acim 766 Napisano Mart 9, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo loše vesti za špansku industriju. Samo mesec i po dana nakon što je Yamaha objavila da zatvara fabriku u Španiji, oglasio se i Piaggio vešću da zatvara fabriku Martorelles u Barseloni, odnosno da izmešta proizvodnju u Italiju. Derbi je osnovan ranih 20-tih godina, a vlasništvo Piaggia je postao 2001. godine. Uzrok ovog zatvaranja je navodno pad prodaje skutera u Španiji. Trenutna nezaposlenost u Španiji je 21%, a ovo novo otpuštanje radnika Derbija, kao i povezanih isporučioca opreme uticaće na novo povećanje stope nezaposlenosti. http://www.twowheelsblog.com/post/6077/piaggio-to-close-derbi-plant-in-spain Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Mart 9, 2011 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Oni stavili akcenat na proizvodnji skutera, a mislim da im je mnogo bolje bilo da su nastavili da razvijaju Sendu i da su ostavili 2T agregate ili da su ubacili neki od bar 400ccm 4T. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13093 Napisano Mart 9, 2011 Ne silazi, 7449 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema vise buducnosti u 2T, sve se to iskorenjuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Mart 11, 2011 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mi je krivo kada se ovako nešto desi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Prošlog leta sam bio u Barseloni. Tamo su skuteri i motocikli sastavni deo kulture. Na skuteru se može videti i fancy riba od 20-tak godina, poslovna žena u 40-im i baba u 60-im kako vozi ceger sa pijace ! O motorima koje voze muškarci nema potrebe pisati. Kada jedno tako jako tržište nema prodaju znači da je katastrofa ! Žao mi je što je dotle došlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...