Jump to content

Moto Zajednica

Ekološka taksa

Recommended Posts

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Sad gledam vesti i pročitah na "kajronu" da ćemo izgleda plaćati i ekološku taksu prilikom registracije i to bi trebalo da iznese oko 130 evra. Da li neko zna nešto više o tome?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

ma koga to boli uvo...

nas 90% to nikad nece platiti,

koliko sam razumeo radi se o NOVIM vozilima... :moto3:

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Samo za nova vozila...

To drzava stimulise narod da nikada ne kupe novo vozilo,vec da kupuju sto starije...

Pa ako su trula,da ih malo zalepe dnevnim novinama ili umesto motornog koriste jestivo ulje,sve to je smisljeno radi potrosnje proizvoda koji nemaju veze sa auto industrijom...

Ovo je neverovatno...sta ce biti sledece...taksa na "motanje volana"...ako vise skreces ulevo nego desno,naplacuje ti se taksa od 42% na vrednost guma ili 0,375% na vrednost vozila...

UZAS!!!!!

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Sreca pa nemam para za nov auto. Inace kako su poceli sa strajkovima bice tu jos glupih taksi. Oni nemaju drugi posao nego samo da sede i smisljaju kako da nam otmu novac. Primer, licna karta je vazila 10 godina. Sada je neki umnik ili maloumnik smislio da joj skrati vanosti na 5 godina i eto vam porasta produktivnosti za 100 procenata.

Posledice toga su da mi nemamo drugi izbor nego da tako postupimo a da ce oni taj harac iskoristiti da podele viskove i razlike kao nagradu za osmisljavanje tako ingeniozne ideje.

Posle ce im biti lako da odvoje tih 130eura za taksu kad budu kupovali nova kola.

• Podržavam 4

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502x

"novac od takse ići će za podsticanje reciklaže starih automobila, koji posle upotrebe postaju opasan otpad."

voleo bih da mi ti menadžeri iz privredne komore objasne to "podsticanje" i da li svaki kupac novog automobila pošto plati novu taksu dobije nesto od RECIKLAŽE starog vozila, ili se oni recikliraju u blato pa ga samo posipaju po njivama!

• Drug član, 889 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Koliko sam ja shvatio ova taksa ce se jednokratno naplacivati svakom kupcu novog vozila. Valjda misle gde je 10000 evra tu je jos i 130! :nanana:

• Svrati ponekad, 396 postova

Ta taksa ce biti jednokratni samar po usima kada kupis nova kola :D

Racunaju, kada si vec uzeo nov auto red je i da pocastis drzavu sa 100- 150 eurica da te ne bije maler :lol:

Salu na stranu, posto vec svake godine placam iznos ekoloske takse prilikom registracije ovo ce biti taksa na vec placenu taksu. Ali sigurno ce se dosetiti da to preformulisu u formu "jednokratna ekoloska taksa na kupovinu novog motornog vozila".

Plus sto nekoga ko kroji ovaj harac apsolutno ne interesuju hibridna vozila pa vlasnici prilikom carinjenja i registracije ne da placaju punu cenu vec i vise jer je cena takvih vozila znacajno veca.

Ali nema veze, kada mi pukne film resicu se i kola i motorcica, prodacu budzasta i vozicu se prevozom ili pesaka a onda mogu da mi naplate k.

Kada ovlas izracunam koliko me kosta odrzavanje i registracija polovnog auta i motorcica ispada da sam drzavi kroz poreze, takse, akcize na gorivo i ostale stavke dao za poslednjih 5. godina vise novca nego sto sam platio oba vozila, sa sve odrzavanjem i popravkama.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed
Ali nema veze, kada mi pukne film resicu se i kola i motorcica, prodacu budzasta i vozicu se prevozom ili pesaka a onda mogu da mi naplate k.

Mnogi tako razmisljaju, sta mislis da cene javnog prevoza nece da poskupe? A ako vide da sve vise ljudi ide peske, nisam siguran da nece da poskupe i cipele. :aha:

• Zainteresovan, 952 postova

Razmišljam nije moj deda bio lud, da menjam jedan motor za konja, sklepam kastomizovanu dvokolicu i jedna teretna, registracija par stotina dinara. Sedlo i bisage da može da se ode na bajk parti ili solo izadje uveče i to da ga vežem za banderu ispred supa da im kenja pred vrata :lol:

@ Nabiguzluk taksa prilikom registracije se odnosi na zagadjenje tokom voznje a ovo je za otpad koji ostane kad vozilo odradi svoj radni vek a hibridi su sa svojim kratkotrajnim baterijama još veći komad djubreta. Sve ima objašnjenje, samo što to u praksi nema veze s mozgom, prikupljeni novcem se ništa ne čisti i reciklira već se placaju akcije Očistimo Srbiju i sajtovi

• Podržavam 1

@ Nabiguzluk taksa prilikom registracije se odnosi na zagadjenje tokom voznje a ovo je za otpad koji ostane kad vozilo odradi svoj radni vek a hibridi su sa svojim kratkotrajnim baterijama još veći komad djubreta. Sve ima objašnjenje, samo što to u praksi nema veze s mozgom, prikupljeni novcem se ništa ne čisti i reciklira već se placaju akcije Očistimo Srbiju i sajtovi

Ali iz kog razloga svi plaćaju prilikom registracije isti iznos ekološke takse bez obzira na to kolika im je emisija štetnih gasova? Leš od juga sa euro nula standardom i moj euro 3 su za državu isti k. Eto ako kroz par godina kupiš kola na HHO (vodonik) oni će da naplate ekološku taksu iako treba da ti zahvale što umesto otrovnih gasova emituješ čistu vodenu paru.

