Jump to content

Moto Zajednica

Kocione plocice.Nisin ili Carbon lorena ili ...?

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova

U dilemi sam koje plocice napred da stavim na Suzuki K2.

Da li neko zna gde se mogu nabaviti kod nas Lucas plocice za motocikle,bilo ih je u onom Motocentru koji je sad zatvoren ili negde preseljen.

Ako neko zna da je preseljen neka kaze.

P.S. Interesuju me licna iskustva sa plocicama.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R

Trenutno na motoru imam nissin sintered. I mogu da ti kazem da su fenomenalne,mozd malo cvile ali zato koce bez greske :)

Moja topla preporuka!!!! ;)

• Svrati ponekad, 116 postova

Trenutno na motoru imam nissin sintered. I mogu da ti kazem da su fenomenalne,mozd malo cvile ali zato koce bez greske :)

Za R-ove, samo Nissin i nema greške

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

ni ja nisam nešto oduševljen sa CL. imaju u guevari neke 5+ pločice baš za rr pa se raspitaj i oko toga.

Lucas na ZZR-u katastrofalno iskustvo moga kuma. CL dobro koče ali se čuju, Brembo i Nissin BEZ GREŠKE!!!

• Svrati ponekad, 430 postova

Postoje dve vrste i tri tih plocica,ako stavis trkacke onda mora da se zagreju a u seriskoj/drumskoj voznji je to tesko tako da te kocnice slabo koce dok se nezagreju.Znaci dovoljne su CL-A3+ NISSIN ima isto tako 6 vrsta plocica..Nabavljam i jedne i druge

• Svrati ponekad, 213 postova
  • Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R

Mislim da koristimo iste plocice ???

Uzmi nissin sintered i uzivaj ;) imas ih u KDMu i kostaju 35e po disku

• Drug član, 1854 postova

Lucas na ZZR-u katastrofalno iskustvo moga kuma. CL dobro koče ali se čuju, Brembo i Nissin BEZ GREŠKE!!!

ehh, ja se dogovorim sa čovekom da mi nabavi prednje nissin a zadnje CL, i on donese obrnuto - CL napred nissin pozadi, ove stare ostale na manje od milimetar, lepo vreme, frka sa slobodnim vremenom i na kraju sam uzeo tu varijantu. CL koče ali kao što rekoh nisam baš oduševljen, treba da zamenim creva i stavim teflon ovih dana pa da vidim razliku.

gde imaju brembo pločice kod nas?

• U prolazu, 30 postova

Ja sam radio servis pre dva dana i po savetu Evil_Zo-a na prednjoj kocnici stavio fabricke plocice koje su bile ujedno i najskuplje(trebalo bi da garantuju najvecu bezbednost) Znaci samo ono sto fabrika(firma) preporuc...

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Sta kazete za Ferodo sinter plocice? Ja sam stavio na yamahu i prezadovoljan sam kako koce.

...ne znam... da vidimo koliko će da potraju??

• Zainteresovan, 953 postova

Postoje dve vrste i tri tih plocica,ako stavis trkacke onda mora da se zagreju a u seriskoj/drumskoj voznji je to tesko tako da te kocnice slabo koce dok se nezagreju.Znaci dovoljne su CL-A3+ NISSIN ima isto tako 6 vrsta plocica..Nabavljam i jedne i druge

Mene interesuju oznake tih nissin plocica posto bih trebao uskoro da ih pazarim. Znaci neka varijanta za brzu drumsku voznju jer na stazu necu a bitno mi je da koce dobro kad su hladne jer necu da pazim na to da moram da ih dovedem na odredjenu temperaturu. Naravno da budu u skladu sa performansama mog motora (145 konjskih snaga i 235 kila) koje su vrlo sportske. Preporucite, navedite sve vrste i oznake sa objasnjenjem sta je sta ako je moguce. Hvala unapred.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Pitaj Stronsera za savjet,a čovjek ima šta reć,ima i i dobru ponudu pločica ( naravno i podebelo iskustvo ).

Ja sam imao Nissin i bio sam zadovoljan,ali ne previše. Dobro koče,dobro "upijaju",dobro se doziraju

ali nemaju potrebnu silinu za zatjevniju  ( oštriju ) vožnju.

Za takvu vožnju bolje su mi legle EBC HH.Sa njima bi  trebalo biti pažljiv, HLADNE NE KOČE NIKAKO,ali ne možeš ih pregrijati,

čak i poslije mnogo uzastopnih kočenja na jakim nizbrdicama rade bez greške.

Trebalo bi pogledati i testove,neke pločice koje dobro obavljaju posao "jedu diskove",pa...

"Normalnim" ljudima bih preporučio isključivo fabričke pločice.To je,najčešće, najbolji odnos dobrog kočenja i dugotrajnosti.

Nisu , bez razloga, često i skuplje od nekih "navikanih" firmi.

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

gde imaju brembo pločice kod nas?

Brembo plocice su jako tvrde i ima da ti oderu disk.

Kad sam kupio motor na njemu su bile brembove plocice, i odma sam ih promenio iako nisu bile za menjanje.

Napred sam stavio Carbonare, a nazad lukas.

Mislim da je cena zadnjih oko 20e, a prednjih oko 30!?

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

I ja sam nedavno stavio Nissin i stvarno cvile, ne bas malo. Ali grizu.

• Drug član, 1261 postova

ne gledaj raspored već gledaj bodove, sve su tu negde, pa ispade da sve valjaju. A Carbon Lorain prve, za moj ukus te koje su gore navedene kao najbolje moraju da se ozbiljno zagreju, ali predpostavljam da su ih sve testirali dobro zagrejane.

Naravoučenije: NEVERUJ NEMAČKIM ČASOPISIMA, POŠTO JE TAMO BMW NAJBOLJI MOTOR, PORSCHE NAJBOLJA KOLA, A LOWENBRAU NAJBOLJE PIVO.

• Drug član, 816 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

ne gledaj raspored već gledaj bodove, sve su tu negde, pa ispade da sve valjaju. A Carbon Lorain prve, za moj ukus te koje su gore navedene kao najbolje moraju da se ozbiljno zagreju, ali predpostavljam da su ih sve testirali dobro zagrejane.

Naravoučenije: NEVERUJ NEMAČKIM ČASOPISIMA, POŠTO JE TAMO BMW NAJBOLJI MOTOR, PORSCHE NAJBOLJA KOLA, A LOWENBRAU NAJBOLJE PIVO.

cene su u funtama ,a carbone je francuska firma ??? ::)

• Svrati ponekad, 416 postova

cene su u funtama ,a carbone je francuska firma ??? ::)

Ma sve je to EU  ;) ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja