili gde si do sada ziveo, kada smatras da ce se odjednom sada taj zakon poceti dosledno i za sve primenjivati?! Pa prvo bi trebali da otpuste 90% murjaka da bi sve to profunkcionisalo... :D Stvarno ne znam gde ti zivis kad tako pricas...ja samo kazem da zakon u nasim uslovima nije primenljiv, i da se deluje na posledice, a ne na uzroke, sto je jako glupo resenje problema... I dalje tvrdim: ovaj zakon (ako bude usvojen) ce samo posluziti murjacima kao novi instrument zajebavanja postenog naroda...vidim da se tu dosta ostavlja "na procenu" milicajcima...nece doneti nista dobro, i oni koji su stvarno divljali i nisu postovali propise, nece ih postovati ni tada... Lako je postovati zakon koji je realno donesen, za realne uslove...a ovo je smehoteka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Januar 28, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan opet ce oni bez tablica da voze 200km/h, a mene ce za 60 po gradu da cimaju, tako je bilo, a tako ce i biti, ko mi je kriv kada sam prijavljen na adresi na kojoj stanujem, motor i auto su regularni na moje ime... I cesto dolazis u VOX,blizu pandurske stanice. Pa svi iz 14-te ti znaju motor. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Januar 28, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ko kaze da nas nema vise koji smo protiv toga? Koliko ti postova u ovom thread-u vidis da odobravaju zakon? ;D ;D Ako si i ostale zakljucke doneo na ovako cvrstim argumentima kao sto je broj postova na prethodnoj strani, onda ja ovde gubim vreme. Ocekivao sam od tebe jace argumente, sa kojim ces obrazloziti ovu recenicu: Potpuno te podrzavam u svemu sto si rekao, i mislim da se 90% ljudi u ovoj drzavi/ na forumu slaze sa tobom. Dakle, rekao si 90%. Ne 85 ili 93,4% Egzaktni su brojevi, ocekujem egzaktne podatke na nivou foruma, ne na nivou prethodne stranice! Sto ne pokrenes glasanje? Da vidimo hoces li doci do 90%? I ja sam za sprovodjenje kazni...u zivotu nisam na motor seo bez kacige (od skoro i full opreme, ali zaista full), nikada u zivotu nisam seo pijan ni za volan ni za motorcikl, a zadnjih 10-tak godina cak uopste ne pijem, ni kap alkohola. Super! Sto onda tebi smeta zakon? Treba da si srecan zbog njega, jer ce i drugi biti kao ti i bice manje nesreca na putevima. A da li je neko izgubio malo vremena na putu, potpuno je nebitno! Budzet Republike Srbije se sigurno nece napuniti od saobracajnih kazni. Inace, i ja prelazim preko ogranicenja, naravno, ko to ne radi? Ali ne radim bas u nekoj meri od koje bih morao da strahujem od policije. Sa njima sam u dobrim odnosima, imam obicaj da im mahnem kad prodjem pored patrole, isto kao sto radim i sa drugim motociklistom prilikom susreta. Vrlo sam zadovoljan kad vidim da mi odgovore, i mislim da sam time bar malo pomogao kolegi kojeg kasnije budu zaustavili. Malo, aili ipak mnogo vise nego sto cu postici pljuvanjem svakog pokusaja da se situacija sredi. Ogranicenja na ibarskoj nisu ni blizu 80km/h...vec 50/60km/h, jer se stalno prolazi kroz neka naseljena mesta.. Pa normalno. Ako vec prolazi kroz naseljeno mesto ne moze biti ogranicenje 100km/h! I da ne citiram ceo poslednji pasus. Vrlo tesko je bilo sta obrazloziti a da se covek ne dohvati politike, a to necemo ovde. Ipak, moram da kazem jedno. Moguce da su pare od putarina nekad nenamenski koriscene. Sada, u visestranackim uslovima "ona druga" strana bi jedva sacekala da objavi takve podatke. Zato ne verujem bas u price da pare idu u drugu stranu. Ali u puteve kod nas decenijama nije mnogo ulagano. a narocito u devedesetim. Poslenjih nekoliko godina je mnogo uradjeno, to niko ne moze da porekne. Pa setite se samo Ibarske nagistrale!! Ali, na dobro se covek brzo navikne, i zacas se zaboravi kako je bilo. Hvala Bogu, da je tako. Ipak, krajnje je nerealno ocekivati da se svi putevi mogu srediti tako brzo. I reci "neka SVE asvaltiraju pa cu postovati zakon" je jako detinjasto i ne zelim da diskutujem na tom nivou. Novi ZOBS donosi dosta novih stvari, koje su u praksi proverene u Evropi, verujem da se donosi iz najbolje namere a ne zarad popunjavanja budzeta. Znate onu recenicu: "Nemoj se pitati sta moze drzava da uradi za tebe, vec sta mozes da uradis za drzavu!"? Postujmo zakone, radimo vredno svoj posao a putevi ce se srediti. I dalje tvrdim: ovaj zakon (ako bude usvojen) ce samo posluziti murjacima kao novi instrument zajebavanja postenog naroda. Eh... ovo moram. "Posten narod" ne vozi 150km/h kroz naseljeno mesto. Za takve me nije bas zao. Svako je tvorac svoje sudbine, samo da u tu sudbinu ne povuce jos nekog sa sobom... Elem, iz dosadasnjeg dugogodisnjeg iskustva po forumima znam da te necu ubediti da promenis misljenje, kao sto ni ja svoje necu promeniti. Ove dve poruke su sasvim dovoljne da pojasnim svoje stavove o ZOBS-u pa se u dalju diskusiju necu upustati, mrzi me brate. Bicu tu kao urednik, a vama zelim srecu i ovde i na drumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Januar 28, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Zakon postoji da bi se krsio. ;D Ja nemam nameru da menjam navike. Prekrsaji koje ja pravim su uglavnom prekoracenje brzine, preticanje na punoj, preticanje kolone... U gradu sam do sada uglavnom postovao ogranicenja i pravila, ali na otvorenom nisam i niti cu, ma kakav oni zakon donosili. Ako jednog dana, ne daj boze, budem morao strogo da se pridrzavam svih pravila, pocepacu dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Januar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ko kaze da nas nema vise koji smo protiv toga? Koliko ti postova u ovom thread-u vidis da odobravaju zakon? ;D ;D Ako si i ostale zakljucke doneo na ovako cvrstim argumentima kao sto je broj postova na prethodnoj strani, onda ja ovde gubim vreme. Ocekivao sam od tebe jace argumente, sa kojim ces obrazloziti ovu recenicu: A gde su tebi argumenti na osnovu kojih tvrdis suprotno?! I ja sam za sprovodjenje kazni...u zivotu nisam na motor seo bez kacige (od skoro i full opreme, ali zaista full), nikada u zivotu nisam seo pijan ni za volan ni za motorcikl, a zadnjih 10-tak godina cak uopste ne pijem, ni kap alkohola. Super! Sto onda tebi smeta zakon? Treba da si srecan zbog njega, jer ce i drugi biti kao ti i bice manje nesreca na putevima... Ogranicenja na ibarskoj nisu ni blizu 80km/h...vec 50/60km/h, jer se stalno prolazi kroz neka naseljena mesta.. Pa normalno. Ako vec prolazi kroz naseljeno mesto ne moze biti ogranicenje 100km/h! E pa vidis zato mi smeta zakon...zato sto na "Magistralnom" putu kao sto je Ibarska ne mozes da vozis 100, koliko bi trebalo da mozes. Sto se tice naseljenih mesta, postoje ograde, fizicke i zvucne, i naravno nadvoznjaci/mostovi za prelaz pesaka...kao sto se to u civilizovanim zemljama radi... ... Novi ZOBS donosi dosta novih stvari, koje su u praksi proverene u Evropi, verujem da se donosi iz najbolje namere a ne zarad popunjavanja budzeta. Znate onu recenicu: "Nemoj se pitati sta moze drzava da uradi za tebe, vec sta mozes da uradis za drzavu!"? Postujmo zakone, radimo vredno svoj posao a putevi ce se srediti. Ja za moju drzavu placam necuvenu cenu registracije, poreza, i nameta na benzin i plin...malo li je?! A to da nije donet zbog popunjavanja budzeta, verujem, ali na to ce se svesti... I dalje tvrdim: ovaj zakon (ako bude usvojen) ce samo posluziti murjacima kao novi instrument zajebavanja postenog naroda. Eh... ovo moram. "Posten narod" ne vozi 150km/h kroz naseljeno mesto. Za takve me nije bas zao. Svako je tvorac svoje sudbine, samo da u tu sudbinu ne povuce jos nekog sa sobom... Pa ko je pominjao 150km/h kroz naseljeno mesto? Jesi ti to video negde da sam ja rekao? Takve stvari naravno da treba sankcionisati, ali ovde uopste o tome nije rec...ne razumem zasto iskrivljujes moje reci, i izvlacis iz konteksta, a imam utisak da jako dobro razumes ono sto pisem?! I dalje tvrdim da zakon nije za nase uslove, i da mnogo toga treba ispraviti u drzavi i na putevima da bi uopste imalo smisla primenjivati ga... Gde su sankcije za krsine koje se vuku putevima? Nisam video da je milicija zaustavila kamioncinu koja se jedva vuce 40km/h uz malenu uzbrdicu, i za sobom vuce kolonu od 3km...Taj kamion vozi nizbrdo/na ravnom 70-80km/h, sta mislis koliko mu treba da stane u slucaju da mu neko izleti? Sve nesto mislim da je ovaj zakon napravljen za takve (posebno kad se uzmu u obzir ogranicenja brzina), a ne za normalna i regularno opterecena vozila... Zasto se npr. ne odstranjuju sa puteva oni koji zadrzavaju saobracaj, voze previse sporo, sa neispravnim/pretovarenim vozilima, cice-vozaci od 70 godina,... Ja nesto ne videh da je milicija nekada zaustavila tako nekoga i kaznila ga sto za sobom vuce kolonu...da oni lepo voze 90-100 Ibarskom, ja ne bih uopste imao razloga da preticem kad negde podjem...nego opustencija, i voznja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam Dosad pratio ovu temu a vidim da su me pominjali u incidentu sa ministrom.... Prvo, ministar se kretao brzinom od 250km/h na delu puta gde je ogranicenje 120km/h, ja nisam licno prisustvovao dogadjao ali drugar (i on je motorista ali nebitno za pricu) jeste i gledao je kada se automobil prevrtao (centar sela je blizu) i sisao na auto-put i pomogao da se isti izvadi iz olupine, tada je i video sat koji stoji je ostao na 250km/h! Ukratko, dzip je udario u psa i leteo nekih 500 i vise metara da bi se zaustavio na ivici zaustavne trake u skroz suprotnoj traci auto-puta. Narednog dana je lokalna policija obilazila po celom selu raspitujuci se kome je nestao nemacki ovcar koji je prouzrokovao istu nesrecu. E, sad, ja se pitam ko je vise kriv: vlasnik psa kome je isti izasao iz dvorista u pola noci, putari koji nisu obezbedili ogradu oko auto-puta ili vozac koji da je postovao ogranicenje verovatno mogao da izbegne tragediju? Nesto ne znam da vozila pod pratnjom mogu u tolikoj meri da krse ogranicenja? Doduse to mogu i automobili sa dvocifrenim tablicama - ali to nije tako samo u zemlji Srbiji, to je SVUDA u svetu! Nigde zakon nije isti za SVE! Da se vratim na ZOBS, apsolutno ga podrzavam iako ce najteze pasti nama - sirotinji! Ogranicenje na putevima je kao i u vecini zemalja pa i u onim koje imaju mnogo bolji standard, bolje puteve i bolji vozni park! Dakle, to nije argument! Da je vozac tehnicki ispravnog audija pre dve godine postovao ogranicenje brzine od 50km/h na periferiji naseljenog mesta, brat bi mi i dalje bio ziv, mozda lakse povredjen a mozda bi se ta tragedija i izbegla! Neka mi neko onda kaze da zakon nije na mestu i da bi nam bolje bilo sa vecim ogranicenjima ili uopste bez ogranicenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu, a da se ne uključim u ovu gungulu koja je nastala... Mislim da bi trebali svi zajedno malo da spustite lopticu... Opštepoznata je stvar da donošenje zakona ide sporo, veoma traljavo i uglavnom ima dosta rupa. Rupa u koje nekom čudnom zgodom upadnu samo oni koji imaju četvorocifrene tablice, mame, tate i ostale rođake, kao i "moćne prijatelje u sjenci"... Znam da najviše boli kada se neko drugi provuče onuda kuda i ti možeš da prođeš, ali postoji selekcija i podjela na podobne i nepodobne za progledanje kroz prste. Ne znam da li se sjećate kada su donošene uredbe (zakoni, koji li već vrag) o službenim vozilima. Jedan od članova je propisivao, ako me sjećanje dobro služi, da će samo službena vozila sa službenim tablicama (dake, vojska, milicija, vatrogasci i hitna pomoć), moći da imaju i da koriste rotacije. Koliko vidim, do dana današnjeg se ništa nije izmjenilo. Sve je ostalo isto. Lažem, povećao se broj vozila sa četiri broja na tablicama. Glede zakona... Možda ne bi bilo loše da se ne pljuje odmah u startu po novom zakonu, jer smatram da ima više pozitivnih nego negativnih strana, kao i da počinje da djeluje od početka lanca - obuke u autoškolama. Ipak, ono preko čega ne mogu da pređem jeste to da se taj zakon primjenjuje samo na građane, ostali ostaju nedodirljivi. To je problem koji će u nekom vremenu morati da vidi rješenje, nama ostaje samo da čekamo jer tu ništa ne možemo da uradimo. Povodom toga, mala pričica koju je većina ljudi zaboravila, a bila je i u novinama. Njemački kancelar Helmut Kol (čini mi se, ali je sigurno jedan od kancelara) je platio kaznu zato što je po autobanu vozio 250, zato što je žurio sa ženom (ili kod žene) u bolnicu... A pandur mu je rekao da zbog položaja na kome je može da traži službenu pratnju i da tako stigne u najkraćem roku i najbezbednije. Onda ga je pod sirenom i rotacijom otpratio tamo kuda je krenuo. Poenta je da je Kol platio kaznu, a na to ćemo mi da čekamo... Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8888 Napisano Januar 29, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan slazem se sa sstrujom. bas sam i ja hteo nesto slicno da napisem. Ali dodao bih i to da se veliki novac obrce na te puteve, da bi zakon bio validan i po evropskim standardima, trebalo bi i da infrastruktura to zadovoljava. Oni bre istu ulicu asfaltiraju tri puta!!! Meni su moju ulicu asfaltirali pre dve nedelje, nov asfalt, komsinica pita tamo nekog glavnog zasto to rade kada moraju da se menjaju vodovodne cevi, ovaj kaze, da , ali tek posle februara!!! Neko stavi umesto 20 cm asfalta koji ce u mojoj maloj ulici da traje preko 20 god tek 3-4 cm, onda je opet razlupa, opet asfaltira i tako u krug. Umesto jos jedne trake na ibarskoj, imamo renoviranje istih ulica po par puta u godini. Ta jedna traka i da je ogranicenje svuda 60, stizao bi do Valjeva za manje od dva sata jer te niko ne bi kocio usput, da ima nadvoznjaka za pesake, ogranicenje 100 km, trebalo bi ti nesto vise od sat vremena, nigde ne bi bilo zastoja. A signalizacija, zamislite fluorescentne linije na putu, pa svetlece stubice i one male "zabice", pa bre bez farova da vozis, na poziciji. A ne sad, neka kisa i magla i ibarskom ne mozes da se vratis kuci, vozim napamet jer znam put. Ajd, toliko od mene, da ne smaram vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Januar 29, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem toliko u odredbama koliko u primeni zakona!!! Tesko da policajac sa niskom platom nece uveliko zloupotrebljavati sluzbeni polozaj i maltretirati narod, pa njima je sekira pala u med. Svi znamo da je prosecan policajac u Srbiji podlozan korupciji i drugim sumnjivim radnjama!!! Morali bi da menjamo bar polovinu sluzbenih lica koji treba da primenjuju ovaj zakon, jer nije isto da li policajac prima 2-3000 evra, ili 300 evra, sta mislite, ko ce biti podlozniji korupciji? Ja sam za strogu primenu zakona, ali da vazi za sve, a ne kao do sada, vazi se, ali za sirotinju :-\ Siguran sam da se vecina policajaca ne raduje zakonu i drakonskim kaznama radi povecanja bezbednosti, vec radi punjenja licnog budzeta :o ;D ;D A mi prosecni vozaci, pa mi ne spadamo u te vukove, nego smo na drugoj strani ;D :D Spremite se za sisanjeeeee ;D :o :-\ :-X :'( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...