Jump to content

Moto Zajednica

Sredjivanje SRAD-a

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Pozdrav svima, pre 2 meseca krenuh sa sredjivanjem repa na mom sradu, sve sam delove kupio, nista nisam preradjivao i krpio sa njegovog orginalnog repa ( u svakom momentu moze na standard) znaci kupih konstrukciju repa od k1 sa fuzasterima, orginalni podrep, oba sedista koja su posle toga bila kod bobana na presvlacenju, stop od k4 1000, podrep od brke. Sinoc sam doneo plastike sa farbanja ( farbao sam ga u orginalnu boju koju sam vec imao od ranije). Kad sam sinoc namestio plastike repa doslo je do nekog previranja u meni, naime ja sam perfekcionista po prirodi a isto tako i brzo puknem. Ne mogu lepo da uklopim podrep sa repom i malo je falilo da polomim i rep i podrep, nekako sam se ipak uzdrzao ali sam na ivici da sve ovo stavim u oglase pa ko je malo jaci sa zivcima sredice to sigurno. Postavicu slike pa vi procenite sami da li vredi ili ne.... ostale su samo nalepnice da se stave (karbonske, takve su bile na orginalnom repu) i nosac tablice. Led migavce imam

post-5310-0-28654200-1297321419_thumb.jpg

post-5310-0-82688000-1297321516_thumb.jpg

post-5310-0-30102800-1297321541_thumb.jpg

post-5310-0-59229700-1297321568_thumb.jpg

post-5310-0-88660800-1297321605_thumb.jpg

post-5310-0-91453000-1297321621_thumb.jpg

post-5310-0-99869900-1297321655_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Druže, motor ti je jako lep.

Mada, SRAD je motor koji ne liči ni na jednog drugog Ra i ima karakterističan bucmasti izgled. Taj debeli rezervoar, debeli rep, to je njegov zaštitni znak.

E sad ako je prestao da ti se sviđa mislim da je vreme za prodaju ali isto tako mislim da ne ide mršav i špicast rep + debeo prednji deo, to je kao kad ideš u teretanu i radiš samo gornji deo dela a noge ne radiš i onda imaš čačkalice.

Da sam na tvom mestu, ja bih vratio stari rep jer ipak je to SRAD. Što se mene tiče on mi je najlepši on ovih starijih R-ova. :takoje:

Pozdrav :zdravo:

• Podržavam 1

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: z750

drugare ispalo je super nemoj nishta da dirash,na slikama se vidi da si se potrudio i to si lepo odradio.Uzgred,rep od K1 nije nimalo mrshav tako da lepo pasuje na prednji deo motora ja licno mislim da je estecki skroz ok. mozesh mi verovati jer znash kakav sam shto se tice motora........samo nastavi dalje gde si staopost-1992-0-04595600-1297342480_thumb.jpgsecash sepost-1992-0-44115500-1297342407_thumb.jpg

post-1992-0-77640800-1297342430_thumb.jpg

drugare ispalo je super nemoj nishta da dirash,na slikama se vidi da si se potrudio i to si lepo odradio.Uzgred,rep od K1 nije nimalo mrshav tako da lepo pasuje na prednji deo motora ja licno mislim da je estecki skroz ok. mozesh mi verovati jer znash kakav sam shto se tice motora........samo nastavi dalje gde si staopost-1992-0-04595600-1297342480_thumb.jpgsecash sepost-1992-0-44115500-1297342407_thumb.jpg

hahah cela ekipa, moj pocetak i zuti GS

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

da li si ti to majstore prefarbanja proverio da li se to sve lepo uklapa ................pa tek onda da si skinuo i odneo na farbanje ,sve nedostatke si trebao da resis pre farbanja ako ih je bilo a ne da gubis zivce >:( tako mlad .....................

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

E sad ako je prestao da ti se sviđa mislim da je vreme za prodaju ali isto tako mislim da ne ide mršav i špicast rep + debeo prednji deo, to je kao kad ideš u teretanu i radiš samo gornji deo dela a noge ne radiš i onda imaš čačkalice.

Ja opet razmisljam slicno ovima sto crtaju sve nove motore , rep sto tanji a mislim da ce uskoro biti da ga i nema ili kao u aprilije minimalno a naprijed sto deblji kao izvor snage sto se i vidi na svim novim modelima gdje je rezervoar malo skracen a nabijen jos vise u vis..rep je na sposrtskim motorima neupotrebljiva stvar i u vrjeme gdje se otima za svaki gram ove stare mrcine nemaju nikakvu svrhu osim kod guzatih vozaca da ne kipe sa strane..i na kraju sto rece cackalice to je po meni zadnja guma (ako je ona mala dzabe trud)....

Ovo sam napisao da se Zarko ne bi pokolebao za trud, elem samo naprijed ima tu mesa jos za svasta :) poz

• Podržavam 1

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ja opet razmisljam slicno ovima sto crtaju sve nove motore , rep sto tanji a mislim da ce uskoro biti da ga i nema ili kao u aprilije minimalno a naprijed sto deblji kao izvor snage sto se i vidi na svim novim modelima gdje je rezervoar malo skracen a nabijen jos vise u vis..rep je na sposrtskim motorima neupotrebljiva stvar i u vrjeme gdje se otima za svaki gram ove stare mrcine nemaju nikakvu svrhu osim kod guzatih vozaca da ne kipe sa strane..i na kraju sto rece cackalice to je po meni zadnja guma (ako je ona mala dzabe trud)....

