Jump to content

Moto Zajednica

Reinkarnacija jedne kante

Recommended Posts

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

zar ne misliš da je 85K km sasvim OK da gumice izdrže.. ;) ... kao i fazni lanac i klizači ... :lol: pa onda opet nakon 80K ... i tako ... :zvizduk:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

zar ne misliš da je 85K km sasvim OK da gumice izdrže.. ;) ... kao i fazni lanac i klizači ... :lol: pa onda opet nakon 80K ... i tako ... :zvizduk:

Pa meni nekako i ne zvuci bas toliko OK. Logicnije bi mi bilo na svakih 200K ili tako nesto... ako bas mora i tad. :D

• Podržavam 1

ma moraš i glavu i cilindre... zbog klizača... ali na 750 kanti to nije problem kad sve ide dole bez skidanja mašine... :D

na 1100 je već problem ... >:(

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Slaven

Drugovi jeli ipak tacan podatak o zucenju na suzukiju uljari? i jel to vazi i za moga suzukija 600f ?posto cu uskoro da rasklapam masinu radi mjenjanja brtvi sto cu da stavim i slike radova, ali me interesuje tacno zupcenje bregastih nadjo ovaj podatak!

camtiming.jpg

i jel tacno da prvi i cetvrti klip treba da bude u GMT, a treci i drugi u DMT ,I da bregasta ostaje na prvom klipu porisnuta? msm da poriskuje ventile a malo samo na vetvrtom klipu pa me int ako skidam skida se tako ?jel sam pokusao da okrecem za puni krug za dva kruga poklopi mi se sa T ali ne i na bregastim zatim jos jedam puni krug i dobijem ovo kao sa slike sto postavih i ove moje slike poklapanja,...

img20150102134615.jpg

img20150102134609.jpg

img20150102134554.jpg

img20150102134601.jpg

img20150102134736.jpg

radilica se okreće točno 2x brže od bregastih ... ;) .. ili ti ga dok radilica napravi dva puna kruga, bregaste naprave po jedan puni krug .. ;)

tako da kad okreneš radilicu za jedan krug, sasvim je normalno da ti se oznake neće poklopiti ..

a slika sa manuala je potpuno točna... :takoje:

iako ja gledam samo ove oznake na krajevima bregastih, ali već po iskustvu znam kad i na kojem motoru moram ići jedan zub u plus ili minus da bih dobio točno kad zategnem polutke .. ;)

Znaci to bi bilo,da je sad tacno uzubljen kako bi trebalo biti?a jel normalno da ventili na prvom i na cetvrtom klipu trebaju biti potisnuti bregovima na prvom vise na cetvrtom manje i to je to?tako se i skidaju bregaste pod tim opterecenjem ventila s prvog klipa i cetvrtoga ako se razumijemo na sto mislim a ovo da radilica okrene da dva kruga u odnosu na jedan to se podrazumjeva!!

ovo sa brojanjem karika na lancu je ustvari napravljeno radi lakšeg stavljanja u fazu kad rade ljudi sa manje prakse jer na taj način nema šanse da fulaš nešto ... način na koji ja radim je rizičniji i zna se desiti da moraš ponoviti postupak ... ;)

na 4T rednom 4cil motoru je nemoguće da ti nijedan ventil nije stisnut kad su bregaste na mjestu ... što je i sasvim logično .. :takoje:

Pa da ali lanac ko svaki lanac smo se okrece tj kruzi nema nikakvih oznaka,osim sto bregaste moraju biti u fazi s radilicom i da se strelice poklapaju i ostalo i da je breg bregaste usisa prema usisu a izduva prema izduvu!?? hvala strasilo!0takoje.gif

• Lovely jubbly, 896 postova
  • Motocikl: CB 1300
On 2/23/2011 at 8:49 PM, herman said:

:ooo:

ala ti cufte strasilo :aha:

hajde pozuri sa tim fotkama

On 2/23/2011 at 9:06 PM, strasilo said:

čeka se povoljna prognoza.. neću ga slikati kad je magla.. :staa:

I da li se malo razisla magla nakon 7 godina :jee::Mina:

da, ali ne na mom motoru .... :D

Došao frendov frend i "zapljenio" ... i na njegovom se motoru vozilo ... gdje je poslije završilo nemam pojma ... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja