losmi 231 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu da upalim svoju masinu,akumulator sam drzao u sobi i kad sam probao da ga upalim nije hteo,pa sam probao na kablove i to nije htelo,onda sam odneo i napunio ga,i tada nije hteo,pa ponovo probao na kablove i nije hteo,ne znam sta da radim,deluje mi da je do akumulatora,jel nece ni da upali svetla,ali mi cudno sto posle punjenja i kablova nece da upali,samo se cuje onaj glupi zvuk trrrrr kad probam da ga upalim,ni da zavergla,ne znam sta da radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec poveze kablovima onda nema veze kokav je tvoj akumulator, narocito ako prespojis sa automobilom odnosno sa vecim akumulatorom. Proveri kontakte na klemama, automatu alnasera i alnaseru, mozda se javio oksid preko zime i sada nemaju kablovi dobar kontakt. Takodje proveri i minus zicu, odnosno mesto gde je agregat "zamasen"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Mart 10, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan da nisi pobrkao polove na žicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan da nisi pobrkao polove na žicama Onda se valjda ne bi culo ono ZZZZZ? Meni je to ZZZZZ bilo kad nisam stegao kleme kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Mart 10, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Koji je napon na aku? Cuje se relej(automat) anlasera. Moglo bi probati zaobici relej(automat), okrenes kljuc u kontakt poziciju, + na anlaser - na masu, da vidis dal ce da zavergla tj bar da se javi. Ako se javi nevalja relej. Nego prvo da mi vidimo koji je napon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1796 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu da upalim svoju masinu,akumulator sam drzao u sobi i kad sam probao da ga upalim nije hteo,pa sam probao na kablove i to nije htelo,onda sam odneo i napunio ga,i tada nije hteo,pa ponovo probao na kablove i nije hteo,ne znam sta da radim,deluje mi da je do akumulatora,jel nece ni da upali svetla,ali mi cudno sto posle punjenja i kablova nece da upali,samo se cuje onaj glupi zvuk trrrrr kad probam da ga upalim,ni da zavergla,ne znam sta da radim druže skoro sigurno je "rika-vela" akumulator....akumulator nema više kapaciteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan i meni se cini da je akumulator,sve sam dobro spoijo,nego me buni sto nece na kablove kad ga povezem sa kolima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1796 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan i meni se cini da je akumulator,sve sam dobro spoijo,nego me buni sto nece na kablove kad ga povezem sa kolima.... Pregledaj i masu (minus pol) od akumulatora do motora....koji put se desi, da je oksidirao spoj,pa nema dobrog kontakta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan pa jebem li ga,kola pale bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 11, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Jbg sad ne znam kako da objasnim ovo... Znas oni srafovi sto pritezu klemu od motora na onaj bakarni nastavak koji ide na olovni deo akumulatora. E ti srafovi slabo ili uopste ne provode struju! Kada merim unimerom napon preko njih bude mi 0.00 a kad merim dole na bakarnom da kazem prikljucku ili direktno na olovu onda bude 12.5V-12.6. Znaci proveri da ti mozda ti srafovi nisu izolatori pa zbog toga nece preko kola da pali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 11, 2011 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i drugi dele moje misljenje, proveri sve spojeve plus i munis kablova i ocisti od oksida pa pokusaj onda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Mart 11, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Kreni ispočetka i izmeri napon na akumulatoru od motora, onda ošmirglaj malo kleme, i proveri masu. Ne znam koliko da je mrtav akumulator kad ga povežeš kablovima za taj drugi iz auta morao bi da upali. Još jednom dobro proveri kontakte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...