Ovo sam napisao da se Zarko ne bi pokolebao za trud, elem samo naprijed ima tu mesa jos za svasta :) poz

Pa sad može biti da si u pravu ali ja baš gledam ovih dana ove nove motogp honde, repina solidna. A oni su prvi u trkanju krenuli sa onim kusim modelom kad su kupili patuljka.

Mislim da je slična stvar kao sa auspusima, krenula moda da ih smanjuju i sakrivaju pod rep

ali se onda razdvojilo na više škola. Oću reći nije demode da imaš auspuh gde bog zapoveda nego stvar izbora.

Auspuh je druga stvar ,pogotovo u motogp , jbg ti redosledi paljenja pa dal u jedan ili u dva svesti a cim je gore jedan odma je i rep drugaciji , onda elektronike itd u motogp sve to trzi neko mjesto dok kod komercijalne varijante u repu osim stop svjetla stoji sarfciger i kljuc za svjecice ..elem da ne offujemo momku temu a i nije neka repina na toj hondi :)

Stoner01_7.preview_big.jpg

@tocrank upravo radim jednu cbr 600f iz '92u ovo

Zar mislite da je na K1 stvarno tanak rep.... slican je on po velicini sradovom repu samo ima malo lepsi dizajn. Neko rece da je vreme za prodaju, postoje dve stvari zbog koje necu menjati SRAD-a jos neko vreme, prva osnovna jesu finansije imao sam dosta troskova prosle godine ali da ne davim sa tim , druga stvar je stanje mog srada, ima odlican agregat, pun je snage ide kao mecava, mislim da srad ima oko 128 ks moj je fabricki deklarisan na 136ks ima karbon top sa titanijumskim granama, MRA vizir, silikonske rucice i jos dosta sitnica. Hteo sam malo da mu osvezim izgled dok je jos u mom vlasnistvu. Dva dana nisam nista radio, videcu malo za vikend da cackam

• Podržavam 1

• Drug član, 1854 postova

da li si ti to majstore prefarbanja proverio da li se to sve lepo uklapa ................

da ne kucam ponovo.. odgovori ti nama na ovo?

inače rep od K1 plus štop od k3-4 je meni prelepa kombinacija..

da li si ti to majstore prefarbanja proverio da li se to sve lepo uklapa ................

da ne kucam ponovo.. odgovori ti nama na ovo?

inače rep od K1 plus štop od k3-4 je meni prelepa kombinacija..

da na naravno da sam proverio, imalo je tu dosta da se sredjuje, cak na ovim slikama jos nije bio ni fiksiran ram repa, juce su navarene usice, sve je tu uklopljeno, na podrepu izbusene rupe sve sve, ali kad sam montirao javljao se mali prostor, malo odstupanje izmedju repa i podrepa u delu gde je stop, ja sam to zanemario e sad mi se cini da to ne mogu resiti, podrep je trebao biti malo praviji a on je savijen ko skija i javlja se tu prostor.

Zanimalo me je kako se vama cini ova celokupna kombinacija koju sam zamislio...

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Mislim da svi koji prepravljaju zadnji deo SRADa samo skrnave motor i bacaju pare.Pa zar vam je to kalemljenje lepse od originala?Dobro je covek rekao,kad ti se prestane svidjati prodas i za te pare kupis drugi,kupis neku R6 ili "slavnu" R1 i imas nazad "spic".SRAD je fenomenalan i steta ga je dirati.Nadam se da mi necete zameriti na mom misljenju i stavu. :neznam:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

mislim da srad ima oko 128 ks moj je fabricki deklarisan na 136ks

Ovako, modeli SRAD-a 750 do '98. (znači sa karburatorima) imaju 128ks, to si u pravu.

Samo modeli '98. i '99. sa ubrizgavanjem imaju 135ks. Čisto da znaš. I te "deklaracije", pogotovu iz saobraćajnih dozvola uopšte nisu merodavne. Ali nebitno...

da se nadovežem, meni se svidja to što si uradio, jedan moj drugar je isto to uradio sa njegovim pre par godina, samo što je stavio sve original od K2 i mnogo je dobro ispalo. Druga stvar, bitno je da se tebi svidja, i onako se teško u srbiji prodaje sve što je prepravljano, nije original, farbano itd... Uostalom, videćeš.

• Drug član, 1854 postova

Zanimalo me je kako se vama cini ova celokupna kombinacija koju sam zamislio...

meni se sviđa.

slike su mi malo mutne pa i ne vidim gde je toliko vliki problem. jbg kad radiš sa poliesterom uvek ima odstupanja...

montiraj to i vozi.

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

..elem da ne offujemo momku temu a i nije neka repina na toj hondi :)

Stoner01_7.preview_big.jpg

u poređenju sa ovom od pre par godina je ko sofa

post-7878-0-74844100-1298752500_thumb.jpg

PA zato sto sam vec pisao , osim kad je auspuh u repu pa mora da bude veci ..rupe .. ventilacija ... da mu se ne upale hemorodi...taj model je imao auspuh dole :P a vec sam pisao da razumijem one male ljude sto nemogu da zakorace na streetove pa ih mrze :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja