Jump to content

Moto Zajednica

Koliko goriva pije tvoj motor

Recommended Posts

• Ne silazi, 2183 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Evo ja sa 600ccm pa lažem,al ovi sa hiljadarkama,pa oni tek masno lažu,ej 6,5l,ma ajde.A koliko vidim sve rođeni trkači,i konstantno drže motor u crveno.......samo neznam po kojim putevima.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7383 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Meni je Nindza ZX-9R trosila oko 6,5 litara sa osrednjom voznjom, naravno, vozio sam je brze nego Bandita, ali mnogo znaci kad krenes u preticanje pa ne moras da razmisljas u kojoj si brzini i u kojim obrtajima i ne moras da saltas brzinu-dve dole... vec samo zavrnes gas i ooooode zelena raketa :D 

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica

Motosprint magazin je malo detaljnije testirao potrosnju motora koja su testirali. 

Po njihovim brojkama mozemo zakljuciti da:

Honda NSR 125F sa dvotaktnom masinom trosi od 2.7 litra do 7.3 litra na 100km.

Kawasaki ZZR 600 trosi od 3.8 litra do 12.2 litra na 100km

Kawasaki ZZR 1100 trosi od 4.5 litra do 14.1 litra na 100km

Tad su ti motori bili novi i ispravni a mozete i primetiti da ZZR 600 trosi 0.4 litra ulja na 100km dok ZZR 1100 0.3 litra i ako se radi o novim motorima tih godina.

Po ovome se moze zakljuciti da smo badava ulazili u raspravu i da potrosnja najvise zavisi od toga kakve signale vas mozak salje vasoj desnoj ruci. Zato zelim i sada cu da velim da se ispricavam svakom kog sam napadao da nije u pravu sto se tice potrosnje njegovog motocikla ili ti njegove ranjene zveri (ranjenu zver zovem motor za 4 cilindra u liniji). Zdarova.

image.png.8fbccc046c5f1236a8bc092a28a2505e.png

image.png.6455f4a391e79afbfc1e8c680351ab9b.png

image.thumb.png.7c2cf576a121b0f8e1774d40310b7bfc.png

• Sviđa mi se 2

Tajna male potrošnje kod velikih 1000ccm motora je što nemoraš da ga zavrćeš ko manijak da bi išao brzo, mašina od 150ks ide 100kmh na leru, 150kmh može komotno ceo dan i noć, tek sa 200kmh počinje da se napreže, sa 250kmh pre će vozač da se umori nego mašina, 

tako da ako voziš legalnim brzinama po propisu iznenađujuće je koliko razumna potrošnja može da bude sa tako nerazumno jakim mašinama.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 3

• Drug član, 485 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 23 sati, Disko Nindža je napisao:

Tajna male potrošnje kod velikih 1000ccm motora je što nemoraš da ga zavrćeš ko manijak da bi išao brzo, mašina od 150ks ide 100kmh na leru, 150kmh može komotno ceo dan i noć, tek sa 200kmh počinje da se napreže, sa 250kmh pre će vozač da se umori nego mašina, 

tako da ako voziš legalnim brzinama po propisu iznenađujuće je koliko razumna potrošnja može da bude sa tako nerazumno jakim mašinama.

Znaci velicina je bitna, tj zapremina:).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1021 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Ja sa mojom potrosnjom na Bandita 80-100 km vozim 5 tom, to je oko 5-6k rpm. 110-130 6 tom brzinom. Potrosnja oko 5.5l/100 km. Kad ga davim, tad mu je potrosnja 4.5 l- 5. A agresiva, ume da bude zedan 7-8l. E sad, niksd ga nisam u crveno terso i razvlacio top speed. Kontam da tako trosi 5 koka kola. 

• Drug član, 918 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016

Koliko km prelazite sa potrošnjom od 6.5l? Svaki put kad sam na 1 crti odem na pumpu, poslednji put sam sipao 13.7l do vrha, znači imao sam još nekih 5l u rezervoaru, to je valjda još 50ak km? Ne bih da rizikujem da ostanem negde bez goriva, a baš me zanima koliko tačno mogu da pređem.

pre 36 minuta, blackmore je napisao:

Koliko km prelazite sa potrošnjom od 6.5l? Svaki put kad sam na 1 crti odem na pumpu, poslednji put sam sipao 13.7l do vrha, znači imao sam još nekih 5l u rezervoaru, to je valjda još 50ak km? Ne bih da rizikujem da ostanem negde bez goriva, a baš me zanima koliko tačno mogu da pređem.

Ako vozis GSX650F kao sto pise onda sa jednim rezervoarom mozes da predjes 292km

Naravno ako je potrosnja 6.5 litra a rezervoar ima 19 litra kao sto pise u specifikaciji. Sto znaci svaki put kad predjes 250km stajes na prvu pumpu na koju naidjes.

Promenio član Nemanja Petrovic
  • Hvala 1

Pre 7 sati, Zarkela je napisao:

Ja sa mojom potrosnjom na Bandita 80-100 km vozim 5 tom, to je oko 5-6k rpm. 110-130 6 tom brzinom. Potrosnja oko 5.5l/100 km. Kad ga davim, tad mu je potrosnja 4.5 l- 5. A agresiva, ume da bude zedan 7-8l. E sad, niksd ga nisam u crveno terso i razvlacio top speed. Kontam da tako trosi 5 koka kola. 

Ne znam odakle ti da se tako vozi, ali NEMA potrebe da ga voziš u petoj brzini 80-100kmh, to nije davljenje, komotno ga ubaci u šestu i ne sekiraj se.

Brzinom 80-100kmh voziš petom samo ako je si na nekom usponu.

Banditov agregat je vrlo elastičan, s obzirom da su mu skinuli 10ks naspram "GSXF600 Katana" modela čiji agregat koristi, i sa tim manjkom snage u visokim obrtajima su mu malo ispeglali niži režim obrtaja.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX

Bandit 1200ccm - na otvorenom 80-140kmh potrošnja oko 6, ide lagano i na 7.

Freeewind 650 ccm - od 4 do 5,5l.

• Sindikat Samostalni Jahač, 368 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36

Honda VFR RC36 prosek 5,7l/100km kombinovane vožnje (podatak iz aplikacije Fuelio) unosim svako sipanje goriva poslednje 2,5 godine 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC

Da se malo našalim (mada su podaci tačni). 

Super Soco TC (verzija sa jednom baterijom): 

• gradska vožnja, bez suvozača: 3,5kWč na 100km
  • gradska vožnja, sa suvozačem: 4kWč na 100km

Nema vangradske vožnje, pošto ne dobacuje van grada :) 

Po fabričkim podacima domet je 60-100km (realno 65-70km, bez suvozača) sa standardnom fabričkom baterijom (a može se dodati baterija, ili se fabrička zameniti jačom, što domet povećava 2-4 puta... ali ovakav zahvat dosta košta).

U novcu, to ispada 5 do 40 din na 100km, u zavisnosti da li je u pitanju zelena ili plava zona, viša ili niža tarifa.

Promenio član MrD
  • Sviđa mi se 4

• Drug član, 485 postova

Izvini, al elektrosokocalo ne bih vozio ni za dzabe. Licno mi je motor uzivanje, a neke stvari se ne mogu izmeriti kesom.

• Sviđa mi se 1

Čemu takav komentar? 

I meni je za uživanje. 

Nisam ga kupio zbog niskih troškova goriva, već zato što mi se dopao takav moped (B kategorija) za po gradu. 

Tema se zove "Koliko goriva pije tvoj motor", pa ja takav i post. 

• Sviđa mi se 4

pre 32 minuta, MrD je napisao:

Čemu takav komentar? 

I meni je za uživanje. 

Nisam ga kupio zbog niskih troškova goriva, već zato što mi se dopao takav moped (B kategorija) za po gradu. 

Tema se zove "Koliko goriva pije tvoj motor", pa ja takav i post. 

Verovatno takav komentar zato sto je iskren. Nisam ni ja ljubitelj el. vozila ali bi za grad rado uzo zbog troskova  i odlicnog obrtnog momenta od samog pocetka. Al da budem i ja malo iskren. Ni ja nebi uzo sokocalo koje on vozi. Coperi su za mene jedini tip motora koji nema svrhu. Teski, neokretni, uzasna zastita od vetra, uzasna udobnost, uzasne kocnice, uzasno nestabilni, jedva idu a i bolje sto jedva idu jer posle 90 km/h ti motori se ponasaju uzasno. Jedino sto neki coperi lepo izgledaju i imaju taj gromoviti zvuk koji moze imati i bilo koji drugi tip motora sa v2 agregatom. Cak i taj Super Soco ima svrhu. Da bude jeftin i odlican za grad a coper nema nikakvu. 

P.S zaboravih da pomenem i uzasne vibracije. Tolike da ti se srafovi odvijaju a ruke trnu i posle 2 dana nakon voznje.

Promenio član Nemanja Petrovic

Verujem da je tako kako pišeš.... ali možda je svrha čopera baš to - da atraktivno izgleda :) 

Sve je stvar perspektive. 

Ja sam tek skoro (i u kasnim 40tim) kupio svoj prvi motorčić (i baš mi je drago zbog tog, dopada mi se taj svet). 

Moja pespektiva: 

Oduvek sam voleo da pogledam motor. I onaj koji možda ne bih nikada vozio. 

Okrenuti se za lepim motorom je isto kao i okrenuti se za lepom ženom, sličan osećaj zadovoljstva i divljenja. 

E sad, možda nije moj tip, možda takav motor (takvu ženu) nikada ne bih kupio (tj. smuvao/oženio), možda mnogo troši, možda je nepouzdan(a), dolazi iz baš loše firme (porodice)... ali to ne menja pristup. 

Izvinjavam se zbog off-topica i neću više! ;)

Promenio član MrD
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 485 postova
Pre 6 sati, Nemanja Petrovic je napisao:

Verovatno takav komentar zato sto je iskren. Nisam ni ja ljubitelj el. vozila ali bi za grad rado uzo zbog troskova  i odlicnog obrtnog momenta od samog pocetka. Al da budem i ja malo iskren. Ni ja nebi uzo sokocalo koje on vozi. Coperi su za mene jedini tip motora koji nema svrhu. Teski, neokretni, uzasna zastita od vetra, uzasna udobnost, uzasne kocnice, uzasno nestabilni, jedva idu a i bolje sto jedva idu jer posle 90 km/h ti motori se ponasaju uzasno. Jedino sto neki coperi lepo izgledaju i imaju taj gromoviti zvuk koji moze imati i bilo koji drugi tip motora sa v2 agregatom. Cak i taj Super Soco ima svrhu. Da bude jeftin i odlican za grad a coper nema nikakvu. 

P.S zaboravih da pomenem i uzasne vibracije. Tolike da ti se srafovi odvijaju a ruke trnu i posle 2 dana nakon voznje.

Moras da probas pa da komentarises. Vozio naked, sport touring, super sport a sad sto bi rekli back to the basic. Te price o odvrtanju srafova su vecinom o jednoj kultnoj marki, tako da ako nisi vozio taj tip motora ne pricaj napamet. Jedva idu, komentarise vozac Bandita:ph34r:, ulepsa mi dan.

PS-uzeo, uzo je grcka rakija od grozdja.

Promenio član vex
  • Haha 1

pre 37 minuta, vex je napisao:

Moras da probas pa da komentarises. Vozio naked, sport touring, super sport a sad sto bi rekli back to the basic. Te price o odvrtanju srafova su vecinom o jednoj kultnoj marki, tako da ako nisi vozio taj tip motora ne pricaj napamet. Jedva idu, komentarise vozac Bandita:ph34r:, ulepsa mi dan.

PS-uzeo, uzo je grcka rakija od grozdja.

Od nakeda sam vozio/probao Bandit 400, Bandit 600, Bandit 650, CB 400, Speed 150, CBX550F

Od sportkih CBR 900RR SC28, CBR 1000RR 2015, Yamaha R6 2002, ZZR 250, VFR 750, Mito 125, CBR 125R, NSR 125, Panigale 959.

Od copera Rebel 125, CM125, Shadow 600, Iron 883, Shadow 750 RS i neki suzuki od 800 kubika ali mislim da nije Marauder

Od enduro/kros/supermoto  DT 50, KMX 125, Apollo rx 250, Dominator 500, KLE 500, DR 350

Od skutera mnogo kineskih od 50cc, Burgman 400 par primerka razlicitih generacija, Malaguti Spidermax 500.

Od mopeda. Sachs madass 50, APN 4 i 6, T14, A35 i electronic 90

Od el. skutera. Samo jedan ali ne znam marku niti me je zanimalo.

Sigurno sam probao preko 50 razlicitih modela i imam iza sebe preko 150.000km iskustva na motorima i mogu da procenim koji je tip za mene. A to su sportski i naked motori. Imao sam u planu da kupim copera za grad ali kad sam ih probao shvatio sam da bi se rado odrekao stila koji imaju jer taj motor nije ni za grad, ni za otvoren put, ni za autoput a ni za stazu. Dobri su jedino da ih stavis na zid kao ukras i to je to. Ali posto ti vozis copera a ja sam samo obican vozac Bandita voleo bi da mi kazes koje su prednosti copera?

• Drug član, 485 postova

Vidim da traktori koji jedva idu nisu za tebe, postujem. Ali posle dvadeset godina voznje, ponovo ucim da vozim I uzivam u tome. Vozim se samo zbog osecaja , bez cilja. Presao vise za mesec nego za celu proslu godinu. A da je bandit udobniji od copera, pa tesko. O SS masinama I da ne govorim. A I'ma I onih koji mogu da idu, du, u...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T
On 12.8.2022. at 23:23, vex je napisao:

Te price o odvrtanju srafova su vecinom o jednoj kultnoj marki

Otkad je nama Loktajta plavog nemamo više nikakvih problema :) 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja