Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita
On 2/5/2021 at 5:57 PM, Nolanka said:

Najzad zategnut lanac i stavljeni veci retrovizori. Citavu proslu sezonu sam se mucila sa lepim al' nefunkcionalnim retrovizorima. Najzad progledah!

Jel si morala da ostavis distancere ili sad moze bez distancera? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4
On 5.2.2021. at 15:10, Motorcyclist je napisao:

Primetio sam da mi rosi obod slavinice za gorivo, pa sam promenio komplet dihtunge i jedan ojeli sraf, koji sam davno porucio sa motorcyclepartseu.
Inace ovo je set dihtunga sa Louisa, SAITO brend made in Japan ali znaju da propisaju na godinu dana. Ovaj je izdrzao 3 godine sto je rekord. Ne znam da li je to neka boljka ili je to jednostavno ok period za taj dihtung ali sledeci put cu gledati da narucim sa wemoto ili motorcycleparts OEM.

Sreca imao sam u sedistu taj set koji sam nosio bas iz razloga sto sam znao za tu boljku pa da se nadje, inace bi sada pisao u temi sta vas je danas iznerviralo.

Sada u sedistu imam 2 polovna seta, jedan preventivno zamenjen a jedan poluispravan pa nek se nadje dok se na poruci novi za rezervu.

Inace kritican je samo jedan dihtung od 4 koja se dobiju a to je onaj sa metalnim delom na sebi. Da li se istanji pa krene da pusta ne znam. Jedan sam preventivno zamenio pre 3 godine i stavio pod sediste sad vidim da sam ga malo pokrivio, lose im mesto za alat na sedistu lol.

rBaU5pD.jpg
MUCMtTH.jpg

Dok sam vozio gpz, ti mi dade čini mi se neke ostatke od celog seta koji se dobije u pakovanju.

• Integrisan, 5189 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
10 minutes ago, mrle said:

Dok sam vozio gpz, ti mi dade čini mi se neke ostatke od celog seta koji se dobije u pakovanju.

Vise se i ne secam, moguce :)

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35.

Posle 10 dana je ulje poteklo kroz pancir sajle, svaki dan sam je vukao gore dole i tek danas zavrsio podmazivanje. Moguce da je zbog hladnog vremena trebalo vise dok ulje prodje, ili je odavno bilo podmazano kako treba, sve u svemu zavrseno je. f5de1b41c747b49ec642c54cdecec65a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: SV650A
1 minute ago, Zlatko LA said:

Posle 10 dana je ulje poteklo kroz pancir sajle
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja koristim obican silikonski sprej. Brzo, cisto, ne lepi, klizi odlicno, jedino kratko traje :).

• Sviđa mi se 1

• Vinyl rider, 826 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
On 2/16/2021 at 2:24 PM, Petre said:

Ja koristim obican silikonski sprej. Brzo, cisto, ne lepi, klizi odlicno, jedino kratko traje :).

Suvi teflon sprej, ultimativna stvar

• Braveheart, 705 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Stigao lanac... da mirnije spavam.

Ko ga iseče, nek tera motor kući :lol3:

Samo sam u fazonu... kako bre ovo da spakujem u kofer, ima sigurno 5-6 kg. :stabre: 

Još kad napakujem stvari, pa odvaliće mi kofer cim uletim u rupu neku :ups:

IMG_1051.jpg

IMG_1052.jpg

IMG_1053.jpg

IMG_1054.jpg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 133 postova
  • Motocikl: NC700xd

Isti lančić imam, super funkcioniše, jednom godišnje malo naprskam da ga podmažem i teraj. Za putovanja skineš katananac i služi kao dick lock. 

• Hvala 1

• Drug član, 1538 postova

Nisam danas, prošlog vikenda. Zamenio vizir za veći MRA sa podesivim deflektorom na vrhu, oba retrovizora jer mi je ogledalo na desnom puklo prošle godine, skinuo sve nosače kofera, da probam bez svega toga ove godine, stavio poklopac preko dela sedišta za suvozača, podmazao lanac i dopunio akumulator. Kratko se provozao i svratio do majstora da ugovorim zamene ulja, filtera, guma i dobio termin za tehnički. I sad opet zahladilo sa kišom i vetrom ali smo oboje spremni.

• Zainteresovan, 448 postova
  • Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;)
  • Motocikl: x9 500

Cuo sam jednom da katance polivaju tecnim azotom i da ih tako lome/otvaraju. Pojma nemam da li je to stvarno tako..

• Drug član, 2962 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ma to su price, nije nemoguce vec treba da se aka s njim 10min mozda i vise da bi ga dovoljno zaledio kako bi postao krt.
Cisto sumnjam da su lopovi spremni da toliko dangube i rizikuju

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Drug član, 2058 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Namontirao i isprobao poklopac za filter za xt660z sa kojim sam se zanimao u poslednje vreme, i vrlo sam zadovoljan kako je ispalo.

Pošto sam ranije uzeo DNA filter, želeo sam da stavim i odgovarajući poklopac  koji dozvoljava veći protok vazduha. Ovaj poklopac košta oko 50 evra, plus poštarina i carina, što mi se stvarno učinilo kao mnogo s obzirom da ne deluje nešto mnogo kompleksno. I s obzirom da za mene još nije krenula sezona - rešio sam da iskoristim slobodno vreme i pokušam da sam napravim ovo.

Našao sam najbitnije mere orginalnog dela (prečnik otvora kroz koji prolazi vazduh), a planirao sam da ostalo modeliram po ugledu na postojeći poklopac s obzirom da taj donji deo koji naleže na filter nema potrebe da se razlikuje.
Ovo je poklopac koji sam želeo da napravim:
image.png.8a6c02967b5d9baf4a5ec17cca749c96.png

Nemam nekog iskustva sa programima za 3D modelovanje, ali sam rešio nešto malo i da naučim, zanimljivo mi je to.
Našao sam program koji mi se učinio ok, TinkerCad, i počeo sa modelovanjem. Malo me je usporilo to što sam skroz zaboravio trigonometriju, pa sam imao problema da odredim tačne pozicije rupa za šrafove :) Ali uspeo sam (približno :)), i na kraju je model izgledao ovako:

image.png.4865fb262627fcd03aafa0085bbd9129.png

Nisam ga uradio odjednom, ali mislim da mi je na kraju trebalo oko 5 - 6 sati. Verujem da bi ga neko ko se bavi ovakvim stvarima uradio za daleko kraće vreme.
Na preporuku sam našao dečka u Nišu koji se bavi 3D štampom, a ispostavilo se da i on vozi motor tako da smo se lepo i ispričali. Štampa je izašla 900 dinara, i super je ispalo. Preporuka za Mileta iz Niša. Doduše nisam ga pitao da nije slučajno na forumu.

image.png.a6944bf8bccb3270fb4eca22fbd63249.png

image.png.c9708e37042186b3e05dd20ab2998b02.png

Na kraju je ostalo samo da napravim dihtung koji ide između ovog poklopca i kućišta filtera. Međutim ispalo je da je baš teško naći odgovarajući materijal, ili ja nisam znao kako da nađem. Tražio sam takozvani gumirani sunđer debljine 7 - 8 mm, ali nije bilo moguće naći ga u Nišu. Tako da sam na kraju iskoristio neku staru prostirku za kampovanje/vežbanje, koja se baš fino uklopila.
Ali ako neko ima ideju šta bi bilo najbolje za ovu primenu, a da ga je moguće naći kod nas - pišite.
Na kraju - fino je ispalo:
image.png.c0d0a09f21861e88fa3c2c0aca34b5f7.png
image.png.90517dbd7cc4e2dba0f7c03d11e1bf5a.png

Montirano na motor:
image.png.9b647689b2f6d95f69cdcd5ddf39ef0c.png

Iako je bilo pomalo hladno, morao sam da vidim kako će da se ponaša motor, i mogu reći da sam zadovoljan promenom, mada biće potrebno malo više vožnji da do kraja podesim i evaluiram ovaj mod.

Naravno ako nekom zatreba "poor man's Stage 2 filter cover for XT660Z" :) slobodno neka piše PM, i poslaću model za štampanje. (Gore sam napisao da sam  približno pogodio pozicije rupa, tako da je ipak potrebno blago proširivanje burgijom 8mm da bi se lakše ušrafilo)

Promenio član antir3ality
  • Sviđa mi se 6

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 2 sati, antir3ality je napisao:

Ali ako neko ima ideju šta bi bilo najbolje za ovu primenu, a da ga je moguće naći kod nas - pišite.

tzv gumeni dihtung gajtani.Služe za rad na terenu.Razne dimenzije i debljine.Kad imaš recimo buldožer u šumi,procuri nešto ti skineš i od dihtunga na metar napraviš šta ti treba ,Koristi se specijalni lepak sa kojim se sastave 2 kraja,Nađi nekog ko to ima pa nek ti napravi.

• Hvala 1

• 8-bit, 1890 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 10 sati, antir3ality je napisao:

Štampa je izašla 900 dinara, i super je ispalo.

Obrati pažnju, ako je štampano od PLA osetljiv je na temperaturu. Otprilike jako sunce leti zna da ga omekani i iskrivi. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja