boki.64 1953 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuju me ovakve, letnje jakne (na pr.): http://www.polo-motorrad.de/en/air-mesh-jacke-34865.html Verujem da mesh jakne nisu tako upotrebljive kao obicne jakne sa lufterima. Medjutim kada je vreme toplo i bez uslova za neku kisu, predpostavljam da je u njima prijatnije. Pa, ako je neko imao iskustva sa njima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5988 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne malo već su nemerljivo bolje od jakne sa lufterima a još ako pružaju dobru zaštitu (protektori na leđima, ramenima, laktovima) onda su pun pogodak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Mart 4, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Ja mesh iskljucivo nosim po gradu, na otovrenom putu nikad. Probao i mnogo vise mi prija otovren lufter nego mesh, kada vozim duze bez stajanja. Doduse 1000 ludi 1000 cudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5988 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I mislio sam na svakodnevnu gradsku vožnju na + beskonačno stepeni, tu je meš pobednik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Mart 4, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Mart 4, 2011 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Nakon par godina isprobavanja, ja sam se definitivno odlučio za mesh kombinaciju. Kada je jako toplo, u dobroj mesh jakni mi je prijatnije nego bez jakne, jer vetar ne duva direktno u tebe (ne "suši te", ne znam kako da se izrazim, jbga), a opet si ceo proluftiran. Ako ima dobru vetronepropusnu skidajuću postavu, kao Alpinestars Airflo koju sam imao (čini mi se da ta koju si postavio ima takvu postavu), vrlo je upotrebljiva i na nižim temperaturama. Naravno, nije za zimu...mada, sada sam uzeo Revit Scirocco, 3/4 mesh koji ima vetronepropusnu i termo postavu, i čini mi se da može i po (relativno) hladnom vremenu da se nosi, korisno za vožnje preko planina do mora recimo, kada su temperaturne razlike velike. Imao sam i jakne sa lufterima, ali mi je mesh daleko bolje rešenje za toplo vreme. Ali, kao što Zool reče 1000 ljudi 1000 ćudi, a zavisi i od kvaliteta jakne, rasporeda luftera, rasporeda mesha, motora koji voziš (zaštite od vetra), kroja, bla, bla, bla... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Mart 4, 2011 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad je vruće SAMO mesh!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki_bg 38 Napisano Mart 4, 2011 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Beograd-Dorćol Motocikl: Honda hornet, Fz6,f800gs Prijavi odgovor kao problematičan IXS-salem, mesh jakna sa zimskom postavom. Provereno do 2 stepena, hladnoce nije bilo u gradskoj voznji. Leti je kao i svaka druga mesh jakna, radi za ono sto je predvidjena. Prednost dajem mesh jakni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Mart 4, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ako se uzme obzir i zastita i funkcionalnost i izgled, ne postoji nista bolje od kozne perforirane jakne. celo leto budem u njoj,a ima i postavu za vece ili hladnije vreme... generalno, najbolje ulozene pare(bar kod mene). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Mart 4, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Kada je vruće i nema kiše meš je zakon. Ja moju nosim i po gradu a i na otvorenom. Na sliki (levo) sam u mojoj Buffalo Coolflow jakni posle 400km otvorenog puta (NS-ZG). Pre nje sam imao AGV Sport meš jaknu koja je isto bila odlična, ali su mi je skinuli sa leđa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Mart 5, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @zli Retko ima kod nas da se nadju kozne mesh jakne, jel tvoja nekog poznatog(nama) proizvodjaca ili si je doneo/dobio odnekud, sto bi nama bilo tesko dostupno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Mart 5, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan e tek sad sam zbunjen izvinjavam se ako off-ujem ali moram da priupitam sta su mesh jakne? ja sam u fazi kupovine prve jakne za motor i citajuci teme (a stvarno sam citao puno po forumu, verujte mi) sve manje znam... zelim da kupim jaknu koju cu moci da koristim tokom cele sezone, pa sam mislio da nadjem neku koja ima ulozak za hladnije vreme jer sam zimogrozljiv, i da jakna moze da me zastiti od kise. naravno protektori su obavezni. nemam neke velike novce da izdvojim ali za kvalitetnu i odgovarajucu opremu cu da nadjem. moje pitanje na kraju je: da li je onda neka mesh jakna sa uloskom resenje za mene? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Mart 6, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan @boki mislim da postoje i kod nas, moja je stigla iz amerike... evo jos jedne koja meni odgovara: http://www.leatherup.com/p/Fieldsheer-Mens-Jackets/FIELDSHEER-AIR-SPEED-2.0-JACKET-FLAT-BLACK-LEATHER-JACKET/92430.html samo ih treba sacekati na popustu, ima kolega sa foruma (Funduk) koji moze da ti donese opremu od preko po vise nego korektnoj nadoknadi... jedino je rizik oko broja, al jbg. ja sam merio, premeravao i pogodio. pozdrav! @elektrometla upravo ti postovi gore govore da ne postoji nesto sto je skroz univerzalno...tj.ne postoji all season jakna (a da nije bmw reli pro qpalac:D) u kojoj se neces kuvati leti... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Mart 6, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan hvala u svakom slucaju... nazad u potragu..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Katarina* 5 Napisano Mart 6, 2011 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan textil koza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Mart 7, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Mesh je sinteticki tekstilni materijal slican mrezi za komarce, naravno znatno jaceg tkanja. Upotrebljava se za izradu moto jakni kada se zeli omoguciti provetravanje u vrelim letnjim danima, kada je problem rashladiti se u majici, a kamoli jos u jakni. Obicno je bocna linija od ispod pazuha do pojasnog kaisa od ovog materijala, kao i unutrasnja linija od ispod pazuha do zgloba sake. Indirektnim izlaganjem protoku vazduha, postize se blago provetravanje a da nije promaja. Pri tome prisutni su svi protektori, mesh jaknu autor ovog teksta smatra letnjim nosacem protektora. Obicno se isporucuju sa postavom na skidanje, tako da dodavanjem postave dobro rade posao i u letnje svezije veceri. Nije za jesen i zimu, produvava cak i sa uloskom. Lufteri na moto jaknama su kratki prorezi sa patent zatvaracima (cibzarima) nalik laznim dzepovima. Otvaranjem luftera postize se provetravanje ali u daleko manjoj meri nego kod mesh jakni. Lufteri su pre svega namenjeni dugotrajnim vangradskim voznjama, dok je mesh namenjen sporim kratkim gradskim i prigradskim relacijama leti. Cena mesh jakni je najcesce oko 120e, manje-vise. Toliko je autor ovog teksta platio Luisovu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pRRgav 9 Napisano Mart 7, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: K8 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Alpinestars Royal Air Flo i mogu slobodno da kažem da je fenomenalna . Ja se ne vozam kada je temperatura ispod 15ak stepeni i do te temperature zadovoljava sve moje potrebe. Ima kišnu postavu koja te zaštiti 100% , pokisao sam tako da su mi gaće bile mokre ali sve što je bilo ispod jakne bilo je suvo. Vozio sam se takodje i na 35+ stepeni i radi svoj posao . Testirana na auto-putu i nemam nikakvih zamerki . Topla preporuka za svakoga kome nije mnogo da se oprosti od 240 evropljana . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 7, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao Shift Backdraft Mesh jaknu, kupio sam je u neznanju i evo tek sad sam saznao sta znaci mesh, za po gradu na toplijem vremenu je odlicna, moze cak i da "izdrzi" ono kao kad rosi kisica, vozio sam sa njom na relacijama Jagodina-BG, Jag-s.jezero, na moto skupu u kos. mitrovici i mogu reci da nisam imao nekih vecih zamerki, naravno bilo je i hladnijeg vremena i oseca se da"pusta" ali ako se vozis i po hladnijem vremenu (kao ja) uhvatis i sasijes sam postavu, npr od eko koze ili tako nekog materijala, on je oko 100-200 din metar i molim lepo. kad je leto i opekne sunce vozis se bez postave. Moja je imala protektore na laktovima, ramenima i ledjima. U principu zadovoljan sam. Samo da napomenem da mi je to prva moto jakna, u jakni sa lufterima nisam vozio. Pozdr 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Mart 8, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan @elektrometla upravo ti postovi gore govore da ne postoji nesto sto je skroz univerzalno...tj.ne postoji all season jakna (a da nije bmw reli pro qpalac:D) u kojoj se neces kuvati leti... Samo da pitam da li smem da odgovorim na ovo? Ako urednici dozvole? Jer postoji jakna koja nije bmw reli pro i ne košta puno, a univerzalna je. Mislio sam da forum služi da se razmenjuju informacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Mart 8, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ja bi voleo da mi navedes tu univerzalnu jaknu, koja nije mesh, a da se covek nece osecati ko kuvani krompir u njoj na 35+... ovo bmw reli pro je u sali navedeno, mogao bi tu da dodje jos koji revit i sl. ajde markone,mozda nesto novo naucimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Mart 9, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan E, stvarno reci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Mart 9, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ja bi voleo da mi navedes tu univerzalnu jaknu, koja nije mesh, a da se covek nece osecati ko kuvani krompir u njoj na 35+... ovo bmw reli pro je u sali navedeno, mogao bi tu da dodje jos koji revit i sl. ajde markone,mozda nesto novo naucimo... Ja već napisao ali neko gi ubrisa. Pa sad moram da pitam za dozvolu od urednika. Ja znam da bi vi voleli da znate ali eto... ne smem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elektrometla 86 Napisano Mart 9, 2011 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: NS Motocikl: Hornet 600 '02 Prijavi odgovor kao problematičan upravo tako... obrisase post od markone-a a i moj odgovor na njega... markone, ako nije problem, mogu li da dobijem ponovo preporuku na pp... to mi je sigurica da nece nestati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Mart 9, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan zli urednici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan ja bi voleo da mi navedes tu univerzalnu jaknu, koja nije mesh, a da se covek nece osecati ko kuvani krompir u njoj na 35+... ovo bmw reli pro je u sali navedeno, mogao bi tu da dodje jos koji revit i sl. ajde markone,mozda nesto novo naucimo... Ja već napisao ali neko gi ubrisa. Pa sad moram da pitam za dozvolu od urednika. Ja znam da bi vi voleli da znate ali eto... ne smem. Može meni na PP? Treba da obučem devojku za ovu sezonu. Jakna u kojoj se čovek ne skuva, a ne produva ga. Znaš li preporučiti i pantalone u kojima se neće skuvati, a da ne bude previše "promaje". Zanima me za uslove od 25 C do 35 C, po letnjim danima isključivo. Kad razmislim, dobro bi mi došla preporuka i za čizmaje, isto sve za curu. Nego, nije mi jasno što je problem da se preporukom pomogne ljudima u traženju odgovarajuće opreme? Kome to može da škodi, na koji način se ugrožava forum? Nisam ironičan, zaista bih voleo da mi to neko lepo nacrta, pa da znam & poštujem ubuduće. Meni prvom bi bilo najnormalnije da kažem konkretno model za koji znam da valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...