I što bih plaćao državi reciklažu za sekundarnu sirovinu kada če prerađivač da zaradi na njoj?

Pa valjda treba da postoje granice u tom bezobrazluku, a ova država je probila sve limite kroz bezbroj besmislica. Ako plaćaš za puteve, zašto se naplaćuje putarina? Što ne mogu da kupim vinjetu za 6. meseci ili godinu dana?

A vidi ovu besmislicu: kreneš za Novi Sad auto putem i platiš na rampi 250. din i dobiješ račun. Usput se isključiš sa auto puta i svratiš do Beške kod mesara Bate i hoćeš da nastaviš dalje prema Novom Sadu. Na uključenju stoji naplatna rampa koju su tu pre godinu dana naguzili da ti i tu otmu pare, moraš ponovo da platiš isti iznos iako si to već platio!

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Procitah negde da ce taksa biti 100e po toni, pa kako se kome zalomi :zvizduk:

Svuda u svetu vozila na TNG i vozila sa novim eko (4,5) motorima placaju manju taksu

ili su oslobodjeni nekih dazbina, recimo u Engleskoj kad ulazite kolima u centar Londona.

E, a ovi nasi resili da oporezuju nove tehnologije u fazonu ko ima za nov auto 100-200e gore ne smeta :neznam:

Jos jedan genijalan izum naseg birokratskog aparata :bljak:

• Nemanja Stojanović, 1421 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Strašno, pametne države motivišu svoje da kupuju novo, da bi se proizvodilo, da bi se radilo, i onda lepo šalju staro "pametnim" ko što smo mi.

Pa kad bi bre svi kupovali staro, šta bi radili svi oni ljudi u zastavi?

:zbunjen:

U ovoj državi postoji bezbroj besmislica koje su nepromenljive ako je u pitanju sistemski skrojen namet za otimačinu para.

Ako kupim vozilo, plaćam porez na osnovu procenjene vrednosti iz knjige u upravi prihoda, ali isključivo u tom gradu.

Zašto? Zato što svaka opština obaška puni svoj budžet od poslova sa stanaovništvom, a tu je i ubiranje poreza što je besmisleno jer maltertiraju ljude da putuju iz grada u grad.

Drugo, ako kupim od tebe vozilo ja kao kupac plaćam porez državi iako si ti porez na to vozilo već platio prilikom kupovine. Ako ti posle par dana kupis od mene isto vozilo čiji si bio vlasnik do nedavno, ti ponovo plaćaš porez na to vozilo, iako sam ga ja platio pre par dana, i tako beskonačno, multiplicirano oporezivanje sve dok automobil na završi na reciklaži. E sad, i to nije dovoljno. Sada će država uzeti i taksu na reciklažu od poslednjeg vlasnika jer će u međuvremenu smisliti razlog da se toj taksi doda oisni pridev "namenska".

Mislim, ovo nema veze sa fluidnošću razvijenih sistema u naprednim državama gde na jednom mestu sa tri potpisana dokumenta sedneš u kola i voziš ih bez izdrkavanja, silnih uplatnica, čekanja u redovima i savijanja kičme na šalteru i bezobrazluka, ali iznad svega, bzobrazluka koji vređa dostojanstvo i inteligenciju.

• Podržavam 6

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Da mogu dao bih ti bar 100 pluseva za ovo,ako ima svrhe...

Veruj mi ja sam mnogo besan za sve gorenavedeno...

Samo nikako da shvatim,da li smo mi stoka zato sto dopustamo ili su oni pa kradu kako hoce,koliko hoce i naravno sa pokricem...

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

"Sve ima objašnjenje, samo što to u praksi nema veze s mozgom, prikupljeni novcem se ništa ne čisti i reciklira već se placaju akcije Očistimo Srbiju i sajtovi"

"Samo nikako da shvatim,da li smo mi stoka zato sto dopustamo ili su oni pa kradu kako hoce,koliko hoce i naravno sa pokricem..."

"Posledice toga su da mi nemamo drugi izbor nego da tako postupimo a da ce oni taj harac iskoristiti da podele viskove..."

Kako vama svima prolaze ovakvi subverzivni postovi, a meni se uredno brišu??? Padaj silo i nepravdo.

Nemam nameru da kukam i dosta je. Ali me uvek povuce neka tema koja iritira jer mi je pun k. ovog sistema koji je doziveo terminalnu fazu degeneracije ali takve da ti ustvari sluzis tom sistemu umesto on tebi i da me svaki dan obraduju nekim novim nametima ili zabranama, zabranama svega i svacega, sta god da nekom padne napamet. Tako zabranjuju pustanje muzike u kaficima, ogranicavaju im rad do 12, propisuju strahovite novcane kazne za one koji se ne budu pridrzavali propisa. To znaci, provod je zabranjen. Pa ko izlazi danas pre 11-12 uvece? :lol:

Ali necu da mracim i daleko bilo, da pricam o politici jer ovde je mesto za druge teme. :takoje:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja