Svaler 1990 Napisano Maj 25, 2018 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Izvini kolega, nešto mi nije jasno okotvoje prepravke. Postavio si u jedan far LED h7 kao dnevno svetlo, a u drugi stavljaš xenon kao kratko. A gde ti je onda dugo svetlo? Samo napiši koja ti je bila originalna postavka farova i sa kojim sijalicama su bili. Mislim da si ili nešto pogrešno uradio, ili da si pogrešno napisao to što si uradio.Јес боме, нема смисла. Зашто тај LED H7 не би служио као кратко, а ксенон за дуго?Знам да тај LED H7 убија како сија и да му је употреба далеко већа од дневног светла. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Maj 25, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je LED tehnologija stigla dotle da se pitanje isplativosti xenona ozbiljno postavlja, ali kako kome odgovara. Originalno ako je H7, onda su oba H7 i dugo se pali u drugom faru paralelno sa kratkim. Godinama u nazad nije moguće gasiti kratko svetlo na motorima, barem koliko sam ja video. Ja bi stavio H7 LED na oba fara i sve rešeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 25, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Znam da možda nije mesto al da utrčim sa mojim pitanjem a lomim se već duže vreme . Na auto, fokus, imam ksenone da li u postojeći far mogu neki led i koji umesto ksenona i šta mi još treba da bi taj led radio i gde da se kupi ( a u al preskačem i trpam reči ko da će neko da me izjuri sa teme pa da što pre napišem ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Maj 25, 2018 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @zika56 Izvinjavam se na konfuznom postu, u oba fara je po H7 sijalica 55w jacine... Dugo svetlo samo se "doda" uz kratko. Levi far, koji je inace bio kratko svetlo ukljucuje odmah po davanju kontakta, desni je dugo svetlo i njega na prekidac palim, takodje sluzi za amblendovanje. Ideja je sledeca, videcemo u praksi, kao dnevno svetlo koristim ovu led sa slike a posto nije dovoljno za nocno osvetljavanje puta spusticu socivo dugog svetla (ksenon) u nivo gde nece smetati onima koji mi u susret dolaze... Da, prakticno ostajem bez dugog svetla... Isprobacu pa cu uz put unositi korekcije, ksenon mora biti u kvalitetu posto crkavanjem istog ostajem bez svetala. Dnevni LED je jeftina, kineska varijanta.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 25, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Aha.. e hvala a koji led s obzirom da ležište u faru za ksenon ne odgovara za recimo tip ležišta koje koristi H7? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1982 Napisano Maj 25, 2018 Drug član, 965 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan i kako ces sad da obavljas svetu saobracajnu duznost dojave ablendovanjem da je postavljen kotlic pored puta? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17351 Napisano Maj 25, 2018 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3696 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, N.F.S. je napisao: @zika56 Izvinjavam se na konfuznom postu, u oba fara je po H7 sijalica 55w jacine... Dugo svetlo samo se "doda" uz kratko. Levi far, koji je inace bio kratko svetlo ukljucuje odmah po davanju kontakta, desni je dugo svetlo i njega na prekidac palim, takodje sluzi za amblendovanje. Ideja je sledeca, videcemo u praksi, kao dnevno svetlo koristim ovu led sa slike a posto nije dovoljno za nocno osvetljavanje puta spusticu socivo dugog svetla (ksenon) u nivo gde nece smetati onima koji mi u susret dolaze... Da, prakticno ostajem bez dugog svetla... Isprobacu pa cu uz put unositi korekcije, ksenon mora biti u kvalitetu posto crkavanjem istog ostajem bez svetala. Dnevni LED je jeftina, kineska varijanta.... Mislim (bolje rečeno siguran sam da ti ta ideja nije dobra. Em potpuno gubiš dugo svetlo, a "obaranjem" fara za dugo svetlo u poziciju da ga koristiš kao kratko je totalno bez veze. Ovo iz raloga što far za kratko vrši usmerenje po širini, a za dugo svetlo usmerava uzan snop. Ako taj far za dugo svetlo usmeriš na dole imaćeš samo uzanu svetlu površinu na putu i od vožnje noću nema ništa. A osim toga nema ni šanse da takav prođeš tehnički pregled. Moj ti je predlog da eventualno samo zameniš halogene sijalice u farovima sa LES sijalicama i da ništa ne diraš drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Maj 25, 2018 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Blender zadrzava funkciju, do duse nesto kraci snop ali ksenon blicne kao stari Godox tt520 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Maj 25, 2018 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, zika56 je napisao: Mislim (bolje rečeno siguran sam da ti ta ideja nije dobra. Em potpuno gubiš dugo svetlo, a "obaranjem" fara za dugo svetlo u poziciju da ga koristiš kao kratko je totalno bez veze. Ovo iz raloga što far za kratko vrši usmerenje po širini, a za dugo svetlo usmerava uzan snop. Ako taj far za dugo svetlo usmeriš na dole imaćeš samo uzanu svetlu površinu na putu i od vožnje noću nema ništa. A osim toga nema ni šanse da takav prođeš tehnički pregled. Moj ti je predlog da eventualno samo zameniš halogene sijalice u farovima sa LES sijalicama i da ništa ne diraš drugo. Eksperimentisem... Stelovanja u obe ose su mi na putu dostupna, bez rasturanja bilo cega. Super su svetla i sa dve halogene sijalice, htedoh ovim led da oslobodim koji vat struje a ksenonom da pojacam svetlo za noc... Cas posla vratim dve philips extreme vision unutra, hvala G.Ziko na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1982 Napisano Maj 25, 2018 Drug član, 965 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan otvorio novcanik, i registrovao Maxu na celu godinu! 20800... samo bahato! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 25, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. ugradi relej za to Led dnevno. Onaj sa zadrskom od 10s. Ako se pali na kontakt, anlasovanjem obaras napon. Elektronika te sijalice nece biti odusevljena jer ce da bi nadoknadila snagu povuci kroz sebe previse struje pri tom niskom naponu. Moze ti umreti brzo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Maj 26, 2018 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da ne ostanem ne dorecen, @Astral hval na savetu, korisno kao i uvek! @zika56 Protiv iskustva se ne moze, bili ste u pravu, sacekao mrak, vozio, stelovao ali nije dobro! Svetlo bljesti ali ga ima svuda, smetam drugim ucesnicima u saobracaju a sam ne vidim kvalitetno... Vracam originalni setup, dve halogene h7 u kvalitetu... Probao, ispunio sebi zelju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Maj 26, 2018 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan otvorio novcanik, i registrovao Maxu na celu godinu! 20800... samo bahato! Па што, могао си на 6 месеци за 19.600? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 26, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan bem ti taj ksenon. Dva kom. za šest meseci. Ma gore mi je što na Fokusu moram na kanal da bi otšrafio i skinuo far da mogu da zamenim sijalicu, nego što mi je žao para. A sportska je verzija nizak za dizalicu katastrofa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 26, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Da ista. Inače balast je bio zakačen samo na dva zuba jer je drugar dok smo menjali sijlicu, da ne bi skidali far, tj. dizali auto da isti ošrafimo, verovatno na silu gurao žabice jer nije imao dovoljno prostora za manipulaciju. Sad ne znam da lui je to možda uzrok. Možda je imalo labav spoj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Maj 26, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Dragane,meni je na kolima prva sijalica xenon crkla posle ravno 7 god. Druga je radila jos 1.5 god. Na motoru vec evo 4god vozim jednu i dalje sija.. Nesto tu tebi ne valja. Ili imas neko kinesko djubre ili ti je nesto oko instalacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 26, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Sijalicu jednu sam platio 6000 din. sad ne sećam se koja je... u pravu si moguće da je nešto oko instalacije. Tim farom sam zveknuo fazana …. otkud znam možda je nešto. Ma i tu je ista priča oko majstora kao i kad treba nešto da radimo oko motocikla. Ni pare ništa nije problem ali naći krštenog majstora... lutrija. Svraćao usput kod nekog električara kad on pogleda na sat: E za pola sata završavam radno vreme a i mogu da ti pogledam ako ti odšrafiš far??????? Kad ga nisam ubio...… Pa da imam uslove, dizalicu ili kanal magarče jedan ne bi ni dolazio kod tebe.... Da... moram to da rešim. Zato sam i gledao opciju da stavim u isti far neki led ili tako nešto..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Maj 26, 2018 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Da.... videću šta je rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Maj 26, 2018 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Astral je napisao: Dragane,meni je na kolima prva sijalica xenon crkla posle ravno 7 god. Druga je radila jos 1.5 god. Na motoru vec evo 4god vozim jednu i dalje sija.. Nesto tu tebi ne valja. Ili imas neko kinesko djubre ili ti je nesto oko instalacije. Bog je napravio nebo i zemlju, a Kinezi sve ostalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2039 Napisano Maj 31, 2018 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam zamenio stare svecice koje nisu menjane sigurno 20k, sa DENSO IU 27 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Jun 5, 2018 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Podmazao (podmazujem) sajlu kvacila Sipao gore, cekam d"izadje dole...Vreme ubijam postavljajuci ovde 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2039 Napisano Jun 5, 2018 Drug član, 1138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan ja u subotu zamenio filter vazduha: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jun 5, 2018 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Vežbao mišiće, koncentraciju i živce. Na Vulkanu prednji ležajevi 6004 LU ili na našem RS, semerinzi 30-42-7 možda nekom bude od koristi. Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Jun 5, 2018 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Menjali ulje u mašini i prednjim vilama Poslato sa HUAWEI CUN-L01 uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Jun 5, 2018 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje si koristio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...