Jump to content

Moto Zajednica

problem oko paljenja posle zimskog sna

Recommended Posts

• Zainteresovan, 518 postova

ne mogu da upalim svoju masinu,akumulator sam drzao u sobi i kad sam probao da ga upalim nije hteo,pa sam probao na kablove i to nije htelo,onda sam odneo i napunio ga,i tada nije hteo,pa ponovo probao na kablove i nije hteo,ne znam sta da radim,deluje mi da je do akumulatora,jel nece ni da upali svetla,ali mi cudno sto posle punjenja i kablova nece da upali,samo se cuje onaj glupi zvuk trrrrr kad probam da ga upalim,ni da zavergla,ne znam sta da radim :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1714 postova

Ako vec poveze kablovima onda nema veze kokav je tvoj akumulator, narocito ako prespojis sa automobilom odnosno sa vecim akumulatorom. Proveri kontakte na klemama, automatu alnasera i alnaseru, mozda se javio oksid preko zime i sada nemaju kablovi dobar kontakt. Takodje proveri i minus zicu, odnosno mesto gde je agregat "zamasen"...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

da nisi pobrkao polove na žicama :stabre:

Onda se valjda ne bi culo ono ZZZZZ?

Meni je to ZZZZZ bilo kad nisam stegao kleme kako treba :takoje:

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Koji je napon na aku? Cuje se relej(automat) anlasera. Moglo bi probati zaobici relej(automat), okrenes kljuc u kontakt poziciju, + na anlaser - na masu, da vidis dal ce da zavergla tj bar da se javi. Ako se javi nevalja relej.

Nego prvo da mi vidimo koji je napon?

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

ne mogu da upalim svoju masinu,akumulator sam drzao u sobi i kad sam probao da ga upalim nije hteo,pa sam probao na kablove i to nije htelo,onda sam odneo i napunio ga,i tada nije hteo,pa ponovo probao na kablove i nije hteo,ne znam sta da radim,deluje mi da je do akumulatora,jel nece ni da upali svetla,ali mi cudno sto posle punjenja i kablova nece da upali,samo se cuje onaj glupi zvuk trrrrr kad probam da ga upalim,ni da zavergla,ne znam sta da radim :)

druže skoro sigurno je "rika-vela" akumulator....akumulator nema više kapaciteta.

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

i meni se cini da je akumulator,sve sam dobro spoijo,nego me buni sto nece na kablove kad ga povezem sa kolima....

Pregledaj i masu (minus pol) od akumulatora do motora....koji put se desi, da je oksidirao spoj,pa nema dobrog kontakta.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Jbg sad ne znam kako da objasnim ovo... Znas oni srafovi sto pritezu klemu od motora na onaj bakarni nastavak koji ide na olovni deo akumulatora. E ti srafovi slabo ili uopste ne provode struju! Kada merim unimerom napon preko njih bude mi 0.00 a kad merim dole na bakarnom da kazem prikljucku ili direktno na olovu onda bude 12.5V-12.6.

Znaci proveri da ti mozda ti srafovi nisu izolatori pa zbog toga nece preko kola da pali :stabre:

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Kreni ispočetka i izmeri napon na akumulatoru od motora, onda ošmirglaj malo kleme, i proveri masu.

Ne znam koliko da je mrtav akumulator kad ga povežeš kablovima za taj drugi iz auta morao bi da upali. Još jednom dobro proveri kontakte.